12.1.19

Τάσος Αρνιακός: Νέα επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός, μετά τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, η κακοκαιρία υποχωρεί από την ηπειρωτική χώρα.

Μόνο στη νότια Πελοπόννησο, στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τη Δωδεκάνησα συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες που ωστόσο θα περιοριστούν έως το πρωί στα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή περίμένουμε ηλιοφάνεια αλλά με κρύο και παγετό στη Βόρεια Ελλάδα, στα κεντρικά η θερμοκρασία θα φθάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου ε ενώ στα Δωδεκάνησα τους 16 λόγω των νότιων ανέμων.

Ωστόσο, νέα κακοκαιρία έρχεται από τα βορειοδυτικά τη Δευτέρα, με νέες βροχές στα πεδινά, χιόνι και χιονόνερο στα ορεινά και καταιγίδες στις θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές. Θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Εκτάκτως και για μία μόνο εμφανιση οι " ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ " στο "Καπηλειό"

Την Κυριακή 13/01 το μεσημέρι  για μια μόνο εμφάνιση θα έχουμε στο Καπηλειό ζωντανά τους "Ελεύθερους Σκοπευτές". 

Ο Κώστας Τσώλης και ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος θα συνοδεύσουν την μοναδική Μαρία Αλεβίζου σε ενα ταξίδι αναμνήσεων μέσα από παλιά καλά τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου!!!

Σας περιμένουμε όλους εκεί. 

"Το καπηλειό " 

Αγίου Παντελεήμονος 10 -Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

Τηλέφωνα κρατήσεων 


               2721402240
      Κιν.  6975123987 



   * «Το καπηλειό»



Στο ιστορικό κέντρο Καλαμάτας στον πεζόδρομο της οδού Αγίου Παντελεήμονος 10 βρίσκεται το μεζεδοπωλείο « Το καπηλειό » όπου μπορείτε να απολαύσετε καθημερινά ποικιλία μεζέδων, πιάτα της ώρας, μαγειρευτά φαγητά με αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον με  αυθεντικές συνταγές της Μεσσηνίας σε προσιτές τιμές με άψογη εξυπηρέτηση, σε έναν χώρο εμπνευσμένο από τα παραδοσιακά πρότυπα του τόπου μας που μας μεταφέρουν στα χρόνια του παππού και της γιαγιάς
Β.Μ

Η χώρα που έχει στάση μετρό «Ελλάδα», πλατεία «Αθήνα» και 600 δρόμους με ελληνικά ονόματα

Η ομορφιά της Ελλάδας δεν γνωρίζει σύνορα. Μια φράση που από πολλούς θα θεωρηθεί τόσο κλισέ, αλλά ενέχει μέσα της τόση αλήθεια. 
Ο ελληνικός πολιτισμός ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου και επιβεβαιώνει την οικουμενικότητά του.
Η ακτινοβολία της Ελλάδας φαίνεται ότι μάγεψε και τη Χιλή με την «καρδιά» της χώρας μας να χτυπάει στο Σαντιάγο και συγκεκριμένα στο σταθμό του μετρό που έχει πάρει το όνομα «Grecia». Ο αφιερωμένος στην Ελλάδα σταθμός φιλοξενεί από το 2009 την πρώτη του συλλογή από αντίγραφα ελληνικών αρχαιοτήτων που δώρισε το υπουργείο Πολιτισμού για την επέτειο των 200 χρόνων ανεξαρτησίας της Χιλής.
Το εγχείρημα να φέρει το Σαντιάγο την τέχνη στο κέντρο της πόλης των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, που χρησιμοποιούν το μετρό καθημερινά για τις μετακινήσεις τους, ήταν πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Χιλής στην Ελλάδα και της ελληνικής πρεσβείας στη Χιλή, με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Σχέσεων του χιλιανού Υπουργείου Εξωτερικών και του Ιδρύματος Γαβριήλ και Μαρία Μουστάκης. Έτσι επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο ότι παρά τη γεωγραφική απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα και τη Χιλή οι δύο χώρες διατηρούν ισχυρούς δεσμούς, που θεμελιώνονται σε κοινές αξίες και αρχές.
Οι 22.000 επιβάτες που περνούν καθημερινά από το συγκεκριμένο σταθμό του μετρό έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να θαυμάσουν ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα του ελληνικού πολιτισμού: δεκαέξι εκμαγεία, 50 κιλών το καθένα, της δυτικής Ζωοφόρου του Παρθενώνα και μία μακέτα της Ακρόπολης. Τα πρωτότυπα τα συναντάει κανείς σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα και στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Η πρώτη δωρεά έγινε το 2009 και η δεύτερη έγινε το 2014 και αποτέλεσε μέρος της μόνιμης έκθεσης με τίτλο «Ένα μέτρο από την Ελλάδα». Στη δεύτερη δωρεά περιλαμβάνονται μία προτομή του Ομήρου, πορτραίτα αθλητών και θεατρικές μάσκες.
«Ο σκοπός αυτής της δεύτερης φάσης είναι η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού μαζικά, η δημιουργία μιας πλατφόρμας πολιτιστικής και τουριστικής προώθησης της Ελλάδας και ο εκπαιδευτικός -πολιτιστικός χαρακτήρας για τους Χιλιανούς, με τη μορφή του σταθμού “ανοιχτού μουσείου”» είχε δηλώσει ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Χιλής στην Αθήνα Μαρτίν Δονόσο.
Από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής της Πολιτιστικής Εταιρείας Metro Arte, Χαβιέρ Πίντο είχε επισημάνει ότι η «έκθεση επιτρέπει στους επιβάτες να έρθουν λίγο πιο κοντά στον πλούσιο ελληνικό πολιτισμό, που ήταν η κοιτίδα σπουδαίων αξιών, που σεβόμαστε μέχρι σήμερα, όπως η δημοκρατία και η δικαιοσύνη».
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Πίντο το ενδιαφέρον της Χιλής για τον ελληνικό πολιτισμό εκφράζεται με διάφορους τρόπους, όπως με τις δραστηριότητες που διοργανώνονται από το Κέντρο Ελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Χιλής, το οποίο έχει μεταφράσει στα ισπανικά περισσότερα από 180 λογοτεχνικά έργα Βυζαντινής, Κλασικής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Ιστορίας, μεταξύ των οποίων έργα της Σαπφούς, των Ανακρέοντα, Καβάφη, Καζαντζάκη, Ελύτη και Ρίτσου
Στη Χιλή, πέραν της πρεσβείας, που είτε συνδιοργανώνει είτε θέτει υπό την αιγίδα της πολιτιστικές εκδηλώσεις υπάρχουν πολλοί και σημαντικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, όπως αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Ανάμεσα σε αυτούς είναι το Κέντρο Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Metropolitana του Σαντιάγο, το Ελληνο-χιλιανό Εμπορικό και Πολιτιστικό Επιμελητήριο, το Ίδρυμα Γαβριήλ και Μαρίας Μουστάκη, ο Σύλλογος Φίλων Ν. Καζαντζάκη και άλλα.

