13.5.17

Παντζάρι – γίγας που μπορεί να θρέψει… 40 άτομα στην Κρήτη !

Ένα παντζάρι - γίγας, με βάρος πάνω από 4,5 κιλά, που θα μπορούσε να χορτάσει 40 άτομα, «έβγαλε» η Κρητική γη και συγκεκριμένα, το κάτω χωριό Ιεράπετρας.

Πήγε πρωί - πρωί στο περιβόλι του στο Κάτω Χωριό Ιεράπετρας ο Κωστής Δερμιτζάκης, για να μαζέψει μερικά από τα υπαίθρια βιολογικά λαχανικά που καλλιεργεί και δεν πίστευε στα μάτια του όταν προσπαθώντας να βγάλει μερικά παντζάρια, είδε ότι ένα από αυτά ήταν τεραστίων διαστάσεων.
Όταν κατάφερε να το ξεριζώσει, ένιωσε δέος από το μέγεθος και το βάρος του.
Θεώρησε ότι αν έβραζε αυτό το τεράστιο παντζάρι βάρους 4.630 γραμμάρια θα μπορούσε να ταΐσει γύρω στις δέκα τετραμελείς οικογένειες.
Επειδή φαντάστηκε ότι δύσκολα θα  πίστευαν οι φίλοι και οι συγγενείς του, ότι κατάφερε να παράξει παντζάρια τέτοιου μεγέθους, το αποθανάτισε με το κινητό του.
Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας του;
Στην καλλιέργεια του χρησιμοποιεί μόνο νερό και κοπριά αλόγου!



πηγή

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας Intercity έξω από τη Θεσσαλονίκη-Μπήκε σε σπίτι η μηχανή της αμαξοστοιχίας

 10 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ !

Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity του ΟΣΕ σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ έξω από τη
Θεσσαλονίκη, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό στο χωριό Άδενδρο.
Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ενώ, ύπο άγνωστες συνθήκες, φαίνεται ότι εκτροχιάστηκαν και τα πέντε βαγόνια, με τη μηχανή της αμαξοστοιχίας να περνάει μέσα σε κατοικία.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για τον απεγκλωβισμό ορισμένων επιβατών και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή τραυματιών, ενώ προσπαθεί να συνδράμει όπως μπορεί όλη η τοπική κοινωνία. Η αμαξοστοιχία είχε ξεκινήσει το απόγευμα από την Αθήνα και το βράδυ επρόκειτο να φτάσει στη Θεσσαλονίκη.

Οι τραυματίες μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.



Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την επικύρωση του 4ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ με τους δανειστές

Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή, το σχέδιο νόμου για την επικύρωση του νέου μνημονίου  με τους δανειστές.
Το σχέδιο νόμου έχει τίτλο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις».
Το νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές την Δευτέρα και την Τρίτη, 15 και 16 Μαϊου, με την διαδικασία του επείγοντος και αφού ολοκληρωθεί η συζήτησή του, εισάγεται στην Ολομέλεια την προσεχή Τετάρτη, ώστε να ψηφιστεί την Πέμπτη 18 Μαΐου

Μαραθώνια πορεία Ειρήνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική την Κυριακή

Σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή από τις 08:00 έως τις 18:30, λόγω της 37ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται στις λεωφόρους και οδούς, περιοχής Δήμων Μαραθώνα - Ν. Μάκρης, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης-Γέρακα, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, και Ψυχικού - Φιλοθέης, ως εξής:

- Μαραθωνομάχων, στο τμήμα της μεταξύ του τύμβου Μαραθώνα και της Λ. Μαραθώνος, κατά τις ώρες 08:00 - 09:30.
-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μαραθωνομάχων και της Λ. Διονύσου, κατά τις ώρες 09:30 - 10:30.
-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Διονύσου και της οδού Αεροπορίας, κατά τις ώρες 09:30 - 10:30.
-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αεροπορίας και Φλέμινγκ (διασταύρωση Ραφήνας), κατά τις ώρες 10:30 - 13:00.
-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Χριστοφόρου (διασταύρωση Πικερμίου) και Ευ. Πουλάκη (διασταύρωση Μοναξιάς), κατά τις ώρες 14:00 - 14:30.
-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ευ. Πουλάκη (διασταύρωση Μοναξιάς) και Εθν. Αντιστάσεως (διασταύρωση Παλλήνης), κατά τις ώρες 14:30 - 15:30.
-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Εθν. Αντιστάσεως (διασταύρωση Παλλήνης) και της Λ. Λαυρίου-Κλεισθένους (Κόμβος Σταυρού), κατά τις ώρες 15:30 - 16:30.
-Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Λαυρίου-Κλεισθένους (Κόμβος Σταυρού) και Μεσογείων (Πλατεία Αγίας Παρασκευής), κατά τις ώρες 16:30 - 17:30.
-Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Χαλανδρίου (Πλατεία Αγίας Παρασκευής) και Δημοκρατίας (Πεντάγωνο), κατά τις ώρες 17:30 - 18:00.
-Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Δημοκρατίας και της οδού Κύπρου (Υπ. ΕΘν.Αμ.), κατά τις ώρες 18:00 - 18:30.
Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής της εν λόγω πορείας, εκτός από τους εξής ελεγχόμενους κόμβους κάθετης διέλευσης:
-Λ. Μαραθώνος και Διονύσου.
-Λ. Μαραθώνος και Αεροπορίας.
-Λ. Μαραθώνος και Φλέμιγκ (Διασταύρωση Ραφήνας).
-Λ. Μαραθώνος και Αγ. Χριστοφόρου(Διασταύρωση Πικερμίου).
-Λ. Μαραθώνος και Ευαγγ. Πουλάκη (Διασταύρωση Μοναξιάς.
-Λ. Μαραθώνος και Εθν. Αντιστάσεως (Διασταύρωση Παλλήνης).
-Λ. Μαραθώνος και Λ. Λαυρίου - Κλεισθένους (Κόμβος Σταυρού).
-Λ. Μεσογείων και Χαλανδρίου (Πλατεία Αγ. Παρασκευής).
-Λ. Μεσογείων και Δημοκρατίας (Πεντάγωνο).

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μοτοσικλετιστών για ΦΠΑ - διόδια

Πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα μέλη της Μοτοσικλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με αφορμή και της 14ης Πανελλήνιας Ημέρας Μοτοσικλέτας. 
Οι μοτοσικλετιστές από Θεσσαλονίκη, Δράμα, Σέρρες, αλλά και άλλες περιοχές, συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο, και διασχίζοντας τις οδούς Αγγελάκη, Εγνατία και Διοικητηρίου, κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, όπου επέδωσαν το ψήφισμά τους.
«Διαμαρτυρόμαστε για τον άδικο ΦΠΑ 24% που υπάρχει στο κράνος το οποίο αφορά τις ζωές μας, ενώ σε πολλά κράτη της Ευρώπης αυτό είναι μηδενικό.
Επίσης διαμαρτυρόμαστε για το άδικο των διοδίων, καθώς το αυτοκίνητο που πληρώνει 3,60 ευρώ δεν γίνεται να κοστολογείται και η μοτοσικλέτα με 3,10 ευρώ», επισήμανε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Μοτοσικλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Νίκος Χριστοφής.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι λάθος η χρήση της μοτοσικλέτας από μεγάλες ηλικίες και πρόσθεσε «όσο πιο μικρότερες οι ηλικίες, τόσο πιο ‘’νόμιμοι’’. Εμείς θέλουμε νομιμοποιημένους δικυκλιστές και είναι λογικό».
Υπενθυμίζεται ότι αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας των μοτοσικλετιστών, είχε χθες συνάντηση με την διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, προκειμένου να της μεταφέρουν τα αιτήματά τους.

Γιατί απαγορεύεται να φορτίζουμε το κινητό όλο το βράδυ

Άρθρο των «New York Times», το οποίο έρχεται να γκρεμίσει τον ονειρικά φτιαγμένο κόσμο των χρηστών κινητής τηλεφωνίας.

Κοινό μυστικό αποτελεί πως αγαπημένη… συνήθεια των χρηστών smartphones δεν είναι άλλη από τη βραδινή φόρτιση.
Κι αυτό γιατί και δεν χρησιμοποιούν το κινητό τους εκείνη την ώρα και θα βρουν την μπαταρία γεμάτη το πρωί! Μόνο που αυτή η συνήθεια θέλει το συνδεδεμένο με το κινητό φορτιστή να μένει στην πρίζα όλο το βράδυ και ελάχιστοι ωστόσο γνωρίζουν τις επιπτώσεις που έχει αυτό για το αγαπημένο και είδος πρώτης ανάγκης πια επίτευγμα της τεχνολογίας.
Είναι τελικά όμως όσο αθώα πιστεύαμε η ολονύχτια φόρτιση; Στο ερώτημα αυτό απαντά άρθρο των «New York Times», το οποίο έρχεται να γκρεμίσει τον ονειρικά φτιαγμένο κόσμο των χρηστών κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα λοιπόν με την ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας, η συχνή και πολύωρη φόρτιση ενός κινητού τηλεφώνου βλάπτει… σοβαρά τις μπαταρίες ιόντων λιθίου των smartphones.
Και ο λόγος μάλιστα δεν είναι γιατί φορτίζονται περισσότερο από όσο χρειάζονται.
Όπως εξήγησε εκπρόσωπος εταιρείας παραγωγής φορτιστών: «Τα smarphones είναι όντως “έξυπνα”. Ξέρουν πότε πρέπει να σταματήσουν να φορτίζονται».
Παρόλα αυτά η «υπερφόρτιση» προκαλεί βλάβες στη συσκευή, καθώς τα περισσότερα κινητά διαθέτουν μια τεχνολογία, η οποία τους επιτρέπει να αυξάνουν την ταχύτητα με την οποία φορτίζονται οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, με αποτέλεσμα αυτές να αποδυναμώνονται και να καταστρέφονται γρηγορότερα.
Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει πως όταν φορτίζουμε συχνά το smartphone, μειώνουμε το όριο ζωής της μπαταρίας του.
Μην απογοητεύεστε ωστόσο καθώς υπάρχει λύση στο πρόβλημα και αυτή δεν είναι το… ξυπνητήρι! Αρκεί να επιλέξετε φορτιστές για λιγότερο «ισχυρές» συσκευές. Έτσι, προστατεύουμε το κινητό από βλάβη, καθώς θα φορτιστεί πιο αργά, διατηρώντας την ακεραιότητα της μπαταρίας.
Πρέπει επίσης τέλος να γνωρίζετε ότι θα πρέπει να αποφεύγετε την υπερθέρμανση των συσκευών, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν βλάβη στις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Όπως προειδοποιεί μάλιστα η Apple, θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στην μπαταρία σας…

 
athensmagazine.gr

ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ...ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ - ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΉ ΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ !!!

