11.1.15

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΘΕΩΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.

Γράφει: ο Αντώνης .Α. Αντωνόπουλος
                 Α΄ Αντιπρόεδρος  ΠΣΑΤ.

Διάβασα μετά προσοχής το ρεπορτάζ και τις περιγραφές των όσων έγιναν στα υποτιθέμενα δημοσιογραφικά θεωρεία του δημοτικού σταδίου Μυτιλήνης κατά την διάρκεια του αγώνα Αιολικού-Παναργειακού,και το επεισόδιο με τον Δήμαρχο Άργους.
Θα είμαι σαφής και ξεκάθαρος προς πάσα κατεύθυνση, διευκρινίζοντας ότι  διακατέχομαι από θετική προαίρεση και χωρίς ίχνος αρνητικής πρόθεση προς οποιονδήποτε.
Το συγκεκριμένο γήπεδο το χρησιμοποιεί και η ΠΑΕ Καλλονή για τους αγώνες της στο πρωτάθλημα της «Σούπερ-λίγκ»!!!
Σας το γράφω ευθαρσώς κύριοι της Σ.Λ, της ΕΠΟ(προϊστάμενη ποδοσφαιρική  αρχή )της όποιας πολιτείας προκύψει(Τίθενται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και εργασία των αθλητικών συντακτών)οι μεν υπαίθριες θέσεις των δημοσιογραφικών θεωρείων στο δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ. Στα δε 4 κλειστά Μπούθ έχει γίνει ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ κατά παράβαση του άρθρου 29 του Κ.Α.Π παράγραφος Δ!!!Και για αυτό έχουν ευθύνες οι ΠΑΕ Καλλονή (ως χρήστης επίσης με βάσει διατάξεις του ΚΑΠ)η ομάδα του Αιολικού, που ναι μεν αγωνίζεται σε ερασιτεχνική κατηγορία αλλά θα πρέπει να μάθουν οι άνθρωποι της ότι για τα ΜΜΕ και τους εν λόγο χώρους χρήσης τους σε ένα γήπεδο που τους διαθέτει ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 29 του ΚΑΠ(Για όλη την Ελλάδα ,για όλα τα γήπεδα, για όλα τα αθλήματα), και φυσικά οι διοργανώτριες αρχές στις οποίες συμμετέχουν στα πρωταθλήματα τους οι δυο ομάδες. Η «Σούπερ-λιγκ» και η ΕΠΟ.
Σημειώνω επίσης ότι με βάσει τα όσα ισχύουν κατά την διεξαγωγή των αγώνων την ευθύνη έχουν οι εντεταλμένοι αρμόδιοι από τις διοργανώτριες αρχές (Που οφείλουν να εφαρμόζουν τα δέοντα και όχι να συνηγορούν η να ανέχονται την παραβίαση τους)Και οι γηπεδούχες ΠΑΕ με τα στελέχη τους εν προκειμένω τους υπευθύνους Τύπου.
Στο Δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης λοιπόν έχουμε τα εξής ευτράπελα και επικίνδυνα:
1)Η μία υπαίθρια  σειρά καθήμενων με υποτυπώδη προδιαγραφές για τους εκπροσώπους του Τύπου ,είναι άκρως επικίνδυνες και δεν παρέχουν ουδεμία ασφάλεια. Μπορεί ο κάθε ένας από τις μια ανάσα μπροστινές θέσεις ,είτε να σηκωθεί όρθιος, είτε να φωνάξει, είτε να χειροδικήσει!!!
2)Τα 4 μπουθ των δημοσιογραφικών θεωρείων έχουν καταληφθεί παρανόμως με βάσει την παράγραφο δ’ του άρθρου 29 του Κ.Α.Π, στο οποίο ρητά και κατηγορηματικά αναφέρονται τα εξής «Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση των δημοσιογραφικών θεωρείων και των αιθουσών τύπου από την Αστυνομία, τις ιδιωτικές ασφάλειες(security)εκφωνητές διαφημίσεων ,καθώς και από κάθε άλλο φιλοξενούμενο από την γηπεδούχο ομάδα πρόσωπο…»
Και γίνομαι ποιο σαφής.
Στα κλειστά μπούθ, παρανόμως το ένα το έχει καταλάβει η Αστυνομία κύριε Αστυνομικέ διευθυντή του Νησιού, που είστε και θεματοφύλακας κατά τον νόμο για την απόλυτη εφαρμογή του αλλά και των κανόνων ,όπως αυτοί προκύπτουν από τον ΚΑΠ τον οποίο πιθανόν μπορεί και να αγνοείτε!!!Παρανόμως έχει κάνει κατάληψη και σε άλλο μπούθ η NOVA που μπορεί να έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα ,δεν έχει κανένα δικαίωμα να καταλαμβάνει Μπούθ 7 θέσεων για τον σχολιαστή της!!!Παρανόμως έχει γίνει κατάληψη του άλλου μπούθ από την στατιστική υπηρεσία GALANIS,που επειδή δίνει τα στατιστικά στη NOVA, καταλαμβάνει και αλλά και αλλού ΠΑΡΑΝΟΜΑ κλειστά δημοσιογραφικά θεωρεία.
Εδώ λοιπόν ,όταν έγινε η ανακατασκευή του δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, ουδείς αναζήτησε να ρωτήσει για να μάθει αν δεν ξέρει τι πρέπει να ισχύει.
Εδώ λοιπόν έχουμε και την ίδια την Αστυνομία να παρανομεί, και την ΠΑΕ και την διοργανώτρια. Και γνωρίζουν άπαντες τις παρανομίες από την πλευρά της Λίγκας. Αυτά τα ξέρει και ο διευθυντής της Αναγνώστου που διαβάζει …ανάποδα η όπως τον εξυπηρετεί τον ΚΑΠ με την ανοχή δυστυχώς της ΕΠΟ ,και ο υπεύθυνος τύπου της λίγκας Πιέρ Κοσμίδης. Δεν έχω δει να  λέει πάντως ούτε σε νόμο, ούτε σε ΚΑΠ ότι για χάρη των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα πρέπει να παραβιάζονται τα πάντα και η ΕΠΟ να τηρεί σιγή ιχθύος. Να γίνεται ωμή παραβίαση και να την ανέχεται. Μήπως είναι υφιστάμενη αρχή της λίγκας η ΕΠΟ και δεν το πήραμε χαμπάρι;
Επειδή λοιπόν όλα αυτά δεν συνάδουν ,ούτε με αυτά που έχει δημιουργήσει η Καλλονή, και αυτά που πρεσβεύουν ως ομάδες του νησιού μαζί με τον Αιολικό, έχουν εφ εξής μετά από αυτές τις  «προειδοποιήσεις» περιστατικών που τους γίνονται να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να αποκαταστήσουν τα πράγματα όπως τους πρέπει. Για να προλάβουν τα χειρότερα αλλά και για να μη γκρεμίζουν σε επίπεδο εντυπώσεων ότι χτίζουν με επιτυχία στον αγωνιστικό τομέα.
Αυτά για την επισήμανση των όσων θα πρέπει να ισχύουν εφ εξής .
Αν δεν θέλετε να είστε σαν κάποιους άλλους.