1.11.14

ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ - ST-ART APP: Πραγματοποίηση συνάντησης εργαστηρίου αξιολόγησης στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας

Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 ξεκίνησαν οι εργασίες της τρίτης συνάντησης του Κονσόρτσιουμ για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ST-ART APP στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014. 

Εκ μέρους του  Μανιατακείου Ιδρύματος συμμετείχε η διευθύντρια Βίκυ Ιγγλέζου

 Οι δέκα εταίροι από τις επτά Ευρωπαϊκές χώρες συναντήθηκαν για ένα  διήμερο εργαστήριο αξιολόγησης της Πλατφόρμας και της Εφαρμογής που έχουν αναπτύξει στα πλαίσια του προγράμματος ST-ART APP, προκειμένου να προχωρήσουν στο τρίτο στάδιο του προγράμματος που είναι η φάση πειραματισμού, η δοκιμή δηλαδή των παραπάνω εργαλείων από σχεδόν 200 χρήστες πανευρωπαϊκά. 
Προαπαιτούμενο του προγράμματος είναι η μεταφορά της καινοτομίας στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων στον τομέα του Πολιτιστικού Κεφαλαίου και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Η έναρξη της συνάντησης εργασίας έγινε από τον οργανισμό SEENORDA, οικοδεσπότη της συνάντησης, μέλος του Κονσόρτσιουμ και έμπειρο φορέα στην εκκίνηση επιχειρήσεων.

Οι εταίροι δοκίμασαν αρχικά την έκδοση beta της Πλατφόρμας και της Εφαρμογής, για iOs λειτουργικό σύστημα και έκαναν προτάσεις για τη βελτίωση των εν λόγω εργαλείων, τα οποία θα δοκιμαστούν τους επόμενους μήνες. Στη συνέχεια αποφάσισαν ποιες ομάδες στόχου θα εμπλακούν στη φάση του πειραματισμού στην κάθε χώρα. Τέλος συμφώνησαν στην ημερομηνία της επόμενης και τελικής συνάντησης που θα γίνει στην Κοπεγχάγη της Δανίας για την τελική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της φάσης πειραματισμού σε κάθε χώρα.

Στα πλαίσια του προγράμματος το Μανιατάκειον Ίδρυμα θα διοργανώσει τον Δεκέμβριο στην Καλαμάτα ημερίδα ενημέρωσης προκειμένου να γνωρίσουν το ST-ART APPοι αρμόδιοι φορείς και να ξεκινήσει η φάση πειραματισμού των εργαλείων, στην οποία θα εμπλακούν 30 χρήστες.

Το “ST-ART APP” τελεί υπό την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo da Vinci και απευθύνεται σε άνεργους και άεργους προκειμένου να αναπτύξουν ή/και να αυξήσουν δεξιότητες για αυτό-επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς επίσης και δεξιότητες για αυτό-απασχόληση στο πεδίο των Δημιουργικών Επιχειρήσεων, του Πολιτιστικού Κεφαλαίου και της Κληρονομιάς.