Νέα αύξηση του ΕΦΚ στα τσιγάρα = μειωμένα έσοδα + έκρηξη λαθρεμπορίου

Η 10η κατα σειρά αύξηση από το 2010 !!!

Η φορολογία φθάνει πλέον  στο 90% της λιανικής τιμής ενός πακέτου τσιγάρων.

 Συνεχίζονται οι διαδοχικές αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων με αποτέλεσμα την  εκτίναξη του λαθρεμπορίου, νέα λουκέτα και περαιτέρω μείωση δημόσιων εσόδων

Χωρίς τυμπανοκρουσίες τις τελευταίες ημέρες πέρασαν στα μουλωχτά την νέα αύξηση ύψους 20 έως 30 λεπτών το πακέτο  με κύριο σκοπό την ....προστασία της υγείας των καπνιστών και το γέμισμα των άδειων ταμείων της της κατοχικής μας χώρας 

Τα τσιγάρα αποτελούν πλέον το πιο φορολογημένο προϊόν στη χώρα – ξεπερνώντας ακόμη και τη βενζίνη–, καθώς ο φόρος φθάνει  το 90%  της λιανικής τιμής ενώ η φοροδοτική ικανότητα του κλάδου έχει πλέον  εξαντληθεί.

Ταυτόχρονα οι απανωτές αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων έχουν προκαλέσει νέα αύξηση του λαθρεμπορίου, που πλέον ξεπερνάει το 22% της νόμιμης αγοράς στο δεκάμηνο του 2016, ενώ στα τέλη του 2015 είχε περιοριστεί στο 19,8%.

Πάντως, αρκετοί εκπρόσωποι του κλάδου εκφράζουν την εκτίμηση ότι το λαθρεμπόριο τσιγάρων μπορεί στο τέλος της χρονιάς να αγγίξει το 30%.

«Για κάθε ένα ευρώ, λοιπόν, που θα πληρώνει ένας καταναλωτής, τα 90 λεπτά  πηγαίνουν στο κράτος (ΕΦΚ και ΦΠΑ) και μόλις 10 λεπτά σ’ όλη την εφοδιαστική αλυσίδα (καλλιεργητές, μεταποιητές, βιομηχανίες, διανομείς, λιανέμποροι)», αναφέρουν εκπρόσωποι του κλάδου.


Περισσότερα από 10.000 περίπτερα και ψιλικά (ένα στα τρία) έχουν κλείσει.
 Η εφαρμογή της νέας αύξησης της φορολογίας στα καπνικά, αναμένεται να αποσταθεροποιήσει εκ νέου τη νόμιμη αγορά προς όφελος του παράνομου εμπορίου.

Εκτιμάται από τις εταιρείες του κλάδου ότι με την νέα  αύξηση φορολογίας το λαθρεμπόριο θα εκτιναχθεί και τα κρατικά έσοδα θα συνεχίσουν να μειώνονται.
 Η Ελλάδα  έχει την υψηλότερη φορολογία τσιγάρων στην Ευρώπη, χωρίς δυστυχώς να έχει τα μέσα να πατάξει το παράνομο εμπόριο και να προστατεύσει τα δημόσια έσοδα και τη δημόσια υγεία.
 Οπως αναφέρουν στελέχη των εγχώριων καπνοβιομηχανιών, χρειάζεται σταθερό φορολογικό πλαίσιο χωρίς καμία αλλαγή στο επίπεδο και στη δομή του φόρου, προκειμένου να εξομαλυνθεί περαιτέρω η αγορά και να διασφαλιστούν τα δημόσια έσοδα.

Ολο και λιγότερο πίνουν οι Ελληνες

Μειώνεται η κατανάλωση αλκοόλ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, λόγω
της υψηλής φορολόγησης των ποτών και της κρίσης που έχει μειώσει την καταναλωτική δύναμη των Ελλήνων.
Πάντως, στην Ευρώπη τη μεγαλύτερη κατανάλωση ποτών κάνουν οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου και οι Γάλλοι.
Η συνολική εγχώρια παραγωγή αλκοολούχων ποτών μειώθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό 1,4% την περίοδο 2010-15, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από το ούζο (58%), το μπράντι (30%), το τσίπουρο και άλλα αποστάγματα (7%), όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της ICAP.
Οι εισαγωγές αλκοολούχων ποτών παρουσιάζουν συνεχή μείωση την τελευταία εξαετία, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η υψηλή φορολόγηση. Ωστόσο το 2015 παρατηρήθηκε ανάκαμψη των εισαγωγών (κατά 20%) με κυριότερο εισαγόμενο προϊόν το ουίσκι (καλύπτει σχεδόν το 40% των συνολικών εισαγωγών). Ο όγκος των εξαγωγών αλκοολούχων ποτών εμφάνισε μείωση την τελευταία τριετία, ενώ δεν συνέβη το ίδιο με τη συνολική αξία των εξαγόμενων ποτών, που αυξήθηκε και ανήλθε σε 77,4 εκατ. ευρώ το 2015.

ΒΙΝΤΕΟ - Η νύφη προκάλεσε πανικό!

Την Μύκονο επέλεξε μια κοριτσοπαρέα από το Λονδίνο για το bachelorette
πάρτυ, δηλαδή το bachelor της νύφης. 

Οπως συνηθίζεται σε αυτές τις
περιπτώσεις, οι κοπέλες προμηθεύτηκαν πικάντικα, εκκεντρικά και αστεία
αξεσουάρ και ξεχύθηκαν στα Ματογιάννια, όπου προκάλεσαν πανικό! 

Η νύφη
φρόντισε να προμηθεύσει στις φίλες της περούκες Μέριλιν Μονρόε, ενώ η
ίδια έβαλε λευκές ζαρτιέρες.

Οπως θα δείτε στο βίντεο του Mykonos Live TV, τα κορίτσια ξεσήκωσαν
τα στενά της Χώρας, καθώς δεν άφησαν περαστικό για περαστικό που να μην
τον πειράξουν!

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΛ@ΚΑ! Έπεσε πάνω σε μηχανή της ΔΙ.ΑΣ και διέφυγε αφήνοντας πίσω την συνεπιβάτη του!

Ένα πολύ περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώτα του Σαββάτου, στη συνοικία Παπακώστα στη Μάνδρα.

Αστυνομικοί εντόπισαν ύποπτο όχημα με ένα ζευγάρι μέσα. Έκαναν σήμα να σταματήσει, όμως ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Οι αστυνομικοί έχασαν οπτική επαφή με το όχημα, το οποίο εντόπισαν αρκετή ώρα αργότερα να κινείται αντίθετα σε οδό.

Στην κίνησή του αυτή, το ύποπτο όχημα έπεσε πάνω σε μια μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τραυματίζοντας μάλιστα τον οδηγό της.
Το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο άνδρας οδηγός διέφυγε από το σημείο πεζός, αφήνοντας όμως πίσω του την συνοδηγό, η οποία και προσήχθη.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε, μεταφέρθηκε στο 401, στο οποίο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
newsit.gr

ΕΛΛΑΔΑ 2017: ΒΙΝΤΕΟ - Ιερόδουλες ετών 69 !!! Σοκάρουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για την έξαρση της πορνείας του δρόμου

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για την πορνεία του δρόμου, με το μεγαλύτερο ποσοστών των γυναικών αυτών πλέον να είναι Ελληνίδες.
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ μίλησε για την έρευνα για τις ιερόδουλες που σοκάρει, στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα".
Εντυπωσιακό, δε, είναι ότι καταγράφονται και ιερόδουλες ακόμα και 69 ετών!
Δείτε το απόσπασμα...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΜΕΤΡΑΕΙ - Δύο αυτοκτονίες μέσα σε λίγες ώρες στην Κρήτη

Δύο νέες περιπτώσεις αυτοχειρίας έρχονται να μεγαλώσουν το τραγικό κατάλογο των ανθρώπων που έβαλαν τέλος στη ζωή τους στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, ένας άνδρας 62 ετών βρέθηκε λίγο πριν τις 7.00 το απόγευμα απαγχονισμένος μέσα στο καφενείο που διατηρούσε στην πόλη των Χανίων.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

Εξάλλου σε αυτοκτονία αποδίδεται, με βάση τα πρώτα στοιχεία, και η βουτιά θανάτου που πραγματοποίησε νωρίτερα το απόγευμα ένας 70χρονος άνδρας στο Ηράκλειο. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος στο Νοσοκομείο, δυστυχώς όμως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Διακινούσαν τον "Λευκό θάνατο " στην Μεσσηνία

Περισσότερο από ένα κιλό ηρωίνης είχαν διακινήσει σε χρήστες ναρκωτικών σε όλη τη Μεσσηνία τους τελευταίους επτά μήνες, τα πέντε μέλη μιας συμμορίας που είχαν συλληφθεί σταδιακά τον τελευταίο καιρό. 

