Το αιώνιο ερώτημα και οι λάθος απαντήσεις
Ένα ερώτημα πολλές απαντήσεις. Και αν είσαι καινούργιος στο νοικοκυριό δεν ξέρεις τι να πιστέψεις.
Έβγαλες λοιπόν το κρέας από την κατάψυξη και δεν κατάφερες να το μαγειρέψεις. Η λογική λέει ότι θα το βάλεις στο ψυγείο. Σωστή κίνηση, αλλά η συντήρηση δεν έχει τις ίδιες ιδιότητες με την κατάψυξη.
Δείτε ανάλογα με το κρέας, πόσο καιρό επιτρέπεται να το έχεις στο ψυγείο χωρίς να το μαγειρέψεις.
Συμβουλή να μην έρχεται το κρέας σε επαφή με τα τοιχώματα, γιατί αλλοιώνεται η υφή του.
Κοτόπουλο
Τα ωμά πουλερικά αντέχουν μόλις 1-2 μέρες στο ψυγείο.
Κόκκινο κρέας και χοιρινό
Το κόκκινο κρέας και το χοιρινό μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο μέχρι και πέντε ημέρες και στην κατάψυξη από 4-12 μήνες.
Κιμάς
Τα αλεσμένα κρέατα, όπως το βοδινό, το μοσχάρι, το χοιρινό και τα πουλερικά, μπορούν να μείνουν στη συντήρηση για 1-2 μέρες και στην κατάψυξη για 3-4 μήνες.
Έβγαλες λοιπόν το κρέας από την κατάψυξη και δεν κατάφερες να το μαγειρέψεις. Η λογική λέει ότι θα το βάλεις στο ψυγείο. Σωστή κίνηση, αλλά η συντήρηση δεν έχει τις ίδιες ιδιότητες με την κατάψυξη.
Δείτε ανάλογα με το κρέας, πόσο καιρό επιτρέπεται να το έχεις στο ψυγείο χωρίς να το μαγειρέψεις.
Συμβουλή να μην έρχεται το κρέας σε επαφή με τα τοιχώματα, γιατί αλλοιώνεται η υφή του.
Κοτόπουλο
Τα ωμά πουλερικά αντέχουν μόλις 1-2 μέρες στο ψυγείο.
Κόκκινο κρέας και χοιρινό
Το κόκκινο κρέας και το χοιρινό μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο μέχρι και πέντε ημέρες και στην κατάψυξη από 4-12 μήνες.
Κιμάς
Τα αλεσμένα κρέατα, όπως το βοδινό, το μοσχάρι, το χοιρινό και τα πουλερικά, μπορούν να μείνουν στη συντήρηση για 1-2 μέρες και στην κατάψυξη για 3-4 μήνες.