11.3.20

Επιτυχημένη η πρόβα Αφής της Φλόγας

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε η τελική πρόβα για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας «Τόκυο 2020» στην Αρχαία Ολυμπία. Η πρόβα ήταν κλειστή για το κοινό λόγω των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και η Φλόγα άναψε από τις αχτίδες του ήλιου στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου και τη μουσική επιμέλεια ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας. Την πρόβα επιμελήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδης που έδωσε τις τελευταίες οδηγίες, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά στην κανονική Τελετή.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα και το πρωτόκολλο η τελετή θα ξεκινήσει στις 11.30πμ  παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ. Από Ιαπωνικής πλευράς θα παραστούν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και παλαιοί αθλητές. Μεταξύ άλλων θα παρευρεθούν και τρεις Χρυσοί Ολυμπιονίκες στην Αθήνα του 2004.
Πρόκειται για τους Μιζούκι Νογκούτσι (Μαραθώνιος), Τανταχίρο Νομούρα (τζούντο) και Σαόρι Γιοσίντα (πάλη), οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και στην λαμπαδηδρομία .
Η Λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 8 μέρες, από τις 12 μέχρι τις 19 Μαρτίου και η Φλόγα θα διασχίσει διάφορες περιοχές της Ελλάδας με τελικό προορισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο όπου και θα παραδοθεί στο Τόκιο 2020.
Η Τελετή Παράδοσης της Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα γίνει 19 Μαρτίου όπου και θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις από Έλληνες και Ιάπωνες καλλιτέχνες. Στη συνέχεια η Φλόγα θα ξεκινήσει το ταξίδι της για την Ιαπωνία.