11.1.15

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ…ΦΩΤΗΣΕ ΤΗΝ ΓΥΜΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΣΙΑΣ.

Γράφει :Ο Αντώνης .Α. Αντωνόπουλος
 Δημοσιογράφος-Real fm-pamesports.gr
AAντιπρόεδρος ΠΣΑΤ

-Όποιος δει το βίντεο του αγώνα Αστέρα Τρίπολης-ΠΑΟΚ ,ένα… εκατομμύριο φορές θα καταλήξει σε ένα συμπέρασμα. Ότι ο βαθμολογικός πίνακας στην κορυφή του πρωταθλήματος της «Σούπερ-λικγ» είναι πλασματικός. Η ομάδα που έδειξε από την αρχή ,ότι παίζει για να κερδίσει, ότι είναι ομάδα κορυφής, δεν ήταν άλλη από τον γηπεδούχο Αστέρα Τρίπολης. Ο εντυπωσιακά μέχρι παρεξηγήσεως σεμνός και ταπεινός προπονητής του Αστέρα ,ΣτάΪκος Βεργέτης, διαβασμένος σε απόλυτο βαθμό, έστησε έξυπνα την ομάδα του απέναντι στον ΠΑΟΚ ,τον κέρδισε 3-0,που θα μπορούσε άνετα να ήταν 5-0,και απέδειξε ότι οι ομάδες δημιουργούνται και κερδίζουν όχι με τις δηλώσεις ,ούτε με τις άρρωστες νοοτροπίες και αντιδράσεις ,αλλά με την σκληρή δουλεία και τις σωστές επιλογές. Τα λάθη του Αθηναίου διαιτητή Καλογερόπουλου και των βοηθών του ήταν τραγικά. Καμιά αντίρρηση .Αυτό δεν αποτελεί ούτε δικαιολογία ,ούτε άλλοθι για την απαράδεκτη εικόνα του ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο. Ο Αστέρας Τρίπολης θα κέρδιζε τον ΠΑΟΚ ,γιατί όπως είπε και ο Άγγελος (Αναστασιάδης)η ομάδα της Τρίπολης ήταν μακρά καλύτερη. Ήταν ομάδα με αρχή μέση και τέλος που ήξερε τι ήθελε και πως θα το πετύχει όπως και το έπραξε. Κανονικά αντί να βγάλει ανακοίνωση διαμαρτυρίας ο ΠΑΟΚ ,οι Μπάκο-Καϊμενάκηδες θα έπρεπε να ζητήσουν τα ρέστα από την ΚΕΔ γιατί ο Καλογερόπουλος με τα «Εργαλεία» του, προσέβαλαν, μείωσαν, εξέθεσαν την αγωνιστική και μη αμφισβητήσιμη αξία του Αστέρα Τρίπολης. Έκαναν ζημιά στην εικόνα, στο μάρκετιγκ της ομάδας τους. Οι Τριπολιτσιώτες έπαιξαν λίγο έως πολύ με την συνήθη πρακτική τους .Παραχωρούν χώρο, διασφαλίζουν τα νώτα τους και χτυπούν σαν την κόμπρα στην κόντρα. Γνωρίζοντας την αδυναμία του ΠΑΟΚ να δημιουργήσει παιχνίδι σε κλειστές άμυνες, του έδωσαν χώρο και μια ανούσια και αναποτελεσματική κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας σε μεγάλο μέρος του αγώνα. Η ομάδα της Τρίπολης με συγκροτημένες γραμμές ,ίσως από τις καλύτερες άμυνες στο πρωτάθλημα (Κυρίως το δίδυμο Σανκαρέ-Γκόϊαν)με δημιουργικούς παίκτες στον άξονα και σαΐτες τους Γιανιώτα και Μάσα, δεν είχε καμιά τύχη ο ΠΑΟΚ .Ένας ΠΑΟΚ με άμυνα για …κλάματα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Τζαβέλα και Βίτορ. Μη σας κουράσω με το τι γινόταν στο ανασταλτικό κομμάτι ,γιατί το δημιουργικό μέρος ήταν σχεδόν ανύπαρκτο.