 
Η απόσταση της Αθήνας από το Σαντιάγο υπολογίζεται σε 12.546 χλμ
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Χιλή τιμά τη χώρα μας. Στο Σαντιάγο περισσότεροι από 600 δρόμοι έχουν ελληνικά ονόματα, εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και φιλοσοφία. Ο σταθμός του μετρό βρίσκεται κοντά στη λεωφόρο «Ελλάδας», που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αρτηρίες της πρωτεύουσας της Χιλής. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται η ροτόντα, η στρογγυλή πλατεία που φέρει το όνομα «Αθήνα», ενώ κοντά στο σταθμό του μετρό θα βρει κανείς την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πέτρου και Παύλου.
Ο πρώτος Έλληνας που έφτασε στη Χιλή το 1540 ήταν ο κρητικής καταγωγής Juan Martin de Candia. Μέχρι το 1565 μάλιστα είχαν φτάσει στη χώρα 21 Έλληνες και στα επόμενα χρόνια και αιώνες κατέφτασαν και άλλοι. Αλλά η σημαντική σε αριθμό μετανάστευση Ελλήνων ανάγεται μεταξύ 1880 και 1924, περίοδο διαδοχικών πολέμων στην περιοχή των Βαλκανίων και τη Μικρά Ασία. Η ένταξή τους μάλιστα στη χιλιανή κοινωνία έγινε με απόλυτη φυσικότητα, όπως λέει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών.
«Οι πικρές εμπειρίες της δικτατορίας που έζησαν διαδοχικά, πρώτα η Ελλάδα και μετά η Χιλή, έφεραν τους δύο λαούς πιο κοντά, μεταξύ άλλων και μέσα από τα ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης» διαβάζει κανείς στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

newsbeast.gr

Κανονικά η κυκλοφορία στον Αυτοκινητόδρομο - Που υπάρχουν προβλήματα στους δρόμους της Πελοποννήσου

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία, σύμφωνα με την Αστυνομία, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, όπου νωρίτερα υπήρξε δυσχέρεια και ήταν απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω της χιονόπτωσης, από το 135ο χιλιόμετρο, μέχρι το 174ο χιλιόμετρο.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης- Καλαμάτας από το 5ο έως το 30ο χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Ελάτης - Χρυσοβιτσίου - Στεμνίτσας - Βυτίνας.
Στο μεταξύ λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα εξής σημεία του νομού Αρκαδίας :
*Στην επαρχιακή οδό Τρίπολης- Πύργου, από το 15ο, έως το 56ο χιλιόμετρο.
*Στην εθνική οδό Τρίπολης- Σπάρτης από το 10ο έως το 23οχιλιόμετρο.
*Στην παλαιά εθνική οδό 'Αργους - Τρίπολης, από το 38ο, έως το 56ο χιλιόμετρο.
*Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Κοσμά, από το 15ο, έως το 25ο χιλιόμετρο.
*Στην επαρχιακή οδό Δραγουνίου - Καστρίου - Αγίου Πέτρου.
*Στην επαρχιακή οδό Αγίου Ανδρέα - Καστάνιτσας.
*Στην επαρχιακή οδό Μεγαλόπολης - Βάστας.

Στην Κορινθία, είναι απαραίτητες οι αλυσίδες στα παρακάτω σημεία:
*Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου- Τρικάλων, από το 14ο χιλιόμετρο και άνω.
*Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων- Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο και άνω.
*Στην επαρχιακή οδό Δερβενίου - Γκούρας, από το 10ο χιλιόμετρο και άνω.
*Στην επαρχιακή οδό Λυκουρίας - Γκούρας, από το 10ο χιλιόμετρο και άνω.
*Στην επαρχιακή οδό Κιάτου - Γκούρας, από το 17ο χιλιόμετρο και άνω.
*Στην επαρχιακή οδό Νεμέας - Τιτάνης, από το 13ο χιλιόμετρο και άνω.

Στην Λακωνία, με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, από το 23ο, έως το 32ο χιλιόμετρο, ενώ στην Μεσσηνία είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στην παλαιά εθνική οδό Σπάρτης - Καλαμάτας, από το 30ο , έως το 40ο χιλιόμετρο.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων επιχειρούν συνεχώς για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Ποιούς χρηματοδοτεί σε Ελλάδα και Σκόπια το ίδρυμα του Σόρος

Του Δημήτρη Παφίλα

Με χιλιάδες δολάρια χρηματοδοτεί οργανώσεις σε Ελλάδα και στα Σκόπια το ίδρυμα Open Foundation του επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.

Ανάμεσα στους οργανισμούς που δέχονται τις προσφορές συγκαταλέγονται κέντρα για πρόσφυγες- μετανάστες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, Σκοπιανές οργανώσεις μέχρι και την ελληνική κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ για το Athens Pride.
Δυστυχώς, δεν πρόκειται πληροφορίες από «ψεκασμένους», αλλά για δημόσιες πληροφορίες που παρέχει το Open Foundation του Σόρος για την χρονιά του 2016.
Όπως είναι ήδη γνωστό, οι άνθρωποι του Σόρος στην Ελλάδα σχετίζονται με εταιρεία ακινήτων η οποία αναπτύσσει δραστηριότητα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης ενώ ένας επιχειρηματίας πολυτελών ακινήτων έχει δουλέψει σε εταιρεία του Σόρος στις ΗΠΑ.
Έτερος συνεργάτης του Σόρος στην Ελλάδα είναι γνωστός λομπίστας διοργανώνει από καιρού εις καιρόν τραπέζια σε Αθήνα και ΗΠΑ με αντικείμενο, την Ελλάδα, το χρέος, τις ελληνικές τράπεζες.
 Σ αυτές τις συγκεντρώσεις καλεί διεθνείς επενδυτές που κατέχουν μετοχές ελληνικών τραπεζών.
Ο άνθρωπος λοιπόν που κέρδισε δισεκατομμύρια απο την αγγλική λίρα το 1992 (Τ. Σόρος) χρηματοδοτεί για τους δικούς του σκοπούς την πολιτική των ανοικτών συνόρων μέσω χορηγιών σε κράτη, οργανισμούς, πρόσφυγες, μετανάστες, αλλά και μειονότητες.
Η χρηματοδότηση, όπως θα δούμε της διαδικασίας των ανοικτών συνόρων, των εισόδων και εξόδων για πρόσφυγες είναι μέσα στις κεντρικές πολιτικές του ιδρύματος το οποίο έκλεισε τα γραφεία του στην Ουγγαρία.
Μεταξύ άλλων στην βάση δεδομένων του Open foundation βρίσκουμε 237 προσφορές – χορηγίες.
Οι κυριότερες ελληνικές αφορούν τους πρόσφυγες, μετανάστες, Σκοπιανές οργανώσεις, την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
Ειδικότερα, τα ποσά που έχουν λάβει για το 2016 είναι τα εξής:
O Δήμος της Θεσσαλονίκης (224 χιλ. δολάρια για υπηρεσίες φιλοξενίας σε πρόσφυγες), το ελληνικό κέντρο προσφύγων (300 χιλ δολάρια) , το ελληνικό κέντρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων (394 χιλ. δολάρια), το ελληνικό forum προσφύγων (100 χιλ δολάρια ), το Σκοπιανό Ινστιτούτο (99 χιλ. δολάρια), η επιτροπή για τα δικαιώματα στην «Μακεδονία», η ελληνική κοινότητα LBGTQ Αthens pride με 54 χιλ δολάρια.
gr33
gr44
gr55

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: ΘΕΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ - ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Ο ΑΜΙΑΝΤΟΣ !!!

ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΗΜΟΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 
- 20.000 ΜΕΤΡΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ  ΕΝ ΕΤΙ  2019 ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ  ... ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ  ΜΕ ΑΜΙΑΝΤΟ !!!

Είναι αδύνατο να δεχτώ, ότι υπάρχουν ακόμα υδρευτικά δίκτυα στην Μεσσηνία  με βασικό υλικό τον καρκινογόνο αμίαντο, 37 χρόνια μετά την Κοινοτική  Οδηγία 76/769/Σεπτέμβριος 82. 
Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 149 της Συνθήκης αυτής που απευθύνεται προς όλα τα Κράτη–Μέλη «απαγορεύεται αυστηρά η χρήση και εμπορία των προϊόντων και παρασκευασμάτων του αμίαντου».

Αν  οι πολιτικές και τοπικές  μας  εξουσίες εξακολουθούν να στρουθοκαμηλίζουν, τους υπενθυμίζω ότι το κτίριο που στεγαζόταν η Ευρωπαική Επιτροπή εκκενώθηκε το 1991, όταν βρέθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί αμίαντος κατά την κατασκευή του το 1967.

Παρόλα αυτά η Ελλάδα όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε με την πρώτη Οδηγία (γι’ αυτό και ακολούθησε και δεύτερη Οδηγία με αρ. 87/217/ΕΟΚ/19-3-87 σχετικά πλέον με την πρόληψη και μείωση της ρύπανσης από τον καρκινογόνο αμίαντο)  και συνεχίζουμε να ανεχόμαστε την ύπαρξη του αμίαντου ακόμη και σε δίκτυα ύδρευσης  όπως αυτό του Συνδέσμου ύδρευσης   «ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ » που υδροδοτεί τρείς Καλλικρατικούς Δήμους  ( Πύλου-Νέστορος ,Μεσσήνης και Τριφυλίας ) από το 1973 έως σήμερα και συγκεκριμένα για το κομμάτι του αγωγού από τις πηγές  στο Παλαιό Λουτρό ( Αλικοντούζι ) έως την Μεταμόρφωση με μήκος αγωγού πάνω από ….20 χιλιόμετρα .

ΙΣΤΟΡΙΚΟ - Ο ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ ΑΜΙΑΝΤΟΣ

Η πραγματική τραγωδία για την ανθρωπότητα  αρχίζει το 1935, όταν πλέον οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο αμίαντος προκαλεί καρκίνο.

Σε μερικές περιπτώσεις αρκούσε εισπνοή ινών μόνο για μερικές ώρες. Οι καρκίνοι που προκαλεί ο αμίαντος είναι πολλών ειδών: των πνευμόνων, μεσοθηλίωμα (καρκίνος του υπεζωκότος), μεσοθηλίωμα του περιτοναίου, καρκίνο του οισοφάγου, του λάρυγγα, του στομάχου, και του παχέος εντέρου.

Συνήθεις ενδείξεις αμιάντωσης είναι δύσπνοια, συριγμός της αναπνοής, και κυάνωση όπου τα νύχια, το δέρμα και τα χείλη γίνονται μπλε από την έλλειψη οξυγόνου.

