Η
καλή υγεία του εγκεφάλου φαίνεται να αποτελεί το σημείο αναφοράς για
τους ειδικούς που δίνουν συστάσεις για το διατροφολόγιο των παιδιών την
περίοδο του διαβάσματος, που τώρα διανύουν, αλλά και των εξετάσεων
μετέπειτα. Με αυτή την αφορμή μιλάει στο Πρακτορείο 104.9 FM και στην
εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 Μυστικά Υγείας» ο διαιτολόγος -
διατροφολόγος Αναστάσιος Παπαλαζάρου, ο οποίος προτείνει ένα μοντέλο
μεσογειακού τύπου διατροφής, γιατί όπως λέει είναι αυτό που όπως έχουν
δείξει πολυάριθμες μελέτες, βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του
οργανισμού.
Οι διατροφικές αλλαγές αυτό το διάστημα μπορεί να στρεσάρουν το παιδί
Tώρα δεν είναι η καλύτερη περίοδος για να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες του παιδιού μας. Αν συνηθίζει να τρώει πίτσες, σουβλάκια, παγωτά, αυτό δεν είναι το κατάλληλο διάστημα για να ξεκινήσει να τρώει σαλάτες, όσπρια, χυμούς και φρούτα, γιατί αυτό θα το φορτώσει με ένα επιπρόσθετο στρες, αναφέρει ο κ. Παπαλαζάρου. «Το παράδειγμα που μου αρέσει να χρησιμοποιώ είναι με τους μαραθωνοδρόμους. Κανένας μαραθωνοδρόμος δεν θα δοκιμάσει να τρέξει τη μέρα του αγώνα με ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια. Έτσι και στο παιδί προσπαθούμε να κάνουμε μικρές παρεμβάσεις στο διαιτολόγιο του. Αν τρώει πχ junk food, θα μειώσουμε τη συχνότητα, και σταδιακά θα προσθέσουμε πιο υγιεινές τροφές, χωρίς να επιφέρουμε μεγάλες αλλαγές».
Οι διατροφικές αλλαγές αυτό το διάστημα μπορεί να στρεσάρουν το παιδί
Tώρα δεν είναι η καλύτερη περίοδος για να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες του παιδιού μας. Αν συνηθίζει να τρώει πίτσες, σουβλάκια, παγωτά, αυτό δεν είναι το κατάλληλο διάστημα για να ξεκινήσει να τρώει σαλάτες, όσπρια, χυμούς και φρούτα, γιατί αυτό θα το φορτώσει με ένα επιπρόσθετο στρες, αναφέρει ο κ. Παπαλαζάρου. «Το παράδειγμα που μου αρέσει να χρησιμοποιώ είναι με τους μαραθωνοδρόμους. Κανένας μαραθωνοδρόμος δεν θα δοκιμάσει να τρέξει τη μέρα του αγώνα με ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια. Έτσι και στο παιδί προσπαθούμε να κάνουμε μικρές παρεμβάσεις στο διαιτολόγιο του. Αν τρώει πχ junk food, θα μειώσουμε τη συχνότητα, και σταδιακά θα προσθέσουμε πιο υγιεινές τροφές, χωρίς να επιφέρουμε μεγάλες αλλαγές».