11.4.19

Κολοκυθάκια με πατάτες στο φούρνο - Νηστίσιμο !

Δεν είναι μόνο καλοκαιρινό φαγητό. Για όσους νηστεύουν μπορεί να προστεθεί και τώρα στην καθημερινότητά μας.

 Κολοκυθάκια με πατάτες στον φούρνο. Ή μπριάμ, όπως το ξέρουμε.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και κατόπιν τα κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα σκόρδα μας. Επίσης πλένουμε και πολτοποιούμε τις ντομάτες (στο μπλέντερ). Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 250ο βαθμούς.
Βάζουμε στο ταψί του φούρνου τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και στη συνέχεια ρίχνουμε τις φέτες του σκόρδου, τις αλεσμένες ντομάτες, το λάδι, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά. Τα ανακατεύουμε καλά και από πάνω ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Όπως είναι πολύχρωμο και στολισμένο το ταψί μας, το ρίχνουμε στον φούρνο. Ύστερα από είκοσι λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 200ο βαθμούς και έπειτα από είκοσι λεπτά στους 180ο βαθμούς. Όταν περάσει περίπου μισή ώρα, το φαγητό θα είναι ήδη έτοιμο. Προσέξτε, όμως. Πρέπει να κρυώσει κάπως πριν από το σερβίρισμα, διότι οι πατάτες και τα κολοκυθάκια αργούν να κρυώσουν.
Υλικά (για 6 μερίδες)
Μισό κιλό κολοκυθάκια
1 κιλό πατάτες
5 έως 6 σκελίδες σκόρδα
200 γραμμάρια λάδι
4 έως 5 φρέσκιες ντομάτες,
1 ματσάκι μαϊντανός,
αλάτι, μαυροπίπερο, κύμινο, κόκκινο γλυκοπίπερο.