 Σχεδόν πάντα επακολουθεί θάνατος.

Ο αμίαντος είναι από τους δέκα πρώτους επικίνδυνους για την υγεία ρυπαντές, για τους οποίους καθορίστηκε παγκοσμίως όριο ανεκτό από τον άνθρωπο.

Σαν μέγιστο ανεκτό όριο οι περισσότερες χώρες έχουν νομοθετήσει τις 2 ίνες στο κυβικό εκατοστό του αέρα. Ο αριθμός των ινών του αμιάντου στον αέρα κυμαίνεται συνήθως από 0,0004 –0,0005 ίνες ανά κυβικό δηλαδή 4.000 φορές μικρότερος από το επιτρεπτό όριο. Ο κίνδυνος της εισπνοής αμιάντου έχει βρεθεί σχεδόν παντού.

Σε ορυχεία κι εργοστάσια αμιάντου, σε ναυπηγεία, σε λεβητοστάσια, σε εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, στους δρόμους, στα σπίτια μας, στα σχολεία, στο ίδιο το νερό που πίνουμε.

Γυναίκες που βούρτσισαν τα ρούχα των ανδρών τους ύστερα από τη δουλειά, ένα μικρό αγόρι που βοήθησε τον πατέρα του σε μια δουλειά με αμίαντο, κάποιος που μόνωσε με αμιαντοτσιμέντο ένα καζάνι, ένας τυροκόμος που κάλυψε τα βαρέλια του με αμίαντο, όλοι πέθαναν από μεσοθηλίωμα.

Ας προσπαθήσουμε όμως να προσεγγίσουμε το τεράστιο αυτό θέμα, για να σώσουμε τουλάχιστον τα παιδιά μας, γιατί υπάρχει κατηγορία ανθρώπων π.χ. στην Κοζάνη, όπου αφού δούλεψαν αρκετά χρόνια στα μεταλλεία αμιάντου της περιοχής, σήμερα αργοπεθαίνουν από διάφορες μορφές καρκίνων, μετά από μια πρόωρη συνταξιοδότηση που τους έδωσε με νόμο το κράτος.

Ο αμίαντος είναι πυριτικό υλικό ινώδες, σκληρό και ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, απρόσβλητο από χημικές δράσεις και με αντοχή τετραπλάσια του χάλυβα.

 Στη φύση συναντάται στα ορυκτά σερεπεντίνη και αμφίβολο. Ο πιο κοινός τύπος είναι 3MgO.2SiO2. 2H20.

Στην Ελλάδα υπάρχει στη Δυτ. Μακεδονία και Ήπειρο. Λόγω των παραπάνω ιδιοτήτων υπάρχουν πάνω από 3.000 χρήσεις και εφαρμογές του αμίαντου.

 Χρησιμοποιήθηκε σαν μονωτικό για πρώτη φορά το 1866 και σαν αμιαντοτσιμέντο το 1870. Η πρώτη συνομοσπονδία αμιάντου έγινε το 1883 στη Νέα Υόρκη. Οι χρήσεις του από τότε πολλαπλασιάσθηκαν.

Πυρίμαχα γάντια, στολές και σωλήνες ύδρευσης και άρδευσης, μονώσεις σε λέβητες και σωληνώσεις, πλάκες δαπέδων και οροφών, φίλτρα και ηλεκτρικές συσκευές όπως σίδερα, ψηστιέρες, σόμπες και ξηραντήρες μαλλιών, δεξαμενές νερού, τα γνωστά φύλλα αμιάντου για την κάλυψη υπόστεγων, φρένα των αυτοκινήτων, αεροπλάνων, τρακτέρ, και άλλων τροχοφόρων, είναι μόνο μερικές από τις 3000 χρήσεις και εφαρμογές του επικίνδυνου αυτού υλικού.

Υ.Γ.

ΕΝΩ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ  ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ …
ΟΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ  «ΣΚΙΖΟΝΤΑΙ » ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΠΝΟΑ ΕΡΓΑ  (ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ )ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ …..ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ !

B.M

Καλάβρυτα: Κατολίσθηση κοντά στο Μέγα Σπήλαιο

Κατολίσθηση στον επαρχιακό δρόμο, κοντά στο Μέγα Σπήλαιο, σημειώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 3μμ.

Διερχόμενοι οδηγοί τόνισαν στο tempo24.news, ότι λίγα λεπτά πριν είχαν περάσει από το σημείο και δεν μπορούν να φανταστούν, τι μπορεί να είχε γίνει, αν βρίσκονταν εκείνο το λεπτό στο σημείο της κατολίσθησης.

«Η κατολίσθηση έγινε λίγο πριν περάσουν...Το συμβάν το είδαν ζωντανά!», μεταφέρει φίλος του οδηγού. Εκείνη τη στιγμή, ακολουθούσε και το αυτοκίνητο του Περιφερειάρχη, ο οποίος μετέβαινε στο Χιονοδρομικό, το οποίο σήμερα είναι κλειστό λόγω της χιονοστιβάδας.

