15.8.15

" Φίσκα " τα ξενοδοχεία στην Μεσσηνία !

Δεύτερη ευκαιρία στους ξενοδόχους πολλών περιοχών της χώρας, μετά την καταστροφή του Ιουνίου και του Ιουλίου, δίνουν οι «όψιμοι» επισκέπτες του Αυγούστου, στην πλειονότητά τους Έλληνες, που αποφάσισαν ότι παρά την πληγωμένη ψυχολογία και τους περιορισμούς στα οικονομικά, ο χειμώνας δεν θα βγει χωρίς λίγες διακοπές.
Έτσι, για μία ακόμα χρονιά η Μεσσηνία έγινε πόλος έξης με πληρότητες στα ξενοδοχεία που αγγίζουν το 100%  οι οποίες  έδωσαν σημαντική ανάσα στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο  του τουρισμού.

Εγκυος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει εξαιτίας του...

Τέλος στη ζωή της αλλά και στο έμβρυο που κυοφορεί (!), επιχείρησε να βάλει μια 24χρονη έγκυος στη Μυτιλήνη.
Ευτυχώς -έστω και στο παρά πέντε- οι γονείς της νεαρής μπήκαν στο δωμάτιό της και την έσωσαν, αφού την οδήγησαν έγκαιρα στο νοσοκομείο του νησιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα από τα Βασιλικά της Λέσβου, που είναι τεσσάρων μηνών έγκυος, περνά δύσκολα το τελευταίο διάστημα, καθώς φέρεται ότι την εγκατέλειψε ο αρραβωνιαστικός της επειδή είχαν διαφωνίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός είναι ο λόγος που οδήγησε την 24χρονη στην απόφασή της να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η νεαρή κλείστηκε στο δωμάτιό της και κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών. Οι γονείς της, που ανησύχησαν επειδή βρισκόταν για ώρα μόνη της, τη βρήκαν σε άσχημη κατάσταση και τη μετέφεραν άμεσα με το αυτοκίνητό τους στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι γιατροί την υπέβαλαν σε πλύση στομάχου και κατάφεραν να σώσουν τόσο την ίδια όσο και το έμβρυο. Μάλιστα χθες πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι της, ωστόσο η ψυχολογική της κατάσταση είναι κακή και οι γονείς της βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της προσπαθώντας να τη στηρίξουν.
Στο μεταξύ τρίτη κατά σειρά αυτοκτονία μέσα σε ένα μήνα συγκλονίζει τη Φθιώτιδα. 
Ενας 60χρονος βρέθηκε χθες κρεμασμένος μέσα στο σπίτι του στο χωριό Αγία Παρασκευή Λαμίας από συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία ανησύχησαν επειδή δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά τους. Οταν κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού του πάγωσαν με το θέαμα που αντίκρισαν. Ως αργά χθες το απόγευμα δεν είχε γίνει γνωστό αν ο αυτόχειρας άφησε σημείωμα.

Τον έβρισαν και τον χόρτασαν ξύλο επειδή ήταν...αστυνομικός!

Ένα ακόμη περιστατικό βίας κατά  αστυνομικού, εκτός υπηρεσίας,το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες, εξετάζεται με περισσή σοβαρότητα από τις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου Κρήτης . 

Το συμβάν συνέβη σήμερα τα ξημερώματα, και διαδραματίστηκε σε μπαρ του Ασημίου.
Εκεί διασκέδαζε μαζί με ένα φίλο του νεαρός ειδικός φρουρός της Αστυνομίας που εντελώς απροειδοποίητα και χωρίς κανένα λόγο δέχτηκε λεκτική επίθεση από παρέα 4 νεαρών που διασκέδαζαν και εκείνοι στον ίδιο χώρο.
Με βρισιές και λεκτικές επιθέσεις κατά του ίδιου και κατά της Αστυνομίας γενικότερα, οι νεαροί, έφτασαν κοντά στο να χειροδικήσουν κατά του αστυνομικού μέσα στο κέντρο διασκέδασης.
Ο αστυνομικός δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο επεισόδιο και έφυγε από το μπαρ αλλά οι νεαροί ήθελαν να δώσουν και συνέχεια στο επεισόδιο!
Τον ακολούθησαν με το αυτοκίνητο τους και σε ένα σταυροδρόμι λίγα μέτρα παρακάτω του έκλεισαν το δρόμο. Εκείνος βγήκε απο το αυτοκίνητο για να ζητήσει εξηγήσεις κι εκεί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του χτυπήθηκε με μπουνιές και γροθιές από την παρέα των τεσσάρων.
Τα ξημερώματα κι αφού τέλειωσε το επεισόδιο ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στην περιοχή,πέρασε την πόρτα του αστυνομικού τμήματος Πύργου και κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του.
Οι συνάδελφοι του, του έδειξαν φωτογραφίες, όπου αναγνώρισε τους τέσσερις νεαρούς που είναι γνωστοί στην περιοχή και τους υπέβαλε μήνυση.
Η Αστυνομία τους αναζήτησε χωρίς όμως μέχρι τώρα να υπάρχει αποτέλεσμα.


πηγή

Πως λέγεται το "δούλεμα" στα Γερμανικά ;

Τσίπρας-Λαφαζάνης δουλεύουν τους ψηφοφόρους του Σύριζα !

 ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ...ΕΦΗ !!!
 
«Ετσι θα το πάνε ως το τέρμα, εάν οι ψηφοφόροι τους δεν αποφασίσουν κάποτε να αντιδράσουν στο δούλεμα», σημείωσε ακόμη, παραθέτοντας κείμενο του Iskra στο οποίο αναφέρεται ότι «τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας δεν επιθυμούν να ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά να ανακόψουν τη μνημονιακή της πορεία».

Πατέρας και κόρη τραυματίες από έκρηξη υγραερίου

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ένας 43χρονος που υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα από την έκρηξη υγραερίου στο υπόγειο του σπιτιού του στην Κομοτηνή

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ένας 43χρονος που υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα από την έκρηξη υγραερίου στο υπόγειο του σπιτιού του στην Κομοτηνή. Πιο ελαφρά έχει τραυματιστεί η 23χρονη κόρη του.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η ισχυρή έκρηξη, δεν έχουν  εξακριβωθεί ακόμη και ερευνώνται από την Πυροσβεστική, ενώ την προανάκριση για τυχόν ευθύνες διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Κομοτηνής. Το ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ο άτυχος 43χρονος κατέβηκε στο υπόγειο που δεν φωτιζόταν.

Για να βρει αυτό που αναζητούσε, χρησιμοποίησε τον αναπτήρα του. Όμως, τότε έγινε η εκκωφαντική έκρηξη από ανάφλεξη του υγραερίου. Ο ίδιος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, ενώ η 23χρονη που βρισκόταν στο εσωτερικό του σπιτιού διακομίστηκε στο Γενικό νοσοκομείο Κομοτηνής όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Πιθανότερη αιτία της έκρηξης θεωρείται η διαρροή και οι πραγματογνώμονες προσπαθούν να εντοπίσουν πώς δημιουργήθηκε και σε ποιο σημειο.

Bουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να πληρώσει πρόστιμο 1,9 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή!

Πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του έτους 1999 καλείται
να πληρώσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως γράφει η εφημερίδα «τα Νέα», η Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών γνωμάτευσε οριστικά ότι δεν υπάρχει καμία παραγραφή για την υπόθεσή του και άρα πρέπει να πληρώσει στην αρμόδια εφορία το σύνολο του προστίμου.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι δικαστική επιμελήτρια πήγε στο γραφείο του για να του επιδώσει την απόφαση, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να αρνείται να το παραλάβει το έγγραφο με αποτέλεσμα τελικά η επιμελήτρια να το θυροκολλήσει έξω από το γραφείο του.
Στη συνέχεια, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, ο Αλέξης Μητρόπουλος κατευθύνθηκε στην γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία με τη σειρά της συγκάλεσε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα ότι δηλαδή δεν υπάρχει παραγραφή.
Είχε προηγηθεί προσφυγή του κ. Μητρόπουλου στo διοικητικό εφετείο Αθηνών, όπου διεκδικούσε παραγραφή του προστίμου που του είχε επιβληθεί, το οποίο πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε την αίτησή του τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από αντιδικία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με συνεργάτες του αφού οι τελευταίοι διεκδικούσαν μέρος της αμοιβής για τη διεκπεραίωση κληρονομικών υποθέσεων, με τη διαμάχη να φτάνει στον Άρειο Πάγο δικαιώνοντας τους αντιδίκους του βουλευτή και υποχρεώνοντάς τον να καταβάλει το ποσό των 750,000 δολαρίων.

