30.3.17

ΓΙΑ HOT SPOT ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ...

ΝΕΟ θέμα εκτός από τις διαρρήξεις σε σπίτια στην Τριφυλία που αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο… προκύπτει με την υποστελέχωση στα αστυνομικά τμήματα καθώς και η έλλειψη εξοπλισμού......
Τα τελευταία απανωτά κρούσματα των διαρρήξεων σε σπίτια της περιοχής, έχουν εξαγριώσει τους κατοίκους που ζητούν πλέον επιτακτικά από την πολιτεία να πάρει μέτρα ουσιαστικά έτσι ώστε να μην ζήσουμε τα χειρότερα.
 Από τη μία μπαίνουν λουκέτα στα Α.Τ. Τριφυλίας για να μην «φυλάνε» τοίχους οι αστυνομικοί… και από την άλλη οι διαρρήκτες «κάνουν πάρτι» από άκρη σε άκρη στην Τριφυλία! 
Τα υποστελεχωμένα πλέον Α.Τ. της περιοχής θα μπορούσε να πει κανείς πως στηρίζονται στο φιλότιμο των αστυνομικών οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν για να ενισχύσουν στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας....

Κίνδυνος και τα social media
Προσοχή, τις περισσότερες φορές παρακολουθούν το σπίτι ή γνωρίζουν ότι απουσιάζατε από τις φωτογραφίες που ανεβάζετε στα social media. Συνήθως χτυπούν τις ώρες που οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν από το σπίτι. Πρωινές ή και απογευματινές ώρες. Έχει προηγηθεί παρακολούθηση. Καλό θα είναι όλοι μας να είμαστε «υποψιασμένοι» και αν βλέπουμε ύποπτα άτομα στη γειτονιά μας να ενημερώνουμε την Άμεση Δράση (100).Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα θύματα δεν αναφέρουν στην αστυνομία τις κλοπές ή τις διαρρήξεις, γιατί θέλουν να αποφύγουν την όποια ταλαιπωρία, όπως έχουμε αναφέρει στη στήλη αλλά και όπως επιβεβαιώνουν οι ιστοσελίδες kyparissianews.com και gargalianoionline. 

Υποστελέχωση στα αστυνομικά τμήματα και η έλλειψη εξοπλισμού

Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των υπηρεσιών στις αρχές της εβδομάδας έφυγαν 4 άτομα από την Μεσσηνία, εκ των οποίων οι δύο από το Α.Τ. Γαργαλιάνων για την στελέχωση διμοιριών υποστήριξης στα νησιά του Αιγαίου, και συγκεκριμένα για τα hot spot. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Gargalianoionline ζητούνται άλλα 4 άταμα προκείμενου να μεταβούν στο hot spot της Μόριας Λέσβου.
Όσο για τον πεπαλαιωμένο στόλο των οχημάτων της Αστυνομίας, πλην ορισμένων που παραλήφθηκαν το περασμένο έτος λόγω ΕΣΠΑ, τα περισσότερα έχουν κάνει πάνω από 200.000 χλμ. ενώ ούτε λόγος να γίνεται για την συντήρησή τους! Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που οι ίδιοι οι αστυνομικοί «βάζουν» λεφτά από την τσέπη τους προκειμένου να τα συντηρήσουν!
Μεγάλο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και με την καθαριότητα των αστυνομικών υπηρεσιών. Πριν λίγους μήνες τα κρατητήρια στο Α.Τ. Κυπαρισσίας αλλά πρόσφατα και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας είχαν γεμίσει ψιλούς, με ότι συνεπάγεται για την υγεία των αστυνομικών αλλά και των κρατούμενων! 

                                        
ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 10
Σε διαπραγματεύσεις με εταιρείες-κολοσσούς και συγκεκριμένα τις Total, Shell, Repsol, Japex, Dana Petroleum, INA, Hunt βρίσκεται η διοίκηση των ΕΛΠΕ με σκοπό τις έρευνες υδρογονανθράκων στις περιοχές Άρτας-Πρέβεζας και Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.
Πρόκειται για ξένες πετρελαϊκές εταιρείες που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΜΠΕ) στις έρευνες, όπως αποκάλυψε σήμερα ο γενικός διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, Γιάννης Γρηγορίου.
Οι σχετικές συμβάσεις για την παραχώρηση των δύο περιοχών έχουν συμφωνηθεί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Απομένει ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η υπογραφή και η κατακύρωσή τους από τη Βουλή.
Μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ, ο κ. Γρηγορίου ανέφερε, ακόμη, ότι τα ΕΛΠΕ διαπραγματεύονται συνολικά με 25 εταιρείες για συμμετοχή σε έρευνες ανά την Ελλάδα.

Εκτός από τις περιοχές Άρτας-Πρέβεζας και Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, τα ΕΛΠΕ δραστηριοποιούνται ήδη στον Πατραϊκό Κόλπο, έχουν μονογράψει με το Υπουργείο τη συμφωνία για παραχώρηση της περιοχής 2 στο Ιόνιο (βορειοδυτικά της Κέρκυρας, σε Κοινοπραξία με την Total και την Edison) και αναμένουν τη μονογραφή για την περιοχή 10 (Κυπαρισσιακός Κόλπος). Ήδη, προγραμματίζονται σεισμικές έρευνες στην περιοχή 2, τον Δεκέμβριο, με την προοπτική να συνεχιστούν άμεσα και στην περιοχή 10.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων επιδιώκει να αναζωογονήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις λοιπές θαλάσσιες περιοχές (17 από τις συνολικά 20 που προκηρύχθηκαν το 2014), για τις οποίες δεν εκφράστηκε ενδιαφέρον (εκτός από τις περιοχές 2 και 10, τα ΕΛΠΕ υπέβαλαν προσφορά και για την περιοχή 1 στο Ιόνιο, βόρεια της Κέρκυρας).
Σε αυτό το πλαίσιο σύμφωνα με το zouglagr, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για διεξαγωγή περαιτέρω σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο, νότια της Κέρκυρας, στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου και στο νότιο Κρητικό Πέλαγος, για τις οποίες έχει ήδη γίνει μία πρώτη απεικόνιση από την εταιρία PGS, ενόψει της προκήρυξης των 20 περιοχών το 2014.
 Γ.ΜΠ.