1.6.13

Focus: Αυτοί είναι οι αποτυχημένοι πολιτικοί της Ελλάδας!

Για διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και αναξιόπιστους πολιτικούς κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Focus, που σύμφωνα με το περιοδικό, βιώνουν προσωπικά τις συνέπειες όσων έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.
Εν συνεχεία παρουσιάζει τους Έλληνες πολιτικούς, που κατά τη γνώμη του συντάκτη του, είναι η αποτυχημένη ελίτ της Ελλάδας.
Είναι το δεύτερο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού για την Ελλάδα σε διάστημα λίγων ωρών. 
Στο προηγούμενο χαρακτηρίζει ψέμα και οφθαλμαπάτη την αισιοδοξία της κυβέρνησης, γράφει πως η χώρα μας βιώνει ανθρωπιστική κρίση και όχι ένα success story και χαρακτηρίζει στημένη την επανέναρξη των έργων στην Ολυμπία Οδό, έργα που εγκαινίασαν από κοινού ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Γιώργος Παπανδρέου: Το Focus αναφέρει τη «μαύρη τρύπα» των 140 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ και πως ορισμένοι σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ τον θέλουν πια εκτός κόμματος. Ειρωνεία, γράφει το περιοδικό, ο Παπανδρέου κάνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού με θέμα την ευρωπαϊκή κρίση.
Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ο πρώην προστατευόμενος του Παπανδρέου αντιμετωπίζει πολυετή φυλάκιση γιατί αλλοίωσε λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες και έβγαλε από αυτή τα ονόματα των συγγενών του, γράφει το Focus.
Άκης Τσοχατζόπουλος: Υπουργός από τη δεκαετία του '80 μέχρι το 2004 και κάποτε Νο2 του ΠΑΣΟΚ, δικάζεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή. Λέγεται πως πήρε μίζες εκατομμυρίων για την αγορά υποβρυχίων από τη Γερμανία και τη Ρωσία. Έχει ήδη καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλακή για φοροδιαφυγή. Η Βουλή ήρε την ασυλία του και η δικαιοσύνη μετά από έρευνες χρόνων κατέληξε ότι ο Τσοχατζόπουλος δωροδοκούνταν, γράφει το Focus.
Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Λούκα Κατσέλη: Οι τρεις πρώην υπουργοί κάποτε ήταν στο πλευρό του Παπανδρέου για τη λήψη μέτρων διάσωσης.

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είναι μέλος της ΝΔ και στενός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τον Φεβρουάριο καταδικάστηκε σε ισόβια για υπεξαίρεση.
Παναγιώτης Ψωμιάδης: Πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία. Ήταν τρίτος στη μάχη για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή στην προεδρία της ΝΔ.
Αξίζει να μνημονεύσουμε τους απεχθείς χαρακτηρισμούς των Γερμανών για τους Έλληνες εργαζόμενους! Τεμπέληδες μας ανέβαζαν, τεμπέληδες μας κατέβαζαν!
Τώρα, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, βάλουν κατά των πολιτικών που τόσα χρόνια είχαν στα... πούπουλα!
Άλλωστε ποιος μπορεί να ξεχάσει την μεγάλη μάχη που έδωσε ο Κώστας Καραμανλής, όταν είχε τα κλειδιά της χώρας, θίγοντας τα δημόσια έργα και ζητώντας την αξιολόγηση των εργολάβων που ήταν «παιδιά» Γερμανών.
Θυμάστε εκείνη την περίοδο; Έστηναν τον Καραμανλή στο απόσπασμα ενώ διοργάνωναν συνεχώς βραδιές βράβευσης για τον «σωτήρα» μας Γιώργο Παπανδρέου.
Αλησμόνητες εποχές γερμανικής προπαγάνδας.
.newsbomb.gr

Το μήνυμα της Αγγελικής Νικολούλη για την υπόθεση του Mάριου !

Στην μυστήρια υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στην εκπομπή της την Παρασκευή το βράδυ η Αγγελική Νικολούλη στέλνοντας τα δικά της μηνύματα.

Η ίδια είπε στους τηλεθεατές ότι την επόμενη εβδομάδα θα τους μεταφέρει κάποια σχετικά με το θρίλερ που εξελίσσεται και τόνισε πως η υπόθεση δεν πρόκειται να παγώσει για κανένα λόγο.

«Θα ξεσηκωθούμε όλοι!» είπε. «Πρωτεργάτης εγώ, μπροστάρης κι εσείς από πίσω όλοι! Έτσι και παγώσει αυτή η ιστορία. Έτσι και κάποιος βάλει το δάχτυλό του και την παγώσει...» είπε και συνέχισε: «Το λέω για κάποιον που έκανε το παν, ο φερόμενος ως εγκέφαλος να μη μπει μέσα. Να μην τον αγγίξει κανείς... Δεν είναι της παρούσης αλλά κάποια στιγμή θα αποκαλυφθούν όλα»

: Madata

ΑΡΧΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

* του Μεσσήνιου καθηγητή Αγγειακών Παθήσεων Μάκη Τσαπόγα
Το επίπεδο της ιατρικής περιθάλψεως μιας χώρας έχει άμεση σχέση με τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, την πολιτική της στάθμη, τη νοοτροπία και ψυχοσύνθεση των κατοίκων της.
Παρά τις διαφορές μεταξύ των κρατών, υπάρχουν και κοινοί θεμελιώδεις στόχοι.
Όλοι επιδιώκουν την βελτίωση της ποιότητας της ζωής σε όλες τις διαστάσεις της, που η βασική προϋπόθεσή της είναι η διατήρηση καλής υγείας. 
Συντελεί επίσης σε μεγαλύτερη αποδοτικότητα και οικονομική ευρωστία του πληθυσμού. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥ ΤΣΑΠΟΓΑ

Τα τουρκικά κανάλια "πνίγουν" τις διαδηλώσεις...

Εικόνες σοκ. Βια και αίμα στην πλατεία Ταξίμ.
LIVE Eικόνα...
Τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα δεν μεταδίδουν πλάνα από τα επεισόδια της Κωνσταντινούπολης, γιατί αντιμετωπίζουν τον φόβο της...
τουρκικής αρμόδιας τηλεοπτικής αρχής, η οποία τους απειλεί με πρόστιμα και ποινές.
Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν την ωμή βία των αστυνομικών κατά των διαδηλωτών...

nonews-news.blogspot.gr

ΣΥΜΦΟΡΑ!!!Γιατί "κόπηκε" ο Στρατούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ; ...

Πολιτική επιλογή ή προσωπική τακτική;...
Ο Δημήτρης Στρατούλης προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά είχε επωμιστεί μεγάλο κομμάτι της επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Από το συνέδριο όμως του κόμματος και μετά η παρουσία του στα τηλεοπτικά κανάλια άρχισε να  φθίνει με γεωμετρική πρόοδο. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη σύμπλευσή του με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Αριστερό Ρεύμα. Επίσης στον Δημήτρη Στρατούλη είχε χρεωθεί μεγάλη αρνητική δημοσιότητα που είχε αποφέρει στην αξιωματική αντιπολίτευση από τις αποτυχημένες τηλεοπτικές του συγκρούσεις...

parapolitika.gr

Το πορνό της ΕΤ3 ήταν τελικά ελληνική τανία...

Θέμα μέχρι και σε ξένα media (όπως η Daily Mail) έγινε η -ατυχής- σύμπτωση που έφερε ως «φόντο» δελτίου ειδήσεων κρατικού καναλιού μια παθιασμένη ερωτική σκηνή! 
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια των ειδήσεων της ΕΤ3 και γνώρισε παγκόσμια προβολή (με τίτλους τύπου «πορνό σε δελτίο ειδήσεων κρατικού καναλιού στην Ελλάδα»), αφού πρώτα βέβαια το ανακάλυψαν και το αναπαρήγαγαν με ενθουσιασμό τα social media.
Όπως με έκπληξη παρατήρησαν οι τηλεθεατές, ο παρουσιαστής του δελτίου εκφωνούσε αμέριμνος είδηση σχετικά με το μέλλον της ΕΡΤ, χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι στην οθόνη πίσω του εξελίσσεται γυμνή ερωτική σκηνή, που δεν άφηνε και πολλά στη φαντασία -και δημιουργούσε περίεργους συνειρμούς σχετικά με το μέλλον της κρατικής TV.
Το συμβάν δεν οφείλεται σε κάποια παρεμβολή τηλεοπτικής υπηρεσίας «ροζ» περιεχομένου, αλλά στην πάγια τακτική των ειδήσεων της ΕΤ3, να μεταδίδεται από τις οθόνες πίσω από τους παρουσιαστές, το πρόγραμμα που προβάλλουν εκείνη τη στιγμή ΕΤ1 και ΝΕΤ.
Το «πορνό» -όπως χαρακτηρίστηκε από ελληνικά και ξένα μέσα- προήλθε από το πρόγραμμα της ΕΤ1, όμως δεν πρόκειται για φιλμ ή εκπομπή ερωτικού περιεχομένου, αλλά για ελληνική ταινία, η οποία παρουσιάζεται μάλιστα ως «ρομαντική κομεντί»! Πρόκειται για την ταινία «Το χάρισμα» (με τους Μάκη Παπαδημητρίου, Βάσω Καβαλιεράτου), η οποία στο πρώτο της 10λεπτο περιλαμβάνει μια -ρεαλιστικά απεικονισμένη- ερωτική σκηνή, η οποία έμελλε να παίξει ως φόντο στις ειδήσεις της ΕΤ3.
Η ταινία, στην παραγωγή της οποίας συμμετείχε και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και η ΕΡΤ, προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση στις 10.30 το βράδυ της Τρίτης. Την ίδια κρατική τηλεόραση, που λίγους μήνες πριν είχε λογοκρίνει σκηνή με φιλί ανδρών σε βραβευμένη αγγλική σειρά εποχής (στο «Downton Abbey»)...

trelokouneli.gr

Από αυτήν τη φωτογραφία ξεκίνησε η «τουρκική άνοιξη»...