Τα κέρδη τους στο διάστημα αυτό, υπολογίζονται σε περισσότερα από 10.000 ευρώ.

Όταν συνελήφθησαν οι πέντε Έλληνες ηλικίας 24 ως 57 χρόνων, είχαν κατασχεθεί 52,7 γραμμάρια ηρωίνης, 191 ναρκωτικά χάπια, μικροποσότητα κάνναβης, δυο ζυγαριές ακριβείας, λαθραίος καπνός βάρους 90 γραμμαρίων και 800 ευρώ που προέρχονταν από τις πωλήσεις ναρκωτικών. Όλοι ζούσαν από τις παράνομες δραστηριότητές τους, καθώς είναι άεργοι!

Μαζί με αυτά, είχαν βρεθεί πλήθος κινητά και κάρτες sim σε συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων» ή συγγενικών τους προσώπων. Στις συνομιλίες τους που έχουν καταγραφεί από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ., χρησιμοποιούσαν συνθηματικές εκφράσεις και κωδικές λέξεις.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που έκανε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε βάρος των πέντε δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Πώς θα γίνει η νέα μείωση των συντάξεων

Τι ορίζει η διάταξη που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και φέρνει μειώσεις έως 23%
Πρόσθετες μειώσεις, πέρα από το πλαφόν του 18% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, φέρνει διάταξη του νομοσχεδίου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και περιλαμβάνει τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο των νέων μέτρων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της αξιολόγησης και της συμφωνίας.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», που έχει στην κατοχή του το κείμενο του νομοσχεδείου, οι καταβαλλόμενες συντάξεις θα επανυπολογιστούν «και από την 1η/1/2019 αν το καταβαλλόμενο ποσό είναι μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από τον (επαν)υπολογισμό τους, το υπερβάλλον ποσό περικόπτεται. Το ποσό που περικόπτεται δεν μπορεί να υπερβαίνει το 18% της καταβαλλόμενης κύριας σύνταξης». Αυτό που λέει η διάταξη είναι ότι οι παλιές συντάξεις θα μειωθούν ως 18%, αλλά και οι νέες συντάξεις (που θα βγουν για όσους έκαναν αίτηση από 13/5/2016 και μετά) θα χάσουν από το 2019 την προσωπική διαφορά μέχρι 18%.
Η «βόμβα» κρύβεται στην παράγραφο 4 της διάταξης όπου τροποποιείται η παράγραφος 2 του άρθρου 10 του νόμου Κατρούγκαλου και καταργούνται από την 1η/1/2019 και τα οικογενειακά επιδόματα συζύγου και τέκνων, ακόμη και παιδιών με αναπηρία. Τα επιδόματα αυτά δεν θα είναι μέρος της προσωπικής διαφοράς. Στο Δημόσιο το επίδομα συζύγου παίρνουν όσοι αποχώρησαν μέχρι το 2011 και είναι 35 ευρώ, ενώ τα επιδόματα ανήλικων τέκνων ή παιδιών με αναπηρία είναι 50 για ένα παιδί, 70 συνολικά για δύο παιδιά, 120 συνολικά για τρία τέκνα, 170 συνολικά για τέσσερα, με προσαύξηση του συνολικού ποσού κατά 70 ευρώ για κάθε παιδί μετά το τέταρτο.
Στις μειώσεις που θα προκύψουν δηλαδή με την προσωπική διαφορά θα μπει ανώτατο πλαφόν 18%, ενώ τα επιδόματα συζύγου και τέκνων εξαλείφονται οριστικά από την 1η/1/2019 για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι 12/5/2016. Ο λόγος που καταργούνται είναι επειδή το επίδομα συζύγου δεν καταβάλλεται στους νέους από 13/5/2016 και μετά συνταξιούχους, ενώ το επίδομα τέκνων θα χορηγείται μόνον εφόσον οι συνταξιούχοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που προβλέπει η νομοθεσία για τη λήψη επιδόματος τέκνων από τον ΟΓΑ.
Με τον τρόπο αυτό, οι παλιές συντάξεις που έχουν και επίδομα συζύγου ή/και επίδομα παιδιού θα επανυπολογιστούν ξεχωριστά από τα επιδόματα και η μείωση που θα προκύψει με την προσωπική διαφορά θα «πέσει» στην επανυπολογιζόμενη σύνταξη. 
Η πραγματική απώλεια εισοδήματος όμως από την 1η/1/2019 που ενεργοποιούνται οι περικοπές θα είναι μεγαλύτερη του 18% καθώς τα επιδόματα καταργούνται ολοσχερώς.

Πάτρα: Φοιτήτρια κατάπιε καυστικό νάτριο κατά τη διάρκεια πειράματος

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στη διάρκεια μαθήματος στο εργαστήριο Φυσικής και Χημείας.
Μία νεαρή πρωτοετής φοιτήτρια φέρεται να εισέπνευσε, ή να κατάπιε καυστικό νάτριο.
Η νεαρή κοπέλα εσπευσμένα διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγ. Ανδρέας» το οποίο και εφημέρευε, αλλά στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.
Χθες μάλιστα, όπως γράφει η εφημερίδα «Γνώμη«, υπεβλήθη και σε γαστροσκοπική εξέταση, ενώ παραμένει νοσηλευόμενη στη Β΄ Παθολογική Κλινική του ΠΓΝΠ.
Οι γονείς της αγωνιούν για την κατάσταση της υγείας της, ενώ συμφοιτητές και καθηγητές της είναι σοκαρισμένοι.
Είναι βέβαιο πάντως πως μάλλον θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν οι όροι ασφάλειας στην διάρκεια πειραμάτων.
Αν για παράδειγμα η κοπέλα αντί για καυστικό νάτριο είχε καταπιεί θειϊκό οξύ μπορεί να είχε χάσει και την ζωή της.

patrisnews

Τι είναι το ransomware που έκανε άνω - κάτω τον κόσμο. Πώς να προστατευτείτε

To ransomware είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που εγκαθίσταται κρυφά στη συσκευή του θύματος (π.χ. υπολογιστή, smartphone, wearable συσκευής) και ότι είτε κρατά "όμηρο" τα στοιχεία του θύματος, ή απειλεί να δημοσιεύσει τα δεδομένα του θύματος, έως ότου καταβληθούν λύτρα.
Το απλό ransomware μπορεί να κλειδώσει το σύστημα με έναν τρόπο που δεν είναι δύσκολο για ένα καταρτισμένο πρόσωπο να "ανοίξει" και να εμφανίσει ένα μήνυμα ζητώντας πληρωμή για να το ξεκλειδώσει. Η πιο προχωρημένη έκδοση του λογισμικού κρυπτογραφεί τα αρχεία του θύματος, τα καθιστά απρόσιτα, και απαιτεί την καταβολή λύτρων για να τα αποκρυπτογραφήσει.
Το ransomware μπορεί επίσης κρυπτογραφήσει το master file table ή το σύνολο του σκληρού δίσκου. Πρόκειται για μια επίθεση, με την οποία εμποδίζονται οι χρήστες από την πρόσβαση στα αρχεία, δεδομένου ότι είναι δυσεπίλυτο να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία χωρίς το "κλειδί".
Πώς εγκαθίσταται
Το ransomware συνήθως εγκαθίσταται:
*Όταν ανοίγεται ένα συνημμένο αρχείο από κάποιο κακόβουλο email
*Όταν πατάτε σε κακόβουλη διεύθυνση (link), η οποία υπάρχει σε κάποιο κακόβουλο email ή σε άμεσο μήνυμα (instant message) ή σε μήνυμα από ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ή από άλλη σελίδα
*Μπορεί να εγκατασταθεί, επίσης, όταν επισκέπτεστε κάποια κακόβουλη ιστοσελίδα
Πώς να προστατευτείτε
* Κάντε τακτικά Backup στο cloud ή σε εξωτερικό δίσκο. Τα αντίγραφα αυτά ποτέ να μην αποθηκεύονται στον εσωτερικό δίσκο άλλο μόνο σε εξωτερική συσκευή την οποία δεν θα την έχετε μόνιμα συνδεδεμένη με τον υπολογιστή σας.
* Προστατεύεστε και τις κινητές συσκευές σας. Μην κατεβάζετε εφαρμογές από μη πιστοποιημένα sites και χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή ασφαλείας.
* Εγκαταστήστε ένα αξιόπιστο προϊόν Internet Security και ενεργοποιήστε το antispam για τα email σας
* Ανεβάστε το επίπεδο ασφαλείας από τις ρυθμίσεις του browser σας
* Κάντε ταχτικά τα updates των Windows και του browser. Οι cyber εγκληματίες εκμεταλλεύονται τα κενά ασφαλείας τους για τις επιθέσεις τους

Έρευνα: Τι πιστεύουμε για το κακό μάτι, τη μοίρα και τα θαύματα;

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για τα θρησκευτικά πιστεύω και τις εθνικές ταυτότητες στις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) έδωσε στη δημοσιότητα το Pew Research Center.

Μεταξύ των ερωτημάτων που τέθηκαν στους συμμετέχοντες από συνολικά 18 χώρες (από την Ελλάδα συμμετείχαν 1.465 άνθρωποι) ήταν το αν πιστεύουν στο κακό μάτι, με τους Έλληνες να αναδεικνύονται σε... πρωταθλητές στον τομέα αυτό, καθώς το 66% των Ελλήνων (δηλαδή δύο στους τρεις) δήλωσαν ότι πιστεύουν στο κακό μάτι, ένα ποσοστό ίσο με αυτό των Λετονών πιστών στο κακό μάτι, με τους Ουκρανούς να ακολουθούν με 60% και τους Αρμένιους με 59%.

