23.11.16

Τι πίνει μανιωδώς ο κόσμος όταν ταξιδεύει με αεροπλάνο και γιατί

Οι περισσότεροι στην Ελλάδα θα προτιμούσαν ένα πιάτο ζεστή μακαρονάδα συνοδεία του.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Lufthansa, οι αναρίθμητοι ταξιδιώτες προτιμούν τον... Τοματοχυμό στις πτήσεις της.
 Ειδικότερα, σερβίρει περί το 1,7 εκατ. λίτρα tomato juice τον χρόνο στους επιβάτες της.
Το 2010, ο γερμανικός αερομεταφορέας διεξήγαγε μια σειρά από τεστ, τα οποία έδειξαν ότι τα γευστικά κριτήρια του ανθρώπου εξαρτώνται πολύ από το ύψος στο οποίο βρίσκεται.
Όπως εξηγεί το παραπάνω βίντεο
 Στα 30.000 πόδια η πίεση μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους είναι χαμηλή, με αποτέλεσμα το αίμα μας να λαμβάνει λιγότερο οξυγόνο, πράγμα που επιδρά στη γεύση και στην οσμή.
Οι ρινικές κοιλότητες βουλώνουν με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τη γεύση φαγητών και ποτών.
Παράλληλα, τα επίπεδα υγρασίας μέσα στην καμπίνα είναι γύρω στο 10-15%, με αποτέλεσμα να ξηραίνεται στόμα και μύτη και να αισθανόμαστε πιο διψασμένοι.
 Ο χυμός ντομάτας είναι και χορταστικός και δροσιστικός και κάποιοι λένε ότι βοηθά και στη ναυτία που μπορεί να νοιώσει κάποιος μέσα στο αεροπλάνο