4.5.19

ΒΙΝΤΕΟ - Πολίτες στα Χανιά αποδοκίμασαν τον Τσίπρα

Αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες ήρθε όπως φαίνεται σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξή του χθες Παρασκευή στο κλειστό γυμναστήριο Χανίων.
Μπορεί τα μέτρα ασφαλείας να ήταν δρακόντια, αλλά όπως φαίνεται σε βίντεο έξω από το κλειστό γυμναστήριο Χανίων, κάποια άτομα αποδοκίμασαν τον Αλέξης Τσίπρα.
«Η Μακεδονία είναι Ελληνική. Ουυυ... ουυυ...., προδότη, κατέβα προδότη. Πόσοι σε φυλάνε, φύγε προδότη από την πόλη. Αλήτες προδότες, πολιτικοί. Η Μακεδονία είναι Ελληνική», ακούγεται να φωνάζουν.

Τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

Αύριο το απόγευμα Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου θα παρουσιάσουν τις διατάξεις του

Στην τελική της φάση είναι η κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις οφειλές στο δημόσιο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή και θα περιλαμβάνει:

- Τις οφειλές ιδιωτών σε εφορία, Αυτοδιοίκηση και Ταμεία

- Τις διατάξεις σχετικά με όσους κάνουν παραδόσεις κατ' οίκον (ντελιβεράδες)

- Τις αποφάσεις που αφορούν στις χήρες και

- Τα όσα θα ισχύουν σχετικά με την αιτιολογημένη απόλυση.

Στην πολύωρη σύσκεψη έλαβαν μέρος -εκτός του πρωθυπουργού- ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη σύσκεψη συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και τα περιθώρια που αφήνει ο δημοσιονομικός χώρος το 2019, προφανώς για το σχεδιασμό νέων παροχών ενόψει εκλογών. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς αποφάσεις σε αυτό το τελευταίο θέμα και οι κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι οι σχετικές συσκέψεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τις -έως- 120 δόσεις, θα παρουσιάσουν αύριο Κυριακή στις 5 μμ οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου.

Εντομοκτόνα: Τι πρέπει να προσέχετε

Τα οικιακά εντομοκτόνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των εντόμων όπως οι κατσαρίδες, οι μύγες, τα κουνούπια, οι ψύλλοι, ή και τα τρωκτικά όπως αρουραίοι και ποντίκια.
Πολλά εντομοκτόνα είναι δηλητηριώδη και μπορούν να προκαλέσουν βλάβη και στους ανθρώπους. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τις έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, καθώς και για τα κατοικίδια ζώα.
Παρόλο που μπορείτε να αποκτήσετε εύκολα εντομοκτόνα για οικιακή χρήση, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ακίνδυνα. Είναι τοξικά και αν χρησιμοποιηθούν απρόσεκτα, μπορούν να επηρεάσουν την υγεία την δική σας και της οικογένειάς σας.
Εντομοκτόνα: Γενικές οδηγίες ασφάλειας στην χρήση τους
Διαβάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή προσεκτικά και να χρησιμοποιείτε πάντα το προϊόν αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες. Μην χρησιμοποιείτε περισσότερο από το συνιστώμενη ποσότητα και βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας.
Αποθηκεύστε το εντομοκτόνο στο αρχικό του δοχείο με το καπάκι καλά σφραγισμένο και κρατήστε το μακριά από τα παιδιά, πχ κλειδωμένο σε ένα ψηλό ντουλάπι.
Μην τοποθετείτε παγίδες ή “δολώματα” για ποντίκια σε περιοχές που είναι προσβάσιμες στα παιδιά και στα κατοικίδια ζώα του σπιτιού.
Φορέστε τον προστατευτικό ρουχισμό που ενδεχομένως συστήνεται στις οδηγίες του κατασκευαστή όταν χειρίζεστε ή χρησιμοποιείτε το εντομοκτόνο, για παράδειγμα, λαστιχένια γάντια.
Μην τρώτε, πίνετε ή καπνίζετε κατά τη χρήση ενός εντομοκτόνου.
Πλύνετε τα χέρια σας μετά τη χρήση.
Όταν χρησιμοποιείτε εντομοκτόνα σε κλειστούς χώρους θα πρέπει πάντα να:
Απομακρύνετε τα παιδιά και τα κατοικίδια από το δωμάτιο που ψεκάζετε ή τοποθετείτε το εντομοκτόνο.
Αποφύγετε τον ψεκασμό σε επιφάνειες του σπιτιού με τις οποίες έρχονται σε επαφή τα μέλη της οικογένειάς σας, όπως οι καρέκλες, οι πάγκοι και τα τραπέζια.
Βγείτε από το δωμάτιο, αφότου ρίξετε το εντομοκτόνο, καθώς αυτό “κατακάθεται”. Όταν επιστρέψετε, ανοίξτε τα παράθυρα για να καθαρίσει ο αέρας.
Πλύνετε την επιδερμίδα σας καλά, αν κατά λάθος το εντομοκτόνο έρθει σε επαφή με το δέρμα σας. Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγείας από την απλή επαφή με το εντομοκτόνο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει για πολύ ώρα στο δέρμα σας.
Πλύνετε καλά τα χέρια σας αφότου χειριστείτε το εντομοκτόνο, για να μην τρίψετε κατά λάθος τα μάτια σας ενώ υπάρχουν ακόμα υπολείμματα στα χέρια σας.



 iatropedia.gr

Ο πολιτικός αρχηγός που βάφτισε τα παϊδάκια… ελιές

Ενας από τους πολιτικούς αρχηγούς (και τώρα είναι πολιτικός αρχηγός, αλλά εκτός Βουλής) θέλησε να επισκεφθεί τις ημέρες του Πάσχα το Αγιον Ορος.
Πήρε μαζί του μάλιστα και δημοσιογράφους. Καθ’ οδόν σταμάτησαν σε μια ταβέρνα και τσάκισαν παϊδάκια και κοκορέτσι.
Όπως διαβάζουμε τον Βηματοδότη, την άλλη ημέρα που βρέθηκε στην Ιερά Κοινότητα θέλησε να κοινωνήσει. Ενας από τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν του είπε: «Πώς θα κοινωνήσετε; Χθες τρώγατε παϊδάκια. Ετσι θα λάβετε τη Θεία Κοινωνία, χωρίς νηστεία;».
Ο πολιτικός αρχηγός χαμογέλασε και είπε: «Ρώτησα τον ηγούμενο και μου είπε πως δεν πειράζει. Αλλωστε η θρησκεία μας κάνει λόγο για εξομολόγηση πριν από τη Θεία Κοινωνία και όχι νηστεία». Ηταν προεκλογική περίοδος και τότε…



parapolitika.gr

Έκαιγε ξερά χόρτα και τον συνέλαβαν

Σήμερα, στελέχη του Ανακριτικού Τμήματος της ΠΥ συνέλαβαν έναν 35χρονο σε χωριό έξω από το Ηράκλειο καθώς εντοπίστηκε να καίει υπολείμματα καλλιέργειας.

Και μπορεί ο 35χρονος να μην είχε καμιά κακή πρόθεση, εντούτοις, λόγω των ανέμων, η φωτιά ξέφυγε.
Ο 35χρονος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το 2ο αυτόφωτο από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.


ekriti

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Του «έφαγαν» τα σκυλιά το αυτοκίνητο στο κέντρο των Χανίων !


Μπροστά σε μια αρκετά δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε ένας συμπολίτης μας τις προηγούμενες ήμερες, ο οποίος είδε το αυτοκίνητο του, όταν πήγε να το πάρει από το σημείο που το είχε σταθμεύσει, γεμάτο γρατζουνιές.
Εξοργισμένος, μετά το θέαμα που είχε αντικρίσει, προσπάθησε και βρήκε ποιοι ήταν οι «υπεύθυνοι» των φθορών στο όχημα του.
Έκπληκτος λοιπόν, διαπίστωσε ότι οι ζημιές στο αυτοκίνητο είχαν προκληθεί από αδέσποτα σκυλιά, που για άγνωστο λόγο τα είχαν βάλει με το Ι.Χ.
Όπως φαίνεται στις σχετικές φωτογραφίες και στο βίντεο που δημοσιεύει το zarpanews.gr, τα ζώα φαίνεται να κάνουν «επίθεση» στο αυτοκίνητο, με τις συνέπειες που αναφέρονται παραπάνω.
Να λοιπόν που εκτός από τους ανυποψίαστους περαστικούς τα σκυλιά επιτίθενται και σε αυτοκίνητα.Γεγονός είναι πάντως πως το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι μεγάλο στα Χανιά. Και για την ώρα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό για την αντιμετώπιση του.
Ελπίζουμε να μην γίνει τίποτε πιο σοβαρό, για να καταλάβουν οι αρμόδιοι πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με μεγαλύτερη σοβαρότητα.


zarpanews.gr

Συνεργασία και κοινή κάθοδος Γιώργου Δέδε και Οικολογικής Κίνησης Πελοποννήσου

Με κοινή δήλωση συνεργασίας ο Γιώργος Δέδες, επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ» και ο Παναγιώτης Σουκαράς, Συντονιστής Οικολογικής Κίνησης Πελοποννήσου, ανακοίνωσαν την κοινή τους κάθοδο στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές.