Αντίθετα, μόνο 4 στους 10 Έλληνες πιστεύουν στη μαγεία, αρκετά λιγότεροι από το 54% των Λετονών και το 49% των Ουκρανών. Παράλληλα, μόνο ένας στους πέντε Έλληνες πιστεύει στη μετενσάρκωση.

Όσον αφορά στην πίστη στον Θεό, το 92% των Ελλήνων δηλώνει ότι πιστεύει, με το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο μεταξύ των γυναικών (95%) έναντι των ανδρών (89%). Μάλιστα, το 59% των Ελλήνων δηλώνουν απόλυτα βέβαιοι για την ύπαρξη του Θεού, και ένα 26% αρκετά βέβαιοι, ενώ μόνο το 7% αμφιβάλλουν και το 6% δεν πιστεύουν.

Παράλληλα, το 64% των Ελλήνων πιστεύουν στα θαύματα, το 59% στη μοίρα και το 83% στην ύπαρξη της ψυχής.

Το 31% των Ελλήνων δηλώνουν ότι προσεύχονται καθημερινά, το 69% ότι κοινωνούν τακτικά και το 68% ότι νηστεύουν όταν το επιτάσσει η θρησκεία. Επίσης, το 95% των Ελλήνων έχουν στο σπίτι τους θρησκευτικές εικόνες ή αντικείμενα, και το 97% ανάβουν κερί στην εκκλησία.

Πολύ χαμηλό είναι αντίθετα το ποσοστό των Ελλήνων που συμβουλεύεται αστρολόγους και μέντιουμ (12%).

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι πάνω από τους μισούς (51%) Έλληνες άνω των 35 ετών πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις ηλικίες 18-34 ετών είναι μόνο 24%. Πάντως, από τις δέκα ορθόδοξες χώρες στις οποίες διεξήχθη η έρευνα, στην Ελλάδα καταγράφηκε το μεγαλύτερο ποσοστό υποστήριξης προς τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων (26%).

Σχετικά με άλλα κοινωνικά ζητήματα, το 78% των Ελλήνων αντιτίθενται στην πορνεία, το 72% στα ναρκωτικά, το 53% στις εκτρώσεις και το 51% στην ομοφυλοφιλική συμπεριφορά. Αντίθετα, μόνο το 25% αντιτίθεται στην κατανάλωση αλκοόλ, το 16% στη χρήση αντισυλληπτικών, το 14% στα διαζύγια και το 11% στο προγαμιαίο σεξ.

Εξάλλου, στην Ελλάδα καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που πιστεύουν ότι υπάρχει σύγκρουση μεταξύ επιστήμης και θρησκείας (74%).

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απόψεις των Ελλήνων για τη Ρωσία, με το 70% να πιστεύουν ότι μία ισχυρή Ρωσία είναι απαραίτητη για να εξισορροπηθεί η δυτική επιρροή, ενώ το 69% θεωρούν πως η Ρωσία έχει υποχρέωση να προστατεύει τους χριστιανούς ορθόδοξους εκτός των συνόρων της.

Παράλληλα, το 89% των Ελλήνων (ποσοστό μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη από τις 18 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα) θεωρούν πως η ελληνική κουλτούρα είναι ανώτερη από τις άλλες

Tουρκία: 17 νεκροί από εκτροπή τουριστικού λεωφορείου στη Μαρμαρίδα

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν ένα λεωφορείο στην άκρη του δρόμου και ασθενοφόρα που έχουν σπεύσει στο σημείο
Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο που μετέφερε τουρίστες ανατράπηκε κοντά στην πόλη Μαρμαρίδα, στη νοτιοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.
Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν ένα λεωφορείο στην άκρη του δρόμου και ασθενοφόρα που έχουν σπεύσει στο σημείο.
Σύμφωνα με τηλεοπτικές δηλώσεις του κυβερνήτη της περιοχής, το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από τη Σμύρνη.

Σοκ στα Σεπόλια: Κρατούσαν φυλακισμένη 47χρονη που αγνοούνταν

Αίσιο τέλος είχε ο εντοπισμός μίας 47χρονης  μητέρας, της οποίας τα ίχνη είχαν χαθεί από τις αρχές Μαρτίου.
Η Αγγελική Νικολούλη μέσα από την  εκπομπή της  «Φως στο τούνελ» κατάφεραν να εντοπίσουν την αγνοούμενη  γυναίκα
Η κόρη και η αδελφή της 47χρονης απευθύνθηκαν στην εκπομπή  και μετά από ένα μπαράζ πληροφοριών, η γυναίκα εντοπίστηκε φυλακισμένη στα Σεπόλια σε ένα ακατοίκητο σπίτι
Η  47χρονη γυναίκα που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας,  είχε να δώσει σημεία ζωής από τις αρχές Μαρτίου.
Οι σκηνές που ακολούθησαν, και που προβλήθηκαν αμοντάριστες στην εκπομπή, ήταν σοκαριστικές.
Η οικογένεια της 47χρονης γυναίκας αντίκρισε μια αλυσοδεμένη πόρτα σ’ ένα σκοτεινό σπίτι που την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες.
Οι αστυνομικοί με φακούς στα χέρια προσπαθούσαν να εντοπίσουν ένα άνοιγμα φωνάζοντας παράλληλα την αγνοούμενη μητέρα. Κάποια στιγμή τους απάντησε επιβεβαιώνοντας την ταυτότητα της. Η κόρη της, της ζητούσε να βγει έξω όπου την περίμεναν τα αγαπημένα της πρόσωπα. Σέρνοντας κυριολεκτικά τα βήματα της η Τερέζα βγήκε σαν χαμένη από τη σκοτεινή φυλακή της.
Ο σύντροφος της ένας αλκοολικός και σκληρός άνδρας που την κακοποιούσε, δεν ήταν εκείνη την ώρα στο σπίτι.
Η κόρη της Τερέζας ευχαρίστησε το «Τούνελ», τους άνδρες της Άμεσης Δράσης και τους τηλεθεατές που βοήθησαν για να βρεθεί.
«Ευτυχώς είναι ζωντανή και από δω και μπρος θα είναι πάντα υπό την προστασία μας» τόνισε συγκινημένη.

Κυβερνοεπίθεση - μαμούθ σε 99 χώρες. Στο στόχαστρο κυβερνήσεις,νοσοκομεία, σχολεία και εταιρείες

Η κυβερνοεπίθεση που απλώθηκε γρήγορα σε όλο τον πλανήτη αντιμετωπίζεται καθώς ερευνητής ασφαλείας απενεργοποίησε ένα κρίσιμο μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε από τους χάκερ, ωστόσο ειδικοί προειδοποιούν ότι μπορεί να υπάρξει νέο κύμα επιθέσεων καθώς πολλοί υπολογιστές παραμένουν σε κίνδυνο.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg οι χάκερς μπορούν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπολογιστές που δεν έχουν προχωρήσει σε ενημέρωση των Windows που εκδόθηκε το Μάρτιο για να αντιμετωπίσει μια αδυναμία του λειτουργικού συστήματος. Η συγκεκριμένη ενημέρωση είχε τότε χαρακτηριστεί ως «κρίσιμη».
Το κακόβουλο λογισμικό (malware) χρησιμοποιώντας μια τεχνική που κλάπηκε από την NSA των ΗΠΑ σταμάτησε τη λειτουργία νοσοκομείων, επηρέασε το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας και χτύπησε δεκάδες χώρες σε ανατολική Ευρώπη και ΗΠΑ. Στα θύματα και μεγάλες επιχειρήσεις όπως η ισπανική Telefonica και η FedEx.
Η επίθεση έγινε από μια τροποποίηση του ιού που είναι γνωστός με το όνομα WannaCry ένα ransomware (κακόβουλο λογισμικό που εγκαθίσταται σε υπολογιστές με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να κλειδώνονται απομακρυσμένα) που μόλυνε δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές, περισσότερους από 75.000 σε 99 χώρες, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Οι κάτοχοι έβλεπαν ένα μήνυμα που ζητούσε λύτρα 300 bitcoin προκειμένου να ξεμπλοκαριστεί ο υπολογιστής.
Η Microsoft επικαλέστηκε το update του Μαρτίου που προσθέτει ασφάλεια έναντι σε αυτό το λογισμικό. «Δουλεύουμε με τους πελάτες για να προσφέρουμε επιπλέον βοήθεια», δήλωσε.
Η επίθεση στη Μεγάλη Βρετανία εμφανίζεται να έχει ανακοπεί από χθες όταν ένας ερευνητής πήρε τον έλεγχο ενός κρίσιμου domain με αποτέλεσμα να σταματήσει την επέκταση του ιού.
Στη Βρετανία
Η Υπηρεσία Εθνικής Υγείας της Βρετανίας (NHS) ανακοίνωσε ότι τα υπολογιστικά της συστήματα έπεσαν θύμα κυβερνοεπίθεσης, η οποία, όπως ανάγκασε νοσοκομεία της χώρας να αναβάλουν ραντεβού και να παραπέμψουν αλλού ασθενείς.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του NHS, δεν πιστεύεται ότι τα προσωπικά στοιχεία των νοσηλευόμενων έχουν προσβληθεί από τον ιό. «Είμαστε ενήμεροι για ένα περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε», δήλωσε εκπρόσωπος του NHS Digital.
Νωρίτερα, τα βρετανικά νοσοκομεία ανακοίνωσαν ότι υποχρεώθηκαν να παραπέμψουν αλλού επείγοντα περιστατικά, έπειτα από την επίθεση, η οποία φέρεται να εκδηλώθηκε σε εθνικό επίπεδο, επηρεάζοντας διάφορους τομείς πέρα από το σύστημα υγείας της χώρας.
«Έπειτα από μια φερόμενη ως εθνική επίθεση στον κυβερνοχώρο λαμβάνουμε όλα τα προληπτικά μέτρα που είναι δυνατό, προκειμένου να προστατεύσουμε τα τοπικά συστήματα και τις υπηρεσίες του NHS», ανέφερε το NHS του Μερσισάιντ στη βόρεια Αγγλία σε ανάρτησή του στο Twitter.
Χτύπημα και στη Ρωσία
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι εκατοντάδες υπολογιστές του έγιναν στόχος κυβερνοεπίθεσης.
Μια εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, η Ιρίνα Βολκ, δήλωσε σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ότι η επίθεση επιχειρήθηκε με κακόβουλο λογισμικό το οποίο πλήττει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, εκμεταλλευόμενο αδυναμίες του.
Περίπου 1.000 υπολογιστές του υπουργείου (ποσοστό κάτω του 1%) μολύνθηκαν και μπήκαν σε καραντίνα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο, που επέμεινε πως η επίθεση έχει αποκρουστεί. Μια πηγή ενήμερη για την επίθεση διαβεβαίωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι το υπουργείο δεν απώλεσε δεδομένα στις επιθέσεις αυτές.
Στόχος επίθεσης ανακοίνωσε ότι έγινε και η ρωσική τράπεζα Sberbank, το μεγαλύτερο ταμιευτήριο της χώρας, που όμως επίσης διαβεβαίωσε ότι κατάφερε να την αποκρούσει.
«Τα συστήματα κυβερνοασφάλειας εντόπισαν έγκαιρα τις προσπάθειες παρείσφρησης στις υποδομές της τράπεζας. Το δίκτυο της τράπεζας έχει εγκατεστημένα προγράμματα ασφαλείας για την αντιμετώπιση τέτοιων επιθέσεων. Ο ιός δεν παραβίασε το σύστημα», σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της τράπεζας.

