5.12.19

Η συνταγή της ημέρας: Μελομακάρονα με σοκολάτα

Αγαπάς τα μελομακάρονα. Αγαπάς τη σοκολάτα. 
Συνδύασέ τα για έξτρα σουπερ αποτέλεσμα αυτά τα Χριστούγεννα!

Συστατικά
  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα κονιάκ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουτερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1/2 κούπα σιμιγδάλι λεπτό
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 350 γρ καρυδόψιχα
  • Για το σιρόπι:
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες μέλι
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 500 γρ. κουβερτούρα
  • λίγο γάλα (περίπου μισό φλιτζάνι)
Τρόπος μαγειρέματος
  • Σε μια λεκάνη ανακατεύεις το λάδι με την ζάχαρη.
  • Προσθέτεις την σόδα την οποία την διαλύεις στο χυμό πορτοκαλιού. Ρίχνεις το κονιάκ, το μπέικιν, το ξύσμα, τα καρύδια, τα μπαχαρικά και το σιμιγδάλι.
  • Σταδιακά ρίχνεις και το αλεύρι.
  • Ζυμώνεις και πλάθεις τα μελομακάρονα.
  • Τα τοποθετείς σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
  • Ψήνεις για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Τα αφήνεις μέσα στο ταψί να κρυώσουν με το φούρνο σβηστό και την πόρτα ανοιχτή.
  • Ετοιμάζεις το σιρόπι. Βράζεις σε μια κατσαρόλα το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να λιώσει όλο το μέλι.
  • Αφού βγάλεις τη λαδόκολλα ρίχνεις το σιρόπι πάνω στα μελομακάρονα.
  • Όταν κρυώσουν καλά τα βουτάς στη λιωμένη κουβερτούρα (την έχεις λιώσει σε μπεν μαρί, μαζί με το γάλα).
  • Απλώνεις σε αλουμινόχαρτο να κρυώσουν και πασπαλίζεις με καρυδόψιχα.