Σε πολλές τουρκικές πόλεις χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν κατά της
αστυνομικής βίας που γνώρισε χθες τη νύχτα η Κωνσταντινούπολη.

Κι όμως, αυτές οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ως μικρές ειρηνικές συγκεντρώσεις με λίγους διαδηλωτές, που ήθελαν να μην γίνει εμπορικό κέντρο ένα πάρκο στην πλατεία Ταξίμ. Μία σοκαριστική φωτογραφία έμελλε να παίξει καταλυτικό ρόλο για όσα ακολούθησαν στη συνέχεια...

Ολα άρχισαν, όταν μερικές δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ. Οι αστυνομικοί, παρά το μικρό μέγεθος της διαδήλωσης, επέδειξαν «υπέρμετρο ζήλο». Χωρίς καν να προκληθούν, έριχναν δακρυγόνα και χημικά σπρέι κατευθείαν στα πρόσωπα των διαδηλωτών.

Μία φωτογραφία που δείχνει μία γυναίκα με κόκκινο φουστάνι να δέχεται χημικά στο πρόσωπό της έκανε αμέσως το γύρο των social media στην Τουρκία, σοκάροντας τους πάντες. Αμέσως η μικρή συγκέντρωση για τα δέντρα της πλατείας Ταξίμ μετατράπηκε σε λαϊκή εξέγερση σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Οι εκτιμήσεις είναι ότι ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και το επιτελείο του υποτίμησαν τις διαδηλώσεις.

Η ωμή αστυνομική βία από την πρώτη κιόλας στιγμή και η επιμονή του Ερντογάν να δηλώσει την Τετάρτη ότι το εμπορικό κέντρο θα γίνει παρά τις κινητοποιήσεις, είχαν άμεσα αποτελέσματα, άλλα όχι αυτά που θα επιθυμούσε η τουρκική κυβέρνηση.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού - Βροχές και καταιγίδες μέχρι και αύριο

Σημαντική αλλαγή με βροχές και καταιγίδες μετά από αρκετές ημέρες, αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το βράδυ του Σαββάτου, ως και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.
Πιο αναλυτικά :
Από το βράδυ του Σαββάτου, αναμένεται να σημειώνονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σε νησιά του Ιονίου Πελάγους αλλά και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Προς τα ξημερώματα αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αναμένεται να σημειώνονται και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, στην Θράκη και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια της Κυριακής και περίπου ως και τις απογευματινές ώρες της ημέρας, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, θα σημειώνονται στα νησιά του βόρειουΙονίου, στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, αλλά και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα φαινόμενα θα έχουν λίγο πιο έντονο χαρακτήρα.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα σε όλη τη χώρα μας.
Κατά τη διάρκεια της Κυριακής και περίπου ως και τις απογευματινές ώρες της ημέρας, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, θα σημειώνονται στα νησιά του βόρειουΙονίου, στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, αλλά και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα φαινόμενα θα έχουν λίγο πιο έντονο χαρακτήρα.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα σε όλη τη χώρα μας.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα σε όλη τη χώρα μας.

Βροχές τοπικού κυρίως χαρακτήρα, θα συνεχίσουν να σημειώνονται στη Στερεά Ελλάδα και τη Πελοπόννησο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να σημειώνονται στο Ιόνιο Πέλαγος.

Απανθρακωμένο άτομο από τη φωτιά στην Κυψέλη

Απανθρακωμένο άτομο βρέθηκε στο ισόγειο διαμέρισμα της οδού Λέλας Καραγιάννη στην Κυψέλη, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά. 
Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Επιχείρηση της Αστυνομίας σε 4 νομούς της Πελοποννήσου


Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ !!!

Είκοσι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις νομούς της Πελοποννήσου, από χθες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 1ης Ιουνίου. 
Συνολικά, στη διάρκεια της επιχείρησης σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία, ελέγχθηκαν 701 άτομα και 435 οχήματα. 
Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, καθώς και 291 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 104 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθώς και εννέα παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Χανδριναϊκος-Ηλιόπουλος και του χρόνου

Οι προσπάθειες της διοίκησης έπιασαν τόπο, οι διαπραγματεύσεις στέφθηκαν με επιτυχία και έτσι ο κ Στέλιος Ηλιόπουλος θα παραμείνει για έναν ακόμα χρόνο στην ομάδα μας.
 Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίχτες του πρωταθλήματος, πραγματικό υπόδειγμα αθλητή και ανθρώπου που εναρμονίστηκε άριστα στο κλίμα και τις συνθήκες του Χανδριναϊκού Π.Σ. . 
Η απόφαση πάρθηκε με την ίδια θετική διάθεση και από τις δύο πλευρές.Έτσι η ομάδα μας συνεχίζει να συμπληρώνει τα βασικότερα και πιο σημαντικά κομμάτια του παζλ για την νέα σεζόν.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- Σύσκεψη υπό Δένδια για πυρκαγιές εν όψει θέρους

Ευρεία σύσκεψη στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου Καλαμάτας υπό την προεδρία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, των περιφερειακών και τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών της Πελοποννήσου, εθελοντικών οργανώσεων και τουριστικών παραγόντων, με αντικείμενο την ασφάλεια των τουριστικών περιοχών και την προστασία των δασών από τον κίνδυνο πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο.

Ο υπουργός στην ομιλία του ανέφερε ότι είναι η τρίτη περιφερειακή σύσκεψη που γίνεται με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και στόχο έχει τον καλύτερο συντονισμό ασφάλειας κι αντιμετώπισης πυρκαγιών.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα ασφαλείας, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι από τα επίσημα στοιχεία που έχει στα χέρια του, σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η εικόνα είναι εφιαλτική για τα φαινόμενα διαρρήξεων και κλοπών. Πρόσθεσε πως το χειρότερο είναι, ότι υπάρχει αυξητική τάση και το ποσοστό αύξησης δεν είναι, είπε, καθόλου αμελητέο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι υπάρχει συγκεκριμένη πηγή από την οποία εκπορεύεται η εγκληματικότητα στην Πελοπόννησο, που επηρεάζει την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, λέγοντας πως χωρίς να γενικεύουμε, ορισμένοι Ρομά έχουν συστηματικά ακραία παραβατική συμπεριφορά.
Αναφερόμενος ειδικότερα στον οικισμό της Μπιρμπίτας που δημιουργήθηκε για τους Ρομά κι όπως σημείωσε έχουν δαπανηθεί πολλά εκατομμύρια, έχει λεηλατηθεί και είπε πως του θύμισε εικόνες από το Κόσσοβο. Πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να μιλάμε για ομαλή κοινωνική ζωή, με τον αριθμό των κλοπών και των διαρρήξεων που καταγράφονται στην Πελοπόννησο».
Υπογράμμισε ότι απαιτείται ευρύτερη συνεργασία όλων των υπουργείων, της Περιφέρειας, των δήμων και απευθυνόμενος στην ηγεσία της αστυνομίας, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο Πελοποννήσου είπε πως «πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας». Δεν μπορούμε είπε, «να ανεχθούμε αυτό το ξεχείλωμα να περάσει. Όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του θα πάει στον εισαγγελέα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και θα ξανασυναντηθούμε για να μετρήσουμε τα αποτελέσματα και να δώσουμε τα εύσημα ή να αποδώσουμε ευθύνες».

Για τον τουρισμό, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σημείωσε ότι η Πελοπόννησος έχει ένα εξαιρετικό τουριστικό προϊόν και αποτελεί μια αναδυόμενη τουριστική αγορά. Κάλεσε τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και τους φορείς του τουρισμού να μην κάνουν τα λάθη άλλων περιοχών. Σημείωσε πως φέτος θα επισκεφτούν τη χώρα πολλά εκατομμύρια τουρίστες και θα πρέπει, όχι απλά να φύγουν ικανοποιημένοι, αλλά να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές τής κάθε περιοχής και της χώρας συνολικά, γι΄ αυτό και χρειάζεται συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών ώστε να παρουσιάσει η περιοχή εξαιρετική εικόνα.