euro2day

Ποιες μέρες θα έχει δωρεάν είσοδο το Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, με μία σειρά δράσεων για τους επισκέπτες του. Συγκεκριμένα: 

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 

Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8:00 έως τις 20:00, με ελεύθερη είσοδο. Αυτήν την ημέρα θα εκτεθούν για πρώτη φορά στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης, μαζί με την αριστουργηματική κεφαλή 696, τα υπόλοιπα θραύσματα του αγάλματος της «Κόρης με τον πόλο» (ψηλό κάλυμμα κεφαλιού), τα οποία βρίσκονται στις αποθήκες του Μουσείου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να τα δουν σε ειδική προθήκη, ώστε να έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα του αγάλματος, το οποίο είχε πέσει θύμα της καταστροφικής μανίας των Περσών. 
Για να τιμήσει τη φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο Ακρόπολης θα κυκλοφορήσει αναμνηστικό μετάλλιο που έκοψε το Εθνικό Νομισματοκοπείο με θέμα τον κάπρο, το μεγαλόσωμο άγριο ζώο που προκαλούσε δέος και θαυμασμό στους αρχαίους. Το κυνήγι του απαιτούσε μία καλά οργανωμένη ομάδα, ικανή να καταδιώξει και να καταφέρει καίρια πλήγματα στο επιθετικό θήραμα, το οποίο, όμως, μπορούσε να πληγώσει θανάσιμα τους διώκτες του. Η καρτολίνα με το αναμνηστικό μετάλλιο θα είναι διαθέσιμη στα Πωλητήρια του Μουσείου από την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017. 

Παρασκευή 19 Μαΐου και Σάββατο 20 Μαΐου 2017 

Το Μουσείο Ακρόπολης και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνδιοργανώνουν διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Από τον Ιππία στον Καλλία. Η ελληνική τέχνη από το 527 π.Χ. έως το 449 π.Χ.», με μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ειδικών. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου.

Σάββατο 20 Μαΐου 2017 

Την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, Σάββατο 20 Μαΐου 2017, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8:00 έως τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο από τις 20:00 και μετά. 
Στην Αίθουσα του Παρθενώνα θα πραγματοποιηθεί, από τις 20:30 έως τις 23:00, ρεσιτάλ πιάνου από τον διακεκριμένο πιανίστα Θεόδωρο Οικονόμου, με θέμα «To Μουσείο Ακρόπολης στη δύση του ηλίου». Πρόκειται για ένα πολύχρωμο μουσικό και αισθητικό ταξίδι με σύνθεση ήχων από γνωστά ελληνικά μοτίβα, κλασικά και παραδοσιακά, ένα κονσέρτο που θα στηρίζεται αυτοσχεδιαστικά στην αλήθεια της στιγμής, την εμπειρία αλλά και την ελευθερία κινήσεων, προσφέροντας στους επισκέπτες που θα βρίσκονται εκεί μία βαθιά και ουσιαστική συγκίνηση.

Όταν υποκλίνεσαι στην κατοχική «νομιμότητα» του 4ου Ράιχ αποθρασύνονται οι …Τζήμεροι!

Ο Τζήμερος αποτελεί έναν από τους μακάβριους μορφασμούς του σύγχρονου φασισμού: Του φασισμού των ψυχωτικών
εκρήξεων ΥΠΕΡ της ΕΕ, του ευρώ και της πλανητικής νεοταξικής κακουργίας.
Αλλά και των ψυχωτικών εκρήξεων ΕΝΑΝΤΙΟΝ των λαϊκών ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ, εναντίον κάθε κινήματος που αμφισβητεί το σύγχρονο φασισμό του 4ου Ράιχ, που ΑΡΝΕΙΤΑΙ τη νέα αποικιοκρατία των μαφιόζων του χρήματος, τη νέα κατοχή μας και τη νέα δουλεία…

Ο Τζήμερος είναι η «αιχμηρή λύσσα» του φασισμού που ζούμε, του ΦΑΣΙΣΜΟΥ που σε πολιτικό επίπεδο εκφράζεται με το «κράμα» της βαρβαρότητας των δυνάμεων της ΕΕ, του ευρώ, των πλανητικών δομών εξουσίας…

Με το κράμα της δεξιάς, του «εκσυγχρονισμού», της κεντροαριστεράς και της ενσωματωμένης «αριστεράς»…

Με το «κράμα» εκείνο των «Παραιτηθείτε» που κατέβηκε αφηνιασμένα στη δρόμο, στο Σύνταγμα, πέρυσι των Ιούνιο, για να βροντοφωνάξει «Μένουμε Ευρώπη» και ΥΠΕΡ των Μνημονίων…

Μέσα σ’ αυτό το «κράμα» του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ (4ο Ράιχ) βρίσκεται ο Τζήμερος, σαν την «ντουτούκα» των υστερικών ψυχώσεων…

Είχε κατεβεί και με ντουντούκα στο Σύνταγμα…

Επισημαίναμε, τότε, μεταξύ άλλων, στο άρθρο μας:
Οι «παραιτηθείτε» έργο και αυτό της «αριστεράς».

«Η αγελαία εμπορευματοποίηση και των λαϊκών κινητοποιήσεων δίνει τη δυνατότητα και στο «κράμα» της «εκσυγχρονιστικής» βαρβαρότητας (δεξιάς-ακροδεξιάς- κεντροαριστεράς) να παίζουν στην «αγορά» των «λαϊκών αγώνων»!!!

Ο έσχατος εξευτελισμός κάθε λαϊκής εκδήλωσης, είναι η εμπορευματοποίησή της, η μετατροπή της, δηλαδή, σε καταναλωτικό προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης.

Αυτός ο εξευτελισμός και η ακραία γελοιοποίηση, αφυδατώνουν και εξατμίζουν κάθε χυμό επαναστατικό από τη λαϊκή κινητικότητα: Την αγωνιστική αυτενέργεια, την αυτό-οργάνωση και την κινηματική ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ, δηλαδή τη διαλεκτική της ΡΗΞΗΣ και της ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ με το καθεστώς…

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις μετατρέπονται από ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ σε εμπορικά ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, χειραγωγούμενα, αγελαία, χωρίς καμία κινηματική λειτουργία: Πολιτική και Οργανωτική…

Έτσι έχουν μετατρέψει τις λαϊκές κινητοποιήσεις οι «αριστεροί» έμποροι των λαϊκών αγώνων: Σε «αριστερό» και συνδικαλιστικό πολιτικό εμπόριο, σε θεατρικές παραστάσεις, σε θέαμα ΠΛΗΡΩΣ υποταγμένο στη «ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ» του καθεστώτος (κατοχική «νομιμότητα» σήμερα)…

…Οι «παραιτηθείτε» έργο και αυτό είναι της «αριστεράς»: Η εκδίκηση της Ιστορίας για την καθεστωτική ενσωμάτωση της «αριστεράς» και τη μετατροπή της σε Δεξιά και ακροδεξιά της Νέας Τάξης (του 4ου Ράιχ)…».

