29.1.18

«Έγκλημα» χωρίς τιμωρία! Για πρώτη φορά ολόκληρο το ντοκουμέντο της χρεοκοπίας της χώρας επί Καραμανλή

ΤΟ THE CALLER ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΧΡΕOΚΟΠΙΑΣ ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
  • Ολόκληρη η έκθεση- «κόλαφος» της Τράπεζας της Ελλάδος για την Καραμανλική διακυβέρνηση
  • Η επιστολή- «κραυγή» Γιούνκερ για μέτρα στον Παπαθανασίου, το σημείωμα- «καμπανάκι» του Εurogroup και η απάντηση Παπαθανασίου για μέτρα, εφαρμοστέα από το 2010
Περίπου 8 χρόνια από την είσοδο της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης και τα Μνημόνια, ως απόρροια της χρεοκοπίας και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ακόμα ως χώρα δεν έχουμε καταλήξει σε ένα ενιαίο συμπέρασμα για το πώς φτάσαμε ως εδώ.
Και όταν κάποιος δεν έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος, πως θα καταφέρει να πορευτεί στο μέλλον, δίχως να τα επαναλάβει;
Γράφει ο αρχισυντάκτης του TheCaller Κωστής Μοσχολιός
Ρόλο σε αυτή τη… δυσαρμονία προφανώς έπαιξαν οι «εμπρηστές», που εμφανίστηκαν ως «πυροσβέστες» σε μια προσπάθεια να ξαναγράψουν την ιστορία και όσοι για ίδιον όφελος δημιούργησαν ανίερες συμμαχίες πάνω σε «μύθους» και συνωμοσιολογία. Το πρόσφατο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου «8 μήνες» εντάσσεται στην παραπάνω κατηγορία, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να προσπαθεί, τεχνηέντως, να αποσείσει τις ευθύνες από την κυβέρνηση Καραμανλή (2004-09) και να τις μετακυλήσει στην κυβέρνηση Παπανδρέου.
Ωστόσο, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δε λένε ψέματα. Η εσωτερική Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας το 2009, κομμάτι της οποίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας πρόσφατα (στην Καθημερινή) και δημοσιεύει ολόκληρη  σήμερα το TheCaller,  σε συνδυασμό με την αλληλογραφία των πρωταγωνιστών εκείνης της περιόδου, αποτυπώνουν με τον πλέον εμφανή τρόπο, ακόμα και για τον πιο αδαή στα οικονομικά, πως η κυβέρνηση Καραμανλή οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στην καταστροφή.
Η απαρχή της δημοσιονομικής εκτροπής το 2007 και τα ψεύτικα στοιχεία στη Eurostat
Για πρώτη φορά στις 6 Οκτωβρίου του 2009, δυο μέρες μετά τις εκλογές, καταγράφεται σε επίσημο έγγραφο της ΤτΕ, μια έκφραση που μας ακολουθεί ακόμα και σήμερα, ότι «το δημόσιο χρέος της χώρας είναι μη βιώσιμο».