Σε ό,τι αφορά τη δασοπροστασία, ο υπουργός επανέλαβε πως πρέπει να αλλάξουμε αντίληψη στον τρόπο αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Έχουμε είπε μεγάλο εναέριο στόλο, αλλά επιχειρησιακά είναι μικρός και δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τα αεροπλάνα, το προσωπικό των οποίων καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά χρειάζεται ενεργοποίηση των πολιτών.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε πως ο εθελοντισμός πρέπει να αναπτυχθεί και στη χώρα μας, «ο κάθε πολίτης έχει ευθύνη να γίνει παρατηρητής του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Είπε ότι φέτος έχουν δοθεί νωρίτερα τα χρήματα στους δήμους για τη δασοπροστασία κι έχουν δημιουργηθεί και με τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων περιπολίες με μοτοσικλέτες, αλλά όπως ανέφερε, «χωρίς τους πολίτες δεν μπορεί να γίνει τίποτα» κι έκανε έκκληση να προστατεύσουμε την πατρίδα αυτό τον καιρό της κρίσης.
Η σύσκεψη συνεχίζεται με τοποθετήσεις εκπροσώπων των υπηρεσιών και των φορέων.
Ο υπουργός νωρίτερα, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και συζήτησαν θέματα ασφάλειας και την αντιμετώπιση της αύξησης της εγκληματικότητας στην περιοχή.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ...και ο Γκούμας στην σειρά για την Δημαρχία ;

Μετά τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας Κ.Μαργιέλη άλλος ένας παράγοντας της Καλαμάτας έρχεται να ανακοινώσει την κάθοδο του για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκο....
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΖΩΗΣ - Απαγωγή της 14χρονης Βούλας από την Αγία Βαρβάρα;

Από το απόγευμα της Τετάρτης 29/5/2013 η 14χρονη Βούλα Νικολαΐδου από την Αγία Βαρβάρα, δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.

Η οικογένειά της μιλάει για «απαγωγή», καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που λέει πως διαθέτει, το απόγευμα της συγκεκριμένης ημέρας, η 14χρονη κοπέλα πήγαινε σε κάποιο φαρμακείο της περιοχής μαζί με τη μικρότερη αδελφή της, όταν, ένα λευκό αυτοκίνητο σταμάτησε και ο οδηγός του, που είναι γνωστός στην οικογένεια, την πήρε με τη βία.

Η Βούλα Νικολαΐδου έχει ύψος 1.60 και την ημέρα εκείνη φορούσε τζιν σορτς, άσπρη μπλούζα και αθλητικά παπούτσια. Την ώρα της εξαφάνισής της δεν είχε μαζί της κινητό τηλέφωνο.

Τουρκική Άνοιξη; Εξέγερση στην Τουρκία ! ΒΙΝΤΕΟ

Για πέμπτη κατά σειρά ημέρα συνεχίζεται κλιμακούμενη η εξέγερση στην Κωνσταντινούπολη. Αιματηρές συμπλοκές με την αστυνομία, δεκάδες σοβαρά τραυματισμένοι πολίτες και το κέντρο της Πόλης να είναι αποκλεισμένο από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές και χιλιάδες αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων, η Τουρκία βιώνει την πρώτη σοβαρή κοινωνική αντίδραση στις μεθοδεύσεις εξισλαμισμού της τουρκικής καθημερινότητας.
Για Τουρκική Άνοιξη κάνει λόγο ο βρετανικός Guardian.  
Το πρωί του Σαββάτου χιλιάδες διαδηλωτές διέσχισαν σε παράταξη την γέφυρα του Βοσπόρου από την ασιατική ακτή στην ευρωπαϊκή προκειμένου να ενισχύσουν στους πολίτες που βρίσκονται στην Πλατεία Ταξίμ και το Πέραν. Από τις πρώτες πρωϊνές ώρες οι συγκεντρώσεις των διαδηλωτών σημειώνονται και γύρω από την Πλατεία Ταξίμ συνοικίες , στο Μπέγιογλου και το Τσινχακίρ, από τις ακτές του Κεράτειου έως εκείνες του Βοσπόρου με την Αστυνομία να μπλοκάρει τις διόδους και εξόδους από και προς το Πέραν.
Διαψεύστηκαν οι φήμες περί τεσσάρων νεκρών. Ωστόσο η κατάσταση είναι έκρυθμη και ορισμένοι πολιτικοί παράγοντες μιλούν ήδη για ένα φαινόμενο ανάλογο εκείνου της «Πλατείας Ταχρίρ». Το γεγονός και μόνον ότι η πλειοψηφία των διαδηλωτών που συγκρούονται με την Αστυνομία είναι νεαρής ηλικίας σε μία χώρα που κυριαρχείται από νέους ,αντίθετα από αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη, ανησυχεί το καθεστώς που επιχειρεί να επιβάλει ο Ερντογάν σχεδιάζοντας μία ισλαμική προεδρική δημοκρατία αλλάζοντας το Σύνταγμα.
Το πνεύμα της εξέγερσης των νέων ανθρώπων μεταδόθηκε από την Παρασκευή σε άλλες πόλεις. Στην Άγκυρα, στην Προύσα, τα Δαρδανέλια, Το Τεκιρντάγκ, το Ικόνιο και την Αδριανούπολη, αλλά και στην Γερμανία και την Ολλανδία όπου κατοικούν μετανάστες τουρκικής καταγωγής σημειώθηκαν μαζικές διαδηλώσεις.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να «αναστήσει» τους οθωμανικούς στρατώνες του Σουλτάνου Σελίμ στην Πλατεία Ταξίμ καταστρέφοντας το υφιστάμενο πάρκο, ήταν απλώς το πρόσχημα. Οι στρατώνες γκρεμίστηκαν περί το 1940 από τον Κεμάλ Ατατούρκ.
Ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας Νετσμετίν Ερμπακάν μιλώντας στους επιγόνους του (και τον Ερντογάν) είχε πει πώς «Η πραγματική Άλωση της Κωνσταντινούπολης θα ολοκληρωθεί όταν κατασκευαστεί ένα Τζαμί με υψηλούς μιναρέδες στην Πλατεία Ταξίμ». Πρόκειται για μία συμβολική αναφορά αλλά που καταδεικνύει τις προθέσεις των ισλαμιστών.
Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν την Παρασκευή στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και άλλων πόλεων της Τουρκίας (Άγκυρα, Μποντρούμ, Ιζμίρ, Κόνια) διαμαρτυρόμενοι για την αλόγιστη κατάχρηση της εξουσίας από τις αστυνομικές Αρχές. Σήμερα το πρωί, σε ένδειξη συμπαράστασης, εκατοντάδες διαδηλωτές διέσχισαν την γέφυρα του Βοσπόρου κατευθυνόμενοι προς το κέντρο της πόλης.
Αφορμή για τις διαδηλώσεις στάθηκε η βίαιη εκδίωξη διαδηλωτών από πάρκο της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι για τέταρτη συνεχή ημέρα παρέμεναν στον χώρο διαμαρτυρόμενοι με τη μορφή κατάληψης για το σχέδιο ανέγερσης ενός εμπορικού κέντρου και πολυκατοικιών στην περιοχή.
Η ανταποκρίτρια του BBC, Λουίζ Γκρίνγουντ, μετέδωσε ότι χθες τη νύχτα οι αστυνομικοί έκαναν επιθετικοί χρήση των οχημάτων τους με σκοπό να «σπάσουν» τη μάζα των διαδηλωτών, οι οποίοι πέταγαν τούβλα και πλακάκια από τα πεζοδρόμια. Επίσης, η Γκρίνγουντ αναφέρει ότι με την πλατεία Ταξίμ αποκλεισμένη, ένας όγκος των διαδηλωτών μεταφέρθηκε στις περιοχές Μπέγιογλου και Τσιχανκίρ.
Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν από τα βίαια επεισόδια, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το Al Jazeera, μία γυναίκα αστυνομικός - παλαιστινιακής καταγωγής - υπέστη εγκεφαλικό τραύμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και πλέον έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ανώτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως οι αστυνομικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε 60 προσαγωγές.

Μποφίλιου: Τι λέει για τη Χρυσή Αυγή και τον Πλούταρχο


Είχε γράψει στο twitter για τη Χρυσή Αυγή σε ένα σχόλιο της:

«Κτήνοι, αλήτες, σας δόθηκε και σημασία, να πεθάνετε φασίστες, μέλη και ψηφοφόροι, προς ένδειξη σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.»

Γι’ αυτό της το σχόλιο η Νατάσσα Μποφίλιου είπε στον Τάσο Τρύφωνος και το ραδιοφωνικό σταθμό ‘Love Radio’ Κύπρου:

«Κατ' αρχήν όλα πηγάζουν από έναν κανόνα που έχω στη ζωή μου: Δεν θέλω να φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μου και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με φοβίσει με ό,τι σημαίνει αυτό Δεν κάνω τον μάγκα, αντιλαμβάνομαι πως αυτό στη ζωή μου ίσως να έχει συνέπειες. Ίσως και να έχει ήδη! Είναι μια προσωπική απόφαση και ένας κανόνας που δεν παραβιάζω. Δεν είχα πει αυτό για τη Χρυσή Αυγή, τότε, ως Νατάσσα Μποφίλιου – με την ιδιότητα την καλλιτεχνική, δεν με αφορά αυτή η πλευρά μου, όταν είμαι άνθρωπος και εκφράζω την άποψή μου. Εκφράστηκα ως ένα πρόσωπο που ζω σε αυτήν την κοινωνία, έχω συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις, αντιλαμβάνομαι με πολύ συγκεκριμένο τρόπο τι σημαίνει ανθρωπιά και εντάσσομαι στο κοινωνικό πλαίσιο με πολύ συγκεκριμένη θέση και τοποθέτηση.»

Και εξηγεί πως αυτό είχε προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις σε συναυλίες της.

«Είχα πει κάτι πάρα πολύ χοντρό, το οποίο, βέβαια, δεν παίρνω και πίσω γιατί είναι η άποψή μου. Όπως ήταν φυσικό, η αντίπερα όχθη διαφώνησε με τους γνωστούς τρόπους που διαθέτει: τους τραμπουκισμούς, τη χυδαιότητα και την απανθρωπιά. Μετά, έγιναν διάφορα... Υπήρξαν διάφοροι τραμπουκισμοί κατά τη διάρκεια των συναυλιών μου. Διαφυλάξαμε, όμως, τους ανθρώπους που ήρθαν και πλήρωσαν για να ακούσουν μουσική.»

Στην συνέχεια, η Νατάσσα Μποφίλιου απαντά στην ερώτηση του παρουσιαστή για το πώς σχολιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Πλούταρχου. Η ίδια δηλώνει προβληματισμένη για το τι άνθρωπος είναι και όχι τι καλλιτέχνης είναι. Λέει:

«Ο κάθε άνθρωπος το τι είναι και τι συμβαίνει μέσα του δεν το καταλαβαίνει έτσι ξαφνικά, μια μέρα. Είχε πει κάτι καταπληκτικό κάποια στιγμή η Παπαρήγα – και δεν το λέω λόγω των πολιτικών μου πεποιθήσεων, απλά μου είχε κάνει εντύπωση ως φράση. Είχε πει, λοιπόν, ότι την ιδεολογία σου τη χτίζεις κάθε μέρα. Δεν ξυπνάς μια μέρα και γίνεσαι ιδεολόγος του φασισμού. Αυτό το χτίζεις κάθε ήμερα. Το τι φτάνεις να δηλώνεις στα 40 σου, στα 50 σου, στα 33 σου ή σε κάθε ηλικία, είναι αποτέλεσμα μιας ολόκληρης τάσης, μιας ολόκληρης συμπεριφοράς. Ένας άνθρωπος μεγάλωσε για να φτάσει να πει σε αυτήν την ηλικία αυτό το πράγμα. Αυτό με προβληματίζει και δεν έχει να κάνει με το επάγγελμά του, αλλά με το τι άνθρωπος είναι. [...] Πάντως όλοι έχουμε δικαίωμα να εκφράζουμε την άποψή μας. Αυτό είναι βασική αρχή για πολλές επαναστάσεις. Βέβαια, έχει το δικαίωμα ο καθένας να εκφράζεται, αρκεί να μην καταφέρεται κατά της ανθρωπότητας.»
Zougla.gr

Δεν μου λες Μαρία μου, οι 300 του Λεωνίδα ήταν όντως 300 ή μας κοροϊδεύουν;

 Αμοιρίδης σε Ρεπούση!
Οι, τουλάχιστον αμφιλεγόμενοι, ισχυρισμοί της Μαρίας Ρεπούση για ιστορικά ελληνικά γεγονότα έχουν δώσει τροφή για σχόλια. Αλλοι την επικρίνουν σε εντονότατο ύφος κι άλλοι επιστρατεύουν την πλάκα. 
Στους τελευταίους ανήκει ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Αμοιρίδης.
Ο ίδιος, μάλιστα, όπως γράφει ο «Βηματοδότης», περιγράφει την πλάκα που της έκανε στην κεντρική επιτροπή του κόμματος. Την πλησίασε και της είπε: «Δεν μου λες, Μαρία μου, οι 300 του Λεωνίδα ήταν όντως 300 ή ήταν 30.000 και μας κοροϊδεύουν;». Η Ρεπούση τον κοίταξε έκπληκτη και του απάντησε: «Οχι, Γιάννη, ήταν 300. Ηταν και άλλοι αλλά έφυγαν και έμειναν οι 300». Ο κ. Αμοιρίδης όμως επέμενε: «Σίγουρα ήταν 300 ακριβώς ή 301 ή 302;»...

Υπόθεση 13 χρονης- Σίγουρα φταίει μόνο ο Aλβανός;

του Στρατή Μαζίδη
Τέλος καλό όλα καλά με την περιπέτεια του 13χρονου κοριτσιού που πλέον βρίσκεται κοντά στους δικούς της. Και τι δε διαβάσαμε όλες αυτές τις ημέρες. Ειδικά για τον αλβανό στον οποίο... έπεσαν όλες οι ευθύνες.
Ο έτσι, ο αλλιώς, ο καταδικασμένος, κοιτάξτε τι φωτογραφίες ανέβαζε κτλ. Ενώ έτρεξαν όλοι εκ του ασφαλούς να του τα σούρουν στο προφίλ του. Καλά μπορεί να έκαναν, αλλά τους διαφεύγει κάτι.
Ο Mario Aiazi είναι αυτός που είναι. Και όπως διαβάζουμε κιόλας ούτε το έκρυψε. Απεναντίας από όσο έχω καταλάβει και παρακολούθησα το θέμα, πόνταρε σε αυτό που είναι. Και με αυτό κέρδισε.
Η 13χρονη; Και η κάθε 13χρονη. Οι γονείς της; Και οι κάθε γονείς. Αυτοί δεν έχουν ευθύνες; Και μάλιστα τις μεγαλύτερες;
Πώς ήταν ατσαλωμένο το παιδί ώστε να αποφεύγει αυτές τις επαφές; Πώς συνομιλούσε με αυτό τον άνθρωπο δίχως να το αντιληφθεί κανείς;
Μα αν δεν παίρνεις χαμπάρι τι συμβαίνει στο σπίτι σου, οι άλλοι ευθύνονται; Σήμερα είναι ο Μario, αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Πώς θα το αποτρέψουν αυτό;
Τι γύρευε το 13χρονο στο facebook; Τι είδους φωτογραφίες ανέβαζε; Τι μηνύματα αντάλλασσε με αυτό τον τύπο; Υποθέτω κανένα που να έχει σχέση με τη Hello Kitty ή την Candy Candy.
Όλοι μας περάσαμε από όλες τις ηλικίες. Ήμασταν τόσο απονήρευτοι ή αν προτιμάτε τόσο πονηρεμένοι για να δείξουμε ότι μεγαλώσαμε και απονήρευτοι συνάμα ώστε να μας παρασύρει ο/η κάθε ενήλικας; Δε νομίζω.
Μario υπάρχουν πολλοί. Το θέμα είναι εσύ πως προστατεύεσαι και θωρακίζεσαι. Άλλωστε το έγκλημα δε χρειάζεται μόνο θύτη. Η παρουσία του θύματος είναι απαραίτητη.
Αντί να λοιπόν να βρίζουμε και να κάνουμε επίδειξη δύναμης στα προφίλ του καθενός ωσάν να είμαστε άμωμοι, άσπιλοι και αναμάρτητοι, καλύτερα να κοιτάξουμε να δούμε πως δε θα υπάρξουν άλλες Χριστίνες στο μέλλον διότι οι εκβάσεις δε θα είναι πάντα με το μέρος μας. Η επιστροφή της είναι μια δεύτερη ευκαιρία για την κοινωνία.
Να προβληματιστούμε αν συμβαίνουν σημεία και τέρατα κάτω από τη μύτη μας.
Αν υπάρχουν χαραμάδες δε φταίνε μόνο οι άλλοι που μπήκαν, ευθυνόμαστε κι εμείς που τις αφήσαμε να υπάρχουν.

freepen.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ-Αν σας έρθει επιστροφή φόρου ηλεκτρονικά μην "τσιμπήσετε" - Είναι απάτη!

Προσοχή στους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς ενδέχεται αυτές τις ημέρες να φτάσει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα-απάτη που φαίνεται πως προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στο μήνυμα περιλαμβάνεται το λογότυπο του Υπουργείου, το δε κείμενο είναι στα Ελληνικά, καθιστώντας το απατηλό μήνυμα αρκετά αληθοφανές.

Ειδικότερα, ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται.

Εκεί, ζητούνται τα προσωπικά δεδομένα του παραλήπτη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, κ.α.), στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη-userid και συνθηματικό-password),  καθώς και όλα τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας.

Σε περίπτωση που λάβετε αυτό το μήνυμα (δείτε τη παρακάτω φόρμα), ή αντίστοιχα μηνύματα από τράπεζες και άλλους οργανισμούς στα οποία σας ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία σας για να λάβετε κάποιο χρηματικό ποσό, σκεφθείτε:

· Κανένας σοβαρός και αξιόπιστος οργανισμός ή εταιρεία δεν χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τέτοιου είδους υποθέσεις.

· Μην απαντάτε ποτέ σε τέτοιου είδους μηνύματα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα διαγράψετε και να ενημερώσετε την εταιρεία ή τον οργανισμό που εμφανίζεται ως αποστολέας για το περιστατικό.

· Μην συμπληρώνετε διαδικτυακές φόρμες στο Διαδίκτυο χωρίς να έχετε διαβάσει κάποιο κείμενο (όροι χρήσης/ πολιτική απορρήτου) που να προσδιορίζει τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία που θα καταχωρίσετε.

Δείτε πως εμφανίζεται το ηλεκτρονικό μήνυμα μαϊμού.