‘Όταν, συνεπώς, υποκλινόμαστε στη «νομιμότητα» του 4ου Ράιχ και των Μνημονίων, χρησιμοποιώντας τις λαϊκές μάζες σαν απλά αντικείμενα εκλογικής και συνδικαλιστικής εμπορίας και ΟΧΙ σαν υποκείμενα ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ και ΡΗΞΗΣ με το κατοχικό καθεστώς και τα ανδρείκελά τους, τότε οι δωσίλογοι αποθρασύνονται…

Τότε η αυθάδεια των φαιών κηλίδων, τύπου Τζήμερου, ξαπλώνεται σαν πανούκλα…

Ο Τζήμερος εκτός ορίων γρονθοκόπησε στέλεχος και μάλιστα γυναίκα (τόσο άνδρας είναι) του ΚΚΕ…

Η θρασύδειλη, φασιστική αυθάδεια αυτού του κυρίου είναι ο καρπός της ειρηνόφιλης ΥΠΟΤΑΓΗΣ μας στη «νομιμότητα» του 4ου Ράιχ…

Δεν θα τολμούσε ΠΟΤΕ το υποκείμενο αυτό να συμπεριφερθεί έτσι εάν υπήρχε Αριστερά κινηματική και συγκρουσιακή, Αριστερά ΡΗΞΗΣ με την κατοχική νομιμότητα και ΟΧΙ «αριστερά» που προφυλάσσει το κατοχικό κοινοβούλιο από την ΟΡΓΗ του κόσμου, όπως το έχει κάνει, πολλές φορές, το ΚΚΕ…

Όταν στηρίζεις την καθεστωτική «νομιμότητα», τη «νομιμότητα» της νέας κατοχής μας, τότε σε δέρνουν, και από πάνω, διάφοροι «νταήδες» και τραμπούκοι του 4ου Ράιχ, όπως ο Τζήμερος…






πηγή

Ο Ελληνας που επέλεξε η NASA για να σωθεί ο πλανήτης από πτώση μετεωρίτη!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ

Ο δρ. Ιωάννης Μπαζιώτης είναι ο άνθρωπος που επέλεξε η NASA για την κορυφαία αποστολή προειδοποίησης και διάσωσης του ανθρώπινου γένους από την σύγκρουσή της Γης με μετεωρίτη!

Μια σύγκρουση που πριν από 65 εκατ. χρόνια κατέστρεψε την ζωή στην Γη.

Ο καθηγητής Ορυκτολογίας-Πετρολογίας στο Εργαστήριο Ορυκτολογίας-Γεωλογίας του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επιλέχθηκε από την NASA για να συμμετάσχει σε ειδική αποστολή στην Ανταρκτική.

Σκοπός της αποστολής είναι η ανακάλυψη μετεωριτών που πλησιάζουν τη Γη.

Ο Έλληνας ερευνητής ασχολείται ενεργά με την επιστήμη των μετεωριτών και την κοσμοχημεία, ενώ στο ερευνητικό του έργο για τους μετεωρίτες, κυρίως από τον πλανήτη ‘Αρη, συγκαταλέγονται δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Η «Αποστολή Αναζήτησης Μετεωριτών στην Ανταρκτική» (Antarctic Search for Meteorites -ANSMET), η οποία έχει ανακαλύψει περισσότερα από 21.000 δείγματα μετεωριτών σε μία περίοδο 41 ετών (1976-2016), πρόκειται να είναι η πρώτη που φιλοξενεί Έλληνα επιστήμονα.

Τονίζεται δε ότι σε τέτοια αποστολή η NASA επιλέγει μόλις τέσσερις επιστήμονες κάθε χρόνο, ανάμεσα από 100-150 υποψήφιους που κάνουν αιτήσεις.

Ωστόσο, ο ο δρ. Ιωάννης Μπαζιώτης επιμένει από το 2013 με αιτήσεις, καταφέρνοντας πλέον μόλις 4 χρόνια μετά να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος μάλιστα, «αποτελεί ένα όνειρο ζωής για μένα και ήθελα να το κυνηγήσω μέχρι τέλους». Επεσήμανε δε ότι «όπως σημειώνει και στο επίσημο γράμμα του ο επιστημονικός υπεύθυνος του ANSMET, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και η Ελλάδα μόνο κέρδος θα έχουν, καθώς θα ακουστούν στο υψηλότερο επίπεδο διεθνώς».

Το μόνο που εκκρεμεί είναι να περάσει στις ιατρικές εξετάσεις. Η διάρκεια της αποστολής είναι από το τέλος Νοεμβρίου 2017 έως το τέλος Ιανουαρίου 2018.

Δεν μπορούμε να βρούμε το πτώμα, γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια

Όλα ξεκίνησαν μετά τη νέα αναβολή της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Ξάδερφος της μητέρας του Μάριου από την Κρήτη, στάθηκε μπροστά στις κάμερες και τους δημοσιογράφους λέγοντας ότι δεν μπορούμε να βρούμε το πτώμα, γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια.
Πριν ολοκληρώσει τις δηλώσεις του,  έβγαλε ένα περίστροφο και άρχισε να πυροβολεί.

Στο άκουσμα των πυροβολισμών η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, ξέσπασε σε κλάματα, ενώ φίλοι και συγγενείς που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το Δικαστήριο, πανικοβλήθηκαν.
Ο δράστης, αφού αγκάλιασε για λίγο τη μητέρα καθησυχάζοντας την, έτρεξε προς τις σκάλες χωρίς να τον εμποδίσει κανείς. Διερχόμενοι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο Εφετείο για να καταθέσουν ως μάρτυρες σε άλλη υπόθεση, τον ακινητοποίησαν και προχώρησαν στη σύλληψη του.
«Ήταν μία πράξη διαμαρτυρίας για την πολλοστή αναβολή», τόνισε ο θείος του Μάριου στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που τον εξέτασαν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και άσκοπους πυροβολισμούς, ενώ διατάχθηκε έρευνα για το αν μπήκε στην αίθουσα του Εφετείου με το όπλο.
Η δίκη αναβλήθηκε για τις 19 Μαρτίου 2018 μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Πέτρου Μιχαλεάκου.
Σε τηλεφωνική του παρέμβαση το βράδυ της ίδιας μέρας στην εκπομπή, ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου, Νίκος Ρουσσόπουλος, είπε:
«Δυστυχώς εξοργιστικό δεν είναι μόνο το θέμα της αναβολής, αλλά και ο εμπαιγμός από την πλευρά των κατηγορουμένων. Οξύνουν περισσότερο τα πράγματα όταν υποστηρίζουν ότι η ποσότητα αίματος που βρήκε η εκπομπή στο αμάξι του Μάριου, το ντοκουμέντο που άλλαξε το κατηγορητήριο, οφειλόταν σε κόψιμο του δαχτύλου του. Δεν βοηθά ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης με δηλώσεις του,  ότι φοβάται για τη ζωή του. Η οικογένεια καταδικάζει το πρωϊνό περιστατικό έξω από το δικαστήριο, αλλά όχι την οργή του κόσμου. Εμείς συνεχίζουμε τις έρευνες για να βρεθεί το πτώμα του Μάριου, που είναι και το ζητούμενο».
Η πρωτόδικη απόφαση
Ο Πέτρος Μιχαλεάκος «φίλος» για χρόνια της οικογένειας, πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Στη σύζυγο του Βούλα Σιούταλου επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος.
Για την υπόθεση του Μάριου έχουν καταδικαστεί άλλα τέσσερα άτομα, ενώ δύο αθωώθηκαν.
Στον Αναστάσιο Μπασαντή, επιβλήθηκε η ποινή των 6 χρόνων με αναστολή, για άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης. Ο Αριστείδης Κορέντιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με αναστολή, για την ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος. Τα αδέλφια Γεράσιμος και Βασίλης Ταμπακάκης καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 και 2 χρόνων αντίστοιχα, που είναι εξαγοράσιμες. Οι τελευταίοι τρεις, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, συμμετείχαν στην απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη.

Άγνωστες ιστορίες πίσω από ελληνικά τραγούδια: Η Φραγκοσυριανή και η Ευδοκία

Η μουσική είναι κάτι μαγικό. 
Ο δημιουργός της προσπαθεί να εξωτερικεύσει αυτό που έχει μέσα στο μυαλό και την ψυχή του. 
Και αυτό ακριβώς το σημείο είναι που πολλές φορές δημιουργεί παρεξηγήσεις σχετικά με τις προθέσεις του.
Τι ακριβώς θέλει να πει; Πόσες και πόσες φορές που ακούμε ένα τραγούδι δεν έχουμε αναρωτηθεί για το ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο δημιουργός ή κάτω από ποιες συνθήκες έγραψε ένα τραγούδι.

Ο Μάρκος Βαμβακάρης και η Φραγκοσυριανή του

Είναι σίγουρο πως όποιος έχει ακούσει τη «Φραγκοσυριανή» του... πατριάρχη του ρεμπέτικου, Μάρκου Βαμβακάρη, θα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο δημιουργός μιλάει για κάποιον μεγάλο του έρωτα, κάποια γυναίκα που σημάδεψε τη ζωή του.
Λογικό, αν διαβάσει κανείς τους στίχους. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι λίγο διαφορετική. Στην πραγματικότητα όλος αυτός ο ερωτικός ύμνος του μεγάλου ρεμπέτη γράφτηκε μετά από μια και μοναδική... ματιά! Ναι, ήταν αρκετή. Ο ίδιος ο Μάρκος ο Βαμβακάρης έχει αποκαλύψει το πως του είχε έρθει η έμπνευση.
«Εγώ, όταν έπαιζα και τραγουδούσα, κοίταζα πάντα κάτω, αδύνατο να κοιτάξω τον κόσμο, τα έχανα. Εκεί όμως που έπαιζα, σηκώνω μια στιγμή το κεφάλι και βλέπω μια ωραία κοπέλα. Τα μάτια της ήταν μαύρα. Δεν ξανασήκωσα το κεφάλι, μόνο το βράδυ την σκεφτόμουν, την σκεφτόμουν... Πήρα, λοιπόν, μολύβι κι έγραψα πρόχειρα: Μία φούντωση, μια φλόγα έχω μέσα στην καρδιά Λες και μου 'χεις κάνει μάγια Φραγκοσυριανή γλυκιά... Ούτε και ξέρω πως την λέγανε ούτε κι εκείνη ξέρει πως γι' αυτήν μιλάει το τραγούδι. Όταν γύρισα στον Πειραιά, έγραψα τη Φραγκοσυριανή».

