6.5.15

Αίσχος και ντροπή! ...Πρώτη φορά Αριστερά ! Ο Μηταφίδης καταθέτει τροπολογία για να απαλλαγεί ο ίδιος!!!

Πρώτη φορά Αριστερά! 
Πρώτη φορά τέτοιο αίσχος και ντροπή! 
Καμιά παραίτηση θα έχουμε ή πάλι
Θα φταίει ο Σαμαράς και γι αυτό;
Πρώτος πρώτος υπογράφει για να βγει λάδι ο εαυτός του!
Ξεφτίλα...


Πάρτε τώρα και το ρεπορτάζ από voria.gr
Την εισαγωγή ειδικής διάταξης στο σχέδιο νόμου «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση της Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις», με την οποία προβλέπεται η παύση ποινικών και πειθαρχικών διώξεων εναντίον αιρετών των ΟΤΑ, σε περίπτωση μη άσκησης ένδικων μέσων, ζητούν 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσά τους και οι βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιάννα Γαϊτάνη, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Σωκράτης Φάμελλος.

Η συγκεκριμένη διάταξη αφορά και στην υπόθεση των έξι μελών τηςΟικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο επειδή δεν άσκησαν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση δικαίωσης των 560 συμβασιούχων του Δήμου.

Η εξέταση της υπόθεσης αναβλήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα και με την εισαγωγή της συγκεκριμένης διάταξης, αλλά και την ψήφιση του νομοσχεδίου, ουσιαστικά δεν υπάρχει πλέον νόημα στη συνέχιση της πειθαρχικής δίωξης.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών από σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και τους εργαζόμενους, οι οποίοι τόνιζαν ότι οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι είναι εξιλαστήρια θύματα, καθώς τη μη άσκηση έφεσης υποστήριξε με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο.

«Η πολιτική της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής και της ακραίας λιτότητας έπληξε τον κόσμο της εργασίας και το κύρος, καθώς και το εύρος και το περιθώριο πολιτικών και κοινωνικών κινήσεων και πρωτοβουλιών, και στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον αιρετών, οι οποίοι, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον, ως προς την έννοια της δημόσιας λειτουργίας, της προσφοράς και της παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, αρνήθηκαν να στραφούν σε δεύτερο βαθμό κατά δικαστικών αποφάσεων για εργατικές διαφορές, οι οποίες δικαίωναν τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες αυτές. Αποτέλεσμα της παραπάνω τραγελαφικής κατάστασης, ήταν αιρετοί που προσπαθούσαν να κρατήσουν στοιχειωδώς ανοιχτές και προσβάσιμες τις  υπηρεσίες των δήμων, με το απαραίτητο προσωπικό, στα χρόνια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, να αντιμετωπίζουν βαρύτατες ποινές. Η προτεινόμενη διάταξη αίρει το αξιόποινο των πράξεων, οι οποίες συντελέστηκαν έως και τη δημοσίευση του νόμου, παύοντας οριστικά τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις και τις διαδικασίες καταλογισμού σε βάρος αυτών των φυσικών προσώπων, όταν σχετίζονται με υποθέσεις σχετικές με την μη άσκηση ένδικων μέσων επί υποθέσεων εργατικών διαφορών ή την παράταση ισχύος συμβάσεων ορισμένου χρόνου», αναφέρουν στην αιτιολογική έκθεσή τους οι 12 βουλευτές.

Η προτεινόμενη διάταξη είναι η εξής: «Αίρεται το αξιόποινο των πράξεων, που έλαβαν χώρα μέχρι την δημοσίευση του παρόντος νόμου και παύουν οριστικά οι ποινικές, πειθαρχικές διώξεις και παύει κάθε διαδικασία καταλογισμού  σε βάρος  αιρετών εκπροσώπων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. και των υπαλλήλων  των  Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου, επί υποθέσεων σχετικών: α. με μη άσκηση ενδίκων μέσων επί υποθέσεων εργατικών διαφορών του προσωπικού των Ο.Τ.Α. και του προσωπικού δημοτικών νομικών προσώπων (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ) και β. με την παράταση ισχύος συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου του εν λόγω προσωπικού».

Εφόσον τελικώς γίνει δεκτή η εισαγωγή της διάταξης στο νομοσχέδιο (όπως έχει υποσχεθεί ο υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος), παύει να έχει οποιοδήποτε νόημα η πειθαρχική δίωξη των έξι δημοτικών συμβούλων.

Πάντως, πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου από τη Βουλή πήγε πίσω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα προλάβει την εξέταση της υπόθεσης από το Πειθαρχικό.