ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
με επιτυχία η επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας σε οινοποιείο της
Τριφυλίας με αφορμή εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στην λήξη
της σχολικής χρονιάς.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο οινοποιείο
Παναγιωτόπουλος στον Πύργο Τριφυλίας στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής
Σταδιοδρομία με θέμα Αμπελοοινική ζώνη Τριφυλίας: Παραδοσιακοί
οινοποιοί και σύγχρονοι βιοκαλλιεργητές.
Η ΧΡΥΣΗ ΓΗ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΝΟΥΣ
Οι
μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν από τον ιδιοκτήτη της μονάδας τόσο
για την διαδικασία παραγωγή εξαιρετικών οίνων στην περιοχή όσο και για
τα στάδια που ακολουθούν μέχρι την τελική τυποποίηση του προιόντος το
οποίος εξάγεται σε περισσότερες από 12 χώρες, καθώς στα αποστακτήρια
όπως και τους χώρους ωρίμανσης του κρασιού. Παράλληλα ενημερώθηκαν
διεξοδικά για την πορεία της μονάδας και τις γραφειοκρατικές δυσκολίες
που αντιμετώπισε ο οινοποιός καθώς και την εξωστρέφεια που αποδεικνύει
περίτρανα ο ιδιωτικός τομέας καθώς οι οίνοι του κ. Παναγιωτόπουλου έχουν
βραβευθεί με μεγάλες διακρίσεις κυρίως λόγω της εξαιρετικής ποιότητας
κρασιών όπως το καπερνέ, αλλά και την πρωτιά που έχει λάβει η περιοχή σε
μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού κατακτώντας χρυσά βραβεία.
Το
πρόγραμμα που διεξάγεται από το Επαγγελματικό Λύκειο Κυπαρισσίας
ενισχύουν οι καθηγητές του σχολικού συγκροτήματος Παρασκευή Φουντά,
Αναστασοπούλου Αναστασία και Παναγιώτα Τζεβέλλα. Οι μαθητές τέλος
έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα κάνοντας ερωτήσεις στον
οινοποείο αλλά ρώτησαν κυρίως τις προοπτικές του κλάδου στην χρυσή γη
της Τριφυλίας που παράγει και συμβάλλει καθοριστικά στην τοπική
οικονομία όσο και στο εγχώριο ΑΕΠ.