Ακολουθεί η κοινή τους δήλωση:


Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την κρίσιμη και καθοριστική αναμέτρηση των Περιφερειακών εκλογών στην Πελοπόννησο.
Η εκλογική αναμέτρηση δεν προσφέρεται ως πεδίο για τη χάραξη εικονικών συνόρων ανάμεσα στις προοδευτικές και οικολογικές δυνάμεις του τόπου μας. Κάτι τέτοιο, το μόνο που θα μπορούσε να προσφέρει είναι περιχαράκωση και ψευδαισθήσεις παρέμβασης την ίδια στιγμή που το συντηρητικό μέτωπο θα έχει λάβει λευκή επιταγή για να εφαρμόσει πολιτικές οπισθοδρόμησης στο κοινωνικό και αναπτυξιακό πεδίο.
Η προστασία και η διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος είναι αναγκαίες στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδιασμού και της υλοποίησης επενδυτικών – αναπτυξιακών προγραμμάτων. Περιβάλλον και ανάπτυξη είναι έννοιες που δεν συγκρούονται μεταξύ τους – το αντίθετο. Αποτελούν όψεις του ίδιου νομίσματος. Της μετάβασης στην πράσινη κι αλληλέγγυα οικονομία.
Για εμάς δεν υπάρχουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Δεν υπάρχουν συναλλαγές. Δεν υπάρχουν διλλήματα. Συντασσόμαστε ισότιμα και συστρατευόμαστε στην κοινή προσπάθεια των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Γιατί πιστεύουμε ότι η βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να αποτελέσει τη μοναδική αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας. Γιατί πιστεύουμε στη δύναμη των πολλών. Γιατί μόνο αυτή η δύναμη μπορεί να επιβάλλει διαφάνεια και λογοδοσία στη λήψη των κρίσιμων αποφάσεων, ώστε αυτές οι αποφάσεις να αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες της κοινωνίας για θέσεις εργασίας και ανάπτυξη όχι εις βάρος, αλλά προστατεύοντας τον πραγματικό πλούτο του τόπου μας που είναι το φυσικό  του περιβάλλον.
Για αυτούς του λόγους ανακοινώνουμε σήμερα τη συνεργασία μας και την απόφασή μας να πορευτούμε μαζί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Για να μπορέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έστω και με καθυστέρηση, να λάβει τη θέση που της αξίζει στην προσπάθεια που κάνει η χώρα να αφήσει πίσω το τραυματικό παρελθόν και να ανοίξει νέους δρόμους ευημερίας.

Παναγιώτης Σουκαράς

Συν/στης Οικολογικής Κίνησης
Πελοποννήσου

Γιώργος Δέδες 
  
Επικεφαλής του Συνδυασμού                                                        
«ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ»    

"Μπλάκ άουτ " το πρωί της Κυριακής στην .....μισή Μεσσηνία !

 Σχεδόν η μισή Μεσσηνία θα μείνει για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα το πρωί της Κυριακής (5/5) λόγω προγραμματισμένων τεχνικών εργασιών συντήρησης στον Υποσταθμό Υψηλής Τάσης/Μέσης Τάσης Καλαμάτας στο Ασπρόχωμα.
Ειδικότερα σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ την Κυριακή από τις 7 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι χωρίς ρεύμα θα μείνουν όλες οι περιοχές στους Δήμου Καλαμάτας, Μεσσήνης, Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας. Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.

ΒΙΝΤΕΟ - Απίστευτη συνταγή! Πώς να αφαιρέσετε μόνοι σας την πέτρα απ’ τα δόντια

Ακριβή και επίπονη είναι η επίσκεψη στον οδοντογιατρό για να μας αφαιρέσει την πέτρα.
Παλαιότερα οι γιαγιάδες είχαν βρει μια μέθοδο για να απομακρύνουν την πέτρα των δοντιών.
Η τεχνική αυτή αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική και στη διάρκεια των χρόνων αρκετοί που την εφαρμόζουν έχουν γλυτώσει αρκετές επισκέψεις στον οδοντίατρο.
Δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερες ικανότητες. Μπορείτε να αρχίσετε την αφαίρεση της πέτρας σήμερα κιόλας.
Τι χρειάζεστε:
Αλάτι
Θα χρειαστείτε μια κουταλιά αλάτι. Το αλάτι που έχετε σπίτι σας κάνει. Δεν χρειάζεται ειδικό αλάτι.
Βάλτε το σε ένα μικρό μπολ ή μια κούπα.
Μαγειρική σόδα
Προσθέστε δύο κουταλάκια σόδα στο αλάτι και ανακατέψτε καλά τα δύο υλικά.
Νερό
Ρίχνετε στο μείγμα λίγο λίγο ένα κουταλάκι νερό ενώ ανακατεύετε.
Θα πρέπει να δημιουργήσετε μια πάστα η οποία θα μπορεί να σταθεί σε οδοντόβουρτσα.
Οδηγίες:
Τώρα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βουρτσίσετε τα δόντια σας με αυτή τη σπιτική οδοντόκρεμα. Βουρτσίζετε για τουλάχιστον τρία λεπτά πηγαίνοντας το βουρτσάκι σε όλη την επιφάνεια των δοντιών και σε όλα τα δόντια. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά το στόμα σας με νερό.
Αυτό ήταν όλο!
Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο ή τρεις φορές τον μήνα για να κρατάτε την πλάκα αλλά και την πέτρα μακριά από το στόμα σας. Δεν θα χρειάζεται πλέον να επισκέπτεστε τον οδοντογιατρό σας τόσο συχνά για αφαίρεση της συσσωρευμένης πέτρας.
Συμβουλή:
Αποφύγετε να απλώνετε την πάστα αυτή στη γλώσσα σας γιατί είναι αλμυρή και πικρή.
Δείτε βίντεο:

«Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε. Ο τουρίστας βρήκε τον προορισμό του»

«Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε. Ο τουρίστας βρήκε τον προορισμό του», 

σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής την τοποθέτηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο υπουργείο Τουρισμού.

Νέα ρύθμιση για οφειλές στους δήμους, την επόμενη εβδομάδα

Νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, προανήγγειλε ότι θα φέρει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης. 
«Πρόκειται για ρύθμιση - ανάσα για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα ενισχυθούν και τα έσοδα των δήμων», σημείωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά», στην ΕΡΤ 1.Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι χάρη στη συστηματική προετοιμασία που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, θα διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι ταυτόχρονες αναμετρήσεις των ευρωεκλογών, των περιφερειακών, των δημοτικών και των κοινοτικών εκλογών.

ΒΙΝΤΕΟ : Άκουγαν θορύβους καθημερινά στο σπίτι τους – Όταν άνοιξαν τρύπα στον τοίχο έπαθαν σοκ

Ένας περίεργος θόρυβος που ακουγόταν καθημερινά μέσα από το εσωτερικό ενός ξύλινου τοίχου τους έβαλε σε υποψίες…
Σε συνδυασμό με το γεγονός πως είχε αυξηθεί στην αυλή τους η… κινητικότητα από έντομα, τους έκανε να καλέσουν ειδικό.
Φορώντας ειδική στολή, επιχείρησε να ανοίξει μια τρύπα στον ξύλινο τοίχο.
Δείτε στο βίντεο τι ανακάλυψε

Live your myth in Syriza

Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΔ αναφορικά με την υπουργοποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου που αναλαμβάνει το υπουργείο Τουρισμού.

