18.1.20

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ!

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με ψηφιοποιημένη μαστογραφία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας πραγματοποιούν
Προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου με Δωρεάν μαστογραφίες & τεστ Παπανικολάου σε όλο τον γυναικείο πληθυσμό.
Βάζοντας σε προτεραιότητα τις πολιτικές πρόληψης & προαγωγής της υγείας των πολιτών & έχοντας πάντα στο επίκεντρο τη καλύτερη θωράκιση της υγείας!

 Η Κινητή Μονάδα του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ», θα βρίσκεται  στα Σπάτα (Δημοτικό Στάδιο)  μέχρι τις 31/1/2020 και από τη Δευτέρα ξεκινά την υλοποίηση του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας.

 Σε δηλωση του ο Περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου ιατρός Άγγελος Χρονάς τονίζει ότι :
"Προσωπικός μου στόχος είναι να γίνει η Πελοπόννησος πρωτοπόρος στην μάχη κατά του καρκίνου έχουμε ξεκινήσει από τον Δήμο Κορινθίας και κατεπέκταση σε όλη την περιφερειακή ενότητα με απώτερο σκοπό να καλυφθούν και οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες"