14.10.17

Δείτε πώς να βράσετε τα αυγά χωρίς να σπάσουν

Σε όλους μας έχει τύχει έστω και μια φορά να σπάσουν τα αυγά κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που μπορούν να σας λύσουν τα χέρια, έτσι ώστε να αποφευχθεί το σπάσιμο.
Τα αυγά πριν τα βάλετε στην κατσαρόλα θα πρέπει να έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού προσθέσετε λίγο αλάτι στο νερό, δοκιμάστε να βάλετε στον πάτο της κατσαρόλας ή του μπρικιού μια μικρή πετσέτα ή ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα που θα ανακόψει την πρόσκρουση των αυγών με τα μεταλλικά τοιχώματα του σκεύους και θα διατηρήσει το αυγό ακέραιο.
Αν μάλιστα προσθέσετε λίγο ξύδι στο νερό τότε είναι βέβαιο πως τα αυγά σας θα βγουν ...ατσαλάκωτα.