19.1.20

«Κρέμασε το μπουφάν σου, ζέστανε μία ψυχή», μία δράση αλληλεγγύης στην Αθήνα

Μήνυμα αλληλεγγύης για όσους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ή δεν έχουν στέγη θέλει να στείλει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) με τη δράση «Κρέμασε το μπουφάν σου, ζέστανε μία ψυχή».
Η δράση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Eco-Fest 2020 που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη. Κάθε πολίτης μπορεί να επισκέπτεται το περίπτερο του ΚΥΑΔΑ και να αφήνει στο ειδικό περίπτερο και στους πάγκους που έχουν τοποθετηθεί, μπουφάν (ενηλίκων και παιδικά), που δεν τα χρησιμοποιεί, ώστε να τα χαρίσει σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα μπουφάν αυτά στη συνέχεια θα συλλέγονται και θα διατίθενται είτε σε άπορες οικογένειες είτε σε άστεγους, ειδικότερα μάλιστα αυτή την περίοδο που οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, Γρηγόρη Λέων, πρόκειται για μία πρωτοβουλία των διοργανωτών του Eco- Fest 2020 στην οποία ανταποκρίθηκε το ΚΥΑΔΑ και η ανταπόκριση από την πρώτη μέρα ήταν αρκετά μεγάλη. «Πέρασα από το περίπτερο με τον κ. Μπακογιάννη στο πλαίσιο της έναρξης του φεστιβάλ και είδαμε ευτυχώς την κρεμάστρα μας γεμάτη, γεγονός που σημαίνει ότι πράγματι υπάρχει ανταπόκριση. Ασφαλώς δεν επαναπαυόμαστε στην ανταπόκριση της πρώτης μέρας. Είναι πολύ σημαντικό κάθε μέρα να πηγαίνουμε και να αφήνουμε ένα αντικείμενο, το οποίο μπορεί να είναι είτε κάτι χρησιμοποιημένο, είτε κάτι που δεν μας κάνει, αλλά για τους ανθρώπους που θα το παραλάβουν είναι κάτι πραγματικά πολύτιμο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λέων.
Ωστόσο, εκτός από το μήνυμα αλληλεγγύης που στέλνει αυτή η δράση στέλνει και ένα περιβαλλοντικό μήνυμα. «Αυτή η δράση προφανώς είναι και στο πνεύμα και στο νόημα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αντιλαμβάνεστε πόσες εργατοώρες, πόσα υλικά, πόσοι πόροι δαπανήθηκαν για να γίνει ένα μπουφάν. Αν αυτό το μπουφάν το πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων, των απορριμμάτων, θα πάει χαμένο», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ.