Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα δημοσιεύουμε σήμερα μία ακόμη συνταγή των πατέρων του Αγίου Όρους.
Δεν είναι αλμυρή.
Πρόκειται για γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Τσίζκεϊκ από Αγιορείτικη συνταγή
Υλικά που χρειάζονται:
2 πακέτα μπισκότα πτι – μπερ
2 κουτιά τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια
200γραμμάρια γάλα ζαχαρούχο
1 φλυτζάνι βιτάμ
½ κιλού μαρμελάδα φράουλα ( ή όποια άλλη προτιμάτε)
1 κουταλάκι κορν –φλάουερ
Λίγο κονιάκ
Φυσικό χυμό μισού λεμονιού
Φρουί γλασσέ διάφορα
Εκτέλεση
Λιώνουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, μέχρι να γίνουν σκόνη και τα καβουρδίζουμε με το βιτάμ. Με το μίγμα στρώνουμε τη βάση στρογγυλής πιατέλας.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα αρχικά και προσθέτουμε σιγά – σιγά το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού. Απλώνουμε το υλικό πάνω στη βάση από τα μπισκότα.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα μέχρι να λιώσει. Διαλύουμε το κορν – φλάουερ μέσα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στη μαρμελάδα. Κρυώνουμε το μείγμα και το στρώνουμε πάνω από την κρέμα και στολίζουμε με μαρμελάδα.
Δεν είναι αλμυρή.
Πρόκειται για γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Τσίζκεϊκ από Αγιορείτικη συνταγή
Υλικά που χρειάζονται:
2 πακέτα μπισκότα πτι – μπερ
2 κουτιά τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια
200γραμμάρια γάλα ζαχαρούχο
1 φλυτζάνι βιτάμ
½ κιλού μαρμελάδα φράουλα ( ή όποια άλλη προτιμάτε)
1 κουταλάκι κορν –φλάουερ
Λίγο κονιάκ
Φυσικό χυμό μισού λεμονιού
Φρουί γλασσέ διάφορα
Εκτέλεση
Λιώνουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, μέχρι να γίνουν σκόνη και τα καβουρδίζουμε με το βιτάμ. Με το μίγμα στρώνουμε τη βάση στρογγυλής πιατέλας.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα αρχικά και προσθέτουμε σιγά – σιγά το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού. Απλώνουμε το υλικό πάνω στη βάση από τα μπισκότα.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα μέχρι να λιώσει. Διαλύουμε το κορν – φλάουερ μέσα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στη μαρμελάδα. Κρυώνουμε το μείγμα και το στρώνουμε πάνω από την κρέμα και στολίζουμε με μαρμελάδα.