26.7.17

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ !!! Μεσσηνιακός Καγιανάς με παστό !!!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ !
 
ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ (ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ) ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ...ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ....ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΨΗΤΗΣ ΓΟΥΡΝΟΠΟΥΛΑΣ ...ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΚΑΓΙΑΝΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟ 
....ΘΑΣ ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ !!!

Η Συνταγή :

Παραδοσιακή συνταγή από την Μεσσηνία που συνδυάζει άψογα τα ιδιαίτερα αρώματα του παστού με την απαλή γεύση της ώριμης καλοκαιρινής ντομάτας.

Υλικά:
  • 300 γρ. Παστό ή Σύγκλινο (χοιρινό καπνιστό)
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 500 ml Ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 4 Αυγά χτυπημένα
  • Αλάτι
  • Φρσκοτριμμένο Πιπέρι
Εκτέλεση:


  1. Κόβουμε σε κυβάκια το παστό και το τσιγαρίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι για 3 περίπου λεπτά
  2. Προσθέτουμε τη ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά ή έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά
  3. Αλατοπιπερώνουμε τα χτυπημένα αυγά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα με το παστό
  4. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά