17.11.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 2 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΑΛΛΑΓΗ φρουράς μετά από παραίτηση που ανακοινώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, έχουμε στον σύνδεσμο ύδρευσης Τέλλος Άγρας μετά από 3 χρόνια περίπου. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τέθηκε η ανακοίνωση παραίτησης του δημοτικού συμβούλου από τους Γαργαλιάνους, Αναστασίου Αδρακτά, ο οποίος επικαλούμενος προσωπικούς λόγους ζήτησε να γίνει αποδεκτή η παραίτησή του ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση νέου συμβούλου.
Ο Σύνδεσμος Τέλλος Άγρας μπορεί σύμφωνα με την νομοθεσία να ορίσει πρόεδρο ή μέλος δημοτικό σύμβουλο ή κοινοτικό σύμβουλο από την Δ.Ε. που υπάγεται, οπότε για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Τριφυλίας προέβη σε αλλαγή φρουράς και τους Αντιπροέδρου Γιάννη Κατσούλα μετά την παραίτηση Αν. Ανδρακτά. Στο Δ.Σ. του Συνδέσμου τοποθετούνται ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Μπουγάς αλλά και  ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γαργαλιάνων Ανδρέας Ματθιουδάκης. Ο Πρόεδρος θα αναδειχθεί σε συνεδρίαση του οργάνου τις επόμενες ημέρες, καθώς το Δ.Σ. απαρτίζετια από 4 μέλη και από τους Δήμους Πύλου και Μεσσήνης.
Ωστόσο η τοποθέτηση του κ. Μπουγά δεν συνεπάγεται ότι θα αναλάβει πρόεδρος. Και τούτο διότι έχει επιφορτιστεί με πολλά καθήκοντα, όπως στο Προεδρείο του Δημοτικού συμβουλίου, ως Πρόεδρος στην Κοινοφελή επιχείρηση, σε επιτροπές του Δήμου και τώρα στον σύνδεσμο ύδρευσης. ΓΙΑΝ. ΜΠ.

                              2 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΡΕΜΑΤΑ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΕ ΚΑΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ
ΤΟ θέμα των ρεμάτων που δεν διευθετήθηκαν ή δεν υλοποιήθηκαν έργα υποδομής αποτελεί σοβαρό αντικείμενο μελέτης από τους ειδικούς εδώ και χρόνια μετά την δημοσιοποίηση εκ νέου της έκθεσης της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος που η οποία με λεπτομερή στοιχεία εστιάζει στους κινδύνους από πλημμυρικά φαινόμενα. Η Έκθεση είχε ολοκληρωθέι τον Δεκέμβριο του 2012 (με αναθεώρηση στις 7/6/2013). Στις 128 σελίδες της έκθεσης, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου, έχουν καταγραφεί τα ρέματα-φονιάδες σε όλη τη χώρα, όπως επισημαίνει σε δημοσιεύματα σε έγκυρους ιστότοπους.. Μάλιστα
είχαμε αναφερθεί πολλές φορές με ρεπορτάζ μας στην επικινδυνότητα των ρεμάτων, καθώς στη Κυπαρισσία έχουν διεξαχθεί συνεδριάσεις του οικείου Δ.Σ. για το θέμα αυτό. Εξάλλου μεταξύ άλλων εκτός από το Μελιγαλά και τον Πάμισο που αποτελούν μεγάλες πληγές η ∆/νση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μεσσηνίας υποδεικνύει ως ευάλωτες περιοχές 2 ζώνες στην Τριφυλία:
1) Η Περιοχή Τερψιθέας Φιλιατρών: στον εθνικό δρόµο Κυπαρισσία-Φιλιατρά και στην περιοχή Τερψιθέας εξαιτίας ανθρώπινων παρεµβάσεων έχει στενέψει η κοίτη των χειµάρρων που πηγάζουν από το όρος «Ψυχρό» µε αποτέλεσµα να υπάρχει κίνδυνος πληµµύρας σε καλλιεργηµένες εκτάσεις, βιοτεχνίες και στο οδικό δίκτυο. Η εν λόγω περιοχή πληµµύρισε το 2009 σε ένα εθνικό δρόμο που δεν έχει παραδοθεί επίσημα στην κυκλοφορία.
2) Περιοχή του ποταμού Νέδα: στην πεδινή κοίτη του ποταµού της Νέδας ανάντη
και κατάντη της Εθνικής Οδού Κυπαρισσίας-Πύργου ο ποταµός κατά καιρούς πληµµυρίζει και καταλαµβάνει µεγάλες επιφάνειες καλλιεργηµένων εκτάσεων, κυρίως προς την πλευρά του Ν. Μεσσηνίας. Έχει πλημμυρίσει το 2011 ενώ οι όχθες όταν πλημμυρίζουν σύμφωνα με τους παραγωγούς προκαλούν προβλήματα σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες.
Η Κυπαρισσία έζησε το 2015 μια οικολογική καταστροφή με πλημμύρες στην εθνική οδό προς Καλονερό καθώς τα ρέματα δεν είχαν καθαριστεί από το Δήμο, είχαν βουλώσει δεκάδες φρεάτια, δεν υπήρχε δίοδος σε χάνδακες κατά μήκος του οδικού άξονα, ενώ δεν είχε γίνει συντήρηση των αγωγών αποχέτευσης και ιδίως εξαιτίας του γεγονός ότι τα όμβρια πέφτουν στους αγωγούς με αποτέλεσμα να υπερχειλίζουν..ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                                         
                                                   ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ 251 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Ο Δήμος Τριφυλίας & η Κοινωφελής Επιχείρηση στο πλαίσιο  των πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους οικονομικά αδύναμους πολίτες της Τριφυλίας  και  υλοποίησης του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD)  θα διανείμει κρέας στις 21 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη με το ακόλουθο πρόγραμμα 
Στην ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ από ώρα 08.00 π.μ. έως 10.00 π.μ. στο ισόγειο του  Δημοτικού Καταστήματος.
Στα ΦΙΛΙΑΤΡΑ από ώρα 10.30 π.μ. έως 12.30 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα.
Στους ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ από ώρα 13.00 έως 16.00 στο Δημοτικό Κατάστημα.
Δικαιούχοι (251) οικογένειες : οι εγκεκριμένοι, σύμφωνα με τις νέες καταστάσεις μετά τη διασύνδεση ΚΕΑ – ΤΕΒΑ, του προγράμματος επισιτιστικής & βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ), με την επίδειξη αποδεικτικού εγγράφου ΑΜΚΑ.
Η ενέργεια αυτή είναι συμπληρωματική με τις υπάρχουσες κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος, με κυρίαρχο στόχο την κάλυψη των βασικών αναγκών των πλέον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που σε εποχή οικονομικής κρίσης έχουν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ,  τη στήριξη και τη βοήθειά μας.