Σε λαϊκή εξέγερση μετατρέπονται οι διαδηλώσεις στην Τουρκία

Γιατροί μοιράζουν μάσκες σε διαδηλωτές κόντρα στα ΜΑΤ ... 
Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για δεύτερη ημέρα σήμερα, προκειμένου να εμποδίσει την πρόσβαση εκατοντάδων διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου χθες έγιναν βίαιες διαδηλώσεις με πολλούς τραυματίες.
Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φορώντας μαντίλια και χειρουργικές μάσκες και με το σύνθημα "Ενωμένοι κατά του φασισμού" ζητούσαν να παραιτηθεί η κυβέρνηση, καθώς προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο για να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με

αυτόπτες μάρτυρες.
Λίγο νωρίτερα διαδηλωτές είχαν συγκρουστεί με την αστυνομία στη συνοικία Μπεσικτάς, στις όχθες του Βοσπόρου, και αφού είχαν διασχίσει μια γέφυρα, σε μια προσπάθειά τους να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Το κίνημα αυτό διαμαρτυρίας, από τα μεγαλύτερα κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησε από μια διαδήλωση χθες κατά ενός επίμαχου οικιστικού σχεδίου του δήμου της Κωνσταντινούπολης η οποία
κατεστάλη βίαια προκαλώντας οργή και δεκάδες τραυματίες.

Η 13χρονη Χριστίνα είχε ξαναφύγει μαζί του...

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η 13χρονη Χριστίνα έφευγε με τον 23χρονο Marjon Ajazi! Εδώ και δύο χρόνια εξελισσόταν το… ηλεκτρονικό τους φλερτ, από όταν η μικρή ήταν 11 χρονών και μάλιστα είχε περάσει μαζί του και ένα Σαββατοκύριακο, λέγοντας ψέματα στη γιαγιά της ότι θα κοιμόταν στο σπίτι της κολλητής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γιαγιά της μικρής Χριστίνας είχε καταλάβει τότε τι είχε συμβεί, όμως δεν έκανε καταγγελία στην αστυνομία, αφού η εγγονή της, της υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξαναέκανε και δε θα της έλεγε ξανά ψέματα.

Λίγο καιρό αργότερα ο 23χρονος Ajazi συνελήφθη από την αστυνομία για κατοχή μικροποσότητας ινδικής κάνναβης και διατάχθηκε η απέλασή του.

Παρ’ ολ’ αυτά ο νεαρός Αλβανός δεν σταμάτησε το φλερτ του με την Χριστίνα, συνέχισε να επικοινωνεί μαζί της μέσω facebook και κάποια στιγμή επέστρεψε κρυφά στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, όπου και εργάστηκε αρχικά ως βοσκός και μετέπειτα ως dj.

Μάλιστα από το Πάσχα είχε αρχίσει να οργανώνει το σχέδιό του για την αρπαγή της μικρής Χριστίνας, ώστε να ζήσουν μαζί.

Κλειδί στην ανεύρεση της 13χρονης ήταν το αφεντικό του νεαρού, που μαζί με τον γιο του τους φιλοξενούσαν στη στάνη τους και τους πήγαιναν φαγητό. Το στίγμα του κινητού της Χριστίνας, οδήγησε τους αστυνομικούς στην αγροικία και οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη. Εκείνος, για να μην κατηγορηθεί για υπόθαλψη εγκληματία έδωσε οδηγίες για το πώς μπορούν να φτάσουν στο μέρος που κρυβόταν ο Ajazi με την μικρή και παρέσυραν τους αναζητούμενους, με την πρόφαση ότι θα τους πήγαιναν φαγητό.

Όταν όμως έφτασαν εκεί οι δυνάμεις της ΕΛ. ΑΣ, η Χριστίνα και ο Marjon είχαν εξαφανιστεί. Οι δυο τους, επειδή κατάλαβαν ότι ο εντοπισμός τους ήταν θέμα χρόνου, χωρίστηκαν και τελικά η Χριστίνα εντοπίστηκε στα Λουτρά Ελευθερών.

Η ίδια η Χριστίνα πάντως αρνείται να δώσει εξηγήσεις για την εξαφάνισή της και δηλώνει απερίφραστα ότι ακολούθησε τον νεαρό με τη θέλησή της, ζητώντας από την αστυνομία να σταματήσει το ανθρωποκυνηγητό.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σπίτι της με την γιαγιά και τον παππού της και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν έχει υποστεί κανενός είδους κακοποίηση.

«Είχε μόνο κάτι γρατζουνιές στα πόδια, που δεν είναι τίποτα μπροστά στις γρατζουνιές της παιδικής ψυχής της», δήλωσε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, που τόνισε ότι η οργάνωση θα αναλάβει και την ψυχολογική στήριξη της μικρής Χριστίνας.

Βούτσης: Δεν υποτιμώ τους αστυνομικούς-Μίλησα για μπάτσους-μπράβους

Μετά τις έντονες πολιτικές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση περί «μπάτσων» ο βουλευτής διευκρίνισε ότι έκανε λόγο για επίορκους αστυνομικούς και δεν ήθελε να υποτιμήσει τους αστυνομικούς.
Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε ότι «μιλάω για μπάτσους – μπράβους. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι για γενική απαγόρευση της οπλοφορίας των αστυνομικών – μόνο για απαγόρευση οπλοφορίας στις διαδηλώσεις»
Τόνισε μάλιστα ότι «είναι στα όρια του φαντασιακού ότι υποτιμώ τους αστυνομικούς είναι εντελώς άλλο το πνεύμα των δηλώσεών μου.»

Focus: Η Ελλάδα βιώνει ανθρωπιστική τραγωδία και όχι success story

Μετά το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο που άδειασε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει στις αγορές πριν το 2020, έρχεται η σειρά του γερμανικού περιοδικού Focus να επισημάνει πως η εικόνα αισιοδοξίας που καλλιεργείται στη χώρα μας δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια οφθαλμαπάτη. 
«Μια ψεύτικη ιστορία επιτυχίας», όπως τη χαρακτηρίζει σε ένα ιδιαίτερα επικριτικό για την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά άρθρο.
«Τα φαινόμενα απατούν: Η ηρεμία που φαίνεται να επικρατεί γενικά, η έλλειψη μαζικών διαδηλώσεων στους δρόμους της Αθήνας, ο ισχυρισμός ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει απομακρυνθεί, τουλάχιστον βάσει των εκτιμήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν πείθουν», αναφέρεται στο Focus.
Το γερμανικό έντυπο αναλύει και τους λόγους που το κάνουν να αμφιβάλλει για την ανοδική πορεία της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Ασκεί, μάλιστα, σκληρή κριτική στο θέμα της Ολυμπίας Οδού αναφέροντας πως την επανέναρξη των εργασιών την έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ότι η κυβέρνηση στην ουσία είχε στήσει μια... παράσταση για τα ΜΜΕ τοποθετώντας εργάτες και μηχανήματα στο εργοτάξιο μόνο και μόνο για να τα δει ο κόσμος. Δίχως έκτοτε να πραγματοποιείται κάποια εργασία.
«Η αλήθεια είναι ότι η κατασκευαστική εταιρεία έλαβε επιδότηση 60 εκατ. ευρώ για την επανέναρξη των εργασιών», αναφέρεται στο ρεπορτάζ που προσθέτει: «Παρά το γεγονός ότι δεν εκτελούνται εργασίες, οι εργολάβοι έχουν αυξήσει τα διόδια για τον μη υπάρχοντα αυτοκινητόδρομο. Το 2007 τα διόδια για τη διαδρομή των 210 χλμ. Αθηνών - Πατρών κόστιζαν 4 ευρώ, σύντομα θα είναι 12 ευρώ, σε δρόμο με μονή λωρίδα κυκλοφορίας και υψηλό κίνδυνο ατυχημάτων».
Σημειώνεται, επίσης, πως η αύξηση στα διόδια οφείλεται στη μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω της κρίσης και πως τα μειωμένα έσοδα ήταν ο λόγος που η εταιρία σταμάτησε τα έργα, αφού τα χρήματα από τα διόδια δεν επαρκούν για να καλύψουν τα ελάχιστα εγγυημένα έσοδα βάσει των συμβολαίων και τώρα το κράτος πρέπει να αποδώσει στις επιχειρήσεις τα υπεσχημένα κέρδη από τη φορολογία.
Το Focus, παράλληλα, εκφράζει τις επιφυλάξεις του αναφερόμενο στις ιδιωτικοποιήσεις, στην υγεία και τη δημόσια διοίκηση. Ως προς το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου υποσχέθηκε το 2011 να πωλήσει κρατική περιουσία που θα απέφερε 50 δισ. ευρώ, μόνο που η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη και αναφέρεται στην πώληση του ΟΠΑΠ που απέφερε μόνο 670 εκατομμύρια ευρώ μέσω της πώλησης του 33% των μετοχών του, διότι υπήρχε ένας μόνο ενδιαφερόμενος.
«Για τις εταιρείες φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι, μόνο που τα προβλήματα είναι πολύ περισσότερα», προσθέτει ο αρθρογράφος και εξηγεί πως η ρωσική Gazprom επιθυμεί να απορροφήσει τη ΔΕΠΑ, φοβάται όμως ότι η ευρωπαϊκή αρχή ανταγωνισμού θα της χαλάσει τη δουλειά. Παράλληλα γίνεται αναφορά στο θέμα των εκκρεμών τιμολογίων της ΔΕΠΑ ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις προειδοποιήσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Προβόπουλου, για το γεγονός ότι ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις απειλούνται με χρεοκοπία, λόγω της ανυπαρξίας πιστώσεων από τις τράπεζες. Επίσης γίνεται αναφορά σε αιτιάσεις επιχειρηματιών ότι για την παροχή πιστώσεων από τα ευρωπαϊκά περιφερειακά ταμεία απαιτούνται μέχρι και υποθηκεύσεις προσωπικής ακίνητης περιουσίας.
Στο άρθρο τονίζεται ότι την ευθύνη για το κλείσιμο μικρομεσαίων εταιρειών δεν φέρει μόνο ο υπουργός Οικονομικών, αν και ο ίδιος στραγγαλίζει τη ρευστότητα επιβάλλοντας εσωτερική παύση πληρωμών προκειμένου να επιτευχθεί πάση θυσία πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς δεν γίνεται καμία διάκριση στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών είτε των εταιρειών που συναλλάσσονται με το κράτος είτε των γιατρών και των φαρμακοποιών. Κανείς δεν πληρώνεται, λέει το Focus και προσθέτει πως η κυβέρνηση ελπίζει ότι με τον τρόπο αυτό θα εκπληρώσει όσα συμφωνήθηκαν το Δεκέμβριο του 2012 και ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα ακόμη «κούρεμα».
Η κατάσταση, συνεχίζει το ρεπορτάζ, ενέχει κινδύνους και για το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα υγείας στη χώρα. Ειδική αναφορά γίνεται στο ενημερωτικό φυλλάδιο των γιατρών του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, με το οποίο οι ασθενείς προειδοποιούνταν ότι λόγω των περικοπών υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί στις υπηρεσίες υγείας.
Τέλος το δημοσίευμα σχολιάζει τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με τα λάθη στα ποσά των καταβληθεισών συντάξεων, ή στα λάθη σε φορολογικές δηλώσεις που προκαλούν μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες, ως ένδειξη του χάους που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση και την αποτυχία εκσυγχρονισμού και αυτοματοποίησης των διαδικασιών.

Θανατηφόρα πτώση σε χαντάκι για 60χρονο

Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί 60χρονος, ο οποίος έπεσε σε χαντάκι όταν βγήκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε για να το ελέγξει, καθώς είχε εκτραπεί της πορείας του σε μια στροφή στον δρόμο των Βασιλιών Ηρακλείου.

Ο 60χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του για να δει τι είχε συμβεί, αλλά άγνωστο πώς, έπεσε σε χαντάκι βάθους περίπου δύο μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Τον άτυχο άνδρα βρήκε το πρωί οδηγός, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όμως ήταν ήδη αργά.

Η σορός του 60χρονου μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για νεκροψία και νεκροτομή.

Επίθεση της δημάρχου του Σουλίου στη Ρεπούση

Θέση κατά της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, για τις δηλώσεις της σχετικά με το χορό του Ζαλόγγου πήρε η δήμαρχος Σουλίου, Σταυρούλα Μπραΐμη, κάνοντας λόγο για αδιανόητες δηλώσεις.
Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κα Μπραΐμη τόνισε:
«Για μας, για τα παιδιά μας, γενιές ολόκληρες η ιστορία του Σουλίου και ό,τι αυτό πρεσβεύει, δηλαδή τον αγώνα και τη θυσία των ανθρώπων για την Ελευθερία, είναι κάτι το οποίο ποτέ δεν αμφισβητήθηκε. Οι ιστορικοί, οι επιστήμονες έχουν το δικαίωμα να κάνουν μια εκτενέστερη έρευνα σε βάθος, όμως όλα αυτά που εμείς τόσα χρόνια γνωρίζουμε, είναι τεκμηριωμένα και από το δημοτικό τραγούδι και από μαρτυρίες ξένων περιηγητών.
Με αυτά μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο πέραν από κάτι κατευθυνόμενο, έναν στόχο αμφισβήτησης της ιστορίας μας και διαστρέβλωσης των εθνικών αγώνων του έθνους μας. Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτε άλλο, σε μία τέτοια εποχή, που βρίσκεται υπό αμφισβήτηση η αυτοδιαχείριση μας. Να το θεωρήσω ως όψιμο επιστημονικό ενδιαφέρον; Θεωρώ αδιανόητο, απαράδεκτο ελαφρά τη καρδία, να γίνονται τέτοιες δηλώσεις από δημόσιο βήμα, όχι μόνο ως δήμαρχος Σουλίου, αλλά και ως Έλληνας πολίτης, εκφράζω την αντίδραση και την δυσαρέσκειά μου και προτίθεμαι να θέσω το ζήτημα τέτοιων στοχευμένων δηλώσεων για ψήφισμα».
Η κυρία Ρεπούση πάντως μιλώντας στον Βήμα 989 είπε ότι οι δηλώσεις της παραποιήθηκαν, αρνούμενη ότι μίλησε για το Ζάλογγο και έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών που έχει στο στόχαστρο κυρίως τις γυναίκες.

Τι είναι το HAARP; Που βρίσκεται; Ποιοι το ελέγχουν; ΒΙΝΤΕΟ

Ο Jesse Ventura και η ομάδα του πάνε προς την Αλάσκα για να διερευνήσουν τον σκοπό της εγκατάστασης HAARP.
Σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αλάσκα, ένα ειδικό ερευνητικό κέντρο της κυβέρνησης λέγεται πως δοκιμάζει το HAARP ή το "Ερευνητικό Πρόγραμμα Υψηλής Συχνότητας Δραστικής Ακτινοβολίας", το οποίο κάποιοι πιστεύουν επιτρέπει τα ραδιοκύματα να αναπτυχθούν ως ένα πιθανό όπλο.
Αν αυτό αληθεύει αυτά τα ραδιοκύματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αλλάξουν τον καιρό και στον έλεγχο του μυαλού των ανθρώπων. 
Ο Jesse και η ομάδα κατευθύνονται στο Last Frontier για να ερευνήσουν αλλά οι νευρικοί φύλακες προσπαθούν να τους σταματήσουν στην πύλη της εγκατάστασης και να τους κρατήσουν από την εύρεση του πραγματικού σκοπού από πρώτο χέρι.
Η ομάδα μιλάει επίσης με έναν επιστήμονα που καταδεικνύει πώς τα ραδιοκύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μετακινηθούν κυριολεκτικά τα σύννεφα.
Παρουσιάζουν Εμπειρογνώμονες και Αυτόπτες μάρτυρες που περιλαμβάνουν: Ο Δρ Brooks Agnew, ένας φυσικός ο οποίος πιστεύει ότι ενεργοποίησε τυχαία έναν σεισμό όταν χρησιμοποίησε ραδιοκύματα για τον εντοπισμό υπόγειων δεξαμενών πετρελαίου, Ο Δρ Ρότζερ Σμιθ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου της Αλάσκα στο Fairbanks, το οποίο συντονίζει την έρευνα στην εγκατάσταση HAARP στο Gakona Αλάσκα, Ο Δρ Νικ Begich, ένας ντόπιος της Αλάσκα και ένας αντί-HAARP ακτιβιστής, και Ο Robert Eastlund, ο γιος του Bernard Eastlund, οι ιδέες του οποίου όπως ισχυρίζετο ήταν ο καταλύτης για τη δημιουργία του HAARP.
ΠΗΓΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ -150 υπογραφές για μια μετάταξη!...