Στη Μονεμβασιά η απονομή βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς» – Δείτε τους νικητές

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη ετήσια γιορτή του «Αγρότη της Χρονιάς».
Τα βραβεία θεσμός που έχει καθιερώσει η εφημερίδα Agrenda και απονέμονται για 10η συνεχή χρονιά, αναδεικνύουν την  απονομή τους σε ημέρα γιορτής για όλους τους αγρότες.
Φέτος η απονομή θα γίνει στην ιστορική περιοχή της Μονεμβασίας και συγκεκριμένα στο φιλόξενο αρχοντικό «Κινστέρνα», στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασίας. Η ολοήμερη εκδήλωση συζητήσεων και απονομής των βραβείων έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00 το πρωί στις αίθουσες του αρχοντικού.
Σε έναν τόπο με άμεση αναφορά στην αγροτική παραγωγή, όπου κυριαρχούν αιωνόβιες ελιές και παραδοσιακοί αμπελώνες, ο «Αγρότης της Χρονιάς» έρχεται να ξεδιπλώσει τις αρετές της ελληνικής γεωργίας και να αναδείξει λαμπρά  παραδείγματα πρωταγωνιστών του αγροτικού γίγνεσθαι.
Κεντρικός ομιλητής στη φετινή εκδήλωση του «Αγρότη της Χρονιάς» θα είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, Χαράλαμπος Κασίμης, ο οποίος θα εστιάσει  σε θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στη διάρκεια της Ημερίδας, επίλεκτα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, στελέχη του τραπεζικού τομέα, παράγοντες της αγοράς μηχανημάτων και τεχνοκράτες από τον κλάδο των αγροτικών εφοδίων, κυρίως δε, καταξιωμένοι για τη δουλειά τους αγρότες και κτηνοτρόφοι θα κληθούν να αναπτύξουν ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες και να αναπτύξουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά projects.
Η εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή των τριών βραβείων:
  • Αγρότης της Χρονιάς
  • Κτηνοτροφική Εκμετάλλευση της Χρονιάς
  • Συλλογική Προσπάθεια της Χρονιάς
Θα απονεμηθούν επίσης δύο τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα και πρωτοβουλίες με καταξιωμένη παρουσία και ιδιαίτερη συμβολή στα αγροτικά δρώμενα.

Νικητές βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς»

Αγρότης της Χρονιάς: Παναγιώτης Πασσάς

Ο οργανωτικός αγρότης και συνάµα οικονοµολόγος από την Αµαλιάδα θέλει µέσα στα επόµενα πέντε χρόνια να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς σε φρούτα και λαχανικά. Με συμμάχους στην προσπάθεια αυτή, τα αδέλφια του Βασίλη και Νίκο, ακολουθούν τον δρόµο που άνοιξε ο, πρωτοπόρος σε καλλιεργητικές µεθόδους, πατέρας τους, ∆ηµήτρης Πασσάς.
Κτηνοτρόφoς της Χρονιάς: Σοφοκλής Φιλιππίδης

Η ενηµέρωση είναι τρόπος ζωής για τον 36χρονο αγελαδοτρόφο από τις Σέρρες, ο οποίος κυνηγά όλες τις εξελίξεις που αφορούν στη διαχείριση µιας σύγχρονης µονάδας. Η κτηνοτροφία είναι οικογενειακή παράδοση στην περίπτωση του Φιλιππίδη, η επιτυχία όµως και τα µελλοντικά σχέδια για µεταποίηση, προσωπικό του στοίχηµα.
Συλλογική Προσπάθεια της Χρονιάς: Αγροτικός Συνεταιρισμός Ροβιών

Ένας συνεταιρισµός µε προτεραιότητες και 130 επιµελείς βιοκαλλιεργητές ελιάς ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Ροβιών. Με γνώµονα την προστασία της παραγωγής των µελών του, ο πρωτεργάτης πρόεδρος της οργάνωσης Νίκος Βαλλής, πυρηνικός µηχανικός ταυτόχρονα, εξηγεί πως η συλλογικότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Τιμητική Διάκριση: Νίκος Βαρδούλης     

Ο μέντορας στο βαμβάκι από το Νέσωνα Λάρισας συνεχίζει ακάθεκτος μια πορεία δεκαετιών, η οποία σήμερα υπερβαίνει τα 1000 στρέμματα καλλιέργειας.
Τιμητική Διάκριση: Αγροτικός Συνεταιρισμός Συκέας     

Ο αγροτικός συνεταιρισμός από τη Λακωνία κλείνει φέτος μισό αιώνα στην παραγωγή παρθένου ελαιολάδου, ενώ στην υποψηφιότητά του για το βραβείο Συλλογικής Προσπάθειας έχασε από το νικητή με την ελάχιστη δυνατή διαφορά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Πρώτο Μέρος

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ
9:30 – 10:00 π.μ.
ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
10:00 π.μ.
Χαράλαμπος Κασίμης, Κοινή Αγροτική Πολιτική και Αναπτυξιακά Προγράμματα
Νικόλαος Δαλέζιος, Γεωργία και Νέες Τεχνολογίες
Iάκωβος Γιαννακλής, Χρηματοδοτικά Προγράμματα
Νίκος Βαλλής, Οργανώσεις Παραγωγών
Συντονιστής: Γιάννης Πανάγος
ΕΝΑΡΞΗ 11:30 π.μ.
Φωτεινή Ποριαζή, Παξιμάδια Λήμνου
Στέργιος Σαλαμουσάς, Όσπρια Λήμνου
Γιώργος Τσιμπίδης, Οινοποίηση στη Μονεμβασιά
Ανδρέας Λύρας, Κρεμμύδια Βατικιώτικα
Κωνσταντίνος Ασκούνης, Λακωνικό ελαιόλαδο
Μαρίνος Μπερέτσος, Προγράμματα Leader
Συντονιστής: Στέλιος Δρυς
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ | ΕΛΑΦΡΥ ΓΕΥΜΑ | 13:00 μ.μ.