Η ΝΔ αναφέρει πως “σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και ο απόδημος ελληνισμός που αγωνιούσαν τους τελευταίους μήνες για την τύχη του Θανάση του Θεοχαρόπουλου σήμερα νιώθουν επιτέλους ανακουφισμένοι”.
“Του προτείνουμε να υιοθετήσει ως νέο σλόγκαν στο υπουργείο Τουρισμού που αναλαμβάνει το «live your myth in Syriza»”, τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης από την κατασκευάστρια εταιρεία, στην περιοχή της σήραγγας Νεοχωρίου.
Οι ρυθμίσεις αυτές, που αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στην αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού, περιλαμβάνουν το τμήμα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 134,8 και 135,5 (σήραγγα Νεοχωρίου με κατεύθυνση προς Καλαμάτα) και ειδικότερα:
  • Από την Δευτέρα (6.5.2019) έως και την Παρασκευή (10.5.2019) η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από τον κλάδο της σήραγγας της κατεύθυνσης προς Αθήνα (Νεοχωρίου Α), σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Αθήνα θα πραγματοποιείται από παράκαμψη μίας λωρίδας κυκλοφορίας σε ανοιχτή οδό (εκτός σήραγγας).
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.

ΑΞΙΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ... ΚΟΥΒΕΛΗ ! Νέος υπουργός Τουρισμού ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Νέος υπουργός Τουρισμού ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος ορκίζεται στις 7 το απόγευμα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι 40 ετών, Γεωπόνος MSc, Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας και κατάγεται από την Βέροια.
Έχει διδάξει, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ένα σημαντικό εύρος μαθημάτων στον Τομέα της Αγροτικής Πολιτικής, της Αειφόρου Ανάπτυξης, του Αγροτουρισμού και της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.
Έχει εργαστεί σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με αντικείμενο την πολιτική αγροτικής ανάπτυξης, την οικονομική περιβάλλοντος και την διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή.
Στις επιστημονικές του δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται περισσότερα από 50 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και διεθνή επιστημονικά βιβλία.
Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013, όπου και παραιτήθηκε όταν η Δημοκρατική Αριστερά αποχώρησε από την κυβέρνηση διαφωνώντας με την κυβερνητική πολιτική.
Διετέλεσε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2015, θέση στην οποία εκλέχθηκε σε δύο διαδοχικά Συνέδρια της ΔΗΜΑΡ (2ο και 3ο).
Σήμερα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, θέση στην οποία εκλέχθηκε τον Ιούνιο του 2015 στο 4ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.
Το Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκε Βουλευτής Επικρατείας και διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έως το Γενάρη του 2019. Στις 20 Ιανουαρίου 2019 ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, λόγω της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ οριστικοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2019 με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Από τις 6 Απριλίου 2019 συμμετέχει στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, στο πλαίσιο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ στη βάση προγραμματικής συμφωνίας που συνάφθηκε μεταξύ των δύο κομμάτων.

Tης ζήτησαν 15.000 ευρώ για να χειρουργήσουν τον γιο της !«Οργιάζουν» οι τηλεφωνικές απάτες

Tης ζήτησαν 15.000 ευρώ, προκειμένου να χειρουργήσουν και να μην κόψουν το πόδι του γιού της, που δήθεν είχε πέσει θύμα ατυχήματος, άγνωστοι απατεώνες, που τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα προχθές στον Βόλο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, η 90χρονη γυναίκα δέχθηκε προχθές το απόγευμα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα στο σπίτι της, που την ενημέρωσε πως ο γιος της είχε σπάσει το πόδι του, βρισκόταν δήθεν στο Νοσοκομείο και θα έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση.
Σύμφωνα με το e-thessalia.gr ο απατεώνας φέρεται να ζήτησε από τη γυναίκα 15.000 ευρώ, προκειμένου να μην του κόψουν το πόδι! Στο βάθος της τηλεφωνικής ακρόασης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ακουγόταν και μία γυναίκα να κλαίει και να ζητάει από την ηλικιωμένη, να τη βοηθήσει. Πανικοβλημένη η γυναίκα, έκλεισε το τηλέφωνο και επιχείρησε να επικοινωνήσει η ίδια με το παιδί της. Ο άγνωστος, όμως, ανέμενε στην τηλεφωνική γραμμή και κάθε φορά που εκείνη προσπαθούσε να καλέσει τον γιο της, έβγαινε ο άλλος άντρας, που επιτακτικά της έλεγε «πόσα λεφτά έχεις να δώσεις, για να κάνει χειρουργείο στο πόδι ο γιος σου». Να σημειωθεί ότι ο άγνωστος άντρας μιλούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, καλά ελληνικά.
Μάλιστα, αυτό έγινε αρκετές φορές, μέχρι που τελικά ο άγνωστος απογοητεύτηκε ότι δεν επρόκειτο να πάρει χρήματα από τη γυναίκα και έκλεισε το τηλέφωνο.
Τελικά, η ηλικιωμένη, κατάφερε να επικοινωνήσει με τον γιο της, ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία του… Για το περιστατικό, πάντως, ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.
Εξάλλου σε άλλο περιστατικό τηλεφώνησαν σε σύζυγο δημοσιογράφου και προσποιούμενος τον μικρό της γιο και κλαίγοντας ο άγνωστος φέρεται να της είπε, «μαμά εγώ είμαι»… Η γυναίκα πάντως δεν «τσίμπησε» με το τηλεφώνημα που έγινε με απόκρυψη και φέρεται να απάντησε στον άγνωστο πως δεν έχει παιδιά, κλείνοντας το τηλέφωνο…
Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο προχθές το απόγευμα καταγγέλθηκαν εξήντα περιστατικά απόπειρας τηλεφωνικής εξαπάτησης στην αστυνομία.


ethnos.gr

Η κυρά του λιμανιού της Μεγίστης


Κάθε πρωί παίρνει την καρέκλα της και κάθεται δίπλα στη θάλασσα, στο γραφικό λιμανάκι του Καστελόριζου με τα επιβλητικά, λουσμένα με χρώματα και φως, αρχοντικά. Τα σπουργίτια την περιμένουν στο ίδιο σημείο, γνωρίζουν ότι είναι συνεπής στο ραντεβού της, την ίδια ώρα θα είναι εκεί για να τους δώσει τροφή. Η Χριστίνα Νίτη είναι 87 ετών και κάθε ρυτίδα στο πρόσωπο της θυμίζει τα υπέροχα πετρόχτιστα σοκάκια του νησιού. Όταν αναφέρεται, στον ακριτικό τόπο της, το πρόσωπό της γαληνεύει.
«Εδώ γεννήθηκα, εδώ έζησα τη ζωή μου. Είμαι 87 ετών και έχω πέντε παιδιά, 20 εγγόνια και δισέγγονα και όλα είναι εδουνά. Εδώ είναι η πατρίδα μου, εδώ είναι το σπιτάκι μου, κάθε πρωί παίρνω την καρεκλίτσα μου και κάθομαι στο λιμάνι, πουθενά αλλού δεν πάω, ταΐζω τα σπουργίτια και τις γάτες», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναφέρει πως «αν και είναι μακριά το Καστελόριζο, το "κολάι" μας το κάμουμε άμα θα έρθει το παπόρι».
Δεν είναι εύκολο για τους ηλικιωμένους να ζουν στο πανέμορφο αλλά απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου, ειδικά όταν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως η Χριστίνα Νίτη που όπως λέει, «έχει την καρδιά της».
«Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, λιποθυμούσα και οι γιατροί στη Ρόδο μου έβαλαν βηματοδότη. Για να πάω όμως να με εξετάσουν δεν είναι εύκολο. Το καράβι για Ρόδο, κάνει περίπου τέσσερις ώρες. Ποτέ δεν γυρνάμε πίσω την ίδια ημέρα, συνήθως χρειάζεται να μείνουμε τέσσερις ημέρες, για να μας δουν οι γιατροί και να κάνουμε τις εξετάσεις. Εάν δεν υπάρχει κάποιος γνωστός για να μας φιλοξενήσει στο σπίτι του, αναγκαστικά πηγαίνουμε σε ξενοδοχεία και τα έξοδα είναι πολλά» επισημαίνει και διευκρινίζει: «παίρνω σύνταξη 300 ευρώ και πληρώνω τα 110 ευρώ στο ενοίκιο, έχω τα φάρμακα και το φαΐ, δεν φτάνουν για να πάω στη Ρόδο να δω τους γιατρούς. Τα παιδιά δεν μπορούν να βοηθήσουν, μου φέρνουν κάνα ψαράκι να φάω αλλά και αυτά δεν έχουν δουλειές».
Δεν την πτοούν όμως τα προβλήματα και δηλώνει ευγνώμων, καθώς στο Καστελόριζο «έχουμε και καλούς ανθρώπους, έχουμε τη γιατρό μας και τον φαρμακοποιό του στρατού», λέει και με ένα μελωδικό, όπως είναι η διάλεκτος του νησιού, παράπονο εκμυστηρεύεται ότι: «Εδώ είμαστε στη μοναξιά, όποιος έρχεται μας δίνει μεγάλη χαρά, είναι πολύ καλό για το νησί, πρέπει να δουλέψει και ο κόσμος. Τα μαγαζιά δεν έχουν πολλή δουλειά. Πρέπει να μας νοιάζονται και εμάς, μωρό μου. Πλέον δεν υπάρχουν ούτε ψάρια. Κάποτε πηγαίναμε στην Τουρκία, ψαρεύανε και πορευόταν η οικογένεια, τώρα όμως είναι δύσκολο να γίνει αυτό» αναφέρει με την ελπίδα να αλλάξει γρήγορα η κατάσταση.
Η ογδονταεπτάχρονη νησιώτισσα έχει ζήσει πολλές δυσάρεστες συνθήκες, καθώς το νησί έχει βομβαρδιστεί, λεηλατηθεί και καεί πολλές φορές, μεταξύ άλλων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε και η ίδια όπως και εκατοντάδες άλλοι κάτοικοι του Καστελόριζου αναγκάστηκαν να αφήσουν το νησί τους και να βρεθούν πρόσφυγες σε άλλες χώρες. «Αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε όλο τον κόσμο με τον πόλεμο, πήγαμε στην Τουρκία, στην Κύπρο και στην Παλαιστίνη, ήρθαμε όμως πάλι στον τόπο μας. Το Καστελόριζο είναι πατρίδα μου» δηλώνει με περηφάνια για τη νήσο Μεγίστη.

Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΞΙΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ, ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗ, ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟΣΟ ΠΡΟΩΡΑ

  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
 
Όταν ένας αξιόλογος άνθρωπος φεύγει από την ζωή συ­νηθίζεται από τους αρχαιοτάτους χρόνους, να εκφωνείται επικήδειος λόγος σχετικά με την ζωή» τη δράση και την προ­σφορά του αποδημήσαντος.
Οι πρόγονοι μας από αρχαιοτάτων χρόνων πίστευαν ότι η αρετή, η τιμιότης και η προσφορά, πρέπει να βραβεύονται! γιατί όπου βραβεύεται η αρετή, εκεί ξεφυτρώνουν άριστοι άνθρωποι. Ο Περικλής στον επιτάφιο αναφέρει " οίς γάρ αρετής αθλα μέγιστα κείνται τήδε και άριστοι άνδρες ανα­φύονται".
Και επειδή ο αγαπημένος μας Κώστας ήταν ένα αξιόλογο άτομο, γεμάτο προσφορά και καλοσύνη, αξίζει να πούμε δύο λόγια αντάξια της μεγαλοσύνης της. Τον γνώριζα από την Αθήνα πάντα μάχιμος στην ελεύθερη ραδιοφωνία, σε περιοδικά γνώμης, στην πρώτη γραμμή της είδησης, πάντα για να μεταδώσει στο κοινό την αλήθεια. Βράχος ηθικής και φιλίας, άριστος συνομιλητής γεμάτος σεβασμό για το λειτούργημα που εκτελούσε
Γνωρίζω ότι η στιγμή είναι κρίσιμη και δύσκολη. Γνωρίζω το άγχος την λύπη και την κούραση των συγγενών της και όλων μας και θα φροντίσω να είμαι σύντομος.
Ηρθαμε όλοι σήμερα εδώ. Οι συγγενείς σου, οι φίλοι σου και όσοι είχαν την τιμή και την ευτυχία να σε γνωρίσουν, για να αποτίσουμε φόρο τιμής και εκτίμησης σε σένα αλησμόνητε
Ηρθαμε να ρίξουμε το δάκρυ μας για τον άδικο, τον αναπάντεχο και πρόωρο χαμό σου.
Θα μπορούσε κανείς να μιλάει, ώρες για το μεγαλείο της ψυχής της, την καλοσύνη και τις αρετές της. Αλλά οι στιγμές είναι για όλους μας δύσκολες και εγώ που είχα την μεγάλη τιμή και την μεγάλη ευθύνη να δουλέψω κοντά σου, βρίσκομαι απροετοίμαστος και σε δυσκολία να πω περισσότερα, διότι φοβούμαι μήπως με τα φτωχά μου λόγια δεν αποδώσω τα πρέποντα και σμικρύνω το μεγαλείο της. Για όλους ο χαμός του είναι κάτι το αβάσταχο. Αλλα τι να πει κανείς και πώς να παρηγορήσει την χαροκαμένο σύζυγό της, τα παιδιά της και όλους τους συγγενείς της.
ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ
Η ώρα αυτή είναι δύσκολη, ο πόνος βαρύς και ασήκωτος. Ποτέ στη ζωή μου δεν σκέφτηκα ότι θα βρισκόμουν σε αυτή τη θέση, να είμαι αναγκασμένος να αποχαιρετίσω ένα φίλο, ένα άριστο συνεργάτη, ένα πραγματικό οικογενειάρχη. Ναι Κώστα, είναι οδυνηρό για όλους εμάς, να αποδεχθούμε και να ζήσουμε με αυτή την απώλεια.
Τώρα, η οικογένειά σου, οι φίλοι σου, οι συγγενείς σου και η μεγάλη σου οικογένεια των μέσων που υπηρέτησε, αποχαιρετούν το μάταιο και ταλαιπωρημένο σώμα σου. Σήμερα, δεν αποχαιρετούμε τη ψυχή και το πνεύμα σου. Όχι φίλε, δεν έφυγες, δεν μπορείς να φύγεις. Είσαι εδώ, ανάμεσά μας και θα ζεις καθημερινά μαζί μας, μέσα από τις αναμνήσεις, τις νουθεσίες, τους αγώνες, τις παρεμβάσεις, τους χειρισμούς και τις αποφάσεις σου. Το έργο και η μορφή σου δεν μπορούν να σβήσουν ποτέ.. Πάντα πρώτος στις δύσκολες αποστολές, σ΄ ένα αγώνα μεταξύ του ανέφικτου και του εφικτού.
Έμεινες φίλε μου μέχρι το τέλος αναλλοίωτος και αυθεντικός. Απόλυτος αλλά και δίκαιος. Σταθερός και ευρηματικός. Ειλικρινής και διορατικός Παθιασμένος με τη ζωή και την μεγάλη σου αγάπη. Ελεύθερο πνεύμα, χωρίς φραγμούς. Έτοιμος να ακούσεις, να συζητήσεις, αλλά και να αναλάβεις το κόστος και τις επιπτώσεις των αποφάσεών σου. Δε σε φόβιζε ο δρόμος, αυτό που σε ένοιαζε ήταν ο τελικός προορισμός και ο στόχος.
Και σε αποδέχτηκα φίλε, όπως με αποδέχθηκες και εσύ. Αποδέχθηκα ένα άνθρωπο ευθύνης και δημιουργικότητας που κατάφερε στη ζωή του να κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση εχθρών και φίλων. Ένα άνθρωπο που πετούσε ψηλά, γι΄ αυτό έβλεπε μακριά.
Να είσαι σίγουρος ότι κοντά σου γίναμε καλύτεροι άνθρωποι. Αντίο ας είναι ελαφρύ το χώμα της Μεσσηνίας που σε σκεπάζει..
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ 
Δημοσιογράφος Παλμός 90,5,
 Μέλος Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων
 
 
 
ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΚΩΣΤΑ 
 
Στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Εύα Μεσσηνίας γράφτηκε ο επίλογος για τον Κώστα Θεοδωρακάκη, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή ανήμερα του Πάσχα στη διάρκεια της εκδήλωσης του σαϊτοπολέμου. Πλήθος κόσμου βρέθηκε εκεί για το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Κώστα, ο οποίος αφήνει πίσω του γυναίκα και δύο παιδιά, με την οδύνη να είναι αβάσταχτη. Όλοι ήταν εκεί από κάθε χώρο με ένα συγκλονιστικό τελευταίο αντίο στον αγαπητό Κώστα. 
 Ανάμεσά τους η οικογένεια του Παλμός 90,5, ο κεντρικός διαχειριστής των ιστοσελίδων ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΩΝ ιστοσελίδων και δημοσιογράφος του σταθμού και της εφημερίδας ΦΩΝΗ Γ. Μποζίκας, με μια ιδιαίτερα ξεχωριστή και χαρακτηριστική συγκινητική στιγμή. Μαζί όλοι οι κάτοικοι του όμορφου χωριού της Μεσσηνίας, μέσα από μια διαδρομή που η ανοιξιάτικη φύση σε ηρεμει.. Ωστόσο μετά τον τελευταίο αποχαιρετισμό συνοδεύτηκε μαζί με τους διαχειριστές μας η ακολουθία στο Κοιμητήριο του χωριού, για την τελευταία κατοικία του Κώστα που συγγενείς και φίλοι ξέσπασαν σε λυγμούς..Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει...

