4.1.21

Καλαμών: Ξεστοκάρισμα, ελαιοποίηση και άνοιγμα εστίασης αλλάζουν το τοπίο

Άδειασαν σε μεγάλο βαθμό οι αποθήκες των εμπόρων και των παραγωγών από παλιές Καλαμών το προηγούμενο διάστημα. Νέες συνθήκες στο εμπόριο της ελιάς Καλαμών φαίνεται πως αρχίζει να δημιουργείται σταδιακά, ως αποτέλεσμα αφενός της δραστικά μειωμένης εφετινής παραγωγής, κι αφετέρου ένεκα της τακτικής των παραγωγών να πάνε στο ελαιοτριβείο το μεγαλύτερο κομμάτι του φρέσκου καρπού. Τώρα, δεδομένου ότι το επόμενο διάστημα θα πάμε σε ανάκληση των περιορισμών για τον κορονοϊό λόγω και του εμβολίου, δημιουργούνται ευνοϊκές προοπτικές, για όσους παραγωγούς, έχουν κρατήσει προϊόν στις κάδες., Ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), κ. Γιώργος Ντούτσιας, ο οποίος κατάγεται από τη Φθιώτιδα, συνιστά σε όσους παραγωγούς έχουν ακόμα καρπό, να μην βιαστούν, από την άποψη ότι αν ανοίξει τους επόμενους μήνες η αγορά και δεδομένου ότι τα αποθέματα έχουν μειωθεί αρκετά, θα μπορούν να διαπραγματευτούν με άλλους όρους. Σύμφωνα με τον κ. Ντούτσια, έγιναν πράξεις και στα 70-80 λεπτά το 200άρι το προηγούμενο διάστημα, ίσως και παραπάνω.