Ούτε η Θάτσερ δεν είχε εφαρμόσει τέτοιο πρόγραμμα, λέει ο Αλ. Μητρόπουλος

Ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνιο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, σημείωνοντας ότι όχι μόνον η Αριστερά σε όλη την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν είχε εφαρμόσει ανάλογα μέτρα.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το πρόγραμμα της Θάτσερ του 1988 που την έριξε από την εξουσία ήταν μεγαλύτερης ηπιότητας. «Θεωρητικά όταν ψηφίζεις μνημόνιο κατατάσσεσαι στους μνημονιακούς, άλλο τι αισθάνεσαι», ανέφερε με νόημα ο κ. Μητρόπουλος.
Το νέο δάνειο έχει σκληρές ρήτρες, τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, εκτιμώντας ότι οι εταίροι εξαρχής δεν ήθελαν να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, «ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι η αριστερή ελληνική κυβέρνηση θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από τη δική τους λιτότητα».
Χαρακτήρισε δε ανόητες τις εισηγήσεις που γίνονται στον Πρωθυπουργό για εκλογές, συμπληρώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας έκανε την επιλογή η κυβέρνηση «να φύγει μπροστά» με μνημονιακή πολιτική.
«Δεν συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο, το τρίτο μνημόνιο», κατέληξε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει μπροστά με συμμαχίες «ώστε να εφαρμόσει αυτό που ψήφισε, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο».

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον στην Αθήνα

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον καταγράφηκε σε δύο σταθμούς μέτρησης στις 16.00, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 186 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Αμαρουσίου και μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 183 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Αγίας Παρασκευής.
Για το λόγο αυτό σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:
«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.  Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».
Αναμένεται σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος από το απόγευμα.
Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

Οδομαχίες μεταναστών στην Κω μπροστά στην αστυνομία

Συμπλοκές ανάμεσα σε μετανάστες από διάφορες χώρες ξέσπασαν το μεσημέρι μπροστά στο αστυνομικό τμήμα της Κω.
Συμπλοκές ανάμεσα σε μετανάστες από διάφορες χώρες ξέσπασαν το μεσημέρι μπροστά στο αστυνομικό τμήμα της Κω, την στιγμή που περίπου 2.000 πρόσφυγες από τη Συρία περίμεναν στο λιμάνι μπροστά στο οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να επιβιβαστούν.

Μάχη σώμα με σώμα

Οι περίπου 50 μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν ενεπλάκησαν σε πετροπόλεμο, συμπλοκές σώμα με σώμα και βρισιές μπροστά στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, ενώ δίπλα οι άνδρες των ΜΑΤ παρακολουθούσαν χωρίς να επέμβουν, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του Reuters. «Δεν κάναμε επέμβαση επειδή η προτεραιότητά μας ήταν να προστατέψουμε το αστυνομικό τμήμα» δήλωσε στο πρακτορείο ένας αστυνομικός.
Οσοι δεν συμμετείχαν στην συμπλοκή φώναζαν ρυθμικά τα ονόματα των χωρών τους. Τουλάχιστον ένας άνδρας δέχθηκε κλωτσιές ενώ βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος ενώ άλλοι απομακρύνονταν από το σημείο της συμπλοκής με αίματα στο πρόσωπο. Λίγο αργότερα μια ομάδα Ιρανών επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό της αστυνομίας με στόχο να φτάσει στο αστυνομικό τμήμα, το οποίο πάντως ήταν κλειστό. Οι ιρανοί απωθήθηκαν αμέσως από τους άνδρες των ΜΑΤ.
Οι μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί εκεί προκειμένου να καταγραφούν και να πάρουν τα χαρτιά τους για την προσωρινή παραμονή τους στην χώρα. 

Κάτω από τα 400 ευρώ πέφτει η κατώτατη σύνταξη


Κάτω από τα 400 ευρώ πέφτει η κατώτατη σύνταξη

Κάτω από το όριο των 400 ευρώ καθορίζεται με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας Παύλος Χαϊκάλης το ύψος της κατώτατης σύνταξης που θα χορηγούν τα Ταμεία και το Δημόσιο στους συνταξιοδοτούμενους.

Συγκεκριμένα το όριο από τα 486 ευρώ καθορίζεται στα 392,7 ευρώ για όσους συνταξιοδοτηθούν από 1/1/2015 και μετά με 15ετία ή λόγω αναπηρίας 80% ή εργατικού ατυχήματος.
Όπως γράφει η «Ημερησία», ταυτόχρονα όλοι όσοι συνταξιοδοτούνται από την 1/1/2015 θα λαμβάνουν αναλογία της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ για το χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2011 και μετά (για την ασφάλιση έως τις 31/12/2010 θα υπολογίζεται τμήμα σύνταξης  με βάση τις καταστατικές διατάξεις και τα ποσοστά αναπλήρωσης που ισχύουν σε κάθε ταμείο).
Οι αλλαγές προκαλούνται από την εγκύκλιο Χαϊκάλη, η οποία ενεργοποιεί το Ν. 3863/10 (για τη βασική και την κατώτατη σύνταξη) και το Ν. 4334/15 (για την απονομή αναλογίας της βασικής στους συνταξιοδοτούμενους από 1/1/2015).
Σε ό,τι αφορά το ύψος της βασικής σύνταξης, ορίζεται μεν για το 2015 στα 360 ευρώ, αλλά, του χρόνου θα επαναπροσδιοριστεί σύμφωνα με την εξέλιξη του ΑΕΠ(κατά 50%) και των τιμών (κατά το υπόλοιπο 50%) της…φετινής χρονιάς.
Η τροπολογία προβλέπει:
-τροποποιούνται διατάξεις του νόμου 3865/2010 (σχετικά με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος του Δημοσίου ώστε
αα) ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης (βασική και αναλογική) να εφαρμόζεται για όλους όσους (περιλαμβανομένων και των στελεχών των ΕΔ, των ΣΑ και του ΠΣ) έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από την Υπηρεσία από 1.1.2015 και μετά (αντί για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την εν λόγω ημερομηνία)
ββ)βασική σύνταξη με λιγότερα χρόνια από 15 χρόνια ασφάλισης στο Δημόσιο δικαιούνται όσοι συμπληρώνουν το 67ο (αντί το 65ο) έτος της ηλικίας τους (και εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις).
-Συμπληρώνονται οι διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 55 του π.δ. 169/2007, σχετικά με το κατώτατο όριο σύνταξης και προβλέπεται ότι αυτό δεν εφαρμόζεται σε όσους έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από την υπηρεσία από 1.7.2015 και μετά και δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους (και μέχρι τη συμπλήρωση του ηλικιακού αυτού ορίου). Επίσης προβλέπεται ότι το ποσό του εν λόγω κατώτατου ορίου παραμένει αμετάβλητο μέχρι το έτος 2021 (ενώ θα αυξανόταν από 1/1/2016).
-παρατείνεται για το έτος 2016 η διάταξη του άρθρου 1 του ν. 4024/2011 που προβλέπει τον υπολογισμό της σύνταξης με βάση τις συντάξιμες αποδοχές όπως είχαν διαμορφωθεί πριν την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού.
-Αυξάνονται από 1/1/2022 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και των υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31.12.2012 και δεν έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του υπό ψήφιση νόμου το όριο ηλικίας καταβολής ακέραιης σύνταξης. Έτσι θα ισχύουν και για την εν λόγω κατηγορία υπαλλήλων/λειτουργών τα γενικώς ισχύοντα όρια (δηλαδή όσων θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1.1.2013 όρια: α) των 67 ετών ή 62 ετών (με 40 έτη υπηρεσίας) για πλήρη σύνταξη και β) των 62 ετών για μειωμένη σύνταξη.
-Επίσης, τα ισχύοντα μέχρι τη δημοσίευση του υπό ψήφιση νόμου όρια ηλικίας καταβολής της σύνταξης αυξάνονται σταδιακά έως την 31.12.2021 σύμφωνα με τους συνημμένους πίνακες, με την επιφύλαξη των οριζομένων για το προσδόκιμο ζωής του πληθυσμού της χώρας.
- Σε περίπτωση καταβολής μειωμένης σύνταξης το συνολικό ποσό της προβλεπομένης μείωσης προσαυξάνεται κατά 10% και μέχρι τη συμπλήρωση του νέου ορίου ηλικίας καταβολής πλήρους σύνταξης.
- Προβλέπονται οι περιπτώσεις που εξαιρούνται ή δεν θίγονται από τα ανωτέρω νέα όρια (μεταξύ αυτών και όσοι έχουν συμπληρώσει έως τη δημοσίευση του υπό ψήφιση νόμου τόσο τα όρια ηλικίας όσο και τα έτη ασφάλισης που, κατά περίπτωση απαιτούνται για λήψη πλήρους σύνταξης).
- Ορίζεται ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που αποχωρούν από την υπηρεσία από την επομένη της ημερομηνίας δημοσίευσης του υπό ψήφιση νόμου και μετά, δικαιούνται σύνταξη εφόσον έχουν συμπληρώσει το 58ο έτος της ηλικίας τους και 40 έτη συντάξιμης υπηρεσίας, στα οποία συνυπολογίζονται οι προβλεπόμενοι στην παράγραφο 4 του άρθρου 20 του νόμου 3865/2010 χρόνοι.
Τα ανωτέρω δεν εφαρμόζονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες στρατιωτικών (ιπτάμενοι, αλεξιπτωτιστές, υπηρετούντες σε υποβρύχια κλπ).
- Προβλέπεται η αναλογική εφαρμογή των διατάξεων του υπό ψήφιση νόμου στους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των άλλων ΝΠΔΔ που διέπονται από το ίδιο με τους Δημοσίους Υπαλλήλους συνταξιοδοτικό καθεστώς, είτε οι συντάξεις τους βαρύνουν το ελληνικό δημόσιο είτε τους οικείους φορείς, καθώς και για το προσωπικό του ΟΣΕ και των υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων του προσωπικού των σιδηροδρομικών δικτύων, που διέπονται από το καθεστώς του νομοθετικού διατάγματος 3395/1955.
- Από τις προαναφερόμενες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις προκαλείται επί του κρατικού προϋπολογισμού και τον προϋπολογισμό των φορέων της γενικής κυβέρνησης που καταβάλουν συντάξεις με παραπομπή στις συνταξιοδοτικές διατάξεις του Δημοσίου (κατά βάση το ΙΚΑ) ετήσια εξοικονόμηση δαπάνης από: τον υπολογισμό της σύνταξης όσων αποχωρούν (ή αποχώρησαν) από 1.1.2015 και μετά, σύμφωνα με τον νόμο 3865/2010, την αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 για λήψη της βασικής σύνταξης με λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης στο Δημόσιο, τη μη εφαρμογή του κατώτερου ορίου σύνταξης για όσους έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από την υπηρεσία από 1.7.2015 και μετά χωρίς να έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, το πάγωμα του κατώτατου ορίου σύνταξης έως το έτος 2021, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την περαιτέρω μείωση των συντάξεων που καταβάλλονται πριν τη συμπλήρωση του νέου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και μέχρι τη συμπλήρωση αυτού.
newsbeast.gr

ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΚΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ - Αυτοκίνητο «έπεσε» σε γκρεμό 150 μέτρων... με επιπόλαια τραύματα η οδηγός !

(φώτο αρχείου)Σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων έπεσε ένα αυτοκίνητο στο Τυλισανό φαράγγι. 
Το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά πριν τις 11 το πρωί όταν η οδηγός του ΙΧ φαίνεται ότι... έχασε τον έλεγχο του οχήματός της – χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια – και μετά από αλλεπάλληλες «τούμπες» βρέθηκε στο γκρεμό, στο Τυλισανό φαράγγι, στο δρόμο προς τα Ανώγεια, λίγο πριν την Δόξα.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και ξεκίνησε επιχείρηση απεγκλωβισμού της άτυχης γυναίκας η οποία σαν από θαύμα έφερε επιπόλαια τραυματα και διαεκομίσθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο

cretapost.gr

ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ! «Prison Break» ανήμερα Δεκαπενταύγουστο στην Κέρκυρα!

Κρατούμενοι προσπάθησαν να αποδράσουν μέσω τούνελ 

Ήθελαν τη... βοήθεια της Παναγίας για να αποδράσουν κρατούμενοι των Φυλακών της Κέρκυρας, οι οποίοι ανήμερα της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας, επιχείρησαν να το σκάσουν...
Η Παναγία όμως δεν... βοήθησε καθόλου και οι ελπίδες τους για πιθανή χαλάρωση των μέτρων προστασίας και ελέγχου λόγω της ημέρας δεν επιβεβαιώθηκαν...
Πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώτη εκτίμηση δίνει πλήρη αποτυχία του σχεδίου, ωστόσο, αυτή την ώρα γίνεται καταμέτρηση των κρατουμένων.
Σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν τρύπα σε χώρο εντός της φυλακής, η οποία συνδεόταν με τούνελ το οποίο προϋπήρχε, μάλλον από την εποχή της μεγάλης απόδρασης το 1996.
Η τρύπα -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- δημιουργήθηκε από κρατούμενους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό να συνδεθεί με τα τούνελ προς την περιοχή της Γαρίτσας για να επιχειρηθεί απόδραση. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν και την τρύπα και το σχέδιο και απέτρεψαν την εξέλιξή του.

Να θυμίσουμε πως 19 χρόνια πριν, στην Κέρκυρα είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη απόδραση των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας, όταν πάνω από 120 κρατούμενοι το είχαν σκάσει μετά από κατάληψη των φυλακών που διήρκησε δύο εβδομάδες (!) όπου, στο διάστημα αυτό, είχαν καταφέρει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί λόγω της αναταραχής, σκάβοντας από το χώρο εντός του σωφρονιστικού καταστήματος να βρουν τις παλαιές μίνες και, περνώντας κάτω από το παρακείμενο σχολείο (3 και 4ο Γυμνάσιο) και με εκατοντάδες αστυνομικούς να φυλάνε το χώρο, να βρουν έξοδο διαφυγής σχεδόν σε ζωντανή μετάδοση!
Τότε, είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό με αποτέλεσμα τη σύλληψη σχεδόν όλων των κρατουμένων τα επόμενα 24ωρα της απόδρασης.

corfupress.com

Στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα της Πύλου γιόρτασε το 15Αύγουστο ο Αντώνης Σαμαράς

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, όπου βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του, γιόρτασε ο  Αντώνης Σαμαράς  την κορυφαία Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.


  Ο κος Σαμαράς συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, μαζί με πλήθος πιστών, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και τη δοξολογία στη μνήμη της Μεγαλόχαρης, στον ιερό ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.
Τον Αντώνη Σαμαρά συνόδευαν  ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης  ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και Αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι αλλά και και πολλοί φίλοι του Αμέσως μετά, ο Αντώνης Σαμαράς αντάλλαξε τις καθιερωμένες ευχές, για καλή Παναγιά και χρόνια πολλά, με συμπατριώτες του και κατευθύνθηκε στην πλατεία της Πύλου με τα μεγάλα πλατάνια, όπου , συμπατριώτες και φίλους του απόλαυσε τον καφέ του με χαλαρή συζήτηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Πλήθη πιστών στην Δήμιοβα

Πλήθη πιστών από την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές  όπως γίνεται ανελλιπώς επί δεκαετίες ανέβηκαν και  σήμερα στα καταπράσινα φαράγγια του Ταυγέτου για να εκπληρώσουν το τάμα τους  στην Θεοτόκο που βρίσκεται ποιό πάνω από το Ελαιοχώρι γνωστο με την παλαιά ονομασία Γιάννιτσα
Οι πιστοί κατέκλυσαν την γεμάτη λουλούδια αυλή της Μονής που ανεγέρθηκε τις πρώτες δεκαετίες του 17ου αιώνα και με σεβασμό περίμενων να προσκυνήσουν  την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας

Ο Αλαφούζος… ξαναβγάζει στο σφυρί τον ΣΚΑΪ

Ο Αλαφούζος… ξαναβγάζει στο σφυρί τον ΣΚΑΪ
Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου, καθώς οι τράπεζες έχουν πλέον διακόψει τη χρηματοδότησή του με νέο χρήμα καθώς και την αναχρηματοδότηση των υπέρογκων υποχρεώσεων του.

Με δεδομένο ότι ο σταθμός έχει αρνητική καθαρή θέση και ο βασικός μέτοχος αρνείται να υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου, όπως προβλέπεται από το νόμο, η χρηματοδότησή του από τις τράπεζες θα ήταν σκάνδαλο μεγατόνων.
Από τα στοιχεία του ισολογισμού προκύπτει ότι τα αρνητικά ίδια κεφάλαια είναι 16,8 εκατομμύρια ευρώ για το 2012, οι δανειακές υποχρεώσεις της «Ειδήσεις Ντοτ Κομ» 55 εκατομμύρια ευρώ, με τον κύκλο εργασιών να είναι λιγότερος από το μισό, ύψους 24,5 εκατομμυρίων ευρώ, και οι ζημίες προ φόρων 6 εκατομμύρια ευρώ.
Σε αυτό το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο ο εφοπλιστής Γιάννης Αλαφούζος αναζητά διέξοδο, έχοντας ακόμα ζωντανές τις μνήμες του πρώτου τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ο οποίος κατέρρευσε αναγκάζοντάς τον να δραπετεύσει στο εξωτερικό για να αποφύγει συλλήψεις και αυτόφωρη διαδικασία, καθώς είχε μεγάλες οφειλές σε μισθούς και ασφαλιστικά ταμεία.
Στην ευρύτερη προσπάθεια μείωσης κόστους και αύξησης της αποδοτικότητας του σταθμού εντάσσεται άλλωστε να η πρόσληψη του Σταμάτη Μαλέλη από από δυο χρόνια. Τα αποτελέσματα ωστόσο δεν είναι σε θέση επαναφέρουν το κανάλι σε βιώσιμη πορεία χωρίς την εισροή φρέσκου χρήματος.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Γιάννης Αλαφούζος αναζητά αγοραστές ή νέους συνεταίρους που θα βάλουν μεν λεφτά αλλά θα έχουν παθητικό ρόλο στη διοίκηση του ΣΚΑΙ.
Οι ίδιες πηγές που επικαλείται το sofokleousin αναφέρουν ότι το σενάριο εισόδου ξένων –ρώσικων- κεφαλαίων τα οποία εκπροσωπεί Έλληνας –χαμηλού βεληνεκούς- εφοπλιστής είναι μάλλον επιστημονικής φαντασίας.