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ : Κλειδώνουν οι συνδυασμοί με ….αποχωρήσεις

Λίγα 24ωρα  πρίν κατατεθούν οι συνδυασμοί των υποψηφίων δημάρχων του δήμου Πύλου Νέστορος στο Πρωτοδικείο επισημοποιείται πλέον η αποχώρηση  του αναγγελθέντος  υποψήφιου δημοτικού συμβούλου  από τον συνδυασμό του Δημήτρη Βρεττάκου  Φώτη Καλδή στην Δ.Ε Πύλου .
Ο κος Καλδής  με δήλωση του στο Newsmesssinia  αναφέρει ότι το όνομα του  αναγγέλθηκε εκ παραδρομής και ουδέποτε ήταν στις προθέσεις του να κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου .

Ακόμα μία «λύση συνεργασίας » είχαμε στον συνδυασμό «Κοινωνία σε κίνηση» του υποψηφίου δημάρχου Ηλία Κανάκη.
Ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Γαιτάνης της Δ.Ε.Νέστορος   του οποίου είχε αναγγελθεί η κάθοδος  με τον συγκεκριμένο συνδυασμό  αποχώρησε σύμφωνα με δήλωση του  στο Newsmessina  για λόγους αρχής

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2019 ! Χρωστάει ΕΝΦΙΑ για ακίνητο που...δεν του ανήκει

Μπλεγμένος στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας έχει βρεθεί ένας 55χρονος από τη Θεσσαλονίκη. Λόγω λάθους στον ΑΦΜ του νεκρού πατέρα του, έχει βρεθεί να χρωστά ΕΝΦΙΑ για ένα ακίνητο που βρίσκεται στην Αθήνα και το οποίο δεν τους ανήκει.
Συγκεκριμένα, εμφανίζεται να έχει οφειλή 2.060 ευρώ στο δημόσιο και παρότι η εφορία αναγνωρίζει το λάθος, κάθε μήνα του κατάσχουν χρήματα.
Στα τέλη του 2018 ο εκπαιδευτικός έλαβε το ειδοποιητήριο στα χέρια του. Ψάχνοντας έφτασε στην άκρη του νήματος διαπιστώνοντας πως από το 2011 εκκρεμούσε το χρέος μέσω της ΔΕΗ. Απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες, το λάθος αναγνωρίζεται, η ταλαιπωρία όμως συνεχίζεται...
“Πήγα στη ΔΕΗ και αναγνώρισε το λάθος και αφαίρεσε τον ΑΦΜ αυτό από τα μητρώα τους και γράφει εκ παραδρομής ότι καταχωρήθηκε το ΑΦΜ του πατέρα μου” δηλώνει στον ΑΝΤ1.
Ίδια απάντηση παίρνει και από την εφορία. Όχι μόνο δεν διαγράφεται το χρέος αλλά του κατάσχουν χρήματα από τη μισθοδοσία του.
Φαίνεται πάντως πως η περίπτωση του 55χρονου δεν είναι η μοναδική. Όπως τον ενημέρωσαν από τη ΔΕΗ αλλά και την αρμόδια ΔΟΥ που απευθύνθηκε έχουν γίνει πολλά τέτοια λάθη. Οι υπάλληλοι μπορεί να έχουν κάθε καλή πρόθεση να βοηθήσουν δυστυχώς όμως δεν μπορούν να κάνουν κάτι.
Ο εκπαιδευτικός έχει απευθυνθεί και στο Συνήγορο του Πολίτη. Δεν θέλει να προσφύγει ακόμα στα διοικητικά δικαστήρια καθώς ελπίζει πως έστω και καθυστερημένα θα δοθεί λύση.

ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑ

Τι παραπονιόμαστε; 
Αυτος είναι ο Έλληνας, αυτοι είμαστε όλοι. 
Μία γύφτικη κομπανία που κομπάζουμε ότι έχουμε σπουδαίους αρχαίους προγόνους, που γέννησαν τη δημοκρατία, αλλά γουστάρουμε μία χούντα να στρώσει τη χώρα, εναν Παπαδόπουλο, έναν Στάλιν έναν Μαδούρο! 
Αλλά ψηφίζουμε έναν Μαυρογιαλούρο για να μας διορίσει το παιδί έξι μήνες στο δήμο στην καθαριότητα, σε ..κάποιο γραφείο.. 
Ο Έλληνας που παρκάρει σε πεζοδρόμια και κλείνει τους δρόμους σε πεζούς και ανάπηρους! 
 Που πίνει φρέντο εσπρέσσο για να του γίνουν τα νεύρα χειρότερα από ότι είναι, για να βρίζει τη γυναίκα που οδηγάει παραδίπλα ,την ίδια τη γυναίκα για την οποία θα ακούει Καρρά και θα σκούζει που τον εγκατέλειψε ! 
Αλλά τι μας νοιάζει; στην υγειά της αχάριστης και ριξε 50 κροτίδες και 20 μπιστολιες το Πάσχα, για να ακούσει η αχάριστη που πήγε στη Μύκονο και δεν ήρθε στη Θήβα ή στην Καλαμάτα για να φάει κοκορέτσι, αλλά πήγε για σούσι με τον Άραβα η ξεκολη ! 
Αυτοί είμαστε , θέλουμε να ζήσει το κράτος και η χώρα και να πατάξει τη φοροδιαφυγή ,αλλά κοιτάμε να αρπάξουμε ότι μπορούμε αφορολόγητο, γιατί ασε, θα πληρώσει κανένας άλλος μαλακας, εμείς είμαστε καταφερτζήδες! 
Εμείς οι Ελληναράδες μπορούμε να καταδικάσουμε σε κλείσιμο μαγαζιά, καφετέριες και ταβέρνες, άμα δεν μας αφήσουν να καπνίσουμε! Ποιος αντικαπνιστικός νόμος; εμείς τα παλικάρια φουμάρουμε στριφτό, και ρίχνουμε και φυτοφάρμακα με το τσουβάλι στο χωράφι, άμα είναι να πεθάνεις, θα πεθάνεις λαχείο είναι! Και τι να κάνεις άμα σε πάρει τηλέφωνο το μωρό σου, δεν μπορείς να μην απαντήσεις στο κινητό οδηγώντας , ούτε και να δεις βέβαια το μηχανάκι που θα το πάρεις παραμάζωμα! 
Τατουάζ, τρύπιο παντελόνι και ροτβάιλερ σκύλο ! 
Κι αν αύριο η μόδα θέλει έναν πύθωνα γύρω από το λαιμό σου να κάθεσαι και να πίνεις τον καφέ σου, θα το κάνεις γιατί είσαι φιλόζωος και φιλομοδος ! Προχωρημένος τύπος, κάτοικος μιας χώρας που δεν ξέρει πού ανήκει, στη μόδα στη ρόδα, στην ασχετοσύνη ή στον ψεύτοτσαμπούκα;;
 Μην περνάτε απέναντι το δρόμο, προσέξτε γιατί περνάει ο Ελληνάρας με το όχημα που πρέπει να δείξει ότι κλάνει η εξάτμιση του, και όλες οι γκόμενες έχουν κλασει μαλλί και τον περιμένουν! 
 Είμαστε δυο, είμαστε τρεις ,είμαστε πολύ περισσότεροι…..


Θοδωρος Γαλανοπουλος

ΒΙΝΤΕΟ - Βαρουφάκης στο One Channel : Ο Τσίπρας είναι ο μόνος πρωθυπουργός που πέρασε δύο μνημόνια

Μιλώντας για τα πάντα εξήγησε τι συνέβη το α' εξάμηνο 2015, απαντώντας και στις κατηγορίες ότι η διαπραγμάτευσή του κόστισε 200 δισ. ευρώ. 
Μίλησε ακόμη για τον «προσωπικό φίλο του» Τζούλιαν Ασάνζ, αλλά και για τη σχέση ζωής με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου.


Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο One Channel, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ο μόνος πρωθυπουργός που πέρασε δύο μνημόνια: «το 3ο και το 4ο, το οποίο βέβαια ονόμασε μεταμνημόνιο».
Τόνισε δε ότι το «μεταμνημόνιο» -στο οποίο κατά την άποψη του βρίσκεται η Ελλάδα τώρα- είναι το πιο σκληρό, το πιο μακρύ σε διάρκεια και το πιο επαχθές.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε για τους πάντες και τα πάντα, εξηγώντας τι συνέβη το πρώτο εξάμηνο του 2015, απαντώντας στις κατηγορίες ότι η διαπραγμάτευσή του κόστισε περίπου 200 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ξεσκεπάζοντας τις εγκληματικά λάθη και τις αποτυχημένες συνταγές της τρόικας.
Μίλησε ακόμη για τον «προσωπικό φίλο του» Τζούλιαν Ασάζν, αλλά και για τη σχέση ζωής με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου.

Η Huawei παρουσίασε υποδομές τεχνητής νοημοσύνης στο Ντουμπάι

Η κινεζική εταιρία σύγχρονης τεχνολογίας Huawei παρουσίασε υποδομές τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην διάσκεψη (AI Everything Summit) που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι.
 Παράλληλα, η κινεζική εταιρία παρουσίασε την παγκόσμια αναπτυξιακή της στρατηγική ΑΙ, ενώ στην διάσκεψη αυτή, έλαβαν μέρος κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πελάτες και ειδικοί στην σύγχρονη τεχνολογία με την πραγματοποίηση ειδικών συζητήσεων και παρουσιάσεων.
 Η υποδομή τεχνητής νοημοσύνης της Huawei συμπεριλαμβάνει την πλατφόρμα υπολογιστών Atlas AI, με ένα πλαίσιο εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης που δίνει την ευκαιρία στις τοπικές βιομηχανίες να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη ενός πλήρως διασυνδεδεμένου έξυπνου κόσμου.

 Ν.Χ.

ΒΙΝΤΕΟ - Boeing 737 με 136 επιβάτες κατέληξε σε ποτάμι στη Φλόριντα

Ένα αεροσκάφος Boeing 737 με 143 επιβαίνοντες ξέφυγε χθες Παρασκευή από τον διάδρομο προσγείωσης του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα και κατέληξε στον ποταμό Σεντ Τζονς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 21 άνθρωποι.
Το γραφείο του σερίφη του Τζάκσονβιλ ανακοίνωσε στο Twitter ότι οι 21 τραυματίες διακομιστήκαν στο νοσοκομείο και η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.
Το αεροσκάφος, ένα Boeing 737-800 που είχε αναχωρήσει από την αμερικανική στρατιωτική βάση του Γκουαντάναμο στην Κούβα με 136 επιβάτες και επτά μέλη πλήρωμα, κατάληξε στον ποταμό Σεντ Τζονς που βρίσκεται στο τέλος του διαδρόμου προσγείωσης του στρατιωτικού αεροδρομίου του Τζάκσονβιλ περίπου στις 21:40 (τοπική ώρα), δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Δεν είναι παχύδερμα. Είναι ανήθικοι

Παχύδερμος είναι αυτός που, επειδή έχει παχύ δέρμα, δεν αισθάνεται τα ερεθίσματα που τον αγγίζουν. 
Με άλλα λόγια, είναι αναίσθητος. 
Δεν αντιδρά.
Μεταφορικά σημαίνει πως δεν συμπάσχει, δεν συγκινείται, δεν χαίρεται και δεν λυπάται. Απαθής παρατηρεί τα γεγονότα.
Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι επιεικείς μπροστά στο πώς αντέδρασαν ο πρωθυπουργός και υπουργοί του την μοιραία εκείνη νύχτα της καταστροφής στο Μάτι, καθώς δεν αποτυπώνουν σε όλη της την έκταση, την ανηθικότητα τους.
Εκείνο το βράδυ μια ομάδα πολιτικών στελεχών και κρατικών λειτουργών, συσκεπτόταν όχι για να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και τις περιουσίες τους, αλλά για να μηχανευθούν τρόπους να συγκαλύψουν την
κατάσταση και τις ευθύνες τους.
Και σε αυτόν τον απάνθρωπο σχεδιασμό ενεπλάκη και ο πρωθυπουργός. Συνειδητά, συμμετείχε σε εκείνην την σκηνοθετημένη παράσταση για να καθησυχάσουν τον κόσμο, όταν η καταστροφή συνετελείτο ήδη.
Και δεν ήταν μόνον αυτό.
Την άλλη ημέρα μια άλλη ομάδα συσκέφθηκε για το πώς θα δώσει αξιοπιστία στα ψέμματα που ειπώθηκαν την προηγούμενη νύχτα.
Κατασκεύασαν, μια φωτογραφία από δορυφόρο που αποδείκνυε πως δημιουργήθηκαν συγχρόνως πολλές εστίες πυρκαγιάς κι έτσι η κατάσβεση τους ήταν ανθρωπίνως αδύνατη. Μόνον που αποδείχθηκε πως η σχετική φωτογραφία ήταν «μαϊμού».
Την κατασκεύασαν, για να παραπλανήσουν. Κάποιο ανθρώπινο χέρι ζωγράφισε τις πολλές εστίες φωτιάς. Και όταν ζητήθηκαν οι πρωτότυπες φωτογραφίες, ουδέποτε επιδείχθηκαν.
Απατεώνες.
Στην συνέχεια, και ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξανόταν, ανακάλυψαν τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες, ρίχνοντας την ευθύνη για ό,τι έγινε στους κατεστραμμένους. Μάλιστα, ο τότε υπουργός Εθνικής Αμύνης Π. Καμμένος επισκέφθηκε την περιοχή για να κουνήσει αυστηρά το δάχτυλο του σε έναν πυρόπληκτο, ενώ μια κοπέλα που άκουγε τον διάλογο, έκλαιγε.
Ευτυχώς ή μάλλον δυστυχώς, υπάρχουν οι σχετικές φωτογραφίες.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ανεπάρκεια; Ολιγωρία; Ή κάτι άλλο βαρύτερο και χειρότερο; Όλα μαζί. Οι κυβερνώντες, με πρώτον –πρώτον τον πρωθυπουργό αποδείχθηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν αυτήν την κρίση. Δεν μπόρεσαν να εκτιμήσουν το μέγεθος της. Αν μέναμε σε αυτά, θα λέγαμε πως και άλλες κυβερνήσεις, προηγουμένως, στάθηκαν κατώτερες των περιστάσεων στην αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων. Εκείνο που διακρίνει τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς του από τους προηγούμενους είναι πως στην ανικανότητα τους και στην ανεπάρκεια τους, προστέθηκε και η ανηθικότητα τους. Γιατί δεν ήταν απλώς αναίσθητοι, καθώς συμμετείχαν συνειδητά σε μια απόπειρα εξαπάτησης και παραπλάνησης των πολιτών, ενώ συνάνθρωποι μας καιγόταν ζωντανοί. Συσκέφθηκαν, σχεδίασαν και εκτέλεσαν ένα σχέδιο, όχι για να περιορίσουν την καταστροφή, αλλά για να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες. Είπαν ψέμματα σε εκατομμύρια Έλληνες πολίτες. Χωρίς να διαθέτουν στοιχειώδες ήθος, αδιαφόρησαν για τους κατεστραμμένους, και δήλωσαν μάλιστα την λύπη τους για την ατυχία που «έκατσε» σε αυτούς τόσο μεγάλη καταστροφή και χάλασε την φιέστα της «εξόδου από τα μνημόνια». Και τολμούν οι ανήθικοι και ζητούν την ψήφο μας, χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς καμιά συγγνώμη. Τα όσα αποκαλύφθηκαν στην προχθεσινή εκπομπή του κ. Α. Παπαχελά καθιστούν αναγκαία και επιβεβλημένη την πολιτική συντριβή αυτής της συμμορίας. Το πρόβλημα πλέον δεν είναι μόνον πολιτικό. Είναι πρωτίστως ηθικό.

  Σ. Μουμτζής
liberal.gr

Με το πενάκι του ΚΥΡ


Στρατιώτης έπεσε στο ενεργό ηφαίστειο Κιλαουέα και επέζησε

Την τύχη με το μέρος του είχε ένας Αμερικανός στρατιώτης, ο οποίος έπεσε μέσα στο ενεργό ηφαίστειο της Χαβάης, Κιλαουέα, και επέζησε. Στο σημείο έσπευσαν συνεργεία διάσωσης που ανέσυραν με ασφάλεια τον 32χρονο στρατιώτη και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση. Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ότι η κατάσταση του στρατιώτη παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή.
Ο άνδρας είχε σκαρφαλώσει στην καλδέρα του ηφαιστείου Κιλαουέα, όταν έπεσε και παρασύρθηκε στον γκρεμό για τουλάχιστον 25 μέτρα.
Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ξαφνικά το έδαφος έφυγε κάτω από τα πόδια του 32χρονου άντρα. Το συμβάν σημειώθηκε στις 18:30 τοπική ώρα, ενώ τα συνεργεία διάσωσης κατάφεραν να εντοπίσουν τον Αμερικανό στρατιώτη δυόμισι ώρες μετά.
Όταν τον πλησίασαν, εξακρίβωσαν ότι ήταν ζωντανός.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής ηγεσίας, ο 32χρονος βρισκόταν στο νησί στο πλαίσιο στρατιωτικής εκπαίδευσης. Δεν έχει διευκρινιστεί αν τη στιγμή του ατυχήματος, βρισκόταν σε κάποια αποστολή.
Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας έχει χαρακτηρίσει το Κιλαουέα ως το πιο ενεργό ηφαίστειο στον πλανήτη.