Δεύτερο Μέρος

ΕΝΑΡΞΗ 14:00 μ.μ.
Άρης Κεφαλογιάννης, Αγορές και Branding
Γεώργιος Κουμπούρης, Πιστοποίηση Ποικιλιών
Άγγελος Μοχλούλης, Τεχνολογία και Περιβάλλον
Μανώλης Γιαννούλης, Διεπαγγελματική Ελαιολάδου
Γιώργος Κωσταντόπουλος, Εξαγωγές και Επιτραπέζια Ελιά
Συντονιστής: Γιάννης Πανάγος
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
ΕΝΑΡΞΗ 15:00 μ.μ.
  • Αγρότης της Χρονιάς
  • Συλλογική Προσπάθεια της Χρονιάς
  • Kτηνοτροφική Εκμετάλλευση της Χρονιάς
  • Τιµητικές Διακρίσεις
 monemvasianews

Δύο πυροσβέστες και μία ισπανίδα τουρίστρια νεκροί από την έκρηξη στο Παρίσι

Μία ισπανίδα τουρίστρια υπέκυψε στα τραύματά της από την έκρηξη φυσικού αερίου στο Παρίσι, ανεβάζοντας στους τρεις νεκρούς τον προσωρινό απολογισμό του δυστυχήματος, έγινε γνωστό από πηγές της ισπανικής και της γαλλικής κυβέρνησης.
Η γυναίκα πέθανε στο νοσοκομείο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών που διευκρινίζει ότι ακόμη ένας ισπανός πολίτης έχει τραυματισθεί από την έκρηξη.
Δύο πυροσβέστες έχασαν την ζωή τους, δέκα άνθρωποι έχουν τραυματισθεί σοβαρά και 37 ελαφρά, έγινε νωρίτερα γνωστό από την εισαγγελία του Παρισιού.
Η Ισπανίδα επισκεπτόταν το Παρίσι μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος δεν έχει τραυματισθεί.
Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί σε κτίριο του 9ου διαμερίσματος, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται ένα αρτοποιείο και ένα εστιατόριο και όπου είχε επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να αντιμετωπίσει διαρροή φυσικού αερίου.

Η ενεργός συμμετοχή του πολίτη δημιουργεί νέο βηματισμό στην βελτίωση της καθημερινότητας κάθε Δήμου.

Σταυριανόπουλος  Θεόδωρος
Μαθηματικός-MSc Ηθ. Φιλοσοφίας


Πολλές φορές περνούν από το μυαλό του κάθε πολίτη ή συζητά με τις παρέες του διάφορες προτάσεις σχετικά με το τι θα μπορούσε να γίνει στο Δήμο που ζει.
Επίσης συζητά με τις παρέες του απλά καθημερινά προβλήματα που υφίστανται στο Δήμο και που τα αγνοεί η Δημοτική Αρχή. Αυτές οι προτάσεις που πολλές απ’ αυτές είναι καινοτόμες και ευρηματικές καθώς επίσης και τα προβλήματα καλό είναι να φθάνουν στον προορισμό τους που δεν είναι άλλος από την εκλεγμένη Δημοτική Αρχή.

Η Δημοτική Αρχή  αν καταφέρει και συλλέξει και καταγράψει τις προτάσεις και τα προβλήματα που προαναφέραμε θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα βελτίωσης της καθημερινότητας.

Αυτό απαιτεί την δημιουργία σχετικού Γραφείου ή Φορέα με την ονομασία «Καθημερινό πρόβλημα του πολίτη» όπου θα καταγράφεται το καθημερινό απλό πρόβλημα και θα προγραμματίζεται η έγκαιρη επίλυσή του καθώς επίσης θα συλλέγεται η όποια καλή και καινοτόμα ιδέα ή πρόταση.

Δίνοντας λύση στο απλό καθημερινό πρόβλημα ο Δήμος αποχτά άλλη ανάσα και βηματισμό. Ο πολίτης εισπράττει τον απαιτούμενο σεβασμό και αρχίζει πλέον να εμπιστεύεται τους ανθρώπους που διοικητικά ασχολούνται με τον Δήμο του.

Ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται τον Δήμαρχο ως δικό του άνθρωπο ως τον άνθρωπο που θα είναι συμπαραστάτης στο πρόβλημά του.

Λέγοντας απλό καθημερινό πρόβλημα εννοώ :

    Την λακκούβα του δρόμου
    Το χαλασμένο πεζοδρόμιο
    Τα σκουπίδια και τα χόρτα στην άκρη του δρόμου
    Την βρώμικη παραλία
    Την παράνομη στάθμευση αυτοκινήτου
    Την γραφειοκρατία
    Την μη σύντομη εξυπηρέτηση του πολίτη
    Την μη επαφή και επικοινωνία με τον πολίτη.

Παράλληλα με την βελτίωση της καθημερινότητας πρέπει να καταβληθούν αξιόπιστες και ειλικρινείς προσπάθειες  που θα προέλθουν μετά από  αρμονική συνεργασία αιρετών και υπαλληλικού προσωπικού και που θα έχουν σαν στόχο την διόρθωση του πρωτογενούς και δευτερογενούς ελλείμματος. Αυτά τα δύο ελλείμματα αφορούν τον δανεισμό,  την σωστή διαχείριση των ετήσιων προϋπολογισμών και τις τρέχουσες δαπάνες και τα τρέχοντα έσοδα. Έχουν επίσης σχέση και με την εξεύρεση φτηνού προσφερόμενου χρήματος από την υλοποίηση προγραμμάτων.

Φυσικά δεν πρέπει να αγνοηθεί μία παράμετρος που παίζει σοβαρό αναπτυξιακό  ρόλο και ακούει στο όνομα προτεραιότητα. Ο προγραμματισμός πρέπει πάντα να είναι ορθολογικός και να λαμβάνει σοβαρά τις προτεραιότητες.

Μία Δημοτική Αρχή θα πετύχει αν καταφέρει και δημιουργήσει ομάδες ενεργών πολιτών . Η ενεργός συμμετοχή του πολίτη μπορεί να γίνει με  :

    Την συμμετοχή του στην λήψη σοβαρών αποφάσεων
    Την ενημέρωση και αποτύπωση του προβλήματος
    Την  συναπόφαση στην δρομολόγηση της επίλυσής του προβλήματος.
    Την δημιουργία γνωμοδοτικών επιτροπών.
    Την δημιουργία εθελοντικών ομάδων
    Την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε συλλόγους.

Ο καθένας μας ως  κάτοικος ενός Δήμου καλό είναι να δημοσιοποιεί τις προτάσεις του και να ασκεί την κριτική του στα κακώς κείμενα. Τα πράγματα οδηγούνται προς τα εμπρός και λύνονται τα προβλήματα όταν οι εκλεγμένοι έχουν συμπαραστάτες αλλά και αυστηρούς κριτές καλοπροαίρετους ενεργούς πολίτες.