Τα φιδάκια της Παναγίας: Ένα μοναδικό φαινόμενο!

11851089_1643994282505474_1618773250_nΣε μια πλαγιά στο νότιο μέρος της Κεφαλονιάς περίπου 25 χιλιόμετρα από τη πρωτεύουσα το Αργοστόλι, βρίσκεται το θαυμαστό χωριό Μαρκόπουλο. 
Θαυμαστό γιατί σε αυτό το τόπο δεσπόζει στο κέντρο του, σαν φάρος ολόλαμπρος η Παναγία η Φιδούσα ή Λαγγουβαρδιώτισσα, που σκεπάζει με τη Χάρη της ολάκερο το Νησί. Εκεί στο φημισμένο μπαλκόνι του Ιονίου, βρίσκεται το χωριό που αγναντεύει τη πεδιάδα του Ελειού και το απέναντι νησί τη Ζάκυνθο.
Σε αυτό το μέρος, το Μαρκόπουλο, το φαινόμενο να βγαίνουν φίδια, διαφορετικά από όλα τα άλλα, φίδια με σώμα ζεστό, με μεταξένια υφή, που δέχονται να τα πιάνουν οι πιστοί, χωρίς να είναι δηλητηριώδη, με το σήμα του Σταυρού στο κεφάλι τους, κατά την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ.
11880369_1643994285838807_1424989127_nΤο φίδι που από τη Γένεση ακόμα συμβολίζει τη παρακοή του ανθρώπου, τη φθορά και τον πνευματικό θάνατο, σε αυτό το μικρό χωριό της Κεφαλονιάς έρχεται να μεταλλαχθεί και από σύμβολο απέχθειας να γίνει αγάπης και πρόνοιας της Παναγίας προς όλους  μας.
Κάθε χρόνο λοιπόν από τις 6 Αυγούστου μέχρι και τη παραμονή της Εορτής 14 Αυγούστου εμφανίζονται στα θεμέλια του παλιού καμπαναριού και γύρω από το χώρο της Εκκλησίας μικρός αριθμός φιδιών, μικρού μεγέθους, ήμερων και ακίνδυνων, έχοντας στο κεφαλάκι αλλά και στη γλώσσα τους μικρές κουκίδες που στο σχήμα του Σταυρού και λόγω της Εορτής της Παναγίας μας που συμπίπτει με τον ερχομό τους, ονομάσθηκαν ‘’Φιδάκια της Παναγίας’’.
11903432_1643994289172140_2032972346_n
Η παράδοση για το θαυμαστό αυτό γεγονός χάνεται στα βάθη του χρόνου όταν χωρικοί από το Μαρκόπουλο είδαν στο δάσος μια μεγάλη φωτιά. Ακολουθώντας το καπνό και φτάνοντας στο σημείο αντίκρισαν ένα καμένο δέντρο και στη ρίζα του μια όμορφη εικόνα της Παναγίας που η φωτιά κατά θαυμαστό τρόπο την άγγιξε. Οι χωρικοί μετέφεραν με ευλάβεια την Εικόνα στην Εκκλησία του χωριού, όμως, ω του παραδόξου θαύματος την επομένη ημέρα η Εικόνα βρέθηκε και πάλι κάτω από το καμένο δέντρο. Το φαινόμενο αυτό επανελήφθη για δύο ακόμη φορές. Έτσι αποφάσισαν λόγω των θαυμαστών γεγονότων να κτίσουν στο σημείο αυτό εκκλησία για να στεγαστεί η Εικόνα.
11830760_1643994295838806_1164898651_nΜετά από μικρό χρονικό διάστημα στον ίδιο χώρο κτίστηκε Μοναστήρι, γυναικείο, που οι μοναχές προσεύχονταν καθημερινά στη Παναγία. Ένα πρωινό είδαν πειρατικά καράβια να πλησιάζουν και να ανηφορίζουν πειρατές προς το Μοναστήρι για να το λεηλατήσουν. Τότε οι μοναχές φοβήθηκαν και παρακάλεσαν τη Παναγία να τις προστατέψει. Κι αυτή με τη τόση μεγάλη χάρη Της έκανε το θαύμα. Φίδια περικύκλωσαν το Μοναστήρι και όταν κατέφθασαν οι πειρατές, φοβούμενοι τράπηκαν σε φυγή. Οι μοναχές και το Μοναστήρι σώθηκαν ενώ εις ανάμνηση του θαυμαστού αυτού γεγονότος κάθε χρόνο εμφανίζονται τα φιδάκια.

11855450_1643994292505473_894573705_nΗ εμφάνισή τους πραγματοποιείται μετά την Παράκληση την ημέρα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου ενώ αφήνονται μετά την Εορτή της Θεοτόκου. 
Η μη εμφάνισή του σύμφωνα με τη παράδοση είναι προάγγελος αρνητικών γεγονότων. Και αυτό επαληθεύεται καθώς αυτό συνέβη το 1939, το έτος πριν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο αλλά και το 1953, έτος των καταστροφικών για τη Κεφαλονιά σεισμών.

Πηγές: Η Παναγία της Κεφαλονιάς, Παναγία η Φιδούσα στο Μαρκόπουλο Κεφαλληνίας, επιμελεία και φροντίδι Αρχιμ. Δανιήλ Ζωγράφου Ιεροκήρυκος Καθηγουμένου, Εκδόσεις Σαΐτης, Κεφαλονιά 2013, Προσκυνηματικός οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, 1997, Κεφαλλονίτικη Λατρεία, Δημήτρης Λουκάτος, Αθήνα 1946

Τα μηνύματα που μεταφέρουν οι νεκροί στα όνειρα σου ! Τι θέλουν να σου πουν;

Οι λόγοι για τους οποίους βλέπεις νεκρούς ανθρώπους στο όνειρό σου και τι θέλουν να σου πουν

Ονειρεύομαι συχνά νεκρούς ανθρώπους, κάτι που με ώθησε να κάνω την ερευνά μου, για να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πλήρως συνειδητοποιήσει πόσο κοινά είναι τα όνειρα μας, στα οποία νεκροί έχουν έρθει ως επισκέπτες. Επίσης, πολλοί άνθρωποι αγνοούν ότι οι «επισκέψεις» συγκεκριμένων νεκρών, αντιπροσωπεύουν περισσότερο πτυχές του εαυτού τους.

Οι μυστικιστές ισχυρίζονται ότι ο κόσμος των ονείρων μπορεί να είναι μια σύνδεση με άλλους κόσμους, απρόσιτους, με σκοπό να ξυπνήσουν τη συνείδησή σου, γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από την αρχαιότητα πίστευαν πως τα όνειρα με ανθρώπους που δεν βρίσκονται εν ζωή, είναι ένα σημαντικό σημάδι και δεν πρέπει να αγνοηθούν. Οι νεκροί έρχονται στα όνειρά σου με ένα μήνυμα, συμβουλή ή προειδοποίηση που πρέπει να γίνουν κατανοητά, ώστε να αποφευχθούν περιττά προβλήματα και για να κρατήσεις τον εαυτό σου μακριά από το να κάνει λάθη.

Οι ψυχολόγοι πάλι πιστεύουν ότι τα όνειρα για συγγενείς ή φίλους που έχουν περάσει στην άλλη ζωή, είναι απλώς εκδήλωση κατάθλιψης ή αισθημάτων ενοχών απέναντί τους.
Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά και στις δυο απόψεις θα σου δώσει να καταλάβεις τι μηνύματα μπορεί να μεταφέρουν οι άνθρωποι, που είναι πλέον ζωντανοί μόνο στη μνήμη σου και σου μιλούν μόνο μέσα από τα όνειρά σου.

Αν δεις στο όνειρο σου ένα νεκρό άτομο – γενικό νόημα:
Αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει κάποιο τομέα της ζωής σου που έχει «πεθάνει». Μπορεί να αναφέρεται σε “θάνατο” των συναισθημάτων σου απέναντι σε κάποιον ή κατάθλιψη που ακολουθεί συνήθως μετά από μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου ανθρώπου, δουλειάς ή συνήθειας. Μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζει την αίσθηση που έχεις για τη ζωή σου γενικά, όπου πιθανόν να είναι χωρίς κίνητρα και έλλειψης ικανοποίησης, όπως όταν κάποιος νιώθει σαν να μην «πηγαίνει πουθενά» σε μια κατάσταση σχέσης ή ζωής. Το νεκρό άτομο στο όνειρο μπορεί να συνδεθεί με πολλά από αυτά τα συναισθήματα, ως σύμβολα που αντιπροσωπεύουν συχνά μεγάλα τμήματα της εμπειρίας σου. Έτσι, περισσότερο το νεκρό πρόσωπο, υποδεικνύει ένα μέρος του εαυτού σου που θέλεις να αφήσεις να “πεθάνει”.

