17.6.18

Πάνω από 2.500 κεραυνοί στην Αττική

Μεγάλα ύψη βροχής προκάλεσε η καταιγίδα «Μίνωας»  στην Αττική το Σάββατο. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στα βόρεια προάστια. Όπως κατέγραψε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών  περισσότεροι από 2.500 κεραυνοί  (ο αριθμός είναι σωστός, δεν είναι λάθος) «κτύπησαν» στην ευρύτερη περιοχή μέχρι τις 8 το απόγευμα του Σαββάτου.
Βροχές και καταιγίδες έχουν σημειωθεί και σε πολλές άλλες περιοχές από την αρχή του Σαββάτου . Στον πίνακα παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα ύψη υετού έως και την ίδια ώρα. 
Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται καθ ‘όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.
Τη Δευτέρα (18/06) βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα σημειωθούν κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Τα φαινόμενα θα πλήξουν την Αττική και τη  Θεσσαλονίκη  από το μεσημέρι και έπειτα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 32 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ μόνο στο νότιο Αιγαίο.
Την Τρίτη αναμένονται πάλι βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά και συνίσταται προσοχή. Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται και στα μεγάλα αστικά κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, όπου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.
Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα πνέουν κατά περιόδους με πολύ ισχυρές ριπές.