29.6.16

Οι Ιταλοί βάζουν πάλι τα...γυαλιά! Βγάλτε...έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην κουζίνα σας!

Στη δεύτερη διεθνή έκθεση "Seeds & Chips", που είναι αφιερωμένη στην καινοτομία των τροφίμων, συμμετείχαν νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), όπου παρουσίασαν και συζητησαν τις ιδέες τους με επενδυτές και άλλους φορείς. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τέσσερις μέρες (11-14 Μαΐου) στο Μιλάνο και μεταξύ των καινοτομιών που ξεχώρισαν ήταν το "RevOILution".

Πρόκειται για μία οικιακή λευκή συσκευή, στο μέγεθος μίας μικρής εσπρεσομηχανής, η οποία μπορεί να παράγει ελαιόλαδο από αλεσμένο ελαιοκάρπο (πάστα) επί τόπου!
"Το RevOILution είναι η μόνη λύση στον κόσμο, που μπορεί να προσφέρει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σε ταχύτητα... εσπρέσο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας, Αντόνιο Παλιάρο. 
"Με αυτή τη συσκευή μπορείτε να έχετε φρέσκο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο οποιαδήποτε στιγμή του έτους, θέλετε και μπορείτε να την προσαρμόσετε να βγάζει ελαιόλαδο ανάλογα με το γούστο σας."
Με το πάτημα ενός κουμπιού η μικρή αυτή συσκευή μπορεί να παράγει, σε περίπου 45 λεπτά, 20 μερίδες έξτρα παρθένου ελαιολάδου. 
Συνοδεύεται από τις κάψουλες «Bag d'O", που περιέχουν αλεσμένο πολτό ελιάς από διαφορετικές ποικιλίες, χωρίς κουκούτσια, που συντηρούνται στην κατάψυξη, προκειμένου να παραχθεί ένα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο.
Σύμφωνα με τον κ. Παλιάρο η συσκευή θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του 2016. "Μετά από δύο χρόνια έρευνας, χάρη στη συνεργασία πανεπιστημίων, εταιρειών του κλάδου, καλλιεργητών και ερευνητικών κέντρων, ο καθένας θα μπορεί να παράγει το δικό του ελαιόλαδο στο σπίτι." Έχει ήδη παρουσιαστεί σε μία έκθεση στο Μιλάνο τον Μάιο και μία στο Βερολίνο τον Ιούνιο.
Το "RevOILution Pro" θα είναι το επόμενο βήμα. 
Σχεδιασμένο για όσους έχουν ήδη τις ελιές τους, θα παράγει μέχρι 1 λίτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πιέζοντας ολόκληρους καρπούς. Θα είναι διαθέσιμο σε περιορισμένο αριθμό.
Οι σχεδιαστές Francesco Buzzo και Serena Lambertoni σχεδίασαν τη συσκευή, ενώ στο project συμμετέχουν ο Gianni Orazietti, με 40 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των μηχανημάτων επεξεργασίας ελιάς, και ο Giuseppe Schipani που φροντίζει το ψηφιακό-διαδικτυακό προφίλ της προσπάθειας. 
Περίπου 30 άτομα συμμετείχαν στο ερευνητικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων των συνεργατών από το Πανεπιστήμιο της Tuscia.

agro24- Olive Oil Times