Το σκίτσο της ημέρας με το πενάκι του FRATELLO


3.5.19

ΒΙΝΤΕΟ - Νέα υπόθεση με ...τερλίκια ! Πρόστιμο 13.000 ευρώ σε ηλικιωμένη

 «Θέλω να πεθάνω ήσυχη. Να μην έχω χρέος ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου» αναφέρει....

Μετά το σάλο που προκλήθηκε με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην γιαγιά που πωλούσε τερλίκια σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκαν και άλλες αντίστοιχες υποθέσεις με πρόστιμα σε πολίτες για παρόμοιες υποθέσεις.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr μία 82χρονη ομογενής από την Ρωσία απευθύνει έκκληση στις αρμόδιες Αρχές να της «σβήσουν» το πρόστιμο των 10.000 ευρώ που της επιβλήθηκε πριν από πέντε χρόνια όταν συνελήφθη από αστυνομικούς στην πλατεία Αριστοτέλους να πουλά τερλίκια.

Έκπληκτη η κόρη της ηλικιωμένης διαπίστωσε πριν λίγες ημέρες όταν θέλησε να υποβάλει την φορολογική δήλωση της μητέρας της πως στα 10.000 ευρώ προστέθηκαν άλλα 3.358 ευρώ τόκοι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα όλα συνέβησαν το 2014 όταν η 78χρονη τότε κ. Μαρία, χωρίς κανένα εισόδημα και με ανάγκη να αγοράζει φάρμακα αποφάσισε για να μπορέσει να εξασφαλίσει τα προς το ζην να πάρει τα τερλίκια που έπλεξε και να τα πουλήσει στην πλατεία Αριστοτέλους. Πριν καλά καλά «στήσει» το εμπόρευμα της σε αυτοσχέδιο πάγκο την συνέλαβαν.

Σύμφωνα με την κόρη της οι αστυνομικοί την έσυραν στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, όπου η γιαγιά παρέμεινε για εννέα ολόκληρες ώρες, λιποθύμησε και έκλαιγε συνεχώς. Την επόμενη ημέρα η κόρη της η οποία βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της είδε το πρόστιμο που της επιβλήθηκε. Πήγε στην Αστυνομία, όπου την διαβεβαίωσαν πως δεν θα κληθεί να πληρώσει κάτι. Μετά από έξι μήνες διαπίστωσε ότι το πρόστιμο δεν είχε «σβηστεί». Επισκέφτηκε τα Δικαστήρια, την Αστυνομία, το ΙΚΑ, την Περιφέρεια, Δικηγόρους και Λογιστές οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι.

Ακολούθησαν δυο δικαστήρια, στο ένα η γυναίκα έχασε και της βεβαιώθηκε το πρόστιμο, στο δεύτερο κέρδισε και έτσι σήμερα παραμένει ελεύθερη. «Θέλω να πεθάνω χωρίς χρέος» εξηγεί με δάκρυα στα μάτια.

«Κατέβηκα να πουλήσω για πρώτη φορά τερλίκια και με συνέλαβαν. Ήθελα να βρω χρήματα. Δεν έχω έσοδα» εξηγεί. «Για πόσο θα με ζουν και θα με ταΐζουν οι γείτονες» αναρωτιέται η γιαγιά που κατοικεί στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης, μια από τις φτωχογειτονιές του νομού».

Η κόρη της ηλικιωμένης είναι επίσης άνεργη. «Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το χρέος» λέει και ζητά από τις Αρχές να διαγράψουν το πρόστιμο. «Θέλω να πεθάνω ήσυχη. Να μην έχω χρέος ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου» αναφέρει.

Συσκευές POS (ηλεκτρονικές συναλλαγές) στα ταξί

Συσκευές POS θα πρέπει να διαθέτουν πλέον οι οδηγοί ταξί, καθώς μόνο έτσι μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους και να αποδίδουν στις πλατφόρμες το δικό τους μερίδιο.
Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώθηκε η συμφωνία με την Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων, με την οποία επέρχονται αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούν οι πλατφόρμες διαμεσολάβησης μεταφοράς επιβατών, όπως η Beat.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ (Πανελληνια Ομοσπονδία Ταξί) , με την οποία γίνεται ενημέρωση των επαγγελματιών αυτοκινητιστών: «Όσοι συνάδελφοι συνεργάζονται με εταιρίες εφαρμογών πρέπει να εναρμονιστούν με τις διατάξεις του Ν 4607/2019 και συγκεκριμένα το άρθρο 75 με το οποίο τροποποιείται το άρθρο 12 του ν. 4530/2018 ως εξής:
- Η παρ. 9 του άρθρου 12 του ν. 4530/2018 (Α΄ 59) αντικαθίσταται ως εξής: Εφόσον η μεταφορά διενεργείται εντός της ελληνικής επικράτειας, τα έσοδα από την άσκηση της δραστηριότητας διαμεσολάβησης φορολογούνται με βάση την κείμενη φορολογική νομοθεσία. Οι φορείς διαμεσολάβησης εκδίδουν φορολογικό στοιχείο προς τους εκμεταλλευτές των οχημάτων για το ποσό της συμφωνηθείσας αμοιβής.
- Ο εκμεταλλευτής του οχήματος εκδίδει το προβλεπόμενο φορολογικό στοιχείο της συνολικής αμοιβής στον καταναλωτή, στην οποία συμπεριλαμβάνεται με διακριτή αναγραφή και η συμφωνηθείσα αμοιβή του φορέα διαμεσολάβησης.
- Εν συνεχεία, για κάθε ημέρα γίνεται εκκαθάριση και η προκύπτουσα αμοιβή του φορέα διαμεσολάβησης καταβάλλεται από τον εκμεταλλευτή του οχήματος σε αριθμό λογαριασμού πληρωμών του φορέα, φυσικού ή νομικού προσώπου ή οποιασδήποτε οντότητας, ο οποίος έχει την υποχρέωση ανά μήνα, να εκδίδει το προβλεπόμενο φορολογικό στοιχείο με τη συνολική μηνιαία αμοιβή, που προκύπτει από τις ημερήσιες εκκαθαρίσεις, οι οποίες του έχουν καταβληθεί».
Και κατάληγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ: «Με αυτή την τροπολογία απαγορεύεται η είσπραξη του κομίστρου από κάθε διαμεσολαβητική εταιρία. Το κόμιστρο το εισπράττει μόνο ο ταξιτζής. Η αμοιβή του διαμεσολαβητή καταβάλλεται στο τέλος του μήνα με την έκδοση σχετικού παραστατικού (τιμολογίου) και αφορά μόνο την συμφωνηθείσα προμήθεια. Οτιδήποτε διαφορετικό συνιστά φορολογική παράβαση».

Από την πλευρά της η Βeat, με ανακοίνωσή της, τονίζει πως είναι ευπρόσδεκτη η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή σχετικά με την εγκατάσταση POS στα ταξί. Η ρύθμιση, αναφέρει η εταιρεία, δεν επιφέρει απολύτως καμία αλλαγή στη χρήση πλαστικού χρήματος για τις συναλλαγές ανάμεσα στους επιβάτες που επιλέγουν τη Beat για να βρουν ταξί και τους αυτοκινητιστές που συνεργάζονται μαζί της. Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (τροποποίηση της παραγράφου 9 του άρθρου 12 του Ν.4530/2018) δεν έχει καμία επίπτωση στις δραστηριότητές της BEAT στην Ελλάδα. Αντιθέτως, παραθέτει διευκρινίσεις επί διαδικαστικών θεμάτων που επιβεβαιώνουν ακριβώς τον τρόπο λειτουργίας της ΒΕΑΤ σε πλήρη συμμόρφωση με την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή φορολογική νομοθεσία και τη νομοθεσία για τις υπηρεσίες πληρωμών- και δεν επιφέρει καμία άμεση αλλαγή ούτε στις σχέσεις της με τους συνεργαζόμενους αυτοκινητιστές, αλλά ούτε και στις νόμιμες υποχρεώσεις τους. «Είμαστε βέβαιοι ότι οποιαδήποτε άλλη αναφορά προς την αντίθετη κατεύθυνση δεν μπορεί παρά να είναι εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου», σημειώνει η εταιρεία. Προσθέτει πως η ίδια εφαρμόζει με συνέπεια τους νόμους της χώρας και θα συνεχίσει να δίνει διέξοδο στους αυτοκινητιστές των ταξί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους, ακόμα και εάν αυτοί δεν διαθέτουν POS, σε απόλυτη συμμόρφωση με τη νομοθεσία.