Αν δεις στο όνειρο σου έναν νεκρό/η σύντροφο:
Πολλά όνειρα με νεκρούς προέρχονται από γυναίκες που έχουν χάσει τον άντρα τους. Είναι συνηθισμένο μάλιστα να έχει κάποιος ανησυχητικά όνειρα για κάποιο χρονικό διάστημα μετά τον θάνατο ενός αγαπημένου συντρόφου. Άλλωστε για την αποδοχή του θανάτου, συνήθως πρέπει να ανταποκριθείς σε συναισθήματα απώλειας, θλίψης, θυμού και συνεχιζόμενης αγάπης, ώστε η συνάντηση να γίνει ευκολότερη.

Αν δεις στο όνειρο σου την νεκρή μητέρα σου:
Όπως και με τα άλλα όνειρα των νεκρών, δείχνει συνήθως πώς εκτυλίσσεται η σχέση σου μαζί της. Μπορεί να είναι μια θαυμάσια επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης ύπαρξη σου.

Αν δεις στο όνειρο σου το νεκρό παιδί σου:
Εάν το παιδί σου πεθάνει, είναι μια από τις πιο σπαρακτικές εμπειρίες που μπορείς να βιώσεις. Μερικές φορές χρειάζονται χρόνια για να προσαρμοστείς σε ό, τι έχει συμβεί. Δεν είναι μόνο η συναισθηματική και ψυχολογική προσαρμογή, αλλά και ο τρόπος ζωής σου που συχνά είναι χτισμένος, γύρω από το πρόσωπο που έχεις χάσει. Ωστόσο, ο καθένας έχει τεράστιους πόρους επούλωσης και ικανότητα να ανταποκριθεί σε νέες εμπειρίες, ειδικά αν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές. Πολύ συχνά θα υπάρχουν όνειρα που συνεχίζουν τη σχέση σου με το παιδί.


Καταλήγοντας στην ουσία της “επίσκεψης” ενός νεκρού, συνοψίζεται στους εξής δύο λόγους:

Τα μηνύματα που μεταφέρουν οι νεκροί στα όνειρα σου! Τι θέλουν να σου πουν;;;1) Αν ονειρευτείς κάποιον που γνωρίζεις (μέλος οικογένειας, φίλο, αγαπημένο ή μακρινό γνωστό πρόσωπο), ο οποίος πέθανε πρόσφατα, η ψυχή του χρειάζεται κάποιο είδος καθοδήγησης από εσένα ή κάποιο είδος διαβεβαίωσης του θανάτου του.

2) Από την άλλη πάλι, ίσως εσύ έχεις ανάγκη την καθοδήγηση, την προστασία από ένα πνεύμα (είτε γνωστό, είτε άγνωστο) το οποίο θα εμφανιστεί με ένα μήνυμα (είτε έχεις ζητήσει συνειδητά βοήθεια, είτε όχι).
Η ομορφιά αυτών των επισκέψεων είναι ότι προσφέρουν μηνύματα και ζεστασιά, τη στιγμή που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, τόσο σε εσένα, όσο και στο πρόσωπο που έχει χάσει τη φυσική του υπόσταση.
Είναι όμορφο να γνωρίζεις, καθώς ονειρεύεσαι ότι έχεις ανάγκη από κάποιο είδος καθοδήγησης και ίσως υποσυνείδητα την ζητάς, από ένα αγαπημένο πρόσωπο που κάποτε συνδεόσασταν και απ’ ότι φαίνεται προσφέρει με την σειρά του, την βοήθεια και την αγάπη του.
Αν ο νεκρός μάλιστα που είδες στο όνειρό σου, ήταν κάποιος που αγαπούσες και σε αγαπούσε πάρα πολύ, αυτό το πρόσωπο θα σου δώσει πολύ καλές συμβουλές, δείχνοντάς σου πραγματικές λύσεις μέσα από τα όνειρά σου. Μπορεί επίσης να σου εξηγήσει πολλά πράγματα σχετικά με το θάνατο του και τη δική σου ζωή.
Δεν θα ήταν ουτοπικό να πω ότι μπορείς να εμπιστευτείς τις πληροφορίες που λαμβάνεις με αυτόν τον τρόπο, επειδή οι νεκροί δεν εξαφανίζονται μετά το θάνατο. Συνεχίζουν να υφίστανται, θα συνεχίσουν να σε αγαπούν και να νοιάζονται για τη ζωή σου, ακόμα κι αν δεν έχουν πια σώμα, όπως εσύ.
Το μόνο που πρέπει να μάθεις, είναι να μη φοβάσαι και να ερμηνεύεις τα όνειρά σου, ώστε να είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσεις τα μηνύματα που λαμβάνεις καθημερινά από το ασυνείδητο, για να σου δείξουν όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις.

astrology.gr

Έλληνας τραγουδιστής θα γίνει πατέρας ξανά: Η κατά 28 χρόνια νεότερη σύντροφός του είναι έγκυος!

Πατέρας για τρίτη φορά ετοιμάζεται να γίνει ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος, καθώς η κατά 28 χρόνια νεότερη σύζυγός του, Σπυριδούλα, είναι έγκυος!

«Περιμένουμε το μωρό το Σεπτέμβριο, το πρώτο 10ημερο. Ήταν συνειδητή επιλογή και αυτό το μωρό. Το περιμένω όπως περίμενα και τα άλλα μου παιδιά. Το ήθελε πάρα πολύ και η γυναίκα μου. Αυτή η κοπέλα , παρόλο το δυναμισμό και την εξυπνάδα της, έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί να με πιάσει από το λαιμό και δεν το κάνει γιατί θα εκραγώ» ανέφερε ο τραγουδιστής σε συνέντευξή του στο «Λοιπόν».

Baggelhs_Konitopoulos-Spyridoula_Giannakh.jpg

Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος έχει κάνει συνολικά τρεις γάμους και έχει άλλα δύο παιδιά. Με την Σπυριδούλα γνωρίστηκε πριν 9 χρόνια. «Έκανα αίτηση διαζυγίου το 2000, το το 2002 βγήκε το διαζύγιο και γνωριστήκαμε το 2006. Πατρευτήκαμε το 2011. Με τη γυναίκα μου έχουμε 28 χρόνια διαφορά».


Πηγή: Λοιπόν

ΒΙΝΤΕΟ - Η εκδίκηση ενός ψαριού...«Δάγκωσε» τη ρώγα ενός λουόμενου

Μια πρωτοφανής επίθεση από έναν άκακο ψάρι δέχθηκε ένας ανυποψίαστος Αμερικανός, ο οποίος θέλοντας να δροσιστεί στη λίμνη Powell των ΗΠΑ.
Ο Wyatt Green δροσιζόταν ενώ παράλληλα απολάμβανε και το κολύμπι ενός κοπαδιού φιλήσυχων ψαριών μέχρι τη στιγμή που κάποιο από αυτά αποφάσισε να τον εκδικηθεί για την «εισβολή» του στη λίμνη.
Εντόπισε λοιπόν τον στόχο και χωρίς να χάσει επαφή με αυτό επιτέθηκε στον Green «αρπάζοντας» τον από τη ρώγα.
Δείτε  την καλοσχεδιασμένη και επιτυχημένη επίθεση…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : Δείτε πως απέτρεψαν τη… βουτιά αυτού του αυτοκινήτου στο Βόσπορο

Είναι πάντα δύσκολο να οδηγήσεις όταν βρίσκεσαι σε μια χώρα ως τουρίστας. 
Άλλες συνήθειες, ίσως κάπως διαφορετική σήμανση και δεν θέλει πολύ να γίνει το κακό. Κάπως έτσι συνέβη και στην Κωνσταντινούπολη, όταν ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο βρέθηκε με τις «δύο ρόδες» στη θάλασσα.
Οι επισκέπτες που πάρκαραν το αυτοκίνητο δίπλα στο Βόσπορο, προκειμένου να επισκεφτούν ένα μουσείο της πόλης αμέλησαν να βάλουν χειρόφρενο με αποτέλεσμα το όχημα να τσουλήσει απειλητικά προς το νερό.
Τούρκοι πολίτες λοιπόν έσπευσαν να καθίσουν στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, ώστε να λειτουργούν ως αντίβαρο και να μην πέσει στο νερό.
Την ίδια ώρα κάποιοι προσπαθούσαν να το δέσουν ώστε να το ρυμουλκήσουν και πάλι στη στεριά.
Δείτε το απίστευτο βίντεο:

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!! 25χρονη υπάλληλος γηροκομείου ασελγούσε σε ηλικιωμένους

Η Christina Sethi από το Τορκί κακοποίησε σεξουαλικά πέντε ευπαθείς ηλικιωμένους, ηλικίας από 80 έως 101 ετών!

