19.10.19

Δείτε την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ !!! "Κλαίνε " οι Αμερικάνοι για το φρένο της ΕΕ σε Σκόπια και Αλβανία

Όπως τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ παραμένουν στρατηγικός εταίρος Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας, οι οποίες συνεχίζουν τις μεταρρυθμίσεις

sd
Την διαφωνία του για το γαλλικό βέτο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Όπως τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ παραμένουν στρατηγικός εταίρος Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας, οι οποίες συνεχίζουν τις μεταρρυθμίσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:
 
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τη δέσμευση της Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας για διατλαντική ολοκλήρωση και τις φιλοδοξίες τους για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε απογοητευμένοι που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν αναγνώρισε τις πολύ ισχυρές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των χωρών συμφωνώντας να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ένταξης αυτή τη στιγμή. Μια θετική απόφαση θα είχε επιβεβαιώσει την αξιοπιστία της ευρωπαϊκής τους πορείας και θα κακοήθεις εξωτερικούς παράγοντες, που επιδιώκουν να υπονομεύσουν τις δυτικές αξίες και την ευρωατλαντική κοινότητα.
Αναγνωρίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν είπε «όχι» στην Αλβανία και στη Βόρεια Μακεδονία ούτε η ΕΕ θέσπισε νέες προϋποθέσεις για την έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης. Ελπίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα καταλήξει σε συναίνεση για μια θετική απόφαση και για τις δύο χώρες πολύ πριν την διάσκεψη κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων τον προσεχή Μάιο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν στρατηγικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας καθώς συνεχίζουν τις εργασίες τους για την ενίσχυση του κράτους δικαίου, την περαιτέρω καταπολέμηση της διαφθοράς, την ανάπτυξη των οικονομιών τους και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Ενθαρρύνουμε και τις δύο χώρες να παραμείνουν σταθερές στην οικοδόμηση μιας διαφανούς, δημοκρατικής κοινωνίας που βασίζεται σε κανόνες και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με Ευρωπαίους εταίρους για την προώθηση κοινών στόχων σταθερότητας και ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια».