12.4.19

Νηστίσιμα μπιφτέκια χωρίς κιμά. Με λαχανικά

Μπορούν να γίνουν μπιφτέκια χωρίς κιμά από κρέας; Οι μοναχοί υποστηρίζουν πως γίνεται. Πως; Μα με λαχανικά Αρακά, καρότο, πατάτα και μυρωδικά. 

Δοκιμάστε τη συνταγή που επιλέξαμε από τα μικρά μοναστηριακά μυστικά: 

Υλικά που θα χρειαστούν:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα
1/2 φλιτζάνι αρακάς
1 τριμμένο καρότο 
2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουτάκι μπύρα ή 1 κουταλάκι μπέκιν πάουτερ
1 μικρή βρασμένη πατάτα
Αλάτι, πιπέρι
δυόσμος, ρίγανη (προαιρετικά για να δώσουν ξεχωριστό χρώμα)
Εκτέλεση
Αρχικά: Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε τον αρακά, τα κρεμμυδάκια και το καρότο
Μετά: Βάζουμε το αλεύρι με τη μπύρα σε μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν χυλός
Στο χυλό προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, την πατάτα και τα μπαχαρικά με τα μυρωδικά. Μετά ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Με το υπόλοιπο λάδι αλείφουμε ένα ταψάκι και ψήνουμε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε με 2-3 φιλαράκια δυόσμο.