10.3.20

Ψεύτικη είδηση για "ασθενή" στη Λάρισα

Fakenews αναστάτωσαν τον ιατρικό και  τον δημοσιογραφικό κόσμο της Λάρισας. Σε ιστοσελίδα δημοσιεύθηκε "είδηση" περί «επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού» σε φοιτητή που εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για προληπτικό έλεγχο. Το δημοσίευμα έγινε αφορμή ώστε να «σπάσουν» τα τηλέφωνα των δημοσιογραφικών γραφείων, ενώ παράλληλα προκάλεσε χείμαρρο σχολίων ανησυχίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Με ανακοίνωση της η Ένωση  Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας  "καταδικάζει απερίφραστα τις “δημοσιογραφικές” ανακρίβειες που δήθεν ανακάλυψαν θετικά κρούσματα του κορονοϊου στη Λάρισα, πριν ακόμη τις επίσημες ανακοινώσεις των δομών υγείας. Δεν γίνονται όλα στη ζωή για ένα κλικ…Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι το πρώτο και τελευταίο «δημοσιογραφικό» κρούσμα, που με συμμετοχή ανεύθυνης  «δημοσιογραφίας  των πολιτών», δημιούργησε εύλογη ανησυχία στους πολίτες της Λάρισας και όχι μόνο". 
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Χορταριάς ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση. Γράφει σε ανάρτηση του στο fd: “Αν δεν επέμβει Εισαγγελέας για το πως κάποιοι με ελαφρά την καρδία διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για κρούσματα κορονοϊού, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Και όχι μόνο για τους βαφτιζόμενους και ως “δημοσιογράφους”, αλλά και για πολίτες που επικαλούνται μέχρι ιατρικά απόρρητα. Αναφέρομαι στο σημερινό συμβάν της Λάρισας. Με σοβαρά θέματα, όπως αυτά της δημόσιας υγείας δεν παίζει κανείς. Ανοχή τέλος…”