24.8.19

Φανουρόπιτα, όπως ξέρει η παπαδιά

Καθώς πλησιάζει (την Τρίτη) η γιορτή του Αγ. Φανουρίου μέσα από το "Βήμα Ορθοδοξίας" παρουσιάζουμε τη "Φανουρόπιτα της Παπαδιάς". Κάτι παραπάνω μπορεί να ξέρει.

Υλικά που θα χρειαστούν:

4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ένα φλυτζάνι ξανθές σταφίδες, ένα φλυτζάνι χοντροκομένα καρύδια, άχνι ζάχαρη για πασπάλισμα,

1 κουταλάκι κανέλλα
1 μπέικιν
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
3/4 φλυτζάνι τσαγιού πορτοκαλάδα
ελάχιστη σόδα, ξύσμα λεμονιού-πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Κτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι για λίγα λεπτά και μετά βάζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα βάζουμε: ένα φλυτζάνι σταφίδα ξανθή, ένα φλυτζάνι χοντρά κομμένα καρύδια και βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί νούμερο 32 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45΄ λεπτά. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.

Πρέπει να πάει (μαζί με ονόματα) Δεύτερα απόγευμα στην εκκλησία για να διαβαστεί.