17.9.15

ΦΩΤΟ - Η μικρούλα Rahf γεννήθηκε πριν 4 μέρες στη Σάμο και είναι χωρίς πατρίδα

Η μικρούλα Rahf είναι μόλις τεσσάρων ημερών και βρίσκεται με την οικογένειά της στα σύνορα Σερβίας - Ουγγαρίας
Οι γονείς της Rahf είναι πρόσφυγες από τη Συρία, που ξεκίνησαν ένα ταξίδι για ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.
Ο Yousef Aba Zeed και η σύζυγός του, Anwar, πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, στην Σάμο, όπου γεννήθηκε η μικρή.
Η μητέρα της την τύλιξε σε μια κουβέρτα και η οικογένεια των Σύρων προσφύγων συνέχισε το ταξίδι αναζητώντας μια ασφαλή ζωή, διέσχισαν τα Σκόπια και έφθασαν στη Σερβία, με σκοπό να μπουν στην Ουγγαρία και από εκεί να καταλήξουν σε μια φιλόξενη χώρα της βόρειας ή της κεντρικής Ευρώπης.
Όμως, τώρα, η οικογένεια της μόλις τεσσάρων ημερών Rahf, «έπεσε» πάνω στο φράχτη που εγκατέστησε η Ουγγαρία στα σύνορά της με την Σερβία και απελπισμένη, δεν γνωρίζει πλέον, πού θα καταλήξει, ενώ οι αρχές των δύο χωρών δεν παρέχουν καμιά πληροφορία στους πρόσφυγες.
Ο πατέρας της Rahf μίλησε στο Sky News και στον δημοσιογράφο Alex Rossi και δήλωσε απελπισμένος, καθώς δεν γνωρίζει τι θα απογίνει ο ίδιος και η οικογένειά του.
Η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορά της και κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τις νότιες επαρχίες της, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα η αστυνομία στην χώρα έχει εμποδίσει σχεδόν 10.000 πρόσφυγες να εισέλθουν στην Ουγγαρία, ενώ σύμβουλος του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι 174 πρόσφυγες, που προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, έχουν συλληφθεί.
Σύμφωνα με το Sky News, το μέλλον για την Rahf και την οικογένειά της είναι ασαφές και αβέβαιο, καθώς πρόκειται για ένα παιδί που η Ευρώπη δεν έχει αποφασίσει τι θα το κάνει…


 DefenceNet