Όταν διεκδικείς πρωτάθλημα και πηγαίνεις να παίξεις σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε μια συγκροτημένη και δουλευμένη ομάδα ,μπαίνεις μέσα και …οργώνεις το γήπεδο. Την πιέζεις ασφυκτικά μέχρι να παραδώσει … «πνεύμα», να κάνεις γκολ για να κερδίσεις και να αποδείξεις ότι αξίζεις να είσαι στη κορυφή. Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν το αξίζει με τίποτα. Και δεν το έδειξε πρώτη φορά στη Τρίπολη. Εκεί μπήξε η …σφραγίδα της αδυναμίας του. Εκεί φάνηκε ότι είναι ανέτοιμος αν όχι «Λίγος» από πλευράς δυνατοτήτων για να πάρει το πρωτάθλημα.
Άφησα στο τέλος τον Καλογερόπουλο και την παρέα του.
Στο πέναλτι που έδωσε για ανατροπή του Ζησόπουλου από τον Τζανδάρη, ο βοηθός του Καλογερόπουλου πρέπει να πάει σπίτι του. Μπροστά του έγινε η φάση, δεν μπορεί να μην είδε ότι ήταν εκτός περιοχής. Γιατί άντε στο πρώτο γκολ του Γιανιώτα ,ο γρήγορος επιθετικός με πίεση και από την άμυνα του ΠΑΟΚ κατέβασε την μπάλα με το χέρι, καλυπτόμενος και δεν τον είδε ο Καλογερόπουλος(Καλοπροαίρετη δικαιολογία ,με βάση την ταχύτητα εξέλιξης της φάσης. Λέμε τώρα)Το πέναλτι όμως; Και το κανονικό γκολ του Μάσα στο τέλος του αγώνα ;Λοιπόν βρείτε άλλους κύριοι της ΚΕΔ δεν ξέρουμε τι θα κάνετε ,αλλά οι άνθρωποι δεν κάνουν λάθη ,ούτε είναι στημένοι κατά την ταπεινή μου άποψη. ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ.
Κατά τα αλλά ως συμπέρασμα;
Στο ΠΑΟΚ ,με αυτή την εικόνα αν συνεχίσουν έτσι θα μπουν σε περιπέτειες ακόμη και για την δεύτερη θέση. Είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν εξελίξεις ,τις προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς στη Τρίπολη ο Αναστασιάδης. Και τους περιμένει την Τετάρτη ο Μπάρμπα- Γιάννης(Ματζουράκης)στο «Τάρλα» της Μυτιλήνης.
Στον Αστέρα Τρίπολης;
Ο Αστέρας Τρίπολης με την απόδοση και την πεντακάθαρη νίκη του, φώτισε την αγωνιστική γύμνια του ΠΑΟΚ και το χάλι της διαιτησίας.
Ταπεινά εκτιμώ, ότι αν συνεχίσουν έτσι ,με την …μπάλα χαμηλά σε όλα τα επίπεδα, χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές και επάρσεις που δεν φαίνονται να υπάρχουν ,και διατηρώντας τον Βεργέτη στο πάγκο, δημιουργούν πολύ σοβαρές προϋποθέσεις και βάζουν υποθήκη για την δεύτερη θέση. Ακόμη και φέτος γιατί όχι. Με 1-2 έτοιμες προσθήκες μπορούν να το πετύχουν και φέτος. Για πείτε μου εσείς ποια άλλη ομάδα έχει καλύτερη διάρκεια και σταθερή αγωνιστική συνοχή κυρίως στην έδρα της; Μετά μάλιστα από μια τόσο πετυχημένη φετινή πορεία στην Ευρώπη.