20.1.17

«'Ερανος γιά την Μυρτώ»: Κατατέθηκε αγωγή (σε Superior Court) εις βάρος της ελληνικής Ομοσπονδίας Βοστώνης

Tο ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (case# 1781CV00195, κατατέθηκε 19 Ιαν. '17) σε ανώτερο Δικαστήριο Μασσαχουσέτης (δημοσιεύεται όλο αποκλειστικά στο ''ΚΑΛΑΜΙ'')


Στην ελλην. Ομοσπονδία Βοστώνης είχε δοθεί ''τελεσίγραφο'' από δικηγόρο: «...'Η δίνετε τα χρήματα του έρανου (όπως λέτε ότι αποφασίσατε 16 Νοεμβρίου '16) μέχρι Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 5:00 απόγευμα ή σας κάνουμε αγωγή και πάμε σε δίκη. 
Απαράδεκτοι, εκβιαστικοί όροι, που δεν αφορούν άμεσα την Ομοσπονδία, ΔΕΝ γίνονται δεκτοί...». (Tα χρήματα δεν δόθηκαν και η αγωγή έγινε).
Την Οργάνωση ''κρέμασαν'' ο πρ. πρόεδρός της Βασ. Καυκάς (ενεργεί ως ''ιδιοκτήτης'' της Ομοσπονδίας με μιά ''κλίκα'' 2-3 ατόμων), αδιαφορώντας προκλητικά γιά αποφάσεις Συνελεύσεων και ο νομικός της σύμβουλος Δημ. Ιωαννίδης, που έβαζε απαράδεκτους όρους γιά να ''διαφυλάξει'' άτομα και ''θεσμούς'' που ΔΕΝ έχουν σχέση με την Ομοσπονδία.
Ανάμιξη υπουργείου Δικαιοσύνης ΗΠΑ: 
 Η υπόθεση ''έρανος γιά Μυρτώ'', ανοίγει και την γενικότερη υπόθεση ''χορός εκατομμυρίων με κρατικό χρήμα Ελλάδας γιά νοσήλεια περισσότερων από 1.000 παιδιών κ.ά.'' επιλεκτικά στην Βοστώνη, με υπερκοστολογήσεις, ''μεσιτίες'' κ.ά.
 Η διοχέτευση των χρημάτων γινόταν μέσω του γεν. προξενείου Βοστώνης, από 1992 ίσαμε 2011. 
Η ''τρόϊκα'' ανακάλυψε τις απάτες (2011) και η υπόθεση ''κουκουλώθηκε'' εξαιτίας ανάμιξης και υπουργών. 
Η καταγγελία στο υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ουάσιγκτον, με αίτημα γιά ανάμιξή του, έγινε από νομικό (δεν έχει σχέση με την αναμενόμενη δίκη στην Βοστώνη), πριν λίγες ημέρες.