2.8.18

ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ; Οχιά τσίμπησε 19 μηνών αγοράκι στο Πήλιο - Δείτε τι συνέβη !!!

 Ο μικρούλης στην αγκαλιά μας πέθανε τρεις φορές και με τις φωνές μας επανερχόταν! 

Φωνάζαμε να του κάνουν ορό φιδιού και δεν είχαν!

Σοβαρή περιπέτεια υγείας πέρασε 19 μηνών αγοράκι, το οποίο τσίμπησε οχιά και κινδύνευσε η ζωή του. 
Η γιαγιά του κ. Γιούλα Μητρομάρα – Γαλάτου περιγράφει τα όσα διαδραματίστηκαν και καταγγέλλει γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου για ανευθυνότητα, αναφέροντας τα εξής:
Βρισκόμασταν στην εξοχική κατοικία του συζύγου μου στο Βένετο στις 23 Ιουλίου. Μαζί μας είχαμε και τον εγγονό μας ηλικίας 19 μηνών. 
Τη Δευτέρα λοιπόν, όπως και τις προηγούμενες μέρες, παίζαμε στην αυλή με μια μικρή μπάλα. Ο μικρός την κλώτσησε και πήγε να την πάρει. Τον κοιτάζαμε λοιπόν να τρέχει να πάει να πάρει την μπάλα.
Αντί όμως της μπάλας το αριστερό του χέρι ακούμπησε σε μια πέτρα, που την είχαμε πάνω σε ένα κορμό δέντρου. Αμέσως άρχισε να κλαίει και τρέξαμε, τον πήραμε αγκαλίτσα και είδαμε ότι από το δακτυλάκι του, τον δείκτη συγκεκριμένα, είχε δύο σαν γρατζουνιές, μου φάνηκαν σαν να τον γρατζούνισε γάτα και έτρεχε λίγο αίμα. Άρχισε αμέσως να πρήζεται και να μελανιάζει το δάκτυλο.
Αμέσως φύγαμε για τον Βόλο. Η ώρα που φύγαμε ήταν μια παρά τέταρτο (12.45) και στο νοσοκομείο φτάσαμε σε μία ώρα γύρω στις 2 το μεσημέρι. Εξηγήσαμε στα εξωτερικά ιατρεία τι είχε συμβεί, χωρίς όμως να δούμε τι ήταν αυτό που τον τσίμπησε. Είπαμε να κάνουμε μια ακτινογραφία στο δακτυλάκι μήπως ήταν σπασμένο από την πέτρα. Δεν έδειξε κάτι τέτοιο. Ο παππούς λοιπόν είπε ότι ήταν φίδι, και πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν κάτι γιατί το παιδί χειροτέρευε ραγδαία. Τους είπε κιόλας ότι είναι οχιά γιατί στο χωριό τέτοια φίδια υπάρχουν. Είτε το είπαμε, είτε όχι, δεν ίδρωσε το αυτί τους. 
Οι μαθητευόμενοι μόνο ήταν κοντά του, χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν.
 Η ώρα περνούσε. 
Ο μικρούλης στην αγκαλιά μας πέθανε τρεις φορές και με τις φωνές μας επανερχόταν! 
Το πρήξιμο και το μελάνιασμα ανέβαινε όλο και πιο ψηλά. 
Ο μικρός μας δεν είχε ούτε τη δύναμη να κλάψει. 
Φωνάζαμε να του κάνουν ορό φιδιού και δεν είχαν! Η ώρα ήταν τέσσερις και τέταρτο (16.15). Η διευθύντρια της παιδιατρικής ακόμη δεν είχε εμφανιστεί παρόλο που μας έλεγαν ότι την είχαν ειδοποιήσει. Έγιναν εξετάσεις αίματος και έδειξαν ότι τα αιμοπετάλια έπεφταν ραγδαία και ο αιματοκρίτης. Η αργοπορία τους, η αδιαφορία τους, η ανευθυνότητά τους, δεν περιγράφεται.
Ο μικρούλης αργοπέθαινε αβοήθητος και εγώ να φωνάζω να κάνουν κάτι. Από τις 16.30 άρχισαν να νιώθουν ίσως τη σοβαρότητα της κατάστασης, εφόσον είχαν περάσει δυόμιση ώρες απάθειας, τότε αποφασίσανε να κάνουνε ιατρικό συμβούλιο και τότε εμφανίστηκε και η προϊσταμένη παιδίατρος.
Μετά το συμβούλιο αποφασίσανε να το στείλουν στη Λάρισα αφού του χορήγησαν κορτιζόνη. Μάλιστα έβγαινε και ένας πολλά βαρύ γιατρός από το δωμάτιο του μικρού μας και ξέρετε τι μας είπε «Τι θέλετε, τους γιατρούς στα πόδια σας;». Τότε ο σύζυγος έξαλλος του λέει «Μήπως ήρθα σε λάθος μέρος, είμαι σε καφενείο και όχι σε νοσοκομείο;». Το ασθενοφόρο το κάλεσε η διευθύντρια στις πέντε η ώρα ακριβώς. (17.00). Το ασθενοφόρο έκανε να έρθει στο νοσοκομείο μισή ώρα, ήταν πέντε και μισή (17.30).
Έξι παρά φεύγουμε για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Εκεί μας περίμενε άλλος Γολγοθάς. Με το που αντικρίζουν τον μικρό, δεν τον δέχονται λέγοντας:
– Η διευθύντρια του Βόλου όταν πια με την αδιαφορία της βλέπει τα δύσκολα τα ξεφορτώνεται και τα στέλνει σε μας, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, μας είπαν.
– Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε διότι θα χρειαστεί χειρουργείο και λόγω των χαμηλών αιμοπεταλίων κινδύνευε η ζωή του λόγω αιμορραγίας.
Δεν ξέρω τότε που βρήκα τη δύναμη και άρχισα να φωνάζω λέγοντάς τους πως δεν μπορούν να παίζουν με τη ζωή του παιδιού επειδή τα δύο νοσοκομεία και οι γιατροί έχουν διαφορές μεταξύ τους. Όλοι αυτοί οι γιατροί, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν είναι γονείς, δεν είναι παππούδες και γιαγιάδες και πάνω από όλα γιατροί; Μας τον έστελναν στη Θεσσαλονίκη, τους είπα ότι αν υπέγραφαν για τη ζωή του, μόνο τότε θα τον έπαιρνα.
Το χεράκι του κινδύνευε άμεσα να παραλύσει το πρήξιμο. Αποφάσισαν τον στείλουν στο Πανεπιστημιακό. Οι ώρες που πέρασαν ήταν πολλές, πάνω από επτά ώρες και στον μικρό δεν είχε δοθεί ο ορός φιδιού.
Στο Πανεπιστημιακό η αντιμετώπιση ήταν διαφορετική. Του δόθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και ο ορός φυσικά. Ο καθηγητής της παιδιατρικής, με μια ομάδα γιατρών κάνει ό,τι μπορεί και προσπαθούν για το καλύτερο. Οι γιατροί της ορθοπεδικής και ο αναισθησιολόγος αποφασίζουν ότι για το καλό του παιδιού πρέπει να πάει στη Θεσσαλονίκη, ώρα μία μετά τα μεσάνυχτα.
Εφημέρευε το Γεννηματά.
Το αγγελούδι μας διασωληνωμένο φτάνει στο Νοσοκομείο Γεννηματά στις τρεις το πρωί. Εκεί τα λεπτά, οι ώρες δύσκολες. 
Οι γιατροί πρώτη φορά αντιμετωπίζουν τέτοιο δάγκωμα φιδιού και τόσης σοβαρής κατάστασης παιδιού και χεριού. Κάνουν ό,τι μπορούν για τον μικρούλη. Έχουν περάσει δέκα μέρες. Ο μικρός βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο, χωρίς πια να κινδυνεύει η ζωή του και το χεράκι του.
Αποφάσισα ως γιαγιά να δημοσιοποιήσω το θέμα:
Πρώτον, διότι το Νοσοκομείο Βόλου δεν έδειξε τη σοβαρότητα που έπρεπε, ήταν ανεύθυνοι, αδιάφοροι.
Δεύτερον, διότι δεν υπήρχε ορός φιδιού, που έπρεπε να χορηγηθεί άμεσα. Είπαν ότι έπρεπε να τηλεφωνήσουν στο Υπουργείο, μετά στο Κέντρο Δηλητηριάσεν και να σταλεί εφόσον ήταν ανάγκη την άλλη μέρα, αφού ο ασθενής θα είχε καταλήξει.
Και τρίτον, για να μην βρεθεί άλλο παιδάκι στη δική μας θέση».

*Ερωτηθείς για το περιστατικό ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός ανέφερε πως «δεν έχει λάβει κάποια καταγγελία για τα προαναφερθέντα».