«Για να γίνει η μετάταξη ενός υπαλλήλου από νομικό πρόσωπο στις υπηρεσίες του Δήμου της Αθήνας, χρειάστηκαν 150 υπογραφές, εκ των οποίων 3 υπουργικές».
Με αυτό το παράδειγμα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης περιέγραψε...
χαρακτηριστικά τα ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση καθημερινά εξαιτίας της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας και της εξάρτησής της από την κεντρική εξουσία. Ο δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας χθες στο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στα Ιωάννινα με τίτλο «Ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρωταγωνιστής στην ανασυγκρότηση της χώρας», τόνισε ότι η μόνη λύση για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις είναι η οικονομική της αυτοτέλεια.
«Η ώρα της ενηλικίωσης»
Πρότεινε μάλιστα, στο πλαίσιο της επερχόμενης συνταγματικής αναθεώρησης, να θεμελιωθεί ο διευρυμένος ρόλος της Αυτοδιοίκησης με διακριτές γραμμές αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος και να κατοχυρωθεί συνταγματικά η οικονομική της αυτοτέλεια με ταυτόχρονη δημοσίευση των στοιχείων για τη διαχείριση των χρημάτων. «Ηρθε η ώρα να εξευρεθούν νέοι τρόποι χρηματοδότησης. Ηρθε η ώρα της ενηλικίωσης και του απογαλακτισμού από το κεντρικό κράτος». Ζήτησε, ακόμα, άμεση απλοποίηση της νομοθεσίας και περιορισμό των διαδικασιών προληπτικού ελέγχου. «Κρατά τα χέρια μας δεμένα. Οι δήμαρχοι χρειάζονται το τεκμήριο εμπιστοσύνης», σημείωσε, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να χρειάζονται έξι μήνες για τη διενέργεια ενός διαγωνισμού για προμήθεια καυσίμων.
Στο ίδιο μήκος κύματος, λίγο αργότερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι «πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε τι είναι οι δήμοι και τι δουλειά κάνουν». Υπερθεματίζοντας όσον αφορά την οικονομική αυτοτέλεια των δήμων, προσέθεσε ότι πρέπει να συνδυαστεί με αντίστοιχη εισπρακτική δυνατότητα. Πρότεινε, ενδεικτικά, οι δήμοι να εισπράττουν το τέλος ακινήτων -όχι μέσω της ΔΕΗ- ώστε μέσω αυτού να κατευθύνουν αναλόγως και την ανάπτυξη της κάθε περιοχής της πόλης τους. Ανέφερε επίσης ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τις ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες όμως πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένα κριτήρια. «Δεν μπορεί να μην ερωτηθεί η πόλη για την πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Στο Αμβούργο το λιμάνι ανήκει στον δήμο», είπε. Τάχθηκε ωστόσο κατά της μεταφοράς της υπηρεσίας ύδρευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης γιατί, όπως τόνισε, «δεν υπάρχουν κατάλληλες υπηρεσίες και προσωπικό στον δήμο». Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι η ΚΕΔΕ στο εξής θα έπρεπε να μην έχει κομματική εκπροσώπηση, αλλά στο κεντρικό όργανο οι δήμοι να εκπροσωπούνται ανάλογα με το αν πρόκειται για αστικούς, ημιαστικούς, ορεινούς ή νησιωτικούς δήμους. «Το μοντέλο σύνθεσης της ΚΕΔΕ με κομματικές παρατάξεις έχει πλέον παλιώσει, έχει γεράσει».
Ο Κ. Βιρβιδάκης
Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κυριάκος Βιρβιδάκης ζήτησε από τους δημάρχους, όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ να επικοινωνεί με την αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί και ανέφερε ότι έχει γίνει προεργασία ώστε το 2014 να ξεκινήσει η απορρόφηση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ. Ανακοίνωσε επίσης ότι έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για τις ψηφιακές υπηρεσίες των ΟΤΑ ζητώντας από τους δημάρχους να εξασφαλίσουν οικονομία κλίμακας στη χρήση των πόρων.

Εφ. Καθημερινή (Τάνια Γεωργιοπούλου)

13 χρονη - Πήγα με την θέλησή του, μην τον κυνηγάτε...

Στην κουφάλα ενός δέντρου στην περιοχή Λουτρά Καβάλας εντοπίστηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής ο 23χρονος Μάριον Αγιάζι, τον οποίο αναζητούσε η αστυνομία για την υπόθεση της εξαφάνισης της 13χρονης Χριστίνας Κρασσά.
Την περιοχή στην οποία θα έπρεπε να επικεντρωθούν οι έρευνες υπέδειξε στους αστυνομικούς ο πρώην εργοδότης του Μάριον.
 Όπως είπε στους αστυνομικούς τα Λουτρά Καβάλας ήταν εκεί όπου πήγαινε συνήθως τα πρόβατα. Ο πρώην εργοδότης ήταν αυτός μάλιστα που ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ όταν αυτός επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να του δώσει κάτι να φάει μαζί με την 13χρονη.
Η 13χρονη, πάντως, από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς το βράδυ της Πέμπτης επιμένει ότι πήγε στην Καβάλα με τη θέλησή της και δεν έπεσε θύμα απαγωγής από τον 23χρονο. 
«Πήγα με τη θέλησή μου. Μην τον κυνηγάτε» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς η ανήλικη, η οποία κράτησε πεισματικά κλειστό το στόμα της όταν ρωτήθηκε πού χώρισαν οι δρόμοι τους, θέλοντας να τον προστατεύσει από τη σύλληψη.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ- Ελβετοί πολίστες κουνούσαν χαρτονομίσματα στους Ελληνες

Eνα προκλητικό περιστατικό διαδραματίστηκε πριν από λίγες μέρες στη Γλυφάδα.

Τους «κουνούσαν» προκλητικά χαρτονομίσματα
Πρωταγωνιστές οι 11χρονοι και 12χρονοι πολίστες της ελβετικής ομάδας Λουγκάνο που είχε έρθει προσκεκλημένη του ΑΝΟ Γλυφάδας, προκειμένου να μετάσχει σε προπονητικό τουρνουά, στις εγκαταστάσεις της ελληνικής ομάδας.
Λίγο πριν από την έναρξη του ενός από τους πολλούς φιλικούς αγώνες που έδωσαν οι δυο ομάδες, οι Ελβετοί πιτσιρικάδες -στα αποδυτήρια όπου άλλαζαν από κοινού με τους παίκτες της Γλυφάδας- θέλοντας να πειράξουν και να εκνευρίσουν τα Ελληνόπουλα, άρχισαν να τους κουνάνε στα πρόσωπο 5ευρα και 10ευρα ενώ ορισμένοι πέταξαν και κέρματα των 10 και 20 λεπτών.

Απάντησαν στην πισίνα
Κάποιοι από τους Eλληνες παίκτες τους τα πέταξαν πίσω, ωστόσο η απάντηση ήρθε μέσα στο νερό όταν στην κυριολεξία βούλιαξαν την ελβετική ομάδα κερδίζοντας την με δέκα γκολ διαφορά. Στο επεισόδιο δεν δόθηκε συνέχεια, ωστόσο όλοι οι νεαροί πολίστες της Γλυφάδας διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορά των αντιπάλων τους στους γονείς, αλλά και στους ανθρώπους της διοίκησης του ΑΝΟΓ που άκουγαν εμβρόντητοι το περιστατικό. 

Σενάρια για πρόωρες εκλογές στις 27 Οκτωβρίου ή στις 3 Νοεμβρίου

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές , με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να εμφανίζεται ότι μελετά σοβαρά αυτό το σενάριο καθώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το περιβάλλον του, στόχος είναι η σταθερότητα και η πιο αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», δύο πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή εκλογών είναι η 27η Οκτωβρίου και η 3η Νοεμβρίου και ο πρωθυπουργός «το σκέφτεται σοβαρά» όπως αναφέρει στην εφημερίδα άνθρωπος που συνομιλεί με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το καλοκαίρι για να καταστρώσει με τον καλύτερο τρόπο τη στρατηγική του.
Τα πλεονεκτήματα του αιφνιδιασμού που έχει κατά νου ο πρωθυπουργός είναι καταρχήν το γεγονός ότι η ΝΔ υπερέχει στις δημοσκοπήσεις, ενώ την ίδια ώρα ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται ως ο πιο ικανός διαχειριστής της σημερινής πραγματικότητας.
Μάλιστα όσοι γνωρίζουν το πολιτικό DNA του πρωθυπουργού, εκτιμούν ότι όσο περνά ο χρόνος αυξάνονται οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών. Για πρώτη φορά μάλιστα έχουν αρχίσει στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την εφημερίδα, να μελετούν και το ημερολόγιο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Με φθινοπωρινό καιρό ποδαρικό ο Ιούνιος !

Με συνθήκες που δεν θα θυμίζουν καλοκαίρι κάνει ποδαρικό ο Ιούνιος και το καλοκαίρι του 2013 σήμερα Σάββατο. Νέα, πρόσκαιρη, μεταφορά σκόνης
από την Αφρική περιμένουμε βαθμιαία από το μεσημέρι η οποία θα υποχωρήσει σταδιακά την Κυριακή. Παράλληλα περιμένουμε να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές/λασποβροχές με την θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Χωρίς φαινόμενα και με δροσερές θερμοκρασίες θα κυλήσει τουλάχιστον το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας.
Αναλυτικά:
Σήμερα Σάββατο 1 Ιουνίου περιμένουμε αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις και σκόνη, οι οποίες θα δώσουν τοπικές μπόρες/λασποβροχές. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 20 με 21oC στα πεδινά, 17 με 18oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
Την Κυριακή 2/6 περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με τοπικές μπόρες. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία το πρωί στους 13 με 14oC στα πεδινά, 10 με 11oC στα ορεινά, το μεσημέρι στους 23 με 24C στα πεδινά, 18 με 19oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Από την Δευτέρα 3/6 έως και τουλάχιστον την Τετάρτη 5/6 περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 25 με 26οC, με αρκετή ψύχρα τις πρωινές ώρες στους 14 με 15οC. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Χ.Α.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -Είναι ανεπιθύμητος στην Μεσσηνία ο Δένδιας !

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Τ.Ο.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Την πολύπαθη από την εγκληματικότητα μελών της γνωστής «ευπαθούς» ομάδας των «Ρομά» -και δευτερευόντως των λαθρομεταναστών- περιοχή της Μεσσηνίας επισκέπτεται ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, Ν. Δένδιας, ο κατά γενικήν ομολογία πιο αποτυχημένος υπουργός της μνημονιακής συγκυβέρνησης της δυστυχίας μας. Σκοπός της επίσκεψής του -κατά δήλωσίν του- φίλου των μασόνων υπουργού, είναι να περισώσει ότι μπορεί από τη συνεχιζόμενη «αιμορραγία» της ψευτο-δεξιάς της καρπαζιάς ΝΔ από τους τίμιους και πατριώτες (πρώην) ψηφοφόρους της, που την εγκαταλείπουν μαζικά ερχόμενοι στον φυσικό τους χώρο, στην Χρυσή Αυγή.
Και βέβαια, ο πολυδιαφημισμένος υπουργός, που θα συνοδεύεται σε κάθε του βήμα από στρατιές αστυνομικών (ευκαιρία για τους «ευπαθείς» να ρημάξουν τον τόπο!), δεν πρόκειται να επισκεφτεί ούτε ένα από τα δοκιμαζόμενα χωριά της Μεσσηνίας, για να μιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο με τους κατοίκους για το τεράστιο πρόβλημα της εγκληματικότητας, προκειμένου να  αποφύγει τις σίγουρες αποδοκιμασίες, αλλά θα περιοριστεί σε βαρύγδουπες δηλώσεις εκ του ασφαλούς και σε στημένες μαζώξεις κλακαδόρων.
Είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ, κι αυτός και όλο το μνημονιακό σινάφι του!