ΥΓ. Οι κοινωνικές ομάδες αντιπαλεύονται θεωρώντας η κάθε μία το δίκιο μονοκαλλιέργειά της. Καθημερινά ακούμε υπερβολές από κάποιους επαναστατημένους «λογοθεραπευτές». Όμως η κάθε υπερβολή δημιουργεί μόνο αδικίες.

"Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Η ελπίδα που μας κλέβουν σήμερα, μεταλλάσσεται σε βαριά δεσμά του αύριο !
 Αυτοί οι στίχοι του Κώστα Βάρναλη αποτελούν την μοιραία φωτογραφία της σημερινής Ελλάδας. 
 Μιάς χώρας, που έγινε χώρος πειραματισμών, χώρος ευκαιρίας και πλουτισμού για παρέες, λακέδες και αφεντικά, για τράπεζες και άγνωστους - κρυφούς επενδυτές που έπαιξαν στην μιζέρια και την δειλία του σύγχρονου Έλληνα και κέρδισαν...
"Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα...",  μας ψιθυρίζει ο ποιητής, προσπαθώντας να μας πείσει πως τα θαύματα γίνονται όταν υπάρχει ανδρεία, όταν υπάρχει θέληση, όταν κυριαρχεί η γνώση αλλά και πίστη στα ιδανικά και τις αξίες, όταν είμαστε μαζί και όχι χώρια... τότε μπορούμε να περιμένουμε ΙΣΩΣ να έρθει το θαύμα...
Όμως, τί από αυτά σήμερα υπάρχει;
Δυστυχώς, λόγια πολλά, λόγια φτωχά, λόγια του ψευτο-νταή που κουρνιάζει σαν έρθει η στιγμή...
Αυτοί είμαστε; Έτσι μας έκαναν; Και το ανεχόμαστε;
Καμιά δικαιολογία... τίποτε δεν υπάρχει για να μας απαλλάξει από την ευθύνη της μοιρολατρίας μας και από τη νίκη των φόβων μας. 
Δουλικά, χειρίστου είδους γινήκαμε.  
Και, ακόμη και τώρα, ελπίζουμε σε ένα νέο αφέντη που θα μας λυπηθεί και δεν θα μας φοβηθεί.
Ψάχνουμε για οίκτο, όταν οι πρόγονοί μας πέθαιναν για να κρατήσουν την περηφάνεια τους...
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..." 
Αυτοί είμαστε και όσο και να μας πονάει, όσο και να μας πληγώνει, η ελπίδα που ψάχνουμε δεν υπάρχει πουθενά. 
Πρέπει πρώτα να γεννηθεί στην καρδιά μας, για να βγει μετά παραέξω, αν είμαστε πραγματικά αντρειωμένοι... 
Η ελπίδα που μας κλέβουν σήμερα, μεταλλάσσεται σε βαριά δεσμά του αύριο.
Κι εμείς, "μοιραίοι" θεατές της συντριβής μας κοιτάζουμε στον ορίζοντα να βρούμε εκείνο που μέσα από τα στήθια μας αφήσαμε να φύγει...
Ψάχνουμε σε μύθους, προφητείες και κουβέντες... 
ψάχνουμε να στηριχτούμε, όταν δεν είμαστε σε θέση ούτε καν να σκεφτούμε.
 Και άντε και στηριχτήκαμε στα λόγια κάποιου... λόγια... που αύριο μπορεί να γίνουν κόλαφος και εξευτελισμός...
Πόσο εύκολα ξεστρατίζουμε όταν δεν έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε;
Πόσο εύκολα χάνουμε μάχες, που δεν δίνουμε ποτέ, επειδή δεν μάθαμε να μαχόμαστε;
Πότε, άραγε, θα αποφασίσουμε να πολεμήσουμε και να νικήσουμε τους προσωπικούς μας δαίμονες, για να σηκωθούμε και να πάρουμε όλα όσα μας ανήκουν, όλα όσα σήμερα μας κλέβουν;
Ακόμη και το θαύμα για να γίνει, πόσο άξιοι είμαστε για να το δούμε; 
Πόσο άξιοι είμαστε για να το καταλάβουμε;
Ανάξιοι  των καιρών... ανάξιοι της μοίρας των δικών μας των παιδιών...
Αυτοί είμαστε. 
Μέχρι να πάρουμε απόφαση να αλλάξουμε. 
Τότε, μόνο, θα αλλάξουν όλα...
Β.Μ 

Αύριο τελικά η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου

Αύριο το πρωί θα γίνει τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον κάλεσε να συναντηθούν αύριο, Κυριακή, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί.

Καταστράφηκαν καλλιέργειες - Πλημμύρισε ο Αλφειός

alfeios4Μεγάλη καταστροφή σε αγροικίες και καλλιέργειες έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες στον ποταμό Αλφειό.
 Αν και η στάθμη υποχώρησε κατά περίπου 30 εκατοστά στη διάρκεια της νύχτας, ο κίνδυνος είναι αυξημένος, λόγω της κακοκαιρίας. 
Πλημμύρισε ο Αλφειός – Καταστράφηκαν καλλιέργειεςΣύμφωνα με το ilialive.gr, οι βροχές δείχνουν ότι θα σταματήσουν το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο ο κίνδυνος ανόδου θα είναι υψηλός έως την Κυριακή το βράδυ. 