Μία 25χρονη υπάλληλος γηροκομείου στο Ντέβον της Μεγάλης Βρετανίας καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση για τη σεξουαλική κακοποίηση τριών υπέργηρων ενοίκων του κέντρου όπου εργαζόταν.

Η Christina Sethi από το Τορκί επιτέθηκε σεξουαλικά σε πέντε ευπαθείς ηλικιωμένους, ηλικίας από 80 έως 101 ετών! Η νεαρή που εργαζόταν στην βραδινή βάρδια του γηροκομείου ασελγούσε στα θύματά της που ήταν ανήμπορα να αντιδράσουν και μάλιστα βιντεοσκοπούσε τις χυδαίες πράξεις της προκειμένου να στείλει στη συνέχεια το υλικό στον φίλο της.

Τα θύματα της αδίστακτης κοπέλας με τα αρρωστημένα γούστα περιλάμβαναν δύο γυναίκες (μία εκ των οποίων έπασχε από άνοια) και έναν άντρα τον οποίο επέλεξε επειδή, λόγω Αλτσχάιμερ, δεν θα μπορούσε στη συνέχεια να θυμηθεί την επίθεση.

Η Sethi ομολόγησε την ενοχή της για πέντε ξεχωριστά περιστατικά που σημειώθηκαν στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων την εποχή που εργαζόταν εκεί, δηλαδή μεταξύ του Ιανουαρίου του 2014 και του Μαΐου του 2015.

Την παράνομη δράση της 25χρονης κατήγγειλε στις αρχές ένας άνδρας, ο οποίος βρήκε ορισμένα από τα βίντεο τα οποία είχε τραβήξει η ίδια σε έναν μεταχειρισμένο υπολογιστή που αγόρασε.

 Πρώτο Θέμα

ΦΩΤΟ - Απίστευτο τροχαίο ! Έκλαιγε το μωρό και τους έσωσε τη ζωή

Τύχη βουνό είχαν γονείς και μωρό σε πάρκινγκ της εθνικής οδού το απόγευμα - Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο γιατί έκλαιγε το μωρό - Δευτερόλεπτα  μετά το αυτοκίνητό τους διαλύθηκε από άλλο αυτοκίνητο που έπεσε πάνω τους.
Το τροχαίο έγινε λίγο μετά τις 4:00΄  χθές το απόγευμα, στο 142ο χλμ, κοντά στην Αταλάντη, στο ρεύμα προς Αθήνα.
Στο ασημί αυτοκίνητο, επέβαινε ένα ζευγάρι με το μωρό τους. Επειδή ήθελαν να το αλλάξουν σταμάτησαν στο υπό κατασκευή πάρκινγκ που υπάρχει λίγο μετά τον κόμβο της Αταλάντης.
Επειδή το μωρό όμως έκλαιγε βγήκαν από το αυτοκίνητο και το έκαναν μια μικρή βόλτα για να ηρεμήσει.
Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Σέρβος οδηγός ενός τεράστιου Audi χάνει τον έλεγχο και αφου παρασύρει τα σήματα που υπήρχαν στην είσοδο του πάρκινγκ, πεφτει με πολλά χιλιόμετρα πάνω στο ασημί αυτοκίνητο.

Ευτυχώς ούτε οι τρεις επιβάτες του Audi τραυματίστηκαν, αφου παρά την σφοδρή σύγκρουση η καμπίνα του παρέμεινε σχεδόν άθικτη και οι επιβάτες βγήκαν με εκδορές.
Οι γονείς και το μωρό σταθήκαν δυο φορές τυχεροί, αφου από τη σύγκρουση πολλά κομμάτια από τα αυτοκίνητα εκσφενδονίστηκαν τριγύρω, χωρίς ευτυχώς να τους τραυματίσουν.
Οι φωτογραφίες "μιλάνε" από μόνες τους...

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Οι πονηροί πολιτευτές

ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΤΑΖΑΝ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ  !!!

Πολύ βολικό το ΟΧΙ του Πετράκου και της Ψαρρέα.
 
Δηλαδή όλη η αγανάκτηση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ  για το νέο μνημόνιο να πέσει στον Κωνσταντινέα  και την Κοζομπόλη που ψήφισαν ΝΑΙ.
 
Για να δούμε αν θα επανεκλεγούν "οι πονηροί πολιτευτές" που τραγουδούσε και ο Σαββόπουλος , στις επικείμενες εκλογές.
 
Πάντως για να εκλεγούν πάλι 4 στην Μεσσηνία  ας το ξεχάσουν καλύτερα...

Η Ελλάδα γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου

Ξακουστά τα πανηγύρια για το «Πάσχα του καλοκαιριού» σε όλη την Ελλάδα
Τη λαμπρότερη θεομητορική γιορτή της ζει σήμερα, Σάββατο 15 Αυγούστου, η Ορθόδοξη Εκκλησία, που τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου και τη μετάστασή της από τη Γη στον Ουρανό. Ελευθερώτρια, Οδηγήτρια, Γιάτρισσα, Βρεφοκρατούσα, Γλυκοφιλούσα, Ελεούσα, Παντάνασσα, Κεχαριτωμένη, Μολυβδοσκέπαστη, Τουρλιανή, Αθηνιώτισσα. Εκατοντάδες τα λατρευτικά ονόματα που της δόθηκαν και αναρίθμητα τα προσκυνήματα, όπου προστρέχουν σήμερα χιλιάδες πιστών.

Μεγαλύτερο προσκύνημα όλων αυτό της Μεγαλόχαρης στην Τήνο, όπου ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου αποτελεί τη λαμπρότερη γιορτή. Χιλιάδες πιστών, πολλοί εξ αυτών γονατιστοί, κάθε χρόνο ανηφορίζουν με θρησκευτική ευλάβεια προς το Ναό της Ευαγγελίστριας για να εκπληρώσουν το τάμα τους στην εικόνα της Παναγίας. Η περιφορά του Επιταφίου και η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας σε ολόκληρη τη πόλη δημιουργούν θρησκευτικό δέος και συγκίνηση.

Στο διπλανό κυκλαδίτικο νησί, την Πάρο, ο παλαιοχριστιανικός ναός της Εκατονταπυλιανής, στο λιμάνι της Παροικιάς, από τις εντυπωσιακότερες εκκλησίες του Αιγαίου, φοράει τα γιορτινά του. Στην πρωτεύουσα του νησιού, χαρακτηριστική είναι η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας, που δίνει το έναυσμα για το παραδοσιακό γλέντι που θα ακολουθήσει με νησιωτικούς χορούς και με το κρασί της Πάρου να ρέει εν αφθονία. Την ίδια ώρα, στο λιμανάκι της Νάουσας, δεκάδες καΐκια με αναμμένες δάδες προσεγγίζουν την προβλήτα και δίνουν το σύνθημα για να αρχίσει η γιορτή.

Από την πλευρά του, ο Ποντιακός Ελληνισμός συναντάται στις πλαγιές του Βερμίου όρους, στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, για να γιορτάσει με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια. Χιλιάδες προσκυνητών από ολόκληρη την Ελλάδα συρρέουν στην ιστορική εκκλησία, σύμβολο των «χαμένων πατρίδων» και της ποντιακής πίστης, όπου η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Εσπερινός της Κοίμησης της Θεοτόκου τελούνται με μεγάλη ευλάβεια. Στο αποκορύφωμα της γιορτής, ποντιακά συγκροτήματα προσφέρουν μοναδικές στιγμές με παραδοσιακούς σκοπούς και πολύωρο γλέντι.

Ξακουστά τα πανηγύρια για το «Πάσχα του καλοκαιριού» σε όλη την Ελλάδα. Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, από την Ανατολή ως τη Δύση ηχούν παραδοσιακοί ρυθμοί:

- Στην Αττική, πανηγύρι στήνεται το Δεκαπενταύγουστο στην Ιερά Μονή της Παναγίας των Κλειστών. Τις κατανυκτικές λειτουργίες ακολουθεί λαμπρό πανηγύρι σε κατάφυτο περιβάλλον σε υψόμετρο 410, στα βόρεια της Φυλής. Το σημαντικό αυτό μοναστήρι χρονολογείται από το 12ο αι. Στην αρχή λειτούργησε ως ανδρικό μοναστήρι και από το 1932 ανασυστάθηκε ως γυναικεία μονή.

- Στα Ζαγοροχώρια, οι εκδηλώσεις για τη γιορτή της Παναγίας είναι τριήμερες. Οι απόδημοι Ηπειρώτες επιστρέφουν για να τιμήσουν τη μνήμη της και να γιορτάσουν με παραδοσιακούς ηπειρωτικούς σκοπούς στα πατροπαράδοτα πανηγύρια που κορυφώνονται το τριήμερο Παρασκευή - Κυριακή.

- Στην Κοζάνη, οι «καβαλάρηδες της Σιάτιστας» κάθε χρόνο συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών, όχι μόνο από τη Δυτική Μακεδονία, αλλά από ολόκληρη τη χώρα. Στην πόλη της Σιάτιστας, τη λειτουργία παρακολουθούν προσκυνητές καβαλάρηδες πάνω σε στολισμένα άλογα. Με το πέρας της λειτουργίας επιστρέφουν έφιπποι στην πόλη όπου πλήθος κόσμου τους περιμένει για να δώσουν το έναυσμα της γιορτής. Το έθιμο χρονολογείται από την Τουρκοκρατία, ως μια ευκαιρία για τους σκλαβωμένους Έλληνες να δείξουν τη λεβεντιά και τον πόθο τους για λευτεριά.

-Στα Θεοδώριανα 'Αρτας, το πρωί η πομπή των προσκυνητών κατεβαίνει στο χωριό από το ξωκκλήσι της Παναγίας πεζή και με την εικόνα της στα χέρια, ενώ το βράδυ με το χτύπημα της καμπάνας συγκεντρώνονται στην πλατεία του χωριού για να διασκεδάσουν και να χορέψουν το «διπλοκάγκελο».

Στην ηπειρωτική Ελλάδα, ξακουστά πανηγύρια γίνονται, επίσης, στο Τσεπέλοβο στην Τύμφη Ιωαννίνων, στην Επισκοπή της Τεγέας στην Αρκαδία, στη Βλάστη Κοζάνης, στην Παναγία Αμπελακιώτισσα στην Ορεινή Ναυπακτία, στην Ευαγγελίστρια του Βόλου, στην Παναγία Κοσμοσώτηρα στις Φέρες Έβρου κ.α.

Αλλά και η νησιωτική Ελλάδα δεν υπολείπεται στα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου, από τα οποία δεσπόζουν εκείνα:

- στην Κεφαλονιά, όπου πλήθος πιστών συγκεντρώνεται κάθε χρόνο στην αυλή της Iεράς Mονής της Παναγιάς της Φιδούς στην περιοχή Mαρκόπουλου, Kεφαλονιάς για να δουν τα «φιδάκια της Παναγίας». Τα φιδάκια εμφανίζονται στο καμπαναριό και η εκκλησιαστική επιτροπή τα μεταφέρει στο προαύλιο του Iερού Nαού. Σύμφωνα με την παράδοση, τα φιδάκια φέρνουν καλή τύχη στο νησί και αν δεν εμφανιστούν, ο οιωνός είναι κακός, όπως έγινε, για παράδειγμα, τη χρονιά των μεγάλων σεισμών, μερικές δεκαετίες πριν.

- στο νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, όπου το βράδυ της παραμονής γίνεται η έξοδος του επιταφίου της Παναγίας υπό τη συγκινητική μελωδία των εγκωμίων της Θεοτόκου που ψάλλουν όλοι μαζί οι Σκιαθίτες.

- στη Λέσβο, όπου στη γραφική κωμόπολη της Αγιάσου στο επίκεντρο της ημέρας είναι η ξακουστή εκκλησία της Παναγίας της Αγιάσου, όπου η ομώνυμη εικόνα είναι έργο του ευαγγελιστή Λουκά, πλασμένη με κερί και μαστίχα.

Πολλοί προσκυνητές με αφετηρία την πόλη της Μυτιλήνης περπατούν 25 χιλιόμετρα για να φτάσουν στον αυλόγυρο της Παναγιάς της Αγιασώτισσας και να διανυκτερεύσουν. Την ημέρα της γιορτής, μετά τη λειτουργία, γίνεται η περιφορά της εικόνας γύρω από το ναό και ακολουθεί ένα από τα ωραιότερα πανηγύρια του Ανατολικού Αιγαίου

- στη Θάσο, στο χωριό Παναγιά, όπου μετά τη λιτάνευση της εικόνας, που συνοδεύεται από πολυμελή μπάντα, οι πιστοί μαζεύονται στο προαύλιο της εκκλησίας και παρακάθονται στο γιορτινό τραπέζι που περιλαμβάνει πατάτες, ρύζι και μοσχάρι στιφάδο-

στην Κάρπαθο, στην οποία το πανηγύρι της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην Όλυμπο, είναι από τα πιο κατανυκτικά. Αποκορύφωμα του παραδοσιακού εορτασμού είναι ο χορός που γίνεται στη μικρή πλατεία, μπρος στην εκκλησιά της Παναγίας, με τους οργανοπαίκτες να παίζουν τον Κάτω Χορό, αργόσυρτο και με σοβαρή διάθεση. Ξεκινά από τους άντρες και ακολουθούν οι γυναίκες ντυμένες με τις εκπληκτικής ομορφιάς παραδοσιακές γιορτινές στολές τους

- στην Πάτμο, το νησί της Ορθοδοξίας, όπου τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το ιστορικό Μοναστήρι της Αποκάλυψης, ο χρυσοποίκιλτος επιτάφιος περιφέρεται από τους μοναχούς στα σοκάκια του νησιού, ενώ οι καμπάνες ηχούν ασταμάτητα

- στην Κάσο και στο χωριό Παναγιά, όπου γίνεται το μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού. Όλα τα πατροπαράδοτα έθιμα τηρούνται με ευλάβεια και δεν είναι λίγοι οι ξενιτεμένοι Κασιώτες που επιλέγουν αυτή τη μέρα για να επισκεφθούν τον τόπο τους

- στα Κουφονήσια, όπου γιορτάζει η Παναγιά στο Κάτω Κουφονήσι. Μετά τη λειτουργία προσφέρεται φαγητό από τους ντόπιους και κατόπιν όλοι μεταφέρονται με καΐκια στο Πάνω Κουφονήσι για γλέντι με θαλασσινούς μεζέδες μέχρι πρωίας

- αλλά και στην Παναγία Σπηλιανή στη Νίσυρο, στο Μοναστήρι Παναγίας του Χάρου στους Λειψούς, στην Παναγία Φανερωμένη και στην Παναγιά τη Θαλασσινή στην 'Ανδρο, στην Παναγία Κρεμαστή στη Ρόδο, στην Παναγιά Καστριανή στην Τζια, στην Παναγιά Πανοχωριανή στην Αμοργό, στην Παναγία στη Σέριφο και στο Φιλότι της Νάξου, στην Πορταΐτισσα στην Αστυπάλαια και σε άλλες γωνιές της Ελλάδας, η ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου εορτάζεται με μεγαλοπρέπεια. Τα ήθη και τα έθιμα της ημέρας συνεχίζονται από γενιά σε γενιά, σε μια προσπάθεια να κρατηθούν στο χρόνο.

Στην Κρήτη
Στην Ιερά Μονή Αγκαράθου στις 6:30 το απόγευμα, θα γίνουν η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Θεοτόκου, η ευλόγηση των άρτων και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Πλήθος κόσμου αναμένεται και στην Παναγία της Καμαριανής στη Νέα Αλικαρνασσό.
Το Σάββατο, ανήμερα της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, στις 7 το πρωί, θα τελεστούν ο όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Μεθόδιου Βερνιδάκη, πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.
Τα μοναστήρια
Τα «καλά» τους έχουν φορέσει και τα δεκάδες μοναστήρια της Κρήτης που είναι αφιερωμένα στην Παναγιά. Τα πιο γνωστά είναι:
* Μονή Παλιανής: Η Ιερά Μονή Παλιανής είναι ένα γυναικείο μοναστήρι σε υψόμετρο 280 μ. Είναι ένα από τα παλαιότερα βυζαντινά μοναστήρια της Κρήτης και βρίσκεται 20 χλμ. από το Ηράκλειο, δίπλα στο χωριό Βενεράτο. Το μοναστήρι γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου. Υπάρχουν αναφορές για τη Μονή από το 668 (Α” Βυζαντινή Περίοδος). Κατά την Τουρκοκρατία υπέστη πολλές καταστροφές, ενώ οι Τούρκοι σκότωσαν όλες τις μοναχές που βρίσκονταν εκεί. Ο ναός, που υπάρχει σήμερα εκεί, χτίστηκε το 1826 στη θέση του παλιού. Πρόκειται για μια από τις πιο πολυσύχναστες Μονές της Κρήτης. Ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί το μουσείο της Μονής και να θαυμάσει το πολύ παλιό και σημαντικό αρχειακό υλικό που εκθέτεται εκεί.
* Μονή Φανερωμένης: Η Ιερά Μονή Φανερωμένης βρίσκεται στα ΝΔ του όρμου Παχιά Άμμος, 24 χλμ. ανατολικά από τον Άγιο Νικόλαο και 45 χλμ. δυτικά από τη Σητεία. Έχει χτιστεί στην άκρη μιας χαράδρας και το Καθολικό του μοναστηριού βρίσκεται μέσα σε ένα σπήλαιο. Εκεί βρέθηκε και η περίφημη εικόνα της Παναγίας (Μαριάμ). Η Μονή εικάζεται ότι χτίστηκε τη Β” Βυζαντινή περίοδο (961-1204). Το μοναστήρι διαθέτει πολύ παλιές τοιχογραφίες, που δυστυχώς έχουν μαυρίσει από φωτιά που έβαλαν οι Τούρκοι.
* Μονή Πρεβέλη: Η Ιερά Μονή Πρεβέλη βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου, δυτικά από τις εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη. Η Μονή, που ιδρύθηκε το 16ο ή το 17ο αιώνα, έχει μεγάλη ιστορία και η συμβολή των μοναχών της σε όλους τους αγώνες της Ελλάδας για ανεξαρτησία είναι σημαντική. Είναι από τις πιο γνωστές και αξιοσέβαστες Μονές της Κρήτης, μέσα σε ένα κατάφυτο και καταπράσινο τοπίο! Σήμερα το μοναστήρι είναι έρημο, αλλά λειτουργεί μουσείο με αρκετό αρχειακό υλικό, εκκλησιαστικά έγγραφα, άμφια και άλλα.
* Μονή Κουδουμά: Η Μονή Κουδουμά βρίσκεται στις νότιες ακτές του νομού Ηρακλείου. Έχει κτιστεί κοντά σε όρμο και απέχει περίπου 40 μέτρα από τη θάλασσα. Η πρόσβασή της είναι δύσκολη, μιας και πρέπει να κατηφορίσετε με το αυτοκίνητο έναν άγριο χωματόδρομο γεμάτο στροφές. Το τοπίο όμως που θα συναντήσετε κατά τη διαδρομή θα σας ανταμείψει! Ο ναός της Μονής είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου και το ιερό του βρίσκεται μέσα σε ένα μικρό σπήλαιο. Σπήλαια υπάρχουν γενικά στην περιοχή, όπου εκεί διαμένουν μέχρι και σήμερα αρκετοί μοναχοί. Η Μονή στη σημερινή της μορφή χτίστηκε από Κρητικούς μοναχούς λίγο μετά το 1870. Παλαιότερα είχε καταστραφεί από πειρατές και ήταν για αρκετά χρόνια έρημη. Αξίζει να βρεθείτε στη Μονή Κουδουμά όχι μόνο για την ιερότητα του χώρου, αλλά και για την πανέμορφη διαδρομή που θα σας κόψει την ανάσα, καθώς και για την πεντακάθαρη βοτσαλωτή παραλία της!
* Μονή Οδηγητρίας: Η Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς Κολυμβαρίου είναι αυτή που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος πιστών. Αποτελεί για τα Χανιά, ίσως, το κύριο σημείο αναφοράς για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Τόσο την παραμονή όσο και την ημέρα της εορτής οι πιστοί που συρρέουν στη Μονή είναι χιλιάδες.
* Μονή Χρυσοσκαλίτισσας: Η Μονή Χρυσοσκαλίτισσας βρίσκεται 76 χλμ. νοτιοδυτικά από τα Χανιά, στο δρόμο για το περίφημο Ελαφονήσι με τις άσπρες αμμουδιές του. Το μοναστήρι είναι χτισμένο πάνω σε έναν ψηλό βράχο, οπότε θα χρειαστεί να ανηφορίσετε για να προσκυνήσετε. Αξίζει όμως τον κόπο, μιας και μόλις φτάσετε θα αντικρίσετε ένα κατάλευκο μοναστήρι με θέα στο Λιβυκό Πέλαγος. Η παράδοση λέει ότι το τελευταίο σκαλί από τα 90 που έχει η Μονή ήταν χρυσό, γι” αυτό και ονομάστηκε Μονή Χρυσοσκαλίτισσας. Δυστυχώς, δεν είναι γνωστή η χρονολογία ίδρυσής της. Γιορτάζει στις 15 Αυγούστου.
* Παναγία Χαρακιανή: H Κοίμηση της Θεοτόκου στο Χάρακα Μυλοποτάμου είναι ένα παγκρήτιο προσκύνημα, ιερό και καθαγιασμένο και από την ιστορία και από την ευλάβεια των χριστιανών στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Xαρακιανής. O χώρος αυτός συνδέεται με τις μοναστικές και ασκητικές μνήμες της ευρύτερης περιοχής που συνθέτουν την εικόνα ενός ιερού τόπου με ιδιαίτερη λατρευτική σημασία. Οικογένειες ολόκληρες από τα γύρω χωριά διαλέγουν από μια χαρουπιά, φτιάχνουν κάτω από τα κλαδιά των δέντρων καλύβες και μένουν εκεί ολόκληρο το Δεκαπενταύγουστο, αφήνοντας την καθημερινότητα για να μπορέσουν να προσηλωθούν στη γιορτή.

14.8.15

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - Απελευθέρωση Αρπακτικών πουλιών στο ΚΕ.Π.Π.Α.Ζ.

Κυριακή, 23 Αυγούστου στις 6:00 μ.μ. - 7:30 μ.μ.

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΚΕ.Π.Π.Α.Ζ.) στον Πύργο Τριφυλίας θα απελευθερώσουμε θεραπευμένα και μεγαλωμένα από εμάς Αρπακτικά πουλιά. Νεοσσοί που ανατράφηκαν κοντά μας, μεγάλωσαν και πέρασαν την πολύμηνη διαδικασία της επανένταξης είναι έτοιμοι να πετάξουν ελεύθεροι.
 Θεραπευμένα πουλιά που είναι πλέον έτοιμα και δυνατά θα επιστρέψουν και αυτά στον Μεσσηνιακό ουρανό. Σας περιμένουμε να συμμετέχετε και εσείς στην αποκορύφωση αυτή του έργου και σκοπού μας. 
Θα ξεναγηθείτε στα επισκέψιμα τμήματα του Κέντρου μας, θα δείτε και θα ενημερωθείτε για την άγρια πανίδα της πατρίδας μας. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Τριφυλίας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ στο ΚΕ.Π.Π.Α.Ζ.

Μέσα από το χωριό Πύργος Τριφυλίας στρίβετε για Μουζάκι.(Υπάρχει ταμπέλα)
Στό τρίτο δρόμο στρίβετε αριστερά και συνεχίζετε ευθεία μέχρι και την είσοδό σας σε βατό χωματόδρομο.
Ακολουθείτε τον χωματόδρομο χωρίς να στρίψετε πουθενα.
Στη πρώτη διχάλα συνεχίζετε λοξώς αριστερά όπως πάει ο δρόμος και δε πάτε δεξιά για Κτήμα Παναγιωτόπουλος, απέχετε 800μ.
Στη δεύτερη διχάλα συνεχίζετε λοξώς δεξιά, απέχετε πλέον μόνο 100μ.
Επισυνάπτουμε λεπτομερέστατο σχεδιάγραμμα.
Για πληροφορίες 6985620111.
Ο Πύργος απέχει 5χλμ από Γαργαλιάνους και 5χλμ από Χώρα.

ΠΥΛΟΣ : ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΓΡΑΠΑΣ – Το θαύμα της Παναγίας και η εικόνα της Αγίας Σκέπης

Ένα σπάνιο γεγονός  έρχεται   στο φώς της δημοσιότητας από το Newsmessinia  και όπως μας επισημαίνει ο Αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Παναγίας της Σγράππας π. Ιερεμίας  πρόκειται για ένα ακόμα θαύμα της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας που βρίσκεται στον συγκεκριμένο ναό
Όπως μας ανέφερε ο εφημέριος του ναού  κάποιο πρωινό πρίν αρκετά χρόνια  επισκέφθηκε τον ναό θέλοντας να προσκυνήσει την θαυματουργό εικόνα ένας  Ρώσος πιστός που είχε φθάσει και στην χώρα του η φήμη της θαυματουργού εικόνας.
Όπως ανέφερε στον Αρχιμανδρίτη Ιερεμία  ήταν χρόνιος αλκοολικός ασθενής και παρά τις θεραπείες που είχε κάνει σε εξειδικευμένα κέντρα αποτοξίνωσης η εξάρτηση του από το ποτό παρέμενε αμείωτη .
Ο ρώσος πιστός αποχώρησε και μετά από ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα  ξαναπέρασε την πόρτα του ιερού ναού «θεραπευμένος » από το χρόνιο πάθος του.
Θέλοντας να ευχαριστήσει την Παναγία για την δύναμη που του έδωσε και απεξαρτήθηκε από το αλκοόλ  προσέφερε μία σπάνια εικόνα της Αγίας Σκέπης ,στην χάρη της , απροσδιορίστου έως τώρα  χρονολόγησης  η οποία περνούσε από γενεά σε γενεά της οικογενείας του
Η εικόνα φυλάσσεται πλάι στην θαυματουργό εικόνα της Παναγίας  και όσοι πιστοί θελήσουν να προσκυνήσουν την χάρη της δύνανται καθημερινώς να απευθύνονται στον συγκεκριμένο ιερό ναό

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου