8.12.18

Παρίσι: Οργή,επεισόδια, εκατοντάδες συλλήψεις και δεκάδες τραυματίες

Με πόλη σε κατάσταση πολιορκίας μοιάζει σήμερα το Παρίσι, στη 4ης διαμαρτυρίας των «κίτρινων γιλέκων»
 Έγιναν συνολικά 1.385 προσαγωγές, οι περισσότερες (920) έγιναν στο Παρίσι, όπου 619 άνθρωποι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση. “Υπάρχουν 1.385 προσαγωγές, αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί. Επιπλέον, 975 άνθρωποι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση και αυτός ο αριθμός, επίσης, θα αυξηθεί περαιτέρω” είπε ο Καστανέρ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαδηλώσεις έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ενώ η αυξημένη αστυνομική παρουσία θα συνεχιστεί και αύριο εφόσον χρειαστεί.
 Η γαλλική πρωτεύουσα θυμίζει εμπόλεμη ζώνη ενώ σε δρόμους δίπλα στη λεωφόρο των Ηλυσίων καταγράφονται ήδη συγκρούσεις με την αστυνομία και έχουν πέσει δακρυγόνα

Δείτε όλες τις αργίες για το 2019: Πότε πέφτουν Κυριακή, ποια είναι τα τριήμερα

Καθώς φτάνουμε στο τέλος της χρονιάς, οι περισσότεροι σκέφτονται ήδη τις αργίες 2019. Το πρώτο… τριήμερο, που το 2019 δεν θα είναι τριήμερο, είναι αυτό το Θεοφανείων, καθώς πέφτει Κυριακή. Το παραδοσιακό τριήμερο, αυτό της Καθαράς Δευτέρας, το 2019 πέφτει στις 11 Μαρτίου (Καθαρά Δευτέρα), ενώ η Πρωτομαγιά το 2019 θα πέσει Τετάρτη. Η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 28 Απριλίου 2019.
Η 25η Μαρτίου πέφτει Δευτέρα, όπως Δευτέρα είναι το 2019 και η 28η Οκτωβρίου. Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου είναι του Αγίου Πνεύματος, ενώ Πέμπτη η γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, 15 Αυγούστου 2019.
Τα Χριστούγεννα του 2019 είναι Τετάρτη, όπως και η Πρωτοχρονιά του 2020.

Δείτε όλες τις αργίες για το 2019:

Οι μέρες που όλοι θα ξεκουραστούν την επόμενη χρονιά είναι:
– Πρωτοχρονιά 1 Ιανουαρίου 2019, Τρίτη
– Θεοφάνεια 6 Ιανουαρίου 2019, Κυριακή
– Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019, Δευτέρα
– Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 25 Μαρτίου 2019, Δευτέρα
– Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου 2019, Παρασκευή
– Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου 2019, Σάββατο
– Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου 2019, Κυριακή
– Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου 2019, Δευτέρα
– Εργατική Πρωτομαγιά 1 Μαΐου 2019, Τετάρτη
– Αγίου Πνεύματος 17 Ιουνίου 2019, Δευτέρα
– Κοίμηση της Θεοτόκου 15 Αυγούστου 2019, Πέμπτη
– Ημέρα του «ΟΧΙ» 28 Οκτωβρίου 2019, Δευτέρα
– Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2019, Τετάρτη
– Σύναξη της Θεοτόκου 26 Δεκεμβρίου 2019, Πέμπτη.

Εντυπωσιακή συγκέντρωση Νίκα στην Τρίπολη παρουσία Μητσοτάκη

Σε μία εντυπωσιακή συγκέντρωση  που διοργάνωσαν σήμερα το απόγευμα  στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο  στην Τρίπολη οι ΝΟ.Δ.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας ,ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ.Μητσοτάκης έδωσε το επίσημη  στηριξή του  για την διεκδίκηση  της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον Δήμαρχο Καλαμάτας  Παν.Νίκα παρουσία εκατοντάδων  στελεχών ,μελών και οπαδών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας
Στην έναρξη της  ομιλίας  του ο Κυρ.Μητσοτάκης  τόνισε την Αρκαδική του καταγωγή λέγοντας χαρακτηριστικά : "Κάθε φορά που έρχομαι στην Αρκαδία, χαίρομαι διπλά. Ίσως κάποιοι από εσάς δεν γνωρίζετε ότι έχω μία ρίζα από την Αρκαδία.
Ο παππούς μου Αγαμέμνων Γιαννούκος, έμπορος δερμάτων, κατάγεται από τη Στεμνίτσα. Έχω ρίζες στην Αρκαδία σε ένα τόπο που αγαπώ ιδιαίτερα."

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία και η χειραψία που αντάλλαξε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη της κόρης του Πέτρου Τατούλη , Εύης  λόγω των τεταμένων σχέσεων του κου Τατούλη με το Κυρ.Μητσοτάκη και στελεχών του κόμματος της Ν.Δ

Γιορτινή περίοδος και κλοπές σε πολυσύχναστους χώρους. Πώς να προστατευτείτε

 Συμβουλές για μέτρα προστασίας εναντίον κλοπής περιουσίας σε εμπορικά αστικά κέντρα και πολυσύχναστους χώρους

Εισερχόμαστε προσεχώς στη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων και η κίνηση των πολιτών στα εμπορικά κέντρα για τις αναγκαίες εορταστικές αγορές θα αυξηθεί.
Αναμένεται ωστόσο να παρατηρηθούν και περιστατικά κλοπών από ανυποψίαστους πολίτες ενόσω αυτοί επισκέπτονται πολυσύχναστα εμπορικά αστικά κέντρα, καταστήματα και εστιατόρια.
Για σκοπούς πρόληψης τέτοιων φαινομένων και επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για αποτροπή των κλοπών από πρόσωπα, το κοινό προτρέπεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν κινείται σε πολυσύχναστους δρόμους ή χώρους και να λαμβάνει περαιτέρω μέτρα για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας του.
Ενδεικτικά, παρατίθεται ακολούθως σειρά προληπτικών μέτρων που προτρέπονται οι πολίτες να λαμβάνουν.
  • Όταν περπατάμε ή βρισκόμαστε σε πολυσύχναστους δρόμους ή δημόσιους χώρους, έχουμε τα χρήματα, τις τραπεζικές πιστωτικές κάρτες και τα κινητά τηλέφωνά μας στις μπροστινές τσέπες των ενδυμάτων μας.
  • Όταν μεταφέρουμε τσάντα, να μην τοποθετούμε όλα τα χρήματα ή τις τραπεζικές πιστωτικές κάρτες μας μέσα στη τσάντα, εκτός εάν είναι απολύτως αναγκαίο, αφού η τσάντα μας αποτελεί στόχο κλοπής από επιτήδειους.
  • Η τσάντα μας είναι προτιμότερο να μεταφέρεται με τρόπο, ώστε να έχουμε συνεχή οπτική επαφή με αυτήν.
  • Μπορούμε για παράδειγμα να τοποθετήσουμε τη τσάντα χιαστί στο σώμα μας, καθιστώντας δύσκολο για κάποιον να την τραβήξει και να την αποσπάσει από την κατοχή μας ή να την ανοίξει για να κλέψει το περιεχόμενο της.
  • Σε περιπτώσεις που επισκεπτόμαστε εμπορικά κέντρα και καταστήματα, είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και έχουμε πάντα στην κατοχή μας τα προσωπικά μας αντικείμενα, χωρίς να τα αφήνουμε εκτεθειμένα οπουδήποτε, όπως μέσα σε κάποιο δοκιμαστήριο ρούχων, ακόμη και αν θα απουσιάσουμε έστω και για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Σε χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός, αλλά και σε σκοτεινά και απόμερα σημεία, είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού εκεί είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να αποτελέσουμε στόχο για κλοπή της περιουσίας μας από επιτήδειους.
  • Γενικότερα, προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που εντοπίσει οτιδήποτε το ύποπτο, όπως πρόσωπα ή οχήματα που κινούνται ύποπτα, να ενημερώνει αμέσως την ΕΛ.ΑΣ
  • Τέλος, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη σωματική ακεραιότητα, ασφάλεια και υγεία μας, αποφεύγουμε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε ύποπτο πρόσωπο, το οποίο ενδεχομένως να αντιδράσει και επιθετικά εναντίον μας.
Η διακριτική παρατήρηση των υπόπτων προσώπων και η άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας είναι ο ασφαλέστερος χειρισμός τέτοιων περιστατικών εκ μέρους των πολιτών.

ΓΑΛΛΙΑ - Κίτρινα γιλέκα: Αστυνομικός πυροβόλησε φωτορεπόρτερ και ζήτησε συγνώμη

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το Παρίσι με  τις νέες βίαιες διαδηλώσεις από τα «κίτρινα γιλέκα«.
Μεταξύ άλλων συνέβη και ένα απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστές έναν αστυνομικό κι έναν φωτορεπόρτερ της εφημερίδας Parisien.
Εκτός από τα θωρακισμένα οχήματα, έφιππους αστυνομικούς και τις «αύρες», η αστυνομία «όπλισε» τους αστυνομικούς στο Παρίσι και με τις λεγόμενες flash bullets, κάτι σαν πλαστικές σφαίρες για να αντιμετωπίσουν τα «κίτρινα γιλέκα».
Πολλοί ήταν εκείνοι που τραυματίστηκαν από τις πλαστικές σφαίρες των αστυνομικών. Ανάμεσα σε αυτούς και δυο φωτορεπόρτερ της εφημερίδας Le Parisien.
Ο ένας από τους φωτορεπόρτερ δέχτηκε τη σφαίρα στο λαιμό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναίσθητος.
Όπως ανέφερε ο Guardian, απολογήθηκε και υποστήριξε ότι στόχευε κάποιον άλλο!

Τέσσερα νέα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα που πρέπει να προσέξεις

Ιδού τέσσερα βακτήρια που προκαλούν Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες ή αφροδίσια νοσήματα ονομάζονται ασθένειες ή μολύνσεις οι οποίες μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σεξουαλικών συμπεριφορών, συμπεριλαμβανομένων του σεξ, του στοματικού σεξ και του πρωκτικού σεξ.
Στο παρελθόν οι ασθένειες αναφέρονταν ως ΣΜΝ ή αφροδίσια νοσήματα. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια ο όρος Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις κερδίζει έδαφος και τείνει να αντικαταστήσει τα ΣΜΝ.
Μερικά ΣΜΝ μπορούν να μεταδίδονται και μέσω της χρήσης βελονών μετά τη χρήση τους από ένα μολυσμένο άτομο, καθώς και μέσω της γέννας ή του θηλασμού. Οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις είναι γνωστές εδώ και εκατοντάδες χρόνια και δυστυχώς τείνουν να μεταλλάσσονται.
Nαϊσσέρια της μηνιγγίτιδας (Μηνιγγιτιδόκοκκος)
Μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα που επηρεάζει τον εγκέφαλο, διότι καταστρέφει την μεμβράνη του και μπορεί να αποβεί μοιραία. Αποτελεί την αιτία ουρογεννητικών λοιμώξεων.
Υπολογίζεται πως το 5% με 10% των ενηλίκων είναι φορείς και έχουν το βακτήριο στη μύτη και το λαιμό τους. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το βακτήριο μεταφέρεται στον παρτενέρ και μέσω του στοματικού σεξ, του γαλλικού φιλιού και άλλα είδη στενής επαφής μου μεταφέρουν μολυσμένα σταγονίδια.
Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να απαντήσουν στο ερώτημα για το πως ακριβώς μεταφέρεται το βακτήριο. Μελέτη που διενεργήθηκε σε ετεροσεξουαλικούς άνδρες σε Καναδά και Ευρώπη που ήταν φορείς μηνιγγιτιδόκοκκου απέδειξε πως η συντριπτική πλειοψηφία είχε νοσήσει επειδή δέχτηκε στοματικό σεξ.
Μυκόπλασμα των γεννητικών οργάνων
Είναι ένα από τα πιο άγνωστα βακτήρια και οι ρυθμοί εξάπλωσης του έχουν αρχίσει να προκαλούν ανησυχία στην ιατρική κοινότητα. Εντοπίστηκε το 1980 και υπολογίζεται πως μολύνει το 1% με 2% του πληθυσμού, ιδιαιτέρως τους εφήβους και τους νέους ενήλικες.
Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με τα χλαμύδια και τη γονόρροια, με επίμονο ερεθισμό της ουρήθρας και του τραχήλου. Μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα και γι αυτό το λόγο έχει συνδεθεί με στειρότητα, αποβολή, πρόωρη γέννηση ακόμα και θνησιμότητα.
Πλέον έχει γίνει πιο ανθεκτικό στα κοινά αντιβιοτικά και το προφυλακτικό είναι ο μοναδικός τρόπος προστασίας σε περίπτωση σεξουαλικής επαφής με φορέα μυκοπλάσματος.
Σιγκέλλα flexneri
Η σιγκέλλωση είναι ένα λοιμώδες νόσημα που προκαλείται από μια ομάδα βακτηρίων με το γενικό όνομα Σιγκέλλα. Η μεταφορά γίνεται όταν κάποιος έρθει σε επαφή με ανθρώπινα κόπρανα. Στομαχικές διαταραχές, διάρροια, πυρετός είναι τα συμπτώματα.
Η σιγκέλλα προσβάλει κυρίως μικρά παιδιά και τουρίστες σε υποβαθμισμένες χώρες αλλά έχει παρατηρηθεί αύξηση στο ποσοστό αμφισεξουαλικών και ομοφυλόφιλων ανδρών. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως μεταφέρεται μέσω του στοματικού σεξ και έχει γίνει πλέον πιο ανεκτική στα αντιβιοτικά.
Αφροδίσιο Λεμφοκοκκίωμα (LGV)
Το LGV μπορεί να προκαλέσει ένα προσωρινό γεννητικό σπυράκι, και στη συνέχεια να εισβάλει το λεμφικό σύστημα του σώματος. Η λοίμωξη από το ορθό μπορεί να μιμηθεί φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και να οδηγήσει σε χρόνιες και σοβαρές ανωμαλίες του παχέος εντέρου και του ορθού, όπως συρίγγια και στενώσεις.
Την τελευταία δεκαετία έχουν αυξηθεί τα κρούσματα σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, ιδιαιτέρως σε αμφισεξουαλικούς και ομοφυλόφιλους άνδρες. Η χρήση προφυλακτικών κατά τη διάρκεια του κολπικού ή πρωκτικού σεξ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης, ενώ η θεραπεία μπορεί να απαιτήσει μια πορεία τριών εβδομάδων με αντιβιοτικά όπως η δοξυκυκλίνη.

“Φιάσκο” με την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Ένα απίστευτο "αλαλούμ" με την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το μέρισμα, η οποία υποτίθεται πως θα άνοιγε την Τρίτη (04.12.2018).
Πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι περιμένουν να δουν επιτέλους την ηλεκτρονική πλατφόρμα να ανοίγει για να κάνουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα, ωστόσο η κατάσταση φαίνεται… τραγελαφική.
Κι αυτό γιατί ενώ το υπουργείο Εργασίας το απόγευμα αλλά και το βράδυ της Παρασκευής (07.12.2018) καλούσε τον κόσμο να μπει στην πλατφόρμα που άνοιξε, το ίδιο το ηλεκτρονικό σύστημα έριξε “πανηγυρικό” άκυρο αφού παρέμενε εκτός λειτουργίας!
Μάλιστα η ίδια η Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε το άνοιγμα της πλατφόρμας, η οποία ποτέ δεν άνοιξε. 

Το ίδιο σκηνικό έλαβε χώρα και το Σάββατο, όπου πάλι υπήρξαν αναφορές για άνοιγμα της πλατφόρμας, η οποία όμως παραμένει ανένδοτη. Εκτός λειτουργίας.
Είναι πολύ πιθανό φυσικά με το που κάνει να “ξεμυτίσει” ο όγκος των επισκεπτών να της δίνουν νέο “χτύπημα”, ωστόσο πρόκειται σίγουρα για μια ηλεκτρονική διεύθυνση… “φιάσκο”.
Εάν πάντως αισθάνεστε… τυχεροί δοκιμάστε, στο www.koinonikomerisma.gr

Αστυνομικός φρουρός Έλληνα βουλευτή κρατείται στους Αγίους Σαράντα

 Στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα κρατείται μέχρι και αυτή την ώρα ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή της ΝΔ του νομού Θεσπρωτίας, Γιόγιακα Βασίλη.
Ο αστυνομικός μαζί με τον βουλευτή πέρασαν κανονικά τα ελληνοαλβανικά σύνορα μέσω του μεθοριακού σταθμού της Σαγιάδας και την ώρα που βρίσκονταν στο χωριό Κρανιά, Αλβανοί αστυνομικοί τούς σταμάτησαν και τους έκαναν σωματική έρευνα.
Οι τοπικές Αρχές διαπίστωσαν ότι ο αστυνομικός είχε μαζί του τον ατομικό του οπλισμό και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα, όπου και παραμένει.

Ότι τρώμε, μας σκοτώνει καταλήγει νέα παγκόσμια έκθεση για τη διατροφή

Μία από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης προβλημάτων υγείας είναι η κακή διατροφή.
Ευθύνεται, μάλιστα, για σχεδόν έναν στους πέντε θανάτους, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα και καλεί τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις να πράξουν περισσότερα για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών.
Η κατανάλωση ανθυγιεινών ή ανεπαρκούς ποσότητας τροφών -περιλαμβανομένης και της περίπτωσης βρεφών που δεν μπορούν να θηλάσουν- συνεισφέρει στην κακή διατροφή, αποφάνθηκαν οι ερευνητές που υπογράφουν την Παγκόσμια Έκθεση Διατροφής. Η έκθεση είναι μια ετήσια ανάλυση της κατάστασης της παγκόσμιας διατροφής.
«Η κακή διατροφή είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου νοσηρότητας και θνησιμότητας, περισσότερο από την ατμοσφαιρική ρύπανση, περισσότερο από το κάπνισμα», δήλωσε η Τζέσικα Φάντσο, μια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins και επικεφαλής της έρευνας.
«Ό,τι τρώμε μας σκοτώνει. Επομένως, κάτι χρειάζεται να μας επαναφέρει στο διατροφικό μας σύστημα», ανέφερε στο περιθώριο μιας παγκόσμιας διάσκεψης τροφίμων στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ.
Η ίδια είπε ότι η έλλειψη γνώσεων και οικονομικής δυνατότητας για την αγορά υγιεινών τροφίμων, καθώς και οι αναποτελεσματικές αλυσίδες προμήθειας τροφίμων είναι μεταξύ των παραγόντων που συμβάλλουν στην κακή διατροφή.
Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 194 χώρες και διαπίστωσαν ότι ο υποσιτισμός πιθανόν να κοστίζει στον κόσμο 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ η παχυσαρκία και οι υπέρβαροι 500 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Όλες οι χώρες δίνουν μάχη ενάντια σε κάποια μορφή υποσιτισμού -είτε πρόκειται για παιδιά με αναιμία ή πολύ κοντά για την ηλικία τους, είτε για γυναίκες υπέρβαρες λόγω ανθυγιεινής διατροφής- και τα ποσοστά της παχυσαρκίας στους εφήβους αυξάνονται, αναφέρει η έκθεση.
Οι περισσότερες χώρες δεν είναι πιθανό να ικανοποιήσουν τους εννέα παγκόσμιους στόχους για τη διατροφή, τους οποίους έχουν υπογράψει ότι θα πρέπει να επιτύχουν μέχρι το 2025, περιλαμβανομένων της παχυσαρκίας των ενηλίκων, του διαβήτη, της αναιμίας και της υγείας των παιδιών. Οι συγγραφείς της έκθεσης προειδοποιούν ότι η πρόοδος που σημειώνεται είναι «απαράδεκτα αργή».
Ωστόσο, υπάρχουν σήμερα λεπτομερέστερα στοιχεία, που έχουν δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να υπάρξει πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση.
Η έκθεση επικαλείται το παράδειγμα του Άμστερνταμ, το οποίο αντιμετώπιζε κρίση στα ποσοστά των νεαρών υπέρβαρων και ξεκίνησε προγράμματα το 2012 για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της παχυσαρκίας και την καλύτερη πρόσβαση στην ενημέρωση και την έρευνα για το ζήτημα.
Στις πρωτοβουλίες περιλαμβάνονταν οι δημόσιοι ψύκτες, οι περιορισμοί στις διαφημίσεις τροφίμων και οι οδηγίες για την παρασκευή και προμήθεια υγιεινών γευμάτων στα σχολεία. Σήμερα, η παρουσία υπέρβαρων και παχύσαρκων ανθρώπων στο Άμστερνταμ μειώνεται, σημειώνει η έκθεση.
Η μείωση των υπολειμμάτων τροφίμων επίσης θα μπορούσε να βελτιώσει τη διατροφή, δήλωσε ο σερ Τζον Μπέντινγκτον, ο συμπρόεδρος της Παγκόσμιας Επιτροπής για τη Γεωργία και τα Συστήματα Τροφίμων για τη Διατροφή, μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών.
«Κάθε χρόνο περισσότερα από τα μισά φρούτα και λαχανικά που παράγονται παγκοσμίως, χάνονται ή πετιούνται», είπε με email του στο Ίδρυμα Thomson Reuters Foundation.
Η Φάντσο επισήμανε ότι η διατροφή είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη ανοσίας κατά των ασθενειών, καθώς και για τις πνευματικές λειτουργίες.

Κοινόχρηστα, διαχειριστής, θέρμανση: Οδηγός επιβίωσης για όσους μένουν σε πολυκατοικία

Όσα πρέπει να ξέρετε για τους κανονισμούς, τις υποχρεώσεις και την συγκατοίκηση μέσα σε μια πολυκατοικία
 
Με την πάροδο των ετών ο αριθμός των πολυκατοικιών αυξάνει συνεχώς, το ίδιο και ο αριθμός των ανθρώπων που επιλέγουν να ζήσουν σε ένα διαμέρισμα. Η «συγκατοίκηση» όμως μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη από ό,τι είχες υπολογίσει, ειδικά αν δεν γνωρίζεις τον τρόπο λειτουργίας της πολυκατοικίας.
Πάμε να δούμε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που αφορούν τον διαχειριστή, τα κοινόχρηστα, τη θέρμανση κτλ.
Τι σημαίνει κανονισμός πολυκατοικίας;
Πρόκειται για ένα κείμενο που περιγράφει τις σχέσεις των συνιδιοκτητών και τη λειτουργία της πολυκατοικίας. Το κείμενο αυτό αποτελεί μέρος του συμβουλαίου αγοράς που υπογράφεται από κάθε ιδιοκτήτη. Αντίστοιχα όταν ένα διαμέρισμα νοικιάζεται ο ενοικιαστής δεσμεύεται πως θα τηρεί τον κανονισμό της πολυκατοικίας.
Πώς εκλέγεται ο διαχειριστής και ποιες αρμοδιότητες έχει;
Ο διαχειριστής εκλέγεται μετά από συνέλευση των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας και ασχολείται με τη διαχείριση των κοινόχρηστων πραγμάτων-αναγκών του κτιρίου. Στις αρμοδιότητές του συγκαταλέγονται:
  • Η εξόφληση των λογαρισμών
  • Η επίβλεψη εργασιών όπως η καθαριότητα, τυχόν επισκευές
  • Κατανομή των δαπανών σε κάθε διαμέρισμα
  • Είσπραξη οφειλών
  • Έλεγχος αποθέματος πετρελαίου και εκ νέου προμήθεια κ.α.
Επειδή η διαχείριση πολυκατοικιών απαιτεί αρκετό χρόνο στις μέρες μας επιλέγονται εταιρείες που αναλαμβάνουν όλο το κομμάτι της λειτουργίας τους.
Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος αρνηθεί να πληρώσει τα κοινόχρηστα;
Η είσπραξη των κοινοχρήστων είναι ίσως η δυσκολότερη εργασία του διαχειριστή. Η κατανομή των δαπανών είναι καλό να γίνεται ομαλά για μην υπάρχουν μήνες με πολύ μεγάλες χρεώσεις που πιθανόν θα δημιουργήσουν προβλήματα.
Στην περίπτωση που κάποιος αρνείται να εξοφλήσει την οφειλή του, ο διαχειριστής θα τον παραπέμψει στη συνέλευση των συνιδιοκτητών για να αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες.
Αν ο ενοικιαστής μετακομίσει και δεν έχει εξοφλήσει κοινόχρηστα, τι θα συμβεί;
Υπόχρεος για τις οφειλές του διαμερίσματος είναι ο ιδιοκτήτης. Γι’ αυτό και τα κοινόχρηστα θα βαρύνουν τελικά εκείνον.
Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας;
  • Κατά τη θερινή περίοδο: από τις 15:00 έως τις 17:30 και από τις 23:00 έως τις 07:00
  • Κατά την χειμερινή περίοδο: από τις 15:30 έως τις 17:30 και από τις 22:00 έως τις 07:30
Θερινή περίοδος είναι από την 1 Απριλίου έως την30 Σεπτεμβίου και χειμερινή από την 1 Οκτωβρίου έως και την 31 Μαρτίου.
Μπορεί ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιείται σαν οικία να μετατραπεί σε επαγγελματική στέγη;
Στον κανονισμό της πολυκατοικίας αναφέρονται οι χρήσεις των διαμερισμάτων του κτιρίου. Συνήθως ο κανονισμός απαγορεύει χρήσεις που προκαλούν σημαντική ενόχληση όπως σχολές χορού, μηχανουργεία κ.α. Αν μιλάμε για τέτοιου είδους επγγαλματική στέγη θα πρέπει να περάσει από την γενική συνέλευση της πολυκατοικίας.
Πώς κατανέμονται οι δαπάνες των κοινοχρήστων;
Οι δαπάνες μιας πολυκατοικίας κατανέμονται ανάλογα με τα χιλιοστά της εκάστοτε κατηγορίας, διότι θα ήταν άδικο και παράνομο να γίνεται κατανομή σε ίσα μερίδια. Για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις συνήθως τα κοινόχρηστα εκδίδονται από εταιρείες εξυπηρέτησης πολυκατοικιών, οι οποίες υποχρεούνται να παραδόσουν, συγκεντρωτικές καταστάσεις εξόδων, πλήρη ανάλυση των δαπανών κάθε κατηγορίας, ειδοποιητήρια και αποδείξεις ώστε να είναι ξεκάθαρος ο τρόπος υπολογισμού των δαπανών.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2108981895 ή να μπείτε στο site www.polikatoikia.com

Πώς να εξαφανίσετε τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας

Τι χειρότερο υπάρχει από το να δει κάποιος τις πρώτες γρατζουνιές στα αγαπημένα γυαλιά ηλίου του;
Σε κανέναν δεν αρέσει να έχει χαλασμένους φακούς, ειδικά αν τα γυαλιά του είναι σχετικά καινούργια. Όμως αν δεν τα προσέχετε και δεν τα μεταχειρίζεστε όπως πρέπει, τότε αυτά θα είναι τα αποτελέσματα.
Το καλό στην υπόθεση είναι ότι υπάρχουν λύσεις που θα σας σώσουν και από το να πετάξετε το αγαπημένο σας ζευγάρι και από το να δώσετε χρήματα για να αγοράσετε νέο.

Διαβάστε παρακάτω πως θα διώξετε μακριά τις άσχημες γρατζουνιές, από τους φακούς των γυαλιών σας:

Βερνίκι επίπλων
Το σπρέι επίπλων λειτουργεί και σαν μείγμα που γεμίζει τις γρατζουνιές. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψεκάσεις λίγο πάνω σε ένα μαλακό πανί και τρίψε ελαφρά τα γυαλιά σου.
Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει σε μικρές αλλά και μεγάλες γρατζουνιές. Φτιάξε ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και νερό αρκετά παχύρευστο. Τρίψε το μείγμα πάνω στους φακούς με κυκλική κίνηση και έπειτα ξέπλυνε με νερό. Επανέλαβε αν χρειάζεται.
Αντηλιακό
Πάρε αντηλιακό με προστασία από τον ήλιο 45 και βάλε λίγο πάνω στους φακούς. Με ένα μαλακό πανί τρίψε το αντηλιακό πάνω στους φακούς μέχρι να φύγει εντελώς το αντηλιακό. Προσοχή, αυτή η μέθοδος συνιστάται μόνο για πλαστικούς φακούς.
Οδοντόπαστα
Η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μικρές γρατζουνιές. Επέλεξε μία που να μην είναι λειαντικό και να μην περιέχει σκληρά χημικά για λεύκανση ή χρωματισμό. Με λίγο βαμβάκι ή ένα μαλακό πανί, τρίψε την οδοντόπαστα στον φακό με κυκλικές κινήσεις.
Συνέχισε να το κάνεις για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξέπλυνε με λίγο χλιαρό νερό. Μπορεί να χρειαστεί να το ξανακάνεις αν υπάρχουν αρκετά βαθιές γρατζουνιές.
Κερί αυτοκινήτου
Το κερί αυτοκινήτου λειτουργεί όπως το βερνίκι επίπλων. Βάλε λίγο πάνω σε ένα μαλακό πανί και τρίψε ελαφρά τον φακό. Μπορεί να χρειαστεί να το επαναλάβεις κάθε λίγες εβδομάδες.
Glass etching cream
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε πλαστικούς και πολυανθρακικούς φακούς. Βάλε στους φακούς μία μικρή ποσότητα από την κρέμα προσέχοντας μην ακουμπήσει στον σκελετό.
Έπειτα τρίψε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με ζεστό νερό και στέγνωσε τους φακούς με ένα μαλακό πανί.
Μουστάρδα σε σκόνη και ξύδι
Φτιάξε μια πάστα από σκόνη μουστάρδας και ξύδι. Βρέξε λίγο βαμβάκι με το μείγμα και στη συνέχεια τρίψε ελαφρά τους φακούς με αυτό με κυκλική κίνηση. Μην βάλεις το χέρι σου στα μάτια σου πριν τα πλύνεις καλά γιατί θα ερεθιστούν τα μάτια σου.
Βερνίκι μετάλλων
Με ένα καθαρό πανί τρίψε απαλά πάνω στους φακούς υγρό βερνίκι μετάλλων για να απαλλαγείς από τις γρατζουνιές. Στη συνέχεια σκούπισε τρίβοντάς τα με αλκοόλ. Αυτό λειτουργεί σε μικρές επιφανειακές γρατζουνιές σε γυαλιά ηλίου.
Baby oil
Πολλοί είναι αυτοί που έχουν καταφέρει με μεγάλη επιτυχία να αφαιρέσουν τις γρατζουνιές από τα τα γυαλιά τους με την χρήση τους baby oil. Βάλε μια μικρή δόση στο σημείο που είναι η γρατζουνιά μέχρι να φύγει.

newmoney.gr

ΜΕΘΩΝΗ - Ζητούν την αναστολή λειτουργίας του πεδίου βολής Σχίζας

Εκφράζουμε την πλήρη αντιθεσή μας στην απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης να δημιουργηθεί Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης Πολεμικής Αεροπορίας, στην 120 ΠΕΑ του Αεροδρομίου Καλαμάτας.
Το 2014 η λειτουργία του Πεδίου Βολής Νήσου Σχίζας ανεστάλη,   μετά από πάνδημη και καθολική πολιτική  αντίθεση, αλλά –δυστυχώς-  εργοποίηθηκε πάλι το 2017. Με την  διεύρυνση της χρήσης του, απειλείται ο τόπος μας, με ακομα χειρότερη εξέλιξη.
Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση για μια περιοχή πυκνοκατοικημένη, με διάσπαρτα μνημεία διεθνούς σημασίας και – σε μεγάλη έκταση – ενταγμένη στο δίκτυο NATURA 2000.
Η λειτουργία πεδίου βολής και υπερπτήσεων πάνω από τη περιοχή της Μεθώνης, με χαρακτήρα πολεμικών ασκήσεων, ειδικότερα το καλοκαίρι, ειναι ασύμβατη και αντιφατική με την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη της νοτιοδυτικής  Μεσσηνίας.  
Αυτό γίνεται τη στιγμή που, με τις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται και προγραμματίζονται, η Μεσσηνία εξελίσσεται σε διεθνή τουριστικό προορισμό. Ενδεικτικά άναφέρουμε τη λειτουργία του Ξενοδοχειακού συγκρότηματος Costa Navarino και τα σχέδια της ιδιοκτήτριας εταιρείας για πέντε νέα ξενοδοχεία στη Γιάλοβα και Βελίκα.
Η περιοχή μας στο νοτιοδυτικό άκρο της Μεσσηνίας εχει το προνόμιο να διαθέτει πολλές περιοχές NATURA 2000 (στην περιοχη της Πυλίας, στο Στενό της Μεθώνης, και στα νησιά Σαπιέντζα, Σχίζα, Αγ. Μαρίνα και Βενέτικο). Μαζί με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, τον κόλπο του Ναυαρίνου και την Σφακτηρία αποτελούν ενα οικοσύστημα που ανήκει στο ευρωπαικό οικολογικό δίκτυο ζωνών διατήρησης (Οδηγία 92/43 ΕΕ). Πρόκειται για περιοχή προστατευόμενη, σπάνιας ομορφιάς και παρόμοιες περιοχές χρήζουν ιδιαίτερης διατήρησης και οχι υποβάθμισης και σημαντικής διαταραχής των προστατευόμενων ειδών απο βαριές οχλήσεις. Σημειώνουμε επίσης οτι οι περιοχές αυτές αποτελούν το νοτιότερο μεταναστεύτικό σταθμό των αποδημητικών πτηνών των Βαλκανίων. Η διεύρυνση της αεροπορικής δραστηριότητας και η συνεπακόλουθη ηχορύπανση επιβαρύνουν το οικοσύστημα, και  είναι ασύμβατες με τη σύγχρονη λογική της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που αφορά το περιβάλλον. Σε περίπτωση υλοποίησης αυτών των σχεδίων η χώρα μας θα εκτεθεί διεθνώς και θα προκληθούν πολλές προσφυγές ακύρωσης στο Σ.Τ.Ε.
 
Ζητάμε από την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει και πάλι την αναστολή χρήσης τού πεδιου βολής Νήσου Σχίζας μέχρι να αναζητηθεί εναλλακτική λύση εκπαίδευσης της Ελλήνικής Αεροπορίας σε συννενόηση με τους Δήμους, τους άλλους αρμόδιους Φορείς και τον Φορέα Διαχείρισης της Προστατευόμενης Περιοχής ο οποίος, μέχρι σήμερα, δεν έχει συγκροτηθεί !

Ζητάμε την ματαίωση κάθε προσπάθειας επέκτασης των δραστηριοτήτων της εν λόγω εκπαίδευσης και σε  πολεμικές αεροπορίες άλλων χωρών διότι το κόστος για τη περιοχή μας και το περιβάλλον θα είναι πολλαπλάσιο του όποιου οφέλους.

Καλούμε τα Πολιτικά Κόμματα, τα Δημοτικά και Περιφεριακά Συμβούλια και τους βουλευτές της Μεσσηνίας να εκφράσουν την αντίθεση τους επιβεβαιώντας  τις σχετικές αποφάσεις που εχουν λάβει της τελευταίες δεκαετίες.



  1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΘΩΝΗΣ
  2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» - 3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ

Στην Τρίπολη ο Μητσοτάκης για το επίσημο «χρίσμα» στον Π. Νίκα - Ανακοινώνει τους 5 πρώτους υποψηφίους για την Μεσσηνία

Στην Τρίπολη θα μεταβεί το απόγευμα ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση, που οργανώνουν οι ΝΟ.Δ.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, κ. Παναγιώτης Νίκας.
Αμέσως μετά σύμφωνα με πληροφορίες του Newsmessinia ο κος Νίκας θα ανακοινώσει τα ονόματα 5 υποψηφίων του συνδυασμού του για την Μεσσηνία 

Διεθνής Διαφάνεια: «Πλυντήριο» για «μαύρο» χρήμα η Γερμανία - «Ξέπλυμα» 30 δισ. το 2017!

Ολοένα και περισσότερο μαύρο χρήμα από το εξωτερικό εισρέει για ξέπλυμα στην γερμανική αγορά ακινήτων, επισημαίνει έκθεση του γερμανικού παραρτήματος της Transparency International που παρουσιάστηκε την Παρασκευή στην έδρα της μη κυβερνητικής οργάνωσης στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 2017 το εν λόγω ποσό ξεπέρασε τα 30 δισεκ. Στοιχεία των ιταλικών διωκτικών υπηρεσιών δείχνουν ότι μέλη της μαφίας προσπαθούν να ξεπλύνουν τεράστια ποσά από το εμπόριο κοκαΐνης, αγοράζοντας ακίνητα στη Γερμανία.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Ντόιτσε Βέλλε, κατά την παρουσίαση της έκθεσης η επικεφαλής της Διεθνούς Διαφάνειας Έντα Μίλερ τόνισε ότι «υπάρχει τεράστιο πρόβλημα νομιμοποίησης παράνομων εσόδων στη γερμανική αγορά ακινήτων που οφείλεται εν πολλοίς στις μεγάλες ελλείψεις τόσο της γερμανικής νομοθεσίας όσο και του εξοπλισμού και στελέχωσης των γερμανικών διωκτικών αρχών απέναντι στις διασυνοριακές ροές μαύρου χρήματος».
Από την πλευρά του ο ειδικός σε χρηματοοικονομικά ζητήματα του κόμματος «Η Αριστερά», Φάμπια ντι Μάζι δηλώνει στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι «το μεγαλύτερο μέρος των ύποπτων συναλλαγών παραμένει άγνωστο». Ο Γερμανός πολιτικός θεωρεί ωστόσο πως «κυρίως οι συμβολαιογράφοι θα όφειλαν να αναφέρουν στις αρχές ύποπτες αγοραπωλησίες».
Διεθνής Διαφάνεια Γερμανίας: «Συμμαχία κατά της διαφθοράς»
Η έκθεση αναφέρει ότι το τεράστιο ύψος των ετησίων συναλλαγών στην αγορά ακινήτων, που έφθασαν το 2016 τα 236 δισεκατομμύρια ευρώ, δίνει πλείστες δυνατότητες σε όσους σκοπεύουν να ξεπλύνουν παράνομα ποσά. Την ίδια στιγμή παραμένει άγνωστο πόσα ακίνητα και οικόπεδα ανήκουν σε νομικά πρόσωπα του εξωτερικού. Το υπάρχον μητρώο διαφάνειας θεωρείται ότι αφήνει πολλά παραθυράκια σε επίδοξους εγκληματίες. Παράλληλα μεσίτες και συμβολαιογράφοι προβαίνουν σπάνια σε καταγγελίες με αποτέλεσμα να μη συμβάλλουν στην καταπολέμηση του φαινομένου. Η Διεθνής Διαφάνεια ζητά να αποδεσμεύονται οι συμβολαιογράφοι από το ισχύον επαγγελματικό απόρρητο όταν αναφέρουν στις διωκτικές αρχές ύποπτες αγοραπωλησίες.
Ο εντοπισμός του πραγματικού ιδιοκτήτη ενός ακινήτου δεν είναι εύκολη υπόθεση για τις γερμανικές διωκτικές αρχές, μιας και πολύ συχνά τα ακίνητα ανήκουν σε παράκτιες εταιρίες ή εταιρίες γραμματοκιβωτίου. Η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να ρίξει φως στη γερμανική αγορά ακινήτων και προτίθεται να αυξήσει το προσωπικό της υπηρεσίας Financial Intelligence Unit (FIU) που υπάγεται στις τελωνειακές αρχές με περίπου 475 ειδικούς. Οι αρμόδιοι της υπηρεσίας επικρίνουν πάντως τον περιορισμένο αριθμό καταγγελιών από μεσίτες και συμβολαιογράφους. Από συνολικά 60.000 καταγγελίες για ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων το 2017 μόλις οι 20 προέρχονταν από μεσίτες.

Νέα δημοπρασία ΟΔΔΥ: «Κοψοχρονιά» στο σφυρί 58 αυτοκίνητα και 19 μοτοσυκλέτες

Στην αποθήκη της Μαγουλέζας στα Άνω Λιόσια θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου δημοπρασία οχημάτων από τον ΟΔΔΥ και αφορούν κατασχεμένα ή αζήτητα στο τελωνείο
Συγκεκριμένα θα δημοπρατηθούν 19 μοτοσυκλέτες και 58 επιβατικά οχήματα τα οποία έχουν κατασχεθεί ή βρίσκονται στα αζήτητα των τελωνείων
Όλα τα οχήματα μπορείτε να τα ελέγξετε δύο ημέρες πριν από την δημοπρασία. Οι τιμές ξεκινούν, για τα μεν δίτροχα από τα… 120 ευρώ, για τα δε αυτοκίνητα από τα 450 ευρώ (Hyundai Accent κ.ά.).
Όλα τα οχήματα μπορούν να τα ελέγξουν οι ενδιαφερόμενοι το διάστημα 10-12 Δεκεμβρίου από τις 8:30 – 13:30.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα, 210 2471988 και 210 2473124.
δείτε εδώ την λίστα με τα οχήματα


πηγή

Για πρώτη φορά στη διαστημική ιστορία το InSight άκουσε και κατέγραψε τον άνεμο στον Άρη

Ο ρομποτικός «σεισμολόγος» InSight, που έφθασε στον 'Αρη στις 26 Νοεμβρίου, κατάφερε να κάνει κιόλας κάτι που δεν έχει ξαναγίνει: να ακούσει και να ηχογραφήσει τον άνεμο του γειτονικού πλανήτη.
Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) έκανε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή και έδωσε στη δημοσιότητα (μετά από κάποια ψηφιακή επεξεργασία και ανέβασμα κατά μία οκτάβα για να ακούγονται καλύτερα) τα σχετικά χαμηλής συχνότητας αρχεία ήχου με τον αρειανό άνεμο, ο οποίος κατά κοινή ομολογία ακούγεται κάπως...απόκοσμος. Οι πολύ χαμηλές συχνότητες οφείλονται στο ότι ο αέρας στον «κόκκινο» πλανήτη είναι πολύ αραιός.
Δύο αισθητήρες του στατικού γεωλογικού εργαστηρίου -ένας αισθητήρας της πίεσης του αέρα και ένας σεισμογράφος- «έπιασαν» (με διαφορετικό τρόπο το κάθε όργανο) τις χαμηλής συχνότητας δονήσεις που προκαλούσε πάνω στα ηλιακά πάνελ του InSight ο άνεμος, ο οποίος εκτιμάται ότι -εκείνη τη στιγμή- φυσούσε με ταχύτητα περίπου 15 χιλιομέτρων την ώρα και με κατεύθυνση από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.
Σε λίγες εβδομάδες ο ρομποτικός βραχίονας της διαστημοσυσκευής θα τοποθετήσει το σεισμογράφο απευθείας πάνω στο έδαφος του 'Αρη, ώστε για πρώτη φορά να πιάσει τις υπόγειες δονήσεις των αρειανών σεισμών.
Ένας ακόμη πιο καθαρός ήχος από τον 'Αρη θα υπάρξει σε δύο χρόνια, όταν φθάσει στον πλανήτη το ρόβερ "Mars 2020" της NASA, το οποίο θα είναι εφοδιασμένο με δύο πραγματικά μικρόφωνα. Μεταξύ άλλων, θα ηχογραφήσουν για πρώτη φορά τον ήχο μιας προσεδάφισης στο γειτονικό πλανήτη.

Τρόποι για να ζεστάνετε το υπνοδωμάτιο χωρίς να ανοίξετε θέρμανση

Χειμώνας: κόκκινη μύτη από το κρύο, κρύα δάχτυλα μέσα στα παπούτσια και – ίσως το χειρότερο όλων – έξοδα που αυξάνονται λόγω της θέρμανσης. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο, το μόνο δωμάτιο που χρησιμοποιείτε είναι το υπνοδωμάτιό σας. Γιατί, λοιπόν, να ανοίγετε θέρμανση για όλο το σπίτι; Με τους παρακάτω 9 τρόπους θα μπορέσετε να ζεστάνετε το υπνοδωμάτιό σας χωρίς να ανοίξετε την θέρμανση και μειώνοντας και την κατανάλωση ενέργειας.
Ψάξτε για σημεία που το δωμάτιο μπάζει Αν τα παράθυρα ή η μπαλκονόπορτα έχουν σημεία από τα οποία περνάει ο αέρας είναι πολύ εύκολο να μετατρέψουν το υπνοδωμάτιο σε… ψυγείο. Ελέγξτε τα λοιπόν και επισκευάστε τα. Αυτόματα το υπνοδωμάτιο θα γίνει πολύ πιο ζεστό.
Χρησιμοποιήστε πιο ζεστά σκεπάσματα Είναι η προφανής λύση που όμως θα σας λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα του κρύου. Βγάλτε λοιπόν τις μάλλινες ή τις fleece κουβέρτες και βάλτε τις πάνω από το… πάπλωμα. Η ηλεκτρική κουβέρτα σίγουρα θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό.
Αλλάξτε τη φορά του ανεμιστήρα οροφής Όταν ο ανεμιστήρας γυρίζει αριστερόστροφα τότε δημιουργεί στον χώρο μια δροσερή αύρα. Αν όμως αλλάξετε τη φορά του και την κάνετε δεξιόστροφη (οι περισσότεροι ανεμιστήρες έχουν διακόπτη γι αυτόν τον λόγο) τότε θα στείλει τον ζεστό αέρα της οροφής χαμηλότερα στο δωμάτιο – εκεί δηλαδή που τον χρειάζεστε.
Δοκιμάστε ένα σώμα θέρμανσης Οι ειδικοί συμφωνούν πως η ιδανική θερμοκρασία για ύπνο είναι οι 18oC. Αν, όμως, η θερμοκρασία του δωματίου σας είναι πολύ χαμηλότερη τότε δοκιμάστε να βάλετε ένα σώμα για θέρμανση στον χώρο και βάλτε το αρκετά μακριά από το κρεβάτι ώστε να μην ρισκάρετε τα σκεπάσματα να έρθουν σε επαφή.
Φορέστε κάλτσες και σκουφί Αν το άλλο σας μισό προτιμάει τον χώρο κρύο και εσείς… τουρτουρίζετε, τότε ζεσταθείτε φορώντας κάλτσες και σκουφί. Θα κοιμηθείτε πολύ καλύτερα αν τα πόδια και το κεφάλι σας είναι ζεστά. Υπάρχει λόγος που σε παλιές φωτογραφίες βλέπουμε ανθρώπους να κοιμούνται με κάλτσες και σκουφιά!
Μετακινήστε το κρεβάτι μακριά από το παράθυρο Δεν είναι λύση για όλα τα δωμάτια, αλλά αν το κρεβάτι είναι ακριβώς κάτω από το παράθυρο (ή δίπλα στην μπαλκονόπορτα) τότε είναι πιθανόν να κρυώνετε. Το γυαλί παγώνει σημαντικά κατά τη διάρκεια της νύχτας και ως αποτέλεσμα θα κρυώνετε κι εσείς αν είστε κοντά του.
Βάλτε ένα χοντρό χαλί Μπορεί τα ξύλινα πατώματα να έχουν πολλά πλεονεκτήματα, η ζέστη ωστόσο δεν είναι ένα από αυτά. Κάντε στον εαυτό σας τη χάρη και βάλτε στο πάτωμα ένα χοντρό χαλί που θα σας βοηθήσει να μονώσετε τον χώρο – θα σας φανεί πολύ χρήσιμο ειδικά το πρωί που ξυπνάτε και ακουμπάτε τα πόδια σας στο πάτωμα.
Καλύψτε τα παράθυρα  Οι εξωτερικές θερμοκρασίες μεταφέρονται μέσα από το τζάμι. Μπορείτε να μονώσετε εν μέρει τον χώρο σας αν  χρησιμοποιήσετε βαριές και χοντρές κουρτίνες. Διαλέξτε ένα χαρούμενο χρώμα που θα έρχεται σε αντίθεση με τον μουντό χειμώνα.
Χρησιμοποιήστε μια θερμοφόρα Μπορεί να είναι ξεπερασμένη λύση, αλλά πιστέψτε μας: ακόμα λειτουργεί. Μια θερμοφόρα γεμάτη με ζεστό νερό είναι ιδανική για να σας ζεστάνει και να σας δώσει την θερμοκρασία που χρειάζεστε για να κοιμηθείτε... ξέγνοιαστοι!


spirossoulis.com

Το τηλεσκόπιο του ΕΕΑ στο Κρυονέρι Κορινθίας έχει δει στη Σελήνη 55 λάμψεις από πρόσκρουση μετεωροειδών

Πολύ θετικά είναι τα έως τώρα αποτελέσματα του παρατηρησιακού προγράμματος NELIOTA του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), του μόνου στον κόσμο που καταγράφει συστηματικά τις λάμψεις πρόσκρουσης από πολύ μικρά αντικείμενα (μετεωροειδείς) που πέφτουν την επιφάνεια της Σελήνης.
Από τον Μάρτιο του 2017 που ξεκίνησε το πρόγραμμα, μέχρι το Δεκέμβριο του 2018 και μετά από συνολικά 86 ώρες παρατήρησης, το τηλεσκόπιο του ΕΑΑ στο Κρυονέρι Κορινθίας έχει δει 55 φευγαλέες λάμψεις, γνωστές και ως «παροδικά σεληνιακά φαινόμενα», καθώς διαρκούν μόνο κλάσματα του δευτερολέπτου. Με βάση αυτό το στοιχείο, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι κατά μέσο όρο σε όλη την επιφάνεια της Σελήνης, ορατή και αόρατη, λαμβάνουν χώρα περίπου οκτώ τέτοιες λάμψεις πρόσκρουσης.
Το ερευνητικό πρόγραμμα NELIOTA αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και είναι το πρώτο διεθνώς που μπορεί να εκτιμήσει τη θερμοκρασία αυτών των λάμψεων πρόσκρουσης, η οποία κυμαίνεται μεταξύ των 1.300 και 2.800 βαθμών Κελσίου.
Η ESA μόλις ανακοίνωσε ότι πήρε την απόφαση να παρατείνει τη χρηματοδότηση και λειτουργία του NELIOTA για άλλα δύο χρόνια, έως τον Ιανουάριο του 2021, θεωρώντας το ένα πολύ πετυχημένο πρόγραμμα. Η παράταση του προγράμματος θα επιτρέψει τη συλλογή περισσότερων στατιστικών στοιχείων για τον αόρατο «βομβαρδισμό» του δορυφόρου της Γης με μετεωροειδή.
Το NELIOTA (Near-Earth object Lunar Impacts and Optical TrAnsients) χρησιμοποιεί το αναβαθμισμένο τηλεσκόπιο με διάμετρο κατόπτρου 1,2 μέτρων του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του ΕΑΑ κοντά στο Κρυονέρι, σε υψόμετρο 900 μέτρων, στο όρος Κυλλήνη Κορινθίας. Επιστημονική υπεύθυνη του NELIOTA είναι η κύρια ερευνήτρια του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ 'Αλκηστις Μπονάνου.
Το τηλεσκόπιο διαχωρίζει το εισερχόμενο από τη Σελήνη φως σε δύο κατευθύνσεις και χρησιμοποιεί δύο ψηφιακές κάμερες τελευταίας τεχνολογίας για την καταγραφή των δεδομένων με ταχύτητα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Ένα αυτοματοποιημένο λογισμικό αναλύει το βίντεο της παρατήρησης και εντοπίζει τις τυχόν λάμψεις στην επιφάνεια της Σελήνης. Οι κάμερες είναι εφοδιασμένες με κατάλληλα φίλτρα που επιτρέπουν την εκτίμηση της θερμοκρασίας των λάμψεων της πρόσκρουσης.
Το NELIOTA ενδιαφέρει την ESA, η οποία παρακολουθεί τα ουράνια αντικείμενα (Νear-Εarth Οbjects ή NEOs), τους αστεροειδείς, κομήτες και μετεωρίτες που πλησιάζουν τη Γη και μπορεί να πέσουν πάνω της. Για το σκοπό αυτό, μελετά τη συχνότητα και την κατανομή της πτώσης των μετεωριτών και άλλων τέτοιων μικρών αντικειμένων στην επιφάνεια της γειτονικής Σελήνης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος NELIOTA, καταγράφονται αυτόματα οι προσκρούσεις στο φεγγάρι, ακόμη και των πολύ μικρών μετεωριτών βάρους λίγων γραμμαρίων, οι οποίες προκαλούν αχνές αναλαμπές διάρκειας μικρότερης του ενός δευτερολέπτου.
Στην επιφάνεια της Γης φθάνουν μόνο πιο μεγάλοι μετεωρίτες, καθώς οι μικρότεροι καίγονται στην ατμόσφαιρα κατά την πτώση τους. Όμως στη Σελήνη που δεν έχει ατμόσφαιρα, είναι δυνατό με το κατάλληλο τηλεσκόπιο να παρατηρήσει κανείς και τους παραμικρούς μετεωρίτες να πέφτουν στην επιφάνειά της και να αφήνουν το αποτύπωμά τους.
Οι επιστήμονες θέλουν να μάθουν πόσο συχνά πέφτουν τέτοια σώματα και πόσο απειλητικά μπορεί να είναι για ένα δορυφόρο σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη ή για μια μελλοντική διαστημική αποστολή της ESA.

Κακοποίησε τον φίλο της, αναγκάζοντάς τον να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές της επιθυμίες

Για οικογενειακή βία και σεξουαλική κακοποίηση κατηγορείται μια 43χρονη, η οποία αφού έδειρε τον σύντροφό της τον υποχρέωσε να της κάνει στοματικό έρωτα.
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής 2/12 στο σπίτι του θύματος στην Κομητεία Boone, στο Μιζούρι.
Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, η Amy Nicole Parrino γρονθοκόπησε τον σύντροφό της περισσότερες από 25 φορές και τον χτύπησε με ζώνη, κινητό τηλέφωνο και μπρούτζινη πιατέλα.
Στη συνέχεια τον κυνήγησε γυμνή μέσα στο σπίτι, την ώρα που εκείνος της φώναζε να τον αφήσει ήσυχο. Κάποια στιγμή τον έριξε στο πάτωμα και κάθισε στο πρόσωπό του λέγοντάς του «φάε το μ.... μου», σύμφωνα τουλάχιστον με όσα κατέθεσε το θύμα στις αστυνομικές αρχές.

«Για κάποια δευτερόλεπτα δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω», ανέφερε προσθέτοντας πως το όλο περιστατικό τον έκανε να μην θέλει πια να έχει καμία ερωτική σχέση από δω και στο εξής με την 43χρονη.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης ο σύντροφός της έχει υποστεί κοψίματα και στα δύο χέρια, καθώς και ένα κόψιμο στη μύτη, το οποίο όπως είπε στους αστυνομικούς προκλήθηκε όταν η Parrino «κάθισε στο πρόσωπό του». Φέρει, επίσης, κόκκινα σημάδια στο στήθος και σε άλλα μέρη του σώματός του που προκλήθηκαν από τη ζώνη με την οποία τον χτύπησε.
Το τελευταίο διάστημα, όπως τόνισε, έπεφτε συχνά θύμα κακοποίησης από τη σύντροφό του. «Δεν ήξερα τι με περιμένει. Φοβόμουν συνέχεια για την ασφάλειά μου», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η 43χρονη μπορούσε να γίνει «πολύ βίαιη πολύ γρήγορα».
Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στη φυλακή με εγγύηση 25.000 δολάρια μετρητά. Ωστόσο στο σωφρονιστικό ίδρυμα υπέπεσε σε νέα παραπτώματα με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί με νέες κατηγορίες καθώς γέμισε τους τοίχους του κελιού της με περιττώματα, ενώ έσπασε ένα τηλέφωνο της φυλακής. Ο δικαστής διέταξε να μην έχει καμία απολύτως επαφή με το θύμα όταν αφεθεί ελεύθερη και της απαγόρευσε να πλησιάσει το σπίτι του.

