12.3.15

Παραλήρημα Ζουράρι: Είμαστε σε πόλεμο - Να καταγγείλουμε τη Γερμανία στον ΟΗΕ

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Κώστας Ζουράρις, αναφερόμενος στις γερμανικές αποζημιώσεις είπε: «Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο. Θέλουν να μας σκοτώσουν. 
Η Ελλας είναι σε πόλεμο» και ζήτησε η Ελλάδα τώρα που θα αρχίσει η διαπραγμάτευση να επικαλεστεί τη νομολογία του ΟΗΕ: «Υπάρχει η νομολογία Rogue State (σ.σ «κράτος - ταραξίας») πρέπει να φτάσουμε μέχρι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και να κηρυχθεί η Γερμανία État voyou και να έχει κυρώσεις. Δεν είναι δυνατόν ευρωπαϊκή χώρα να αρνείται το αναγκαστικό δάνειο. Ειναι κράτος λησταρχικό, εάν δυστροπήσει».
Ο κ. Ζουράρις, υποστήριξε: «Τώρα που η κυβέρνηση θα αρχίσει η διαπραγμάτευση -διότι θα αρχίσει με τη Γερμανία για τις αποζημιώσεις και το δάνειο- θα πρέπει σταδιακώς να δει και το εξής: Υπάρχει νομολογία του ΟΗΕ για τα λεγόμενα Rogue State, στα αγγλικά και στην άλλη γλώσσα -την τότε ιδρυτική γαλλική- État voyou, δηλαδή κράτη λησταρχικά, τα αραλίκια. Πρέπει να φθάσουμε μέχρι το Συμβούλιο Ασφαλείας και να καταγγείλουμε τη Γερμανία αν δυστροπεί ή αν κωλυσιερεί ή αν αρνείται η Γερμανία να κηρυχθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας ως κράτος  Rogue State και να υποστεί τις κυρώσεις από τη διεθνή κοινότητα όπως το προβλέπει η νομολογία του ΟΗΕ». Ο κ. Ζουράρις, συμπλήρωσε ότι αυτό έχει ξαναγίνει για μικρά κράτη, «όπως για το Ιράκ τότε και για τη Λιβύη, τα αποικιοκρατικά αυτά κράτη, θα πρέπει να για γίνει και για τη Γερμανία».