11.3.20

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Κλειστή η λαϊκή στην Αγ. Τριάδα και τα γήπεδα

Προσωρινή αναστολή – μέχρι 31 Μαρτίου - του παζαριού ειδών ελαφράς βιοτεχνίας στην Αγ. Τριάδα, για λόγους προάσπισης της δημόσιας υγείας. Την απόφαση αυτή έλαβε το Δ.Σ. της «ΔΙΟΚΛΗΣ Α.Ε.» στο πλαίσιο των οδηγιών που έχουν δοθεί για προληπτικούς λόγους, καθώς υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση και μετακίνηση πολιτών, ενώ στο παζάρι δεν παρέχονται είδη πρώτης ανάγκης.
Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από σήμερα Τετάρτη (11 Μαρτίου) έως την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020.
Και τα αθλητικά κέντρα
Σύμφωνα με το ΦΕΚ 782/10-3-2020 απαγορεύεται προσωρινά από 10 Μαρτίου έως και 24 Μαρτίου η λειτουργία των κλειστών και ανοικτών χώρων των αθλητικών εγκαταστάσεων εφόσον στον αγωνιστικό χώρο βρίσκονται συνολικά περισσότερα από 60 άτομα. Ως εκ τούτου για λόγους πρόληψης και ασφάλειας της υγείας όλων μας, αναστέλλεται η λειτουργία των ακαδημιών όλων των αθλημάτων που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Οργανισμού για το διάστημα αυτό.
Οι καθαρίστριες
Τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων θα προχωρήσουν σε εκτενείς καθαρισμούς, θα χρησιμοποιηθούν όσο διάστημα χρειάζεται για την ενίσχυση της καθαριότητας στο Δημαρχείο και τα δημοτικά κτήρια. Την απόφαση αυτή έλαβε ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος -μεταξύ άλλων- σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, για τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται έναντι του κορωνοϊού. Στη διάρκεια της σύσκεψης, υπήρξε ενημέρωση για όλα τα νεότερα δεδομένα, καθώς και επικαιροποίηση –όπου χρειάζεται- των μέτρων που έχουν ληφθεί, στο πλαίσιο των οδηγιών και των κατευθύνσεων που έχουν δοθεί από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.