17.3.17

ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
 
ΛΑΙΚΗ οργή για την υπερφορολόγηση, την κούφια πολιτική γλώσσα, την κοινωνική συνοχή που απειλείται από την μείωση συντάξεων και την προκλητική παρουσία παχυλών αμοιβών σε δημόσιους οργανισμούς με αφορμή το περιστατικό στην ΔΕΣΦΑ, επικρατεί στους πολίτες που εκτιμούν μεταξύ άλλων ότι στο πολιτικό σύστημα...όλοι είναι το ίδιο φύραμα..
Ο κ. Χρήστος Καραγκούνης τονίζει ότι ο καφές της παρηγοριάς επικρατεί στις παρέες των πολιτών στα καφενεία, καθώς η κατάσταση χειροτέρεψε δεδομένου ότι κόπηκαν παροχές, υπάρχει μείωση συντάξεων με τον περίφημο κόφτη, την ώρα που το πολιτικό σύστημα βολεύει τον εαυτό του με αυξήσεις βουλευτών ή διευθυντών, δίνουν προαγωγές με μεγαλύτερο εφάπαξ στον εαυτό τους και την ίδια στιγμή οι πολίτες χάνουν μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους. Οι πολίτες ασκούν σκληρή κριτική για τους οργανισμούς με
αφορμή το συμβάν στο δημόσιο φορέα φυσικού αερίου που προκλητικά κάλυψε ο αρμόδιος υπουργός, προτείνοντας τα παχυλά εφάπαξ να δίνονται σε φτωχούς συνταξιούχους των 300 ευρώ ή τους μη έχοντες. Θεωρεί πάντως ότι αυτός δεν είναι..αριστερός ή κομμουνιστικός τρόπος κατανομής βαρών αλλά ένα προκλητικό αστείο για όσους γνωρίζουν περισσότερα πράγματα. Επίσης χαρακτήριζε ως λογική του καραγκιόζη την μείωση του αφορολόγητου για το λαό, αυξάνοντας τα χιλιάρικα αύξησης σε αιρετούς ενώ υπογράμμισε ότι μόνο στη Κυπαρισσία οι φορείς δίνουν καθημερινά 170 γεύματα ανθρωπιάς σε φτωχούς συνανθρώπους μας.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...
Ο κ. Γιώργος Κ. επισημαίνει ότι δίνουν στους συνταξιούχους ευτελή σύνταξη που κινδυνεύουν από το κόφτη χωρίς να έχουν πόρους επιβίωσης, λέγοντας ότι τελικά στο πολιτικό σύστημα της χώρας...όλοι είναι το ίδιο φύραμα χωρίς να ενδιαφέρονται για τον λαό μας..καθώς η απελπισία είναι δεδομένη προσθέτοντας ότι εργάζεται στα θερμοκήπια για 500 ευρώ να βγάλει μεροκάματο να ζήσει..
Ο συνταξιούχος κ. Κώστας υποστηρίζει ότι επικρατεί απαισιοδοξία στο κόσμο και για το 2017 καθώς έρχεται μαύρο μέλλον ακόμα κι αν έρθουν εκλογές, ενώ αρκετοί πολίτες μας είπαν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους, ΕΝΦΙΑ, αγοράζοντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα, καταλήγοντας ότι το μόνο που τους απέμεινε είναι ο καφές...της παρηγοριάς στο καφενείο με φίλους...