Η στιχουργός του «όταν κοιτάς από ψηλά» και η χούντα

Αντιστασιακό τραγούδι το «όταν κοιτάς από ψηλά»; Ακούγεται περίεργο αλλά ναι.
Στιχουργός του τραγουδιού που άψογα ερμήνευσε ο Κώστας Χατζής (που έχει γράψει τη μουσική) είναι η Σώτια Τσώτου η οποία εμπνεύστηκε όταν ήταν εν πτήσει από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Αιτία για αυτή την εσωτερική μετανάστευση της δημιουργού ήταν η επιβολή του πραξικοπήματος και το κλείσιμο από το καθεστώς της εφημερίδας «Ελευθερία» που δούλευε τότε η Τσώτου ως πολιτική ρεπόρτερ. Όντας άνεργη η νεαρή δημοσιογράφος αποφάσισε να φύγει από την Αθήνα για να ψάξει να βρει την τύχη της στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στο συγκρότημα Βελλίδη που εξέδιδε τις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη.
Όταν έφτασε στο... στρατοκρατούμενο αεροδρόμιο του Ελληνικού, ωστόσο, την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Συνελήφθη, πέρασε από εξονυχιστικό έλεγχο και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε αυστηρότατη ανάκριση που κράτησε πολλές ώρες με αποτέλεσμα να χάσει την πτήση της. Όταν τα όργανα της χούντας δεν βρήκαν τίποτα επιβαρυντικό σε βάρος της, αφέθηκε ελεύθερη και πήρε το επόμενο αεροπλάνο.  Όταν αυτό απογειώθηκε, σχεδόν ήρεμη και ανακουφισμένη κοίταξε από το παράθυρο και σκέφτηκε πως αυτοί που πριν την ταλαιπώρησαν τώρα που τους κοιτάς από ψηλά «μοιάζουν με μυρμήγκια και τα σπίτια με σπιρτόκουτα»!

Το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» που λίγο έλειψε να πεταχτεί στα σκουπίδια

Οι πρώτες πενιές του θρυλικού ζεϊμπέκικου ακούστηκαν από τον τζουρά του παλιού ρεμπέτη Γιώργου Μουφλουζέλη. Ο Μάνος Λοϊζος, ωστόσο, ήθελε το κάτι παραπάνω. Πείθει τον Θανάση Πολυκανδριώτη να αφήσει το μπουζούκι του και να πάρει και αυτός έναν παλιό τζουρά και να συμμετάσχει. Εκείνο το όργανο, όμως, ήταν τόσο παλιό που πλέον δεν μπορούσε να κουρδιστεί και τα φάλτσα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Όλοι, λοιπόν, άρχισαν να τα παρατάνε και να λένε πως το τραγούδι δεν πρόκειται να «βγει» και πως καλό θα ήταν ο Λοϊζος να προχωρήσει στο επόμενο. Ο Πολυκανδριώτης παρατάει τον παλιό τζουρά και όλα δείχνουν να είναι στον αέρα.
Ο Μάνος Λοϊζος, ωστόσο, δεν ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Αποφασίζει με τη βοήθεια ενός τετρακάναλου που υπήρχε στο στούντιο να γράψει το τραγούδι κομμάτι- κομμάτι. Έγραφαν το τραγούδι όσο ο τζουράς ήταν κουρδισμένος. Όταν ξεκουρδιζόταν σταματούσαν. Τον ξανακούρδιζαν και συνέχιζαν. Έτσι το τραγούδι γράφτηκε επί της ουσίας με τη βοήθεια του... μοντάζ!

Ο μελαγχολικός «Αύγουστος» του Παπάζογλου και ο ανεκπλήρωτος έρωτας

Στα τέλη Ιουνίου του 1978 σημειώθηκε ο φονικός σεισμός στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί άνθρωποι, σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι έμειναν άστεγοι. Ένα από τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές ήταν και εκείνο που έμενε ο Νίκος Παπάζογλου με την οικογένεια του. Αυτό σε συνδυασμό με την έντονη σεισμική ακολουθία ανάγκασαν τον Παπάζογλου να προτείνει στη γυναίκα του να πάρει τη νεογέννητη τότε κόρη τους και να πάνε να μείνουν σε συγγενείς τους στις ΗΠΑ  μέχρι να εκτονωθεί το φαινόμενο και ταυτόχρονα να κάνουν τις διακοπές τους. Ο ίδιος θα παρέμενε πίσω.
Τον Αύγουστο ο Διονύσης Σαββόπουλος καλεί τον Παπάζογλου να περάσουν μερικές ημέρες χαλάρωσης στο εξοχικό του στο Πήλιο. Ο Παπάζογλου δέχεται. Εκεί ανάμεσα στους πολλούς φιλοξενούμενους του Νιόνιου υπήρχε και μια κοπέλα που τον «μάγεψε». Ο Παπάζογλου την ερωτεύτηκε αλλά οι τύψεις για τη γυναίκα του και το νεογέννητο παιδί τους δεν τον άφηναν να παραδοθεί στο πάθος του. Έτσι, αποφασίζει να φύγει από το Πήλιο και να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας πάνω από έναν δυνατό έρωτα, την οικογένεια του.
Στο δρόμο της επιστροφής οι σκέψεις και η μελαγχολία για έναν έρωτα που ήταν καταδικασμένος να μείνει ανεκπλήρωτος είχαν πλημμυρίσει το μυαλό του. Η... μαγιά είχε ήδη βρεθεί: «Σ' αγαπάω μα δεν έχω μιλιά να στο πω, κι αυτό είναι ένας καημός αβάσταχτος, λιώνω στον πόνο γιατί νιώθω κι εγώ, ο δρόμος που τραβάμε είναι αδιάβατος»!

Ο Παύλος, οι έρωτες, τα τραγούδια και η ηρωίνη

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος έγραψε το τραγούδι «στην Κ» για την Κάθυ, έναν από τους μεγάλους έρωτες της ζωής του. Όταν χώρισαν, ερωτεύτηκε και έκανε σχέση με τη Γιόλα.
Φίλη και συμμαθήτρια της Κάθυ. Οι δυο τους βαδίζουν ερωτευμένοι μαζί μέχρι τη στιγμή που η Γιολα ανακοινώνει στην Παύλο πως φεύγει για σπουδές στο Παρίσι και πως θα πρέπει να χωρίσουν.
Ο Σιδηρόπουλος δέχεται ένα δυνατό χαστούκι. Εκείνη την ημέρα γράφει το «μου πες θα φύγω». Είναι τόσο χάλια, όμως, που ξεχνάει τους στίχους σε ένα συρτάρι. Τελικά ηχογραφεί το τραγούδι πολλά χρόνια αργότερα.
Σε ότι αφορά τη σχέση του με τη Γιόλα αυτή είχε δραματική εξέλιξη. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα ήταν και πάλι μαζί. Λέγεται πως εκείνη ήταν που τον μύησε στους σκοτεινούς δρόμους της ηρωίνης στην οποία είχε βυθιστεί και εκείνη. Η ηρωίνη, τελικά, ήταν αυτή που τους χώρισε...

Η τραγική ιστορία πίσω από ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Καλδάρα

Είναι η εποχή που ο Απόστολος Καλδάρας δημιουργεί τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Μια σοβαρή ασθένεια που ταλαιπωρούσε την κόρη του (αργότερα αυτή η αρρώστια θα της στερήσει τη ζωή), ωστόσο, δεν αφήνει τον συνθέτη να «καθαρίσει» το μυαλό του.
Μαζί με την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου έχουν βάλει τις βάσεις ώστε να γράψουν το «λίγο- λίγο θα με συνηθίσεις». Ο Καλδάρας έχει στα χέρια του ένα εξαιρετικά δυνατό κουπλέ αλλά του λείπει ένα -αντίστοιχης δυναμικής- ρεφρέν. Το μυαλό του, ωστόσο, έχει κολλήσει. Μαζί με τον Μιχάλη Μενιδιάτη που αργότερα θα το τραγουδήσει προσπαθούσαν να βρουν το κατάλληλο. Ξαφνικά ο Καλδάρας γυρνάει στον Μενιδιάτη και του λέει «το βρήκα».
Λίγες στιγμές αργότερα του τραγουδάει: «τι θα γίνω μες τη ζωή, αν ξυπνήσω ένα πρωί και κοιτάξω την αγκαλιά μου από μέσα να λείπεις εσύ…»! Ο συγκεκριμένος στίχος ακόμα και σήμερα τραγουδιέται ως ένας από τους πλέον ερωτικούς. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως ο Καλδάρας τον έγραψε έχοντας στο μυαλό του πως είναι πιθανόν να χάσει το παιδί του.

Το «παπάκι» του Άσιμου που ηχογραφήθηκε «μυστικά»

Ένα από τα πιο ευαίσθητα ελληνικά τραγούδια, έχει γραφτεί από έναν από τους πιο ευαίσθητους καλλιτέχνες. Για την ακρίβεια δεν είναι τραγούδι αλλά νανούρισμα. Αυτό, όμως, είναι μάλλον γνωστό για το συγκινητικό «έχω ένα παπάκι» του Νικόλα του Άσιμου.
Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι το ότι ηχογραφήθηκε... «μυστικά»! Το νανούρισμα, αυτό, λοιπόν, το τραγουδούσε ο Άσιμος στην κόρη του όταν την κοίμιζε στο θρυλικό υπόγειο της Αραχώβης 41 στα Εξάρχεια. Δεν είχε σκοπό να το ηχογραφήσει. Η Χάρις Αλεξίου ήταν αυτή που τον παρακάλεσε να το κάνει πρόβα στο στούντιο.
Ο Άσιμος δέχθηκε και ο ηχολήπτης άρχισε να το γράφει... διακριτικά. Ο Άσιμος μαγεύτηκε από την ερμηνεία της Αλεξίου, άνοιξε την πόρτα, μπήκε μέσα στον χώρο της ηχογράφησης και άρχισε να περπατάει πίσω από την Αλεξίου. Ξαφνικά άρχισε να την συνοδεύει, βουρκωμένος. Δακρυσμένη ήταν και η Χαρούλα Αλεξίου και με τον μαγικό αυτό τρόπο η «αυθαιρεσία» του ηχολήπτη πέρασε στην ιστορία ως ένα από τα πιο συγκινητικά ελληνικά τραγούδια.

