Η σχέση των βιταμινών με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του
καρκίνου έχει εντοπιστεί από τους επιστήμονες εδώ και κάποιες δεκαετίες.
Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι οι υψηλές δόσεις βιταμίνης C μπορεί
να έχουν κάποια αποτελέσματα κατά του καρκίνου, ενώ έχει φανεί ότι τα
κοκτέιλ βιταμινών μπορεί να παρατείνουν τη ζωή κάποιων καρκινοπαθών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας, η βελτίωση των επιπέδων της
βιταμίνης D, ενδεχομένως να βοηθά στην πρόληψη του κινδύνου εμφάνισης
καρκίνου.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, αναφέρουν ότι τα
υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στον ορό, συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο
εμφάνισης καρκίνου.
Ο ερευνητής Cedric Garland δήλωσε ότι ποσοτικοποίησε την ικανότητα
επαρκών ποσοτήτων βιταμίνης D που εμποδίζουν όλα τα είδη διηθητικού
καρκίνου συνδυαστικά.
Όπως υποστήριξε, η νέα έρευνα αποσαφηνίζει ότι ο μειωμένος κίνδυνος
καρκίνου είναι μετρήσιμος στα 40 ng/ml, με επιπλέον όφελος στα υψηλότερα
επίπεδα.
Στόχος της έρευνας ήταν να εντοπίσει τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα
που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου, όπως αναφέρει το
athensmagazine.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μελέτη υποδεικνύει ότι η βελτίωση των
επιπέδων της βιταμίνης D μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο
πρόληψης.