                                
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...
ΑΦΑΝΤΑ χωρίς ίντερνετ παραμένουν τα δημόσια σημεία ασύρματης πρόσβασης του Δήμου Τριφυλίας που δεν λειτουργούν εδώ και 3 και πλέον έτη, την ώρα που οι δαπάνες για τουριστική προβολή αυξήθηκαν αλλά οι επισκέπτες θα είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν σε καφέ ή εστιατόρια ζητώντας την υπηρεσία από την ιδιωτική πρωτοβουλία όταν πιούν ένα καφέ ή για φαγητό!
Από το 2014 οι δήμοι έχουν τη νομική υποχρέωση να παρέχουν δωρεάν ασύρματη πρόσβαση των πολιτών στο Διαδίκτυο "μέσω του
Δικτύου Σύζευξις II, δημοτικού δικτύου ή άλλου παρόχου" (άρθρο 6 του Ν.4257/2014). Είναι απαράδεκτο το κράτος να περιμένει από τους πολίτες σειρά διενέργειας διαδικτυακών συναλλαγών και να μην έχει εφαρμοστεί εν όλω αυτός ο νόμος. Θα έπρεπε ΠΑΝΤΟΥ στην Ελλάδα να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση πολιτών τουλάχιστον σε κάθε δημαρχείο.
Να σημειώσουμε ότι ο συμπαραστάτης της πολίτη Αττικής κ. Σωτηρόπουλος όπως ενημερωθήκαμε με ανάρτησή του συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής κ. Π.Αθανασιάδη και του επισήμανε ότι πρέπει και στα κτίρια των Περιφερειών όπως και στους Δήμους να υπάρχει δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης για τους πολίτες.. 
ΠΙΣΩ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΣΤΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυστυχώς η Τριφυλία έμεινε πίσω στην ψηφιακή πολιτική καθώς οι Δήμοι γνωρίζουν ότι τα Γραφεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες των Περιφερειακών Ενοτήτων είναι αρμόδια, μεταξύ άλλων, για την εξασφάλιση, με κατάλληλα μέσα, τοπικών σημείων ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στο διαδίκτυο για αναζήτηση πληροφοριών, εντύπων, οδηγιών κ.τ.λ. προκειμένου να διευκολύνεται η διεκπεραίωση των διοικητικών υποθέσεών τους με την Περιφέρεια και τους Δήμους. Σήμερα υπάρχουν σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά κι αλλού δημόσια hot spot εκπέμποντας σήμα αλλά δεν έχουν καθόλου ενεργή σύνδεση ίντερνετ, ούτε καν στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου.....Δεν νοείται σύγχρονη πόλη να μην διαθέτει δωρεάν wifi. Και πριν ακούσω κανένα τεχνοφοβικό, τύπου έχουμε άλλα προβλήματα: το wifi είναι μέρος της εξεύρεσης των λύσεων για τα άλλα προβλήματα. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                           
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Ενημερωτική  ημερίδα  στην οποία  θα  παρουσιαστούν   οι   βασικές ενέργειες του  έργου oLIVECLIMA,  που αφορά την εφαρμογή νέων καλλιεργητικών πρακτικών στην Ελαιοκομία με  στόχο το μετριασμό  των επιπτώσεων  και  την  προσαρμογή  στην  κλιματική αλλαγή,  διοργανώνει το Τμήμα Εδαφολογίας Αθηνών,  του  Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας και με τον Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου  στις  6:30 μ.μ.  στο αμφιθέατρο Αλέκου Παπαδόπουλου, Κυπαρίσσια. Βασικός  στόχος του έργου  είναι η αξιοποίηση του ελαιοδάσους της χώρας μας σαν εργαλείο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, αλλά και η καλύτερη προσαρμογή των ελαιώνων στις νέες κλιματικές συνθήκες.
Συγκεκριμένα οι πρακτικές που θα εφαρμοστούν είναι: ανακύκλωση των γεωργικών υπολειμμάτων των κλαδεμάτων ως υλικό εδαφοβελτίωσης και θρέψης, αξιοποίηση αποβλήτων ελαιοτριβείου ως υλικό λίπανσης με εφαρμογή στο έδαφος είτε απευθείας είτε μετά από κομποστοποίηση, τροποποίηση της ζιζανιοχλωρίδας και του κλαδέματος για αύξηση της δέσμευσης CO2 μέσω της φωτοσύνθεσης, ακαλλιέργεια του εδάφους για περιορισμό της διάβρωσης και της καταστροφής της οργανικής ουσίας.
Το έργο υλοποιείται με συγχρηματοδότηση 50% από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ και 50% από ιδίους πόρους των εταίρων και έχει διάρκεια πέντε έτη (2012 έως 2017). Συμμετέχουν 10 εταίροι και συγκεκριμένα: η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε (συντονιστής του έργου),  δύο  Ινστιτούτα του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ το Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων και  το Εδαφοϋδατικών Πόρων με τα τμήματα του: Εγγείων Βελτιώσεων Θεσσαλονίκης και Εδαφολογίας Αθηνών,  το Πανεπιστήμιο Basilicata της Ιταλίας, η  ΡΟΔΑΞ ΑΓΡΟ ΕΠΕ, η εταιρεία «Εκδόσεις Αγρότυπος ΑΕ», καθώς και τρεις ομάδες ελαιοπαραγωγών: η ΕΑΣ Πεζών του Ν. Ηρακλείου,  η ΕΑΣ Μεραμβέλου του Ν. Λασηθίου, και η ομάδα παραγωγών ΝΗΛΕΑΣ, Χώρα Μεσσηνίας.