Ο… επαναστάτης της γραβάτας

Εις τας ενδόξους δέλτους των επαναστατικών χρονικών θα καταγραφεί η περήφανη δήλωση του πρωθυπουργού μας στη σοβιετική τηλεόραση. 
Έκανε την ιστορική κατάκτηση να είναι ο πρώτος ηγέτης που απέρριψε και αποκαθήλωσε τον εξουσιαστικό ισοπεδωτισμό της διεθνούς ηγετικής ελίτ με το τυποποιημένο ντύσιμο, που δικαιολογεί αυτό που δικαίως έχει καθιερωθεί να λέγονται, οι «άνθρωποι με τα γκρίζα κοστούμια».
Για μένα, είπε ο κ. Τσίπρας, «αυτή η εμφάνιση αποτελεί μία στολή εργασίας. Έχω καταφέρει να είμαι ίσως ο μοναδικός ευρωπαίος ηγέτης που έχω μπει στα πιο σημαντικά, αν θέλετε, φόρα και στις πιο σημαντικές έδρες κυβερνήσεων, από το Κρεμλίνο μέχρι τον Λευκό Οίκο, και από το Βατικανό έως τη Downing Street, και σε όλον τον κόσμο, και στο Πεκίνο και παντού, χωρίς γραβάτα. Συνεπώς, νομίζω ότι αυτή είναι μια κατάκτηση».
Ναι, τέτοια μεγίστη κατάκτηση! (λες και θα του έλεγαν πέρνα έξω!). Τέτοια κατάκτηση, που κατάφερε να
αποκαθηλώσει περιφρονητικά τον άχρηστο κομφορμισμό της γραβάτας και να αναδυθεί αξιοπρόσεκτος από την μικροαστική ομοιομορφία των υποταγμένων στον καθωσπρεπισμό, ηγετών. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτό δεν το κατόρθωσαν γιαλατζί αριστεροί και επαναστάτες όπως ο Λένιν, ο Φιντέλ, ο Χότζα, ο Τσαουσέσκου, που τους έχουμε δει όλους σε φωτογραφίες, να είναι γραβατοφορεμένοι σε επίσημες στιγμές.
Στα σοβαρά τώρα, και σε αυτό λανθάνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, που πηγαίνει στις διεθνείς συναντήσεις σαν συμπέθερος από το χωριό τη δεκαετία του '50. Το κοστούμι και η γραβάτα, αντιθέτως από ό,τι νομίζει, είναι η στολή εργασίας που επιβάλει το αξίωμά του. Κάθε επάγγελμα ή ιδιότητα απαιτούν την στολή τους, και ακριβώς το κοστούμι με γραβάτα που φορούν οι ηγέτες, είναι ο συμβολικός κωδικός της ισότητας μεταξύ τους, ασχέτως της διαφορετικής ισχύος των χωρών τους
Του διαφεύγει επίσης ότι στις επίσημες συναντήσεις ένας Πρωθυπουργός δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του, εκπροσωπεί τον λαό του. Η ενδυματολογική πληρότητα δείχνει υπευθυνότητα προς τον θεσμό και σεβασμό προς τους λαούς: Στον δικό του, εκπρόσωπος του πολιτισμικού περιβάλλοντος του οποίου είναι, και στον λαό που τον υποδέχεται ως επίσημο, και του οποίου ο αρχηγός φοράει γραβάτα, ανταποκρινόμενος επίσης στο πολιτισμικό πρότυπο του δικού του λαού.
Άλλωστε όλοι οι ηγέτες εκφράζουν το πολιτιστικό πρότυπο των λαών τους - εκτός από τον κ. Τσίπρα! Για παράδειγμα ο ηγέτης της Βολιβίας Έβο Μοράλες παρουσιάζεται χωρίς γραβάτα και με ινδιάνικα σχέδια στα κάζουαλ ρούχα του, ακριβώς επειδή εκπροσωπεί τον λαό του και την κουλτούρα του (ινδιάνοι). Το ίδιο και οι Άραβες ηγέτες που παρουσιάζονται με κελεμπίες. Είναι η απεικόνιση του πολιτιστικού περιβάλλοντος των χωρών τους. Κανείς από αυτούς δεν το κάνει από δήθεν επαναστατικό αντικομφορμισμό. Θα πει κανείς, τόσο σοβαρό θέμα είναι η έλλειψη γραβάτας του Πρωθυπουργού; Δεν το έχουμε συνηθίσει; Το πρόβλημα πλέον δεν είναι η έλλειψη γραβάτας αυτή καθ’ εαυτή , αλλά η αιτιολόγηση. Ότι το προβάλει ως… κατάκτηση!. Σε εκείνα που έπρεπε να είναι αντικομφορμιστής, αποδρώντας από την πεπατημένη και μπολιάζοντας με μια νέα ηθική την εξουσία, δυστυχώς δεν είναι. Υιοθέτησε και ενσωμάτωσε με κυνισμό τις πλέον αρνητικές, παραδοσιακές και φθοροποιές πρακτικές του πολιτικού μας συστήματος: Την εγγενή ας πούμε ρουσφετολογία, την αναξιοκρατία στελέχωσης με οικείους του κρατικού μηχανισμού, την έλλειψη αυτονομίας της Δικαιοσύνης ή τουλάχιστον κάποιων λειτουργών της, την υποταγή των κρατικών Μέσων Ενημέρωσης στην κυρίαρχη κυβερνητική προπαγάνδα, την μη αυστηρή εφαρμογή των νόμων, την ασυνέπεια απέναντι στις προεκλογικές διακηρύξεις, και πολλά άλλα, όσα απουσιάζουν για να καταστεί η χώρα μας ένα σύγχρονο κράτος ευνομίας.
Αυτά θα ήταν πραγματικές κατακτήσεις και θα τον κατέτασσαν στη χορεία των αναμορφωτών και εξυγιαντών του πολιτικού συστήματος. Με αυτά θα ήλκυε την ευνοϊκή ματιά της Ιστορίας, και αυτά θα εξισορροπούσαν κάπως τα τραγικά με τα οποία θα συνδεθεί το όνομά του: Την εθνική υποχώρηση (δεν μας αρέσει η λέξη «προδοσία») στο θέμα της Μακεδονίας, το τρίτο μνημόνιο με την παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στου δανειστές για 100 χρόνια και το πλέον των 100 δις κόστος που έφερε η κυβέρνησή του και τόσα άλλα.
Αυτά δεν θα τα παραγράψει η ιστορία, με γραβάτα η μη. ΥΓ: Ο τίτλος του κειμένου είναι από σχετικό χάσταγκ με το οποίο το twitter γιόρτασε δοξαστικά την πρωθυπουργική κατάκτηση!
  Γ. Σιδέρης
liberal.gr

Οι φωτογραφίες των...δέκα ετών σε τι εξυπηρετούν τελικά;

Όχι πως δεν έγιναν επεισόδια στα Εξάρχεια φέτος. Όχι ότι δεν έγιναν ζημιές και απίθανα πράγματα πάλι όπως κάθε χρόνο το Δεκέμβριο. Αλλά είναι όντως απορίας άξιον σε τι εξυπηρετούν αυτές οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται ως νέες αλλά τραβήχτηκαν δέκα χρόνια πριν!
H φωτογραφία που κάνει τον γύρο των κοινωνικών δικτύων και παρουσιάζεται ως «νέες καταστροφές στα Εξάρχεια» διαψεύδεται από τον Έλληνα φωτορεπόρτερ, Γιάννη Κέμμο, ο οποίος λέει πως είχε τραβήξει ανάλογη από άλλη οπτική γωνία στα επεισόδια του 2008 αλλά και από τον Αύγουστο Κορτώ που αναγνωρίζει το καμένο προ δεκαετίας αυτοκίνητο φίλης του!

Αναλυτικά, η ανάρτηση του φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμμου:

«Σήμερα δεν ξέρω ποιος την ανακάλυψε και τι σκοπούς εξυπηρετεί, κυκλοφορεί αυτή εδώ η φωτογραφία από τα Εξάρχεια υποστηρίζοντας ότι είναι από τα χθεσινά επεισόδια. Λοιπόν αν το κάνετε από λάθος, απλά να είστε πιο προσεκτικοί.
Αν το κάνετε επίτηδες σοβαρευτείτε λίγο. Η φωτογραφία είναι από το 2008. Πώς το ξέρω; Έχω τραβήξει την ίδια από άλλη γωνία δέκα χρόνια πριν. Και η προπαγάνδα θέλει τρόπο και έχει όρια».

