22.4.17

Φράουλες: Είναι επικίνδυνες στην εγκυμοσύνη;

Η διατροφική της αξία είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. 

Οι φράουλες είναι το φρούτο της εποχής κι είναι αλήθεια ότι είναι από τα πιο νόστιμα. 
Η διατροφική της αξία είναι λίγο πολύ γνωστή σε  όλους. 

Κατά καιρούς έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας άρθρα που τις ενοχοποιούν ως επικίνδυνο φρούτο λόγω των φυτοφαρμάκων. 

Καταρχήν θα αναφερθούμε στα οφέλη της.
  
- Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C. 
 - Βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύουν τον οργανισμό από ασθένειες και ιούς στους οποίους είναι ευάλωτη μια έγκυος. 
 - Κάνουν πολύ καλό στην υγεία των ματιών και εμποδίζουν την εμφάνιση καταρράκτη στις μεγαλύτερες ηλικίες.  
 - Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έχει αποδειχθεί ότι είναι ευεργετικές και για το έμβρυο και για την μαμά, αφού περιέχουν φυλλικό οξύ, το οποίο μειώνει μεταξύ άλλων τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού. 
Παράλληλα, βελτιώνουν στην ικανότητα ανάγνωσης που θα έχει το παιδί αργότερα στη ζωή του. 
Τώρα όσον αφορά στα φυτοφάρμακα:
Οι διαιτολόγοι συνιστούν να αγοράζουν οι έγκυες γυναίκες-κι αν μπορεί ο καθένας  από μας- φράουλες από τα βιολογικά προϊόντα. 
Επίσης οι χημικοί αναλυτές κάνουν τη δική τους πρόταση όσον αφορά στο πλύσιμό τους. 
Να πλένονται σε διάλυμα νερού και ξυδιού με αναλογία 10% ξύδι και 90% νερό για περίπου 15 με 20 λεπτά και μετά ξέβγαλμα με χλιαρό νερό.