26.2.18

Έπαινο απέσπασε η Πλατεία της Χρυσαφίτισσας στα βραβεία ΔΟΜΕΣ 2018

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, πραγματοποιήθηκαν τα 9α αρχιτεκτονικά Βραβεία ΔΟΜΕΣ 2018, παρουσία σημαντικών εκπροσώπων του αρχιτεκτονικού χώρου.
Ο καθηγητής και επιμελητής των ΔΟΜΩΝ, κ. Γεώργιος Πανέτσος καλωσόρισε το κοινό και τόνισε τη σημαντικότητα ενθάρρυνσης της ελληνικής αρχιτεκτονικής δημιουργίας, αναφέροντας πως στη φετινή διοργάνωση κατατέθηκαν 150 έργα για τα οποία εργάστηκαν περισσότεροι από 530 αρχιτέκτονες και λοιποί συντελεστές. Στη συνέχεια κάλεσε τους αρχιτέκτονες Τάσο Κωτσιόπουλο, Αθανάσιο Σπανομαρίδη, Καλλιόπη Κοντόζογλου και Δημήτρη Αντωνακάκη να απονείμουν αντίστοιχα τα τέσσερα βραβεία στις κατηγορίες: Καλύτερη ανεκτέλεστη μελέτη, Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα, Καλύτερο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο και Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο.
Επίσης, για πρώτη φορά, απονεμήθηκαν από τον Δημήτρη Φιλιππίδη και τον Λάζαρο Καλυβίτη τα Βραβεία Συναδέλφων για την καλύτερη ανεκτέλεστη μελέτη και το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο, τα οποία προέκυψαν από μυστική ψηφοφορία των ομάδων που συμμετείχαν στα Βραβεία «ΔΟΜΕΣ 2018». Η τελετή ολοκληρώθηκε με τους βραβευμένους αρχιτέκτονες να παρουσιάζουν συνοπτικά τα έργα τους στους παρευρισκόμενους.
Κριτές των Βραβείων “ΔΟΜΕΣ 2018” ήταν οι κκ.:....

Διαβαστε περισσότερα εδώ