Φυλακή 30 μήνες με αναστολή στον καταστηματάρχη που γρονθοκόπησε ελεγκτή της ΑΑΔΕ

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε από το δικαστήριο στον ιδιοκτήτη της καφετέριας στην Αλεξανδρούπολη που επιτέθηκε στον ελεγκτή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης της καφετέριας είχε επιτεθεί με γροθιές στον ελεγκτή κατά τη διάρκεια του ελέγχου που έδειξε ότι δεν έκοβε αποδείξεις.

Θεραπευτικές τεχνικές με ραδιοσυχνότητες καταστρέφουν τον καρκίνο στο ήπαρ, στο πάγκρεας και στα χοληφόρα

Οι χειρουργικές παθήσεις του ήπατος των χοληφόρων και του παγκρέατος βαίνουν αυξανόμενες σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών στα επόμενα 20 χρόνια ενδεχομένως το ηπακυτταρικό καρκίνωμα να είναι πρώτο σε συχνότητα, ενώ την ίδια αλματώδη αύξηση παρουσιάζει και το καρκίνωμα του παγκρέατος. Οι καρκίνοι αυτοί έχουν σαφώς κακή πρόγνωση με τον καρκίνο του παγκρέατος να έχει την χειρότερη, καθώς ο μέσος όρος επιβίωσης μετά από μία πολύ καλή θεραπευτική εκτομή, προς το παρόν, είναι δύο χρόνια. Ελάχιστοι ασθενείς ζούν περισσότερο από δύο χρόνια, ενώ μόνο το 10%, ή και λιγότερο επιβιώνει μια δεκαετία. Ωστόσο, οι νέες τεχνολογίες έχουν φέρει την επανάσταση στην χειρουργική των αυτών των παθήσεων, καθώς οι χειρουργοί μπορούν πλέον να κάνουν ελάχιστα επεμβατικά χειρουργεία, λαπαραροσκοπικά με τη χρήση βίντεο που αντικαθιστά τον προσοφθάλμιο φακό και τους δίνει τη δυνατότητα να βλέπουν μέσα από μια οθόνη την πορεία της επέμβασης. Ετσι μπορούν πλέον να γίνονται λιγότερο τραυματικές επεμβάσεις με πολύ μικρές τομές και οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται λιγότερο. Επίσης, οι χειρουργοί έχουν πλέον τη δυνατότητα να σχεδιάσουν την επέμβαση σε τρισδιάστατη απεικόνιση και κατά τη διάρκεια του χειρουργείου να την χρησιμοποιήσουν σε συνδυασμό με μια χρωστική (το πράσινο της ινδοκυανίνης) ενώ θεραπευτικά μπορούν να "κάψουν" τους όγκους με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων, μικροκυμάτων, ή με τη δημιουργία μη αναστρέψιμων πόρων στην κυτταρική μεμβράνη από τους οποίους μπορεί να "μπει" το χημειοθεραπευτικό και να καταστρέψει τους όγκους.
Για τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες στην χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων του ήπατος, των χοληφόρων και του παγκρέατος, αλλά και για τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, στο περιθώριο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Ήπατος Παγκρέατος Χοληφόρων, ο καθηγητής Χειρουργικής και διευθυντής της Δ' Χειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Τσαλής.
"Δεν είναι γνωστοί όλοι οι παράγοντες που ενοχοποιούνται γι αυτές τις παθήσες. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι σχετίζονται με το περιβάλλον, αλλά κυρίως με τις διατροφικές συνήθειες και το κάπνισμα. Για παράδειγμα, η κατανάλωση κόκκινου κρέτος ευθύνεται για την μεγάλη αύξηση των όγκων στο παχύ έντερο, το 2/3 των οποίων θα δώσουν ηπατικές μεταστάσεις και ο ασθενής δεν θα πεθάνει από τον καρκίνο στο παχύ έντερο (γιατί αυτός μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί) αλλά από την μετάσταση στο ήπαρ. Το ίδιο ισχύει και για τις παθήσεις του παγκρέατος όπου ενοχοποιούνται διάφοροι παράγοντες. Δεν είναι τελείως ξεκαθαρισμένα τα πράγματα. Σίγουρα φταίει το κάπνισμα ενοχοποιείται όμως πολύ και το αλκοόλ γιατί αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη μιας χρόνιας παγκρεατίτιδας η οποία με τη σειρά της, λόγω χρόνιου ερεθισμού, θα δώσει κάποια στιγμή ένα νεοπλάσματα παγκρέατος" αναφέρει ο κ. Τσαλής.

Φριτς Μπλάουελ: ο Αυστριακός που έγινε Μανιάτης και ανέδειξε το ελαιόλαδο

02kat_02_page_1 Ο πρόεδρος των «Ομοίων της Μάνης», Μιχάλης Κουτσιλιέρης, στην τελετή προς του Μπλάουελ.

Οταν οι συμπατριώτες μας εξελληνίζουν το όνομα κάποιου ξένου που έχει έρθει στα μέρη μας, σημαίνει ότι τον αισθάνονται πραγματικά δικό τους. Απόδειξη ότι ο Καζαντζάκης αποκαλούσε τον Ζυλ Ντασσέν «Δασινάκη». Με το ίδιο πνεύμα της εξοικείωσης, οι Μανιάτες αποκαλούν τον Φριτς Μπλάουελ «Φριτζέα», προσθέτοντας στο μικρό του Αυστριακού τη συνήθη κατάληξη των μανιάτικων επιθέτων. Δικαίως τον αναγνωρίζουν με αυτόν τον τρόπο και του αποδίδουν τιμές, όπως η πρόσφατη βράβευση που έλαβε από τους «Ομοίους της Μάνης». Πρόκειται για έναν φορέα που έχει ως στόχο την προβολή της περιοχής και των ανθρώπων που είτε έλκουν την καταγωγή τους από τον τόπο αυτό είτε έχουν προσφέρει διάφορους τομείς.
Πριν από λίγες ημέρες, λοιπόν, οι «Ομοιοι της Μάνης», αναγνωρίζοντας τη συμβολή του Μπλάουελ στην οικονομικοκοινωνική ανάπτυξη, την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στους παραγωγούς της ελιάς, τον ανακήρυξαν «επίτιμο μέλος».  Η τελετή –υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης– έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου της οικογένειας Μπλάουελ, Mani - Sonnenlink στον Πύργο Λεύκτρου.

Ο Φριτς Μπλάουελ ή «Φριτζέας» για τους Μανιάτες έχει βοηθήσει πολύ την περιοχή.
Η ιστορία του Μπλάουελ είναι συγκινητική. Εφτασε στη δεκαετία του εβδομήντα στην Ελλάδα ως νεαρός φοιτητής ιατρικής. Ερωτεύτηκε τη Μάνη και αποφάσισε να εγκατασταθεί εκεί, αφήνοντας πίσω του τις σπουδές. Από τα πρώτα πράγματα που διαπίστωσε ήταν η μοναδικότητα της ελληνικής ελιάς αλλά και το γεγονός ότι ολόκληρα βυτία με το εξαιρετικής ποιότητας λάδι μας πήγαιναν στην Ιταλία, όπου βαφτιζόταν «ιταλικό». Αυτό τον παρώθησε να ασχοληθεί με τον αγροτικό τομέα με σκληρό μεροκάματο και ιδρώτα στα χωράφια. Λίγο αργότερα ανακάλυψε τη βιολογική καλλιέργεια αλλά και τις εξαγωγές, κάνοντας πρωτοπόρες κινήσεις. Δημιούργησε την πρώτη συνεταιριστική επιχείρηση βιολογικής παραγωγής ελαιολάδου με την επωνυμία Bläuel Greek Organic Products. Σήμερα, με τη βοήθεια της συζύγου του, έχει κάνει πραγματικά επιχειρηματικά άλματα. Το σπουδαιότερο είναι ότι έχει κερδίσει και διατηρήσει την αγάπη και τον σεβασμό των δύσπιστων Μανιατών.
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης στην οποία τιμήθηκε ο «Φριτζέας» ήταν η ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής Αντωνία Τριχοπούλου. Η πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας ανέτρεξε στη γνωριμία της με τον Φριτς Μπλάουελ πριν από αρκετά χρόνια, όταν στα πρώτα του βήματα, πρωτοπόρος από τότε, προσπαθούσε να καλλιεργήσει βιολογικά με αυστηρά κριτήρια για προϊόντα υψηλής ποιότητας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου