25.4.15

Χρυσοί Σκούφοι 2015 - Δεν βραβεύτηκε… ούτε ένα εστιατόριο από την Μεσσηνία !!!

 Ήτανλαμπερή η τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων στην αίθουσα BallRoom του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία ανέδειξε τα εστιατόρια Etrusco και FunkyGourmet στην κορυφή της κατάταξης.
Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Έκτορας Μποτρίνι με τα τρία εστιατόριά του -σε Κέρκυρα, Αθήνα και Ρόδο- να βραβεύονται με Χρυσό Σκούφο και το κερκυραϊκό Etrusco να αποσπά για τρίτη συνεχή χρονιά 2 Σκούφους ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα. 
Με μόνη διαφορά φέτος την ισοβαθμία του με το πολυαισθητικόFunkyGourmet της ΓεωργιάνναςΧειλιαδάκη και του Νίκου Ρούσου, το οποίο έλαβε εξίσου 16,5/20 βαθμούς και 2 Χρυσούς Σκούφους.
 Αρκετά εστιατόρια βραβεύθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Φλώρινα, Βόλο, Πάτμο, Ρόδο κλπ. 
Ούτε ένα από την Μεσσηνία !
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ - Χρυσοί Σκούφοι 2015
Etrusco, Κέρκυρα, 16,5/20 και δύο σκούφοι
Ο Έκτορας Μποτρίνι εξελίσσει την κουζίνα της Κέρκυρας, με απρόσμενη δημιουργικότητα, εκπλήσσοντάς μας με ευφάνταστους νεωτερισμούς. Το εστιατόριο διακρίνεται επίσης με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Funky Gourmet, Αθήνα, 16,5/20 και δύο σκούφοι
Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος, εκφραστές της πρωτοποριακής techno-motional γαστρονομίας, ανασυνθέτουν κλασικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας. Το εστιατόριο διακρίνεται επίσης με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Botrini's, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Ιδιαίτερος σολίστας, ο Έκτορας Μποτρίνι ανασυνθέτει τις μνήμες της ελληνικής γεύσης με πειραματισμούς και προσωπικές τροποποιήσεις. Το εστιατόριο διακρίνεται επίσης με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Σπονδή, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Το καλύτερο γαλλικό ρεστοράν της Ελλάδας, φέτος στην καλύτερή του χρονιά από τότε που σεφ του ανέλαβε ο Άγγελος Λάντος.
Varoulko Seaside, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Στο Μικρολίμανο πλέον, ο Λευτέρης Λαζάρου παρουσιάζει μια σύγχρονη, εξελιγμένη θαλασσινή δημιουργία η οποία διακρίνεται επίσης με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Bill & Coo, Μύκονος, 15,5/20 και ένας σκούφος
Ο συνεχής πειραματισμός του Αθηναγόρα Κωστάκου καταλήγει σε μια κουζίνα με πρωτοποριακές ελληνικές δημιουργίες. Το εστιατόριο διακρίνεται επίσης με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
F+W by Olivier Campanha 15,5/20 και ένας σκούφος
Καλύτερο από ποτέ, το εστιατόριο του Olivier Campanha κεντάει μια μοντέρνα, σούπερ πρωτότυπη κουζίνα.
Matsuhisa Athens, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Fusion φιλοσοφία με γιαπωνέζικη βάση αλλά και με περουβιανές κι ευρωπαϊκές επιρροές. Φέτος καλύτερο από ποτέ.
Matsuhisa Mykonos, Μύκονος, 15,5/20 και ένας σκούφος
Ο Nobu Matsuhisa και οι σεφ του συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους στο πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας.
Tudor Hall, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου ανανεώνει την ελληνική κουζίνα με θαυμαστή λεπτότητα και άρτια τεχνική. Το εστιατόριο διακρίνεται επίσης με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Abovo, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Αγαστή συνύπαρξη νεωτερισμών με βαθιά comfort food νοστιμιά και πολύ δημιουργικά γλυκά δένουν σε ένα σύνολο υψηλής γαστρονομίας διά χειρός Μιχάλη Νουρλόγλου.

Alfredo's Grand Dining, Θεσσαλονίκη, 15/20 και ένας σκούφος

Ο Απόστολος Αλτάνης οδηγεί εντυπωσιακά ένα grand restaurant με μεσογειακή γεύση κι εντυπωσιακό σέρβις.
Apocalypsis, Πάτμος, 15/20 και ένας σκούφος
Ο σεφ Δημήτρης Παμπόρης δίνει νέα πνοή στην ελληνική κουζίνα με πολλή δημιουργική ενέργεια. Το εστιατόριο διακρίνεται επίσης με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Botrini's Rodi, Ρόδος, 15/20 και ένας σκούφος

Στη ροδίτικη γαστρονομική του έδρα, ο Έκτορας Μποτρίνι συνδυάζει μνήμες της μαγειρικής παράδοσης της Ρόδου με πρωτοποριακές τεχνικές.
Hytra, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Η κομψή κουζίνα του Τάσου Μαντή διακρίνεται για πολλά ελληνικά αλλά και μεσογειακά στοιχεία.
Κουκούμαβλος, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
Ο Νίκος Πουλιάσης έχει κάνει τη sui generis κουζίνα του σημείο αναφοράς στην Ελλάδα, κεντώντας ανάμεσα σε παράτολμους, αλλά επιτυχημένους συνδυασμούς.
Ντομάτα, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος
Στην πιο ώριμη φάση του, ο Χρύσανθος Καραμολέγκος αποδίδει με ισορροπία, φαντασία και φινέτσα την ελληνικότητα. Το εστιατόριο διακρίνεται επίσης με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Old Mill, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος
Μία από τις πιο εκλεπτυσμένες εκδοχές της σύγχρονης κρητικής κουζίνας από τον Αντώνη Πετρέλλη. Το εστιατόριο διακρίνεται επίσης με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Premiere, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Ο Γάλλος Jean-Charles Metayer επιβεβαιώνει τη δυναμική του παρουσία στη γαστρονομική σκηνή της πόλης.
Σελήνη, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
Στα τριακοστά της γενέθλια η «Σελήνη» του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, με σεφ τον Θοδωρή Παπανικολάου, δημιουργεί γεύσεις αναφοράς στη νέα ελληνική κουζίνα για την οποία βραβεύεται επίσης.
Squirrel, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος
Ο επικεφαλής της κουζίνας Βασίλης Μουρατίδης παρουσιάζει πιάτα με τολμηρούς και απρόσμενους συνδυασμούς.
Water Restaurant, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος
Ο Γιάννης Παρίκος πετυχαίνει πιάτα με εξαιρετική αρμονία και μπόλικη φαντασία στο συνδυασμό των συστατικών τους.
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2015
  • Etrusco, Κέρκυρα, 16,5/20

  • Funky Gourmet, Αθήνα 16,5/20

  • Botrini's, Αθήνα, 16/20

  • Varoulko Seaside, Αθήνα, 16/20

  • Bill & Coo, Μύκονος, 15,5/20
  • Tudor Hall, Αθήνα, 15,5/20
  • Αpocalypsis, Πάτμος, 15/20
  • Ντομάτα, Χαλκιδική, 15/20

  • Old Mill, Κρήτη, 15/20
  • Σελήνη, Σαντορίνη, 15/20

  • Αleria, Αθήνα, 14,5/20
  • Baku, Αθήνα, 14,5/20

  • Bασίλαινας, Αθήνα, 14,5/20

  • Κοντοσώρος, Φλώρινα, 14,5/20
  • Lady Finger Restaurant, Μύκονος, 14,5/20

  • Milos Estiatorio, Αθήνα, 14,5/20

  • Παπαϊωάννου, Αθήνα, 14,5/20

  • Τηλέμαχος Barbeque Club, Αθήνα, 14,5/20
  • Αθήρι, Αθήνα, 14/20

  • Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω, Πιερία, 14/20

  • Clochard, Θεσσαλονίκη, 14/20

  • Έξι Κλειδιά, Πήλιο, 14/20

  • Θωμάς, Φλώρινα, 14/20

  • Ferryman, Κρήτη, 14/20

  • Ιώδιο, Αθήνα, 14/20

  • Κρητικός, Αθήνα, 14/20

  • Μαρίνα, Χαλκιδική, 14/20

  • Mαυρίκος, Ρόδος, 14/20
  • Μylos, Σαντορίνη, 14/20
  • Πλατεία της Ανθούλας, Χαλκιδική, 14/20

  • Tάσος, Θεσσαλονίκη, 14/20
  • Τηλέμαχος Art Grill, Αθήνα, 14/20
  • Xasteria, Κρήτη, 14/20

  • Χρυσόστομος, Κρήτη, 14/2