28.9.18

Γιατί σέρνεται το wifi σου

Είσαι σπίτι. Καλά δεν είσαι σπίτι, είσαι άνθρωπος αλλά βρίσκεσαι στο σπίτι cheeky (Κακό αστείο). Stream-άρεις στην τηλεόραση ταινία, για να δεις με τους φίλους που έχουν έρθει και αράζετε!
Παράλληλα ο καθένας χαζεύει στο κινητό του τα Social για να δει τι παίζει στον κόσμο και αν έχετε χάσει κάτι πολύ σημαντικό.
Στάνταρ σκηνικό, που όλοι λίγο πολύ το ζούμε. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλοί εκεί έξω, που ζουν ανάμεσά μας και δεν έχουν ζήσει αυτήν την μοναδική εμπειρία γρήγορου internet ή καλύτερα του γρήγορου ασύρματου internet όπου όλα κυλάνε ομαλα, γιατί πολύ απλά το WiFi τους ΣΕΡΝΕΤΑΙ!
Μπορεί να συμβεί στον καθένα μην αγχώνεσαι! Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε;
Ξεκινάμε από τα βασικά που πρέπει να τσεκάρεις:
Ο χώρος
Έχεις κρύψει το modem σου σε ένα σημείο, ώστε να μην φαίνεται και να μην σου χαλάει την αισθητική του σπιτιού με όλα τα καλώδια που έχει. Με αυτό τον τρόπο το σήμα κόβεται! Αν ισχύει αυτό, καλό θα είναι να του αλλάξεις ΑΜΕΣΩΣ θέση και να το βάλεις σε κεντρικό σημείο στο σπίτι, όσο πιο ψηλά γίνεται και μακριά από τοίχους. Α! Το ίδιο ισχύει και για τα έπιπλα. Οπότε αν έχεις σκοπό να κρύψεις το modem μέσα σε κάποιο ντουλάπι ή συρτάρι, ΞΕΧΝΑ ΤΟ!
Άλλες συσκευές
Το modem και το τηλέφωνο (πόσο μάλλον το ασύρματο) ΔΕΝ είναι φίλοι! Αν έχεις δημιουργήσει την “τηλεφωνική γωνιά” με όλα όσα χρειάζεται να έχεις για το τηλέφωνο και το internet σε ένα μέρος, τα πράγματα δεν θα είναι ευχάριστα. Αυτό δεν ισχύει όμως μόνο για το τηλέφωνο. Φούρνοι μικροκυμάτων, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις κάνουν παρεμβολές στο σήμα του WiFi οπότε καλό θα είναι να τις κρατήσεις όσο το δυνατόν, μακριά από το modem.
Το κανάλι WiFi
Τα δίκτυα WiFi δουλεύουν σε συγκεκριμένες συχνότητες, με αποτέλεσμα, αν μένεις σε πολυκατοικία, πολλά δίκτυα να βρίσκονται στην ίδια συχνότητα. Τα Router αναζητούν αυτόματα την καλύτερη δυνατή συχνότητα, όμως μία χειροκίνητη αλλαγή συχνότητας, θα μπορούσε να αλλάξει αισθητά την αποτελεσματικότητά του.

Χρήστες και συσκευές
ΟΚ όλα τα παραπάνω τα έκανες και ακόμα δεν έχεις δει αλλαγή… Τσέκαρε πόσες συσκευές έχεις ταυτόχρονα συνδεδεμένες, πόσοι χρήστες είναι συνδεδεμένοι και τι σύνδεση καταναλώνει ο καθένας. Υπάρχουν routers, που υποστηρίζουν 3 χρήστες και άλλα που είναι σχεδιασμένοι να υποστηρίζουν χιλιάδες!
Διάλεξε την σωστή σύνδεση και τον σωστό εξοπλισμό και τα προβλήματα σου θα λυθούν!
WiFi Extenders: Για εύκολη επέκταση της κάλυψης και της ισχύος του WiFi σήματος σε όλα τα δωμάτια.
Powerlines με μεγάλη εμβέλεια, για σπίτια με «δύσκολα» σημεία, όπως το υπόγειο και η ταράτσα.
Mesh WiFi System για ένα ενοποιημένο και ισχυρό WiFi δίκτυο, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την κατασκευή του σπιτιού.


provocateur.gr