Ποιος βουλευτής έκαψε τα μαλλιά του με τη βαφή;

Βουλευτής Ηλείας έκαψε τα μαλλιά του στην προσπάθειά του να τα βάψει! Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «BHmagazino», βουλευτής του νομού Ηλείας (δεν διευκρινίζεται αν είναι πρώην ή νυν) στάθηκε άτυχος όταν εξαιτίας ανωμαλιών κατά την εφαρμογή της βαφής, έκαψε μέρος των μαλλιών του με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί στα βουλευτικά έδρανα με καψαλισμένο κεφάλι για μεγάλο χρονικό διάστημα!

Τον λήστεψαν για τρίτη φορά, και τον σκότωσαν εν ψυχρώ !

Ληστεία συνέβη γύρω στα μεσάνχυτα  σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Κάτω Παναγιάς Κυλλήνης. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ilialive.gr ληστής "χτύπησε" σε βενζινάδικο, που έχουν ληστέψει ξανά πρόσφατα. Οι Αρχές αναζητούν το δράστη ή τους δράστες που φέρονται να διέφυγαν με μηχανή...
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι δύο δράστες οι οποίοι μετέβησαν πεζοί στο πρατήριο πυροβόλησαν εν ψυχρώ στο λαιμό και σκότωσαν τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου. Ήταν η τρίτη φορά που τον λήστεψαν και έμελε να είναι η μοιραία γι αυτόν.

Ο 63χρονος ιδιοκτήτης του πρατηρίου φέρεται να αρνήθηκε να δώσει τις εισπράξεις στους ληστές και έτσι ένας από τους δύο δεν δίστασε να τον πυροβολήσει εν ψυχρώ.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 1-6-2013


31.5.13

48χρονος εισέπραττε για πέντε χρόνια τη σύνταξη του πεθαμένου πατέρα του

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισε ακόμα μία υπόθεση παράνομης είσπραξης σύνταξης από το ΙΚΑ. 
Ο 48χρονος άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, λάμβανε παράνομα τη σύνταξη του αποθανόντα πατέρα του, τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ο 48χρονος είχε λάβει περίπου 66.000 μέσω ατομικού λογαριασμού και κατηγορείται για πλαστογραφία και απάτη κατ' εξακολούθηση.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε επιπλέον ότι ο 48χρονος είχε απογράψει τον πατέρα του, ως ζώντα συνταξιούχο, στο Περιφερειακό Υποκατάστημα ΙΚΑ Λειβαδιάς, χρησιμοποιώντας εξουσιοδότηση, το περιεχόμενο της οποίας είχε πλαστογραφήσει.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λειβαδιάς.

Ποιοι είναι οι έντεκα μνηστήρες για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Μεγάλα ονόματα όπως ο γαλλικός κατασκευαστικός όμιλος της Vinci, η γερμανική εταιρία Fraport που διαχειρίζεται ένα πολύ μεγάλο αριθμό αεροδρομίων ανά την Ευρώπη και η εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Ζυρίχης συγκαταλέγονται ανάμεσα στα έντεκα σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Τα έντεκα σχήματα είναι τα εξής:

Aeroports De La Cote d Azur

Agrokor Novaport Development

Engelinvest Israel Ltd

Global Liman Isletmeleti (66%) - Flughafen Munchen (33,34%)

Zurich Airport (63%) - J&P Avax (37%)

Athens International Airport

Fraport - Copelouzos

TAV

Vinci - Ellaktor

Corporacion America - Metka

Advent

Όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), τα περιφερειακά αεροδρόμια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες:

Στην πρώτη ομάδα εντάχθηκαν τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου και Καβάλας.

Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

Ενώ, έως τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφοράς, το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να συμπεριλάβει έως τρία από τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Νέας Αγχιάλου στην πρώτη ομάδα και τα αεροδρόμια Χίου, Καρπάθου, Νέας Αγχιάλου και Λήμνου στη δεύτερη ομάδα.

Οι επόμενες κινήσεις αφορούν στους συμβούλους αξιοποίησης, οι οποίοι θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες προτάσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού

ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ- 41χρονος περιέλουσε με βενζίνη και έκαψε 24χρονο την ώρα που κοιμόταν

Ενα άγριο έγκλημα με αφορμή οικονομικές διαφορές αποκαλύφθηκε, μόλις η πυροσβεστική έσβησε τη φωτιά που είχε ξεσπάσει σε ισόγειο διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια. 
Οι πυροσβέστες βρήκαν μέσα στο δωμάτιο έναν 24χρονο Πακιστανό τον οποίο είχε κάψει ζωντανό την ώρα που κοιμόταν 41χρονος ομοεθνής του.
Το φρικτό έγκλημα έγινα σε διαμέρισμα επί της οδού Σερίφου. 
Οι άνδρες της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά βρήκαν μέσα στο διαμέρισμα έναν 24χρονο Πακιστανό ο οποίος έφερε βαριά εγκαύματα σε ολόκληρο το σώμα του. Ο νεαρός μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δυστυχώς κατέληξε.
Ο 41χρονος δράστης συνελήφθη και ομολόγησε τις πράξεις του καταθέτοντας πως οδηγήθηκε στην ενέργεια αυτή γιατί είχε οικονομικές διαφορές με τον 24χρονο καθώς επίσης και γιατί τον είχε προσβάλει.
Σε βάρος του 41χρονου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, του εμπρησμού και των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνελήφθη ο 23 χρονος Αλβανός !

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι ο 23χρονος Ajaji Marjon από την Αλβανία, που αναζητείτο, ως φερόμενος να έχει σχέση με την αρπαγή της 13χρονης, που είχε εξαφανιστεί την Κυριακή από το σπίτι της στα Σπάτα Αττικής.

Ο 23χρονος εντοπίστηκε από την αστυνομία και συνελήφθη σε δασική περιοχή στα λουτρά Ελευθερών Καβάλας όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στην ίδια περιοχή η αστυνομία βρήκε και τη 13χρονη αργά χθες το βράδυ.

Ηλεκτροσόκ από τη ΔΕΗ: Από τέλη Ιουνίου το ΕΕΤΑ 2013

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, θα ξεκινήσει η έκδοση λογαριασμών που θα περιλαμβάνουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) 2013, ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ ενημερώνοντας παράλληλα ότι στις 22 Ιουνίου θα προχωρήσει σε εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) 2012.

Δηλαδή θα επιστρέψει στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για είσπραξη, όλα τα ανεξόφλητα ποσά ΕΕΤΗΔΕ 2012, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος και δεν έχουν πληρωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.

Υπενθυμίζεται ότι η χρέωση για το ΕΕΤΑ 2013 είναι 15% χαμηλότερη σε σχέση με το ΕΕΤΗΔΕ, ενώ έχουν θεσπιστεί μειώσεις και απαλλαγές για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού.

Σε ό,τι αφορά τις οφειλές ΕΕΤΗΔΕ 2012, η ΔΕΗ ενημερώνει ακόμη ότι:

-Αν κάποιος πελάτης εξοφλήσει εκπρόθεσμα (μετά την 22α Ιουνίου 2013) λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος που περιλαμβάνει ΕΕΤΗΔΕ 2012, το ποσό που θα έχει καταβληθεί για το ΕΕΤΗΔΕ θα πιστωθεί και θα εμφανιστεί διακριτά στο πρώτο λογαριασμό ρεύματος που θα εκδοθεί μετά την 22α Ιουνίου 2013, καθώς η οφειλή ΕΕΤΗΔΕ 2012 θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία.

-Αν οποιοσδήποτε από αυτους τους πελάτες επιθυμεί να του επιστραφούν τα χρήματα που θα έχει καταβάλει για το ΕΕΤΗΔΕ 2012 νωρίτερα από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού του, με την προσκόμιση ενός πρόσφατου λογαριασμού και επίδειξη της ταυτότητάς του - ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο, μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ και να παραλάβει το αντίστοιχο ποσό. Για τη διευκόλυνσή τους οι συγκεκριμένοι πελάτες - πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ - είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, καλώντας στο 11770.

Τέλος, η ΔΕΗ ζητά κατανόηση «για τα όποια πρακτικά προβλήματα προέκυψαν αναπόφευκτα κατά την εφαρμογή ενός μέτρου έκτακτης ανάγκης, που η Πολιτεία υιοθέτησε για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος, και θέλει να διαβεβαιώσει το σύνολο των πελατών ότι, εξ αρχής κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αποστολή αυτή, που σε μια δύσκολη συγκυρία της ανατέθηκε από την Πολιτεία, καθώς και για την ελαχιστοποίηση των σχετικών προβλημάτων».

 Real.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου