29.10.18

Αναζητούν ... πελάτες από το MEGA

Τα δεδομένα από τη διακοπή μετάδοσης του Mega εξετάζουν οι υπεύθυνοι όλων των τηλεοπτικών σταθμών. Πάντως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι πρώτες (εσωτερικές) αναλύσεις δείχνουν πως το μεγαλύτερο μέρος του κοινού πήγε στον  Alpha που είχε Ελληνικό πρόγραμμα και ένα μικρότερο στο ΣΚΑΪ. Δεν δείχνουν να κέρδισαν θεατές Star, ΑΝΤ1, ΕΡΤ. Μπορεί να είναι νωρίς. Αλλά όλοι ψάχνονται.
Από την άλλη όπως αναφέρει η μέτρηση της εταιρίας Nielsen για το ημίωρο από 01.30 έως 01.59 που έκλεισε το Μεγά-λο κανάλι, το 17,5% του τηλεοπτικού κοινού -στο γενικό σύνολο- ξενύχτησε βλέποντας επεισόδια χωρίς διακοπή των «Απαράδεκτων», που προβάλλονταν από τις 11 το βράδυ μέχρι 2.11 τη νύχτα. Το ποσοστό αυτό ανέβηκε στα «δυναμικά κοινά» στο 22,5%.

Την άποψη της Κυβέρνησης για το μαύρο στο MEGA επεσήμανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας. Είπε ότι «το 2012 το κανάλι, σε μία πολύ δύσκολη εποχή για επιχειρήσεις, μισθωτούς, συνταξιούχους, πήρε ομολογιακό κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ. Τα 88 εκατ. ευρώ αφορούσαν παλαιότερα δάνεια και τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ ήταν για κεφάλαιο κίνησης. Παρόλα αυτά, συνέχισε, σε πορεία με αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές των μετόχων του, που φάνηκε και στην Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων στην Βουλή. Οι ίδιοι οι μέτοχοι του Mega είχαν ομολογήσει θέματα διοίκησης, κακοδιαχείρισης τόνισε ο Λ. Κρέτσος συμπληρώνοντας πως το «MEGA είναι ίσως το τελευταίο επεισόδιο σε μία μακρά λίστα κακοδιαχείρισης στα ελληνικά ΜΜΕ» θυμίζοντας την Ελευθεροτυπία, την Απογευματινή, την ΙΜΑΚΟ, τον όμιλο Λυμπέρη, τον Πήγασο, το Κέρδος, το Alter και τον ΔΟΛ.
Σχετικά με την προσπάθεια συμψηφισμού της λήξης αναμετάδοσης του MEGA και του «μαύρου» στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για «μαύρη προπαγάνδα», καθώς στην μία περίπτωση η κυβέρνηση έστειλε εν μία νυκτί στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ στην άλλη πρόκειται για το αποτέλεσμα των πρακτικών των μετόχων του καναλιού.