Ιταλία: Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε πανικό που προκλήθηκε στη διάρκεια συναυλίας

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν κατά τη χθεσινή νύκτα κατά την εκδήλωση πανικού μεταξύ του πλήθους που παρακολουθούσε συναυλία σε ντισκοτέκ στην πόλη Κορινάλντο, κοντά στην Ανκόνα της Ιταλίας, όπως ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα.
«Ίσως εξαιτίας της ρίψης μίας ουσίας που προκαλεί κνησμό, οι νεαροί άρχισαν να απομακρύνονται απότομα, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον. Δυστυχώς, υπάρχουν έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες», αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, στην ντισκοτέκ «Μπλε Φανάρι» υπήρχαν περίπου 1000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νεαροί, που είχαν συρρεύσει στη μικρή τούτη πόλη των ακτών της Αδριατικής για να απολαύσουν μία συναυλία του ράπερ Sfera Ebbasta, που θεωρείται «ο βασιληάς της ραπ».
Το δράμα εξελίχθηκε περί τις 02.00, ώρα Ελλάδος και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο υπάρχουν άνω των 100 τραυματιών, οι δέκα εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
«Χορεύαμε και περιμέναμε να ξεκινήσει η συναυλία, όταν αισθανθήκαμε μία έντονη οσμή. Τρέξαμε προς μία από τις εξόδους κινδύνου, όμως τη βρήκαμε κλειστή, με τους ανθρώπους της ασφάλειας να μας λένε να επιστρέψουμε πίσω», αφηγήθηκε στα μέσα ενημέρωσης ένας 16χρονος τραυματίας, που είχε μεταφερθεί σε αλλόφρονα κατάσταση στο νοσοκομείο της Ανκόνας.

Το "χαμόγελο του παιδιού" στην Πελοπόννησο

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», και φέτος τα Χριστούγεννα, προσκαλεί τους φίλους του, να επισκεφτούν τα χριστουγεννιάτικα bazaars που διοργανώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις του!
Μέχρι τώρα στην Πελοπόννησο έχουν ανακοινωθεί συναντήσεις – μπαζάρ σε:
Ναύπλιο  9 Δεκ.: Πλατεία Συντάγματος, 5 με 9 μμ
Σπάρτη 12 Δεκ. : ΚΑΠΗ Σπάρτης, (Γκορτσολόγου 46) 10πμ  μέχρι 3μμ ,
13 και 14 Δεκ. : Στο Διοικητήριο Σπάρτης, (2ο χιλ. ΕΟ Σπάρτης – Γυθείου), από 10 πμ μέχρι 3μμ
Τρίπολη 18-19 Δεκ. :  Στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο , 9πμ μέχρι 3μμ
Μικροί και μεγάλοι, θα μπορούν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, σε προσιτές τιμές και να χαρίσουν χαμόγελα, τόσο στους φίλους και την οικογένειά τους, όσο και στα παιδιά που στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!
Θα υπάρχουν γιορτινές πρωτότυπες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του οργανισμού για τη στήριξη των χιλιάδων παιδιών που μας έχουν ανάγκη!
Κι αν δεν υπάρχουν σε κάποιο από αυτά τα χριστουγεννιάτικα bazaars, όσοι επιθυμούν υπάρχει και το e-shop: http://bit.ly/XristougennaXamogelo ή να το παραγγείλει στο 210-7647760.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr για την υποβολή των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2018.
Το μέρισμα, συνολικού ύψους τουλάχιστον 710 εκατ. ευρώ αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 14 Δεκεμβρίου.
Σε μήνυμα του υπουργείου Εργασίας στο twitter της αλλά και στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook, της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου, αναφέρεται: «Αξιοποιώντας τις θετικές επιδόσεις της οικονομίας, έχουμε τη δυνατότητα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, να δώσουμε κοινωνικό μέρισμα με στοχευμένα εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακά κριτήρια.
Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα, για να ενημερωθείτε για τη διαδικασία και να υποβάλετε τις αιτήσεις σας: https://www.koinonikomerisma.gr».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα , για να διαπιστώσουν, αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή του, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Συνοπτικά, η διαδικασία αποτελείται από έξι βήματα:
Βήμα 1: Μπείτε στην πλατφόρμα
Βήμα 2: Ελέγξτε τα στοιχεία σας
Βήμα 3: Συμπληρώστε τον IBAN σας
Βήμα 4: Ενημερώστε τους φιλοξενούμενούς σας να δώσουν τη συγκατάθεση τους
Βήμα 5: Δείτε, αν πληροίτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας
Βήμα 6: Αποδεχθείτε το κοινωνικό μέρισμα του 2018.
Αν κατά τα τέσσερα πρώτα βήματα έχει προκύψει η ανάγκη διόρθωσης των στοιχείων σε ΚΕΠ ή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), για να ενημερωθεί η πλατφόρμα με τις αλλαγές που έχουν γίνει, πρέπει οι πολίτες να ζητήσουν να γίνει επαναξιολόγηση του νοικοκυριού τους, κάνοντας την επιλογή στην οθόνη «Αξιολόγηση επιλεξιμότητας κοινωνικού μερίσματος». Η διαδικασία θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ολοκληρωθεί εντός της σχετικής προθεσμίας αποδοχής του κοινωνικού μερίσματος.
Για την υποστήριξη της εφαρμογής του κοινωνικού μερίσματος, οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@koinonikomerisma.gr. Οι ερωτήσεις θα ομαδοποιούνται και οι απαντήσεις θα προστίθενται στη σελίδα των Συχνών Ερωτήσεων: https://www.koinonikomerisma.gr/Home/Info.

Κι όμως… Οι γενειάδες είναι τόσο βρόμικες όσο και οι τουαλέτες!



Η επανάσταση της γενειάδας μπορεί να είναι στην Ελλάδα ακόμα στα πάνω της, ωστόσο έρευνες μικροβιολόγων προειδοποιούν τους υπερήφανους γενειοφόρους ότι οι τρίχες του προσώπου μπορεί να είναι πιο βρώμικες από μια τουαλέτα.
Ο μικροβιολόγος John Golobic, της Quest Diagnostics στο Νέο Μεξικό, που ψάχνει για βακτήρια στις γενειάδες ανέφερε: «Γενικά δεν εκπλήσσομαι από πολλά πράγματα, αλλά αυτό με εξέπληξε».
geniaΑρκετές γενειάδες περιέχουν φυσιολογικά βακτήρια, αλλά μερικές περιείχαν τόσα πολλά και τέτοιου είδους, που ο μικροβιολόγος τις συνέκρινε με τουαλέτες. Αν υπήρχαν παρόμοια δείγματα στο σύστημα νερού, είπε ο επιστήμονας, θα έπρεπε η τουαλέτα να κλείσει για απολύμανση. «Είναι το είδος των βακτηρίων που εντοπίζονται στα ανθρώπινα περιττώματα», είπε ο κ Golobic.Τα επίπεδα βέβαια των βακτηρίων δεν ήταν αρκετά για να προκαλέσουν κάποια ασθένεια, ωστόσο το κλειδί για να διατηρούνται καθαρές οι γενειάδες είναι το πλύσιμο των χεριών και το τρίψιμο του προσώπου. Και κατέληξε: «Προσπαθήστε να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας όσο το δυνατόν περισσότερο».

7.12.18

Αναλυτής τρόμου προβλέπει σεισμό 8 Ρίχτερ στις 10 Δεκεμβρίου

Ένας σεισμός που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με έναν αυτοαποκαλούμενο «αναλυτή τρόμου» ή «μύστη των σεισμών».
«Η Γη θα ευθυγραμμιστεί μεταξύ Αφροδίτης και Ουρανού και η τα μαγνητικά πεδία από κάθε πλανήτη θα μπορούσε πιθανώς να προκαλέσει σεισμό σε πολλά μέρη του κόσμου» προέβλεψε στο μπλογκ του Ditrianum, ο Ολλανδός ερευνητής Frank Hoogerbeets, ο οποίος μάλιστα προειδοποίησε ότι το μέγεθος του σεισμού θα μπορούσε να είναι 9 Ρίχτερ,σύμφωνα με την express.
Θεωρεί δε, ότι η πιθανότερη ημερομηνία για την εκδήλωση ενός ισχυρού σεισμού είναι η 9η ή η 10η Δεκεμβρίου. Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Hoogerbeets: «Η εξαιρετική κρίσιμη πλανητική γεωμετρία μπορεί να προκαλέσει μεγάλη σεισμική δραστηριότητα από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου, πιθανόν να φτάσει τα 7,8 έως τα 8,8 Ρίχτερ».
Ο ερευνητής έκανε την πρόβλεψη χρησιμοποιώντας το σύστημα Geometry Solar System (SSGI), το οποίο βασίζεται στον «υπολογισμό ενός συνόλου δεδομένων για ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, σε συγκεκριμένες γεωμετρικές θέσεις των πλανητών, της Σελήνης και του Ήλιου».
Ωστόσο, οι ειδικοί απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του κ. Hoogerbeets, λέγοντας ότι δεν υπάρχει τρόπος να προβλεφθούν σεισμοί.
Και η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος ερευνητής δεν χαίρει σεβασμού από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, οπότε πιθανότατα να πρόκειται για τσαρλατάνο. Σε τρεις μέρες, θα το έχουμε διαπιστώσει.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Φωταγωγηθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Με σύμμαχο τον καλό καιρό για την εποχή πολύς κόσμος βρέθηκε σήμερα το βράδυ στην Κεντρική πλατεία Καλαμάτας όπου ο δήμαρχος της πόλης  Παν.Νίκας στις 20.00 ακριβώς πάτησε το κουμπί και φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ανοίγοντας επίσημα την εορταστική περίοδο για την Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα .
Την φωταγώγηση συνόδεψε πλήθος βεγγαλικών ενώ ακολούθησε συναυλία με τους “Vegas”.
Αύριο Σάββατο  στις 8 το βράδυ στην Κεντρική προκυμαία στο Λιμάνι Καλαμάτα θα γίνει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου