8.10.19

ΔΕΗ: Ρυθμίσεις και από το τηλέφωνο

Προκειμένου να πάρει τα χρήματά της η ΔΕΗ θα δέχεται ρυθμίσεις και από το τηλέφωνο. Από σ'ημερα Τρίτη οι οφειλέτες θα μπορούν να ρυθμίζουν τα χρέη τους προς την εταιρεία και τηλεφωνικά, καλώντας στο 11770
Ενεργοποιείται ειδική υπηρεσία  και από το τηλεφωνικό κέντρο  11770 θα μπορούν να λαμβάνουν αιτήσεις για την υπαγωγή των οφειλετών στο νέο πρόγραμμα διακανονισμού.
Σύμφωνα με τη  διαδικασία, όσοι επιλέγουν την τηλεφωνική αίτηση θα πρέπει να γνωστοποιούν τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας, το ΑΦΜ και τον αριθμό παροχής τους και ακολούθως θα ενεργοποιούν τη ρύθμιση, πληρώνοντας ηλεκτρονικά την προκαταβολή. Ανάλογα με το ύψος της οφειλής θα διακανονίζουν το χρέος τους με τον αριθμό των δόσεων.
Το νέο σύστημα διακανονισμού  προβλέπει χαμηλότερες προκαταβολές σε σχέση με ό,τι προβλεπόταν έως σήμερα. Αυτές  δεν θα υπερβαίνουν το 20% ή εναλλακτικά το 30% (αν επιλεγούν περισσότερες δόσεις) έναντι 40-50% που ίσχυε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Ανάλογα με τα χρήματα θα είναι και οι δόσεις. 
Για χρέη έως 500 ευρώ η προκαταβολή είναι στο 10% της οφειλής και ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων θα φτάνει τις πέντε. 
Για οφειλές από 500 έως 1.000 ευρώ η προκαταβολή είναι πάλι στο 10% και οι μηνιαίες δόσεις ανέρχονται στις οκτώ. 
Από 1.000 έως 2.000 ευρώ οφειλές η προκαταβολή ανεβαίνει στο 15% και οι μηνιαίες δόσεις τις 12. 
Όσοι χρωστούν απλήρωτους λογαριασμούς 2.000 έως 3.000 ευρώ το ποσοστό της προκαταβολής είναι στο 20% και οι δόσεις στις 18. 
Για χρέη πάνω από 3.000 ευρώ υπάρχει η δυνατότητα της προκαταβολής του 20% με 18 δόσεις και του 30% με 24 μηνιαίες δόσεις.