«Στης Λαρίσης το ποτάμι» και το χαρτί υγείας

Ίσως η πιο αστεία ιστορία είναι αυτή που περιγράφει τον τρόπο που ο Γιώργος Μητσάκης εμπνεύστηκε και κυρίως κατέγραψε, αρχές της δεκαετίας του 1960, το τραγούδι «στης λαρίσης το ποτάμι»!
Ο λαϊκός συνθέτης βρίσκεται με τη σύντροφό του στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και μιλάνε περί ανέμων και υδάτων. Η συζήτηση κάποια στιγμή φτάνει στη Λάρισα και τον Πηνείο. Με την πάροδο του χρόνου ο Μητσάκης ζητάει συγγνώμη από τη συνοδό του και πάει στην τουαλέτα.
Εκεί του έρχεται η έμπνευση. Χαρτί όμως δεν υπάρχει. Όχι από αυτά που συνήθως γράφουμε, τέλος πάντων. Ο Μητσάκης δεν χάνει την ψυχραιμία του και παίρνει ένα κομμάτι από το χαρτί υγείας. Εκεί γράφει τους βασικούς στίχους (ρεφρέν και κουπλέ) και χαρούμενος βγαίνει από τη τουαλέτα!
Δείχνει τη δημιουργία του στη σύντροφό του και εκείνη γελώντας του λέει «εκεί πού ήσουν, τι άλλο θα μπορούσες να γράψεις»; Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1963 και παρά τις ομολογουμένος περίεργες συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκε έγινε μεγάλη επιτυχία.

πηγή

Το μωβ λουλούδι που πρόσθεσε στα reactions το Facebook

Το πρώτο προσωρινό emoji που εισάγει το Facebook μετά τo επίσημο λανσάρισμα των reactions ήρθε για την γιορτή της μητέρας και φέτος

Το emoji ενός μωβ λουλουδιού έκανε την εμφάνισή του ανάμεσα στα reactions που έχει εισάγει το Facebook για να μπορεί κανείς να σχολιάσει τα ποστ των φίλων του ήδη από το περασμένο έτος.
Τις γνωστές αντιδράσεις ή αλλιώς, reactions: η αγάπη, το γέλιο, ο θαυμασμός, η θλίψη και ο θυμός, βρήκαν τη θέση τους κάτω από τις αναρτήσεις μας.

Το εν λόγω reaction σημαίνει «ευγνωμοσύνη», είναι προσωρινό και έχει εισαχθεί εν όψει της ημέρας της Μητέρας που γιορτάζεται φέτος στις 14 Μαΐου, ως ένας τρόπος για να πει κανείς «ευχαριστώ».

Με το πενάκι του ΚΥΡ


Σοβαρό πρόβλημα με τη σκόνη το σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα

Σοβαρό πρόβλημα με τη μεταφορά σκόνης αύριο σε όλη την Ελλάδα αλλά κυρίως στα ανατολικά και τα νότια της χώρας. Το πρόβλημα θα είναι τόσο έντονο που πολλές περιφέρειες έχουν ήδη εκδώσει προειδοποιήσεις προς τους πολίτες για την προστασία τους.

Αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 στα δυτικά και 4 με 6 μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Αραιές νεφώσεις στην Αττική. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Tι σκέφτηκε ένας προνοητικός Τρικαλινός για να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του

Πούλησε σε γραφείο κηδειών το αγροτικό του αυτοκίνητο για τα μελλοντικά έξοδα της κηδείας του…

 Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr Τρικαλινός, μερίμνησε από τώρα για τα έξοδα κηδείας του και επειδή η οικονομική κρίση τον έχει αγχώσει για το αν θα έχει την ύστατη ώρα τα χρήματα, προχώρησε σε συμφωνία με γραφείο κηδειών.

Αντί χρημάτων για τα έξοδα της κηδείας, πούλησε στο γραφείο κηδειών, το …αγροτικό του αυτοκίνητο και προφανώς όταν φύγει από την ζωή, δεν θα έχει το …άγχος ότι δεν πληρώθηκε ο νεκροθάφτης…



trikalanews

12.5.17

Τελικός Eurovision 2017 LIVE: Πώς θα παρακολουθήσουμε τον διαγωνισμό στο διαδίκτυο;

Eurovision 2017 Live! 
Το Σάββατο 13 Μαΐου στις 20:00, ο μεγάλος τελικός του διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision 2017 θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube. Οι θαυμαστές της διοργάνωσης μπορούν να «συναντηθούν» Live με εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο αφού  συντονιστούν από οποιαδήποτε συσκευή, για να παρακολουθήσουν τις 42 χώρες να διαγωνίζονται σε αυτήν τη φαντασμαγορική μουσική εκδήλωση.
Μετά το Live οι ερμηνείες των καλλιτεχνών θα είναι διαθέσιμες στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube, ώστε να μπορέσετε να ξαναζήσετε όλες τις συναρπαστικές στιγμές και να δείτε ό,τι χάσατε.
Μπορείτε επίσης να βρείτε ακόμα περισσότερο περιεχόμενο που υπάρχει ήδη στο κανάλι: αποκλειστικά βίντεο, παρουσιάσεις των συμμετεχόντων, πρόβες, τις ερμηνείες του ημιτελικού, τα παρασκήνια και άλλα.
  • Ανάμεσα στους νικητές της Eurovision, η Celine Dion (νικήτρια του 1988) είναι η πιο δημοφιλής στο YouTube μέχρι και σήμερα. Με το σύνολο των προβολών (σε παγκόσμιο επίπεδο) των μουσικών με ανάλογο περιεχόμενο στο YouTube από το 2014,  ακολουθούν οι ABBA (1974), Sertab Erener (2003), Dima Bilan (2008) και Lena (2010).
  • Για το κανάλι της Eurovision, οι 5 χώρες που βλέπουν περισσότερο την διοργάνωση (με κριτήριο τον χρόνο παρακολούθησης) είναι η Γερμανία, η Πολωνία, η Ρωσία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Οι συμμετέχοντες εκτός Ευρώπης, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι πρώτες σε χρόνο παρακολούθησης (14η στην κατάταξη στην ιστορία του θεσμού).
  • Η περυσινή απευθείας μετάδοση του Μεγάλου Τελικού του διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision παρακολουθήθηκε από σχεδόν 2 εκατομμύρια ανθρώπους.
  • Ο μεγάλος τελικός του 2016 ήταν η 3η μεγαλύτερη μουσική απευθείας μετάδοση στην πλατφόρμα του YouTube, από το κορυφαίο κοινό που παρακολούθησε κατά τη διάρκεια του γεγονότος.
Τώρα όλοι οι φίλοι της Eurovision περιμένουν το Σάββατο και τον μεγάλο τελικό!
Στον β' ημιτελικό που έγινε χθες, Πέμπτη, προκρίθηκαν οι εξής 10 χώρες: Βουλγαρία, Λευκορωσία, Κροατία, Ουγγαρία, Δανία, Ισραήλ, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία και Αυστρία.
Στη 15η θέση θα εμφανιστεί η Demy και το τραγούδι της «This is Love» στον τελικό της Eurovision που θα γίνει το Σάββατο στην Ουκρανία. Η Κύπρος θα εμφανιστεί 19η.

Τα δύο μεγάλα φαβορί του διαγωνισμού, η Ιταλία και η Πορτογαλία θα εμφανιστούν στην 9η και 11η σειρά αντίστοιχα.
Ανοδική πορεία έχει Πορτογαλία που αυτή τη στιγμή έχει τη δεύτερη μικρότερη απόδοση για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Συγκεκριμένα, η απόδοσή της είναι 2,70, ενώ η απόδοση της Ιταλίας (και μεγάλου φαβορί του φετινού διαγωνισμού) είναι 2,10. Η απόδοση της Ελλάδας στον μεγάλο τελικό είναι 75,00 και της Κύπρου 150,00.

Αναλυτικά οι 26 χώρες θα κάνουν εμφάνιση στον τελικό με την εξής σειρά:

1. Ισραήλ
2. Πολωνία
3. Λευκορωσία
4. Αυστρία
5. Aρμενία
6. Ολλανδία
7. Mολδαβία
8. Ουγγαρία
9. Iταλία
10. Δανία
11. Πορτογαλία
12. Aζερμπαϊτζάν
13. Κροατία
14. Αυστραλία
15. Ελλάδα
16. Ισπανία
17. Νορβηγία
18. Ηνωμένο Βασίλειο
19. Κύπρος
20. Ρουμανία
21. Γερμανία
22. Ουκρανία
23. Βέλγιο
24. Σουηδία
25. Bουλγαρία
26. Γαλλία

Eλλάδα και Κύπρος κατάφεραν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τον 62ο διαγωνισμό της Eurovision, περνώντας στον πρώτο ημιτελικό που έγινε την Τρίτη.

Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση, η Demy κατάφερε να διηγηθεί τη δική της ιστορία αγάπης στους τηλεθεατές, κέρδισε τις εντυπώσεις και κατάφερε να βάλει την Ελλάδα στον τελικό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου