23.4.18

Αδιαχώρητο στο δείπνο στη Βοστώνη – Τιμήθηκε ο καθηγητής Β. Ζαννής

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ  ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ 

Το δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας ξεπέρασε το Σάββατο το βράδυ κάθε προσδοκία από απόψεως συμμετοχής. Συγκεκριμένα, είχε υπολογισθεί στα 280 άτομα και τελικά κατόρθωσαν να χωρέσουν 340.
Το δείπνο έγινε στην κοινοτική αίθουσα του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού Βοστώνης, στο Μπρούκλαϊν.

Ο τιμηθείς καθηγητής με το Βραβείο της Ελευθερίας Βασίλης Ζαννής πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας Βσίλης Καυκά, το διοργανωτή του δείπνου Κώστα Τραβαγιάκη και μαθητές του οι οποίοι σήμερα είναι γιατροί Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας - Θεόδωρος Καλμούκος

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας ξεπέρασε το Σάββατο το βράδυ κάθε προσδοκία από απόψεως συμμετοχής. Συγκεκριμένα, είχε υπολογισθεί στα 280 άτομα και τελικά κατόρθωσαν να χωρέσουν 340.Το δείπνο έγινε στην κοινοτική αίθουσα του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού Βοστώνης, στο Μπρούκλαϊν.
Ξεκίνησε με προσευχή την οποία ανέπεμψε ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ενώ τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και Αμερικής τραγούδησε η Βίβιαν Ντάγκλα. Τους επισήμους στο κεντρικό τραπέζι παρουσίασε ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση του δείπνου Κώστας Τραβαγιάκης.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκος Γκατζογιάννης (Γκέιτζ), ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «H εκπλήρωση της υπόσχεσης του 1821».
Ο κ. Γκατζογιάννης ανάμεσα στα άλλα είπε πως στο διάβα των τρομερών αιώνων της σκλαβιάς «οι Ελληνες δεν έχασαν ποτέ την ταυτότητά τους ως λαός, ούτε τη λαχτάρα τους για ελευθερία. Εκαναν πολλές προσπάθειες να εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία τους, αλλά επανειλημμένα συνετρίβησαν. Στις 25 Μαρτίου του 1821 άρχισαν καινούργιο αγώνα για να κερδίσουν την ελευθερία τους ο οποίος απείλησε να τους εξαφανίσει σαν λαό εάν αποτύγχαναν».
Σε άλλο σημείο, τόνισε πως «αυτό που τους έκανε να προχωρήσουν ήταν η δίψα τους για την ελευθερία και την πίστη».

Από την κατάμεστη κοινοτική αίθουσα του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης όπου έγινε το δείπνο της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
Υπογράμμισε ακόμη πως «σ’ αυτή την επέτειο του αγώνα για ανεξαρτησία είναι πρέπον για μας σ’ αυτή τη εκδήλωση να θυμηθούμε όχι μόνο εκείνη τη νίκη ενάντια στην τυραννία, αλλά επίσης την τεράστια συμβολή των Ελλήνων στα όσα πιστεύουμε και τιμούμε ως Αμερικανοί».
Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο ομογενής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βοστώνης και επίτιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Δρ. Βασίλης Ζαννής με το Βραβείο Ελευθερίας. Τον Δρα Ζαννή σύστησε ο πρώην φοιτητής του Δρ. Κωνσταντίνος Δροσάτος, καθηγητής της Φαρμακολογίας στο Temple University.
Ο Δρ. Ζαννής, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Χίο, στην ομιλία του ανάμεσα στα άλλα, είπε πως «επιθυμώ να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βασίλη Καυκά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου οι οποίοι με επέλεξαν για το Βραβείο Ελευθερίας. Επίσης, ευχαριστώ πολύ τον Κώστα (Δροσάτο) για τη φιλόφρονη εισαγωγή του. Το μεγαλύτερο βραβείο για έναν δάσκαλο είναι να βλέπει τους μαθητές του να
γίνονται καλύτεροι από αυτόν και να συνεχίζουν το ατελείωτο έργο του κι ο ορισμός αυτός εφαρμόζεται τέλεια σε σένα».
Ο Δρ. Ζαννής αναφέρθηκε στις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Βοστώνης και Κρήτης και τόνισε ότι «το 2001 δημιούργησαν ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών. Ως μέλος των καθηγητών συγκλήτων αμφοτέρων των Ιατρικών Σχολών έχω ορισθεί να διευκολύνω και διατηρήσω αυτό το πρόγραμμα.
Στη διάρκεια των τελευταίων δέκα επτά ετών, 177 επίλεκτοι Ελληνες φοιτητές έχουν έλθει στη Βοστώνη και ένας αντίστοιχος αριθμός Αμερικανών συμπεριλαμβανομένων και έξι Ελληνοαμερικανικών έχουν μεταβεί στην Κρήτη για ένα ή δύο μήνες κλινικής μαθητείας. Η μόνη υποχρέωση που έχουν οι Ελληνες φοιτητές ως προς το πρόγραμμα είναι να επιτύχουν και να βοηθήσουν άλλους φοιτητές  να επιτύχουν στο μέλλον».


Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ Ελλάδος Δημήτρης Καφαντάρης επιδίδει αναμνηστικό δώρο στο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Βασίλη Καυκά
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
Χαιρετισμούς και μηνύματα απηύθυναν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς, ο αξιωματικός του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού Αριστοτέλης Βαλσαμίδης, ο γενικός πρόξενος Στράτος Ευθυμίου και ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας Δημήτριος Καφαντάρης, ο κομίσιονερ της Αστυνομίας Γουίλιαμ Εβανς και ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος. Παρών ήταν και ο ομογενής δήμαρχος του Λόουελ Βασίλειος Σαμαράς.
Επιδόθηκαν τέσσερις συνολικά υποτροφίες σε παιδιά της Ομογένειας. Η υποτροφία της Ομοσπονδίας δόθηκε στον Μαρίνο Μπλάνα από τον Σύλλογο Αρκάδων, στη μνήμη του πρώην Προέδρου της, αειμνήστου Γεωργίου Μαρκάκου, ο οποίος απεβίωσε πριν λίγους μήνες στη Φλόριδα.
Το ζεύγος Χάρη Κατή έδωσε δύο υποτροφίες ως εξής, μία στη Νικόλ Μεϊμόνι από τον Σύλλογο Θεσσαλών και τη δεύτερη στην Αναστασία Τσούμπανου από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Πίνδος.
Η υποτροφία του αείμνηστου πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας ιατρού Κωνσταντίνου Χιονίδη δόθηκε στον Βασίλη Παπαδόπουλο από τον Σύλλογο «Φίλιππος ο Μακεδών & Κλεοπάτρα».
Ιδιαίτερο ενθουσιασμό προκάλεσε το τμήμα των ομογενών ευζώνων υπό την επιστασία του Δημήτρη Παπασλή. Το Χορευτικό συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης χόρεψε όμορφους ελληνικούς χορούς υπό την διεύθυνση του οδοντίατρου Τζον Πάππα.
Το Μουσικό Συγκρότημα «Μουσικό Σχήμα» έπαιξε ελληνική ποιοτική μουσική.
Το πρόγραμμα της βραδιάς παρουσίασε ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής από το Ροντ Αϊλαντ Λεωνίδας Ραπτάκης.


Τα παιδιά που έλαβαν υποτροφίες στη διάρκεια του δείπνου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
Ο τιμηθείς καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βοστώνης και επίτμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης Δρ. Βασίλης Ζαννής με τον Νίκο Γκατζογιάννη κεντρικό ομιλητή του δείπνου
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας -Θεόδωρος Καλμούκος
Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκος Γκατζογιάννης ομιλεί στο δείπνο της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας για την παρέλαση
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
 
 
πηγή