alfeios1
alfeiosΟι κάτοικοι είναι ανήσυχοι, ιδιαίτερα στην περιοχή των Μακρισίων, όπου έσπασε το ανάχωμα, κάτι που είχε γίνει το 2003. Αν και οι υπηρεσίες του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων μαζί με τους αρμόδιους της Π.Ε. Ηλείας και εργολάβο επιχείρησαν παρεμβάσεις, δεν κατάφεραν να περιορίσουν το πρόβλημα. 
Ως εκ τούτου, η διαρροή νερού προς την περιοχή «Ποτόκια» που έχει πλημμυρίσει και η στάθμη του νερού, ανέβηκε αισθητά, καλύπτοντας μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών και αγροικιών.
Κάτοικοι της περιοχής και καλλιεργητές αναφέρουν ότι η ζημίες είναι τεράστιες, ιδιαίτερα στις καλλιέργειες. 


alfeios2
alfeios3

Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος Καλαμάτα -Τρίπολη -Κόρινθος από τον Χιονιά


 Σύμφωνα με την ενημέρωση από την αστυνομία, οι παρακάτω δρόμοι στην Πελοπόννησο  είτε είναι κλειστοί, είτε απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες για την κυκλοφορία των οχημάτων...
ΑΡΚΑΔΙΑ
ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
  • Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Καλαμάτας από το 124ο έως το 172ο χλμ. (ρεύμα προς Καλαμάτα) και από το 172ο εως το 138ο χλμ. (ρεύμα προς Κόρινθο), λόγω έντονης χιονόπτωσης.
  •  Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας από το 5ο έως το 25ο χλμ., λόγω έντονης χιονόπτωσης.
  •  Ε.Ο. Τρίπολης – Σπάρτης από το 10ο έως το 23ο χλμ., λόγω έντονης χιονόπτωσης.
  • Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου από το 15 ο έως το 70ο χλμ.
  • Επ. Ο. Ελάτης – Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας –Βυτίνας (επαρχιακό- δασικό δίκτυο του ορεινού όγκου Μαινάλου)
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ.                                                                        
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
ΜΕ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ
-Επ.Ο. Ξυλοκάστρου- Τρικάλων από το 14ο χλμ και άνω
-Επ.Ο. Τρικάλων- Καρυάς από το 1ο χλμ και άνω
-Επ.Ο. Δερβενίου- Γκούρας από το 10ο χλμ και άνω
-Επ.Ο. Λυκουρίας- Γκούρας από το 10ο χλμ και άνω
-Επ.Ο. Κιάτου- Γκούρας από το 17ο χλμ και άνω
-Επ.Ο. Νεμέας- Τιτάνης από το 13ο χλμ και άνω
ΛΑΚΩΝΙΑ
ΜΕ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ
  • Π.Ε.Ο. Τριπόλεως- Σπάρτης από το 23ο χλμ έως το 32ο χλμ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
  • Π. Ε.Ο. Σπάρτης - Καλαμάτας από 25 ο έως 40ο χλμ.
ΗΛΕΙΑ
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
ΑΧΑΙΑ
ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
  • Επ. Ο. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων.
  • Ε.Ο. Πούντας-Καλαβρύτων 3.4ο χλμ.

  • Π. Ε. Ο. Κορίνθου-Πατρών 66ο χλμ στο ύψος της Τ. Κ. Πλατάνου, διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Κόρινθο λόγω κατολίσθησης και πτώση δέντρων, εξαιτίας της βροχόπτωσης.

  • Επ. Ο. Αιγείρας-Περιθωρίου μετά την Τ.Κ. Αιγών, λόγω κατολίσθησης εξαιτίας της
    βροχόπτωσης.
ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ
  • Τ.Κ. Περιστέρας με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

"ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" - Σύντομα η διαμόρφωση πρότασης για τον δήμο !

   Με την ανατολή του νέου έτους εκφράζουμε θερμές  ευχές σε  όλους τους δημότες της Καλαμάτας και των δημ. διαμερισμάτων Θουρίας, Άριος  και Αρφαρών, για υγεία και προκοπή.
      Με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουμε τη συνεπή και αδιάλειπτη αγωνιστική μας παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας για 9 και πλέον χρόνια. Η διεκδίκηση ζητημάτων που αφορούν το δήμο μας αλλά και γενικότερων  δεν περιορίστηκε μόνο στα όργανα του Δήμου, οι συχνές αναφορές μας  έφθασαν μέχρι το ελληνικό κοινοβούλιο.
     Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για μεγάλα έργα υποδομών, αντιπλημμυρικά στο  ΝΕΔΟΝΤΑ,  για έργα θωράκισης της πόλης, προοπτικής της παραλιακής ζώνης, ανέγερσης σχολικών μονάδων, αθλητικά έργα και δράσεις πολιτισμού, έργα στον πρωτογενή τομέα. κ.α.
    Ψηφίζουμε θετικά χωρίς να υπολογίζουμε κόστος, ζητήματα που είχαν να κάνουν με την εισροή χρηματοδοτήσεων. Υπερθεματίσαμε σε πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο.
      Υπερασπιζόμαστε  την ανάγκη ισόρροπης ανάπτυξης των γειτονιών της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων. Ο Ταΰγετος και ο ορεινός όγκος να αποτελέσει συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Είμαστε δίπλα σε προβλήματα καθημερινότητας των συνδημοτών μας.
      Αναδεικνύουμε  την αποτυχία της δημοτικής αρχής στη διαχείριση των απορριμμάτων φορτώνοντας επιπρόσθετα το περιβάλλον και με  οικονομικό κόστος τους πολίτες, στο κυκλοφοριακό πρόβλημα όπου η ανάγκη συνολικής μελέτης είναι επιβεβλημένη, την έλλειψη τολμηρών αποφάσεων στον πολεοδομικό σχεδιασμό, τις πολλές κακοτεχνίες  σε έργα
      Προτείνουμε τώρα που  η πόλη  με το νέο αυτοκινητόδρομο και τον  περιμετρικό αλλάζει επομένως  χρειάζονται μεγάλες πρωτοβουλίες και στοχευμένες κινήσεις προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να προσδώσει υπεραξία στην πόλη αλλά και την ανάγκη εκτέλεσης έργων σε δρόμους πρόσβασης των   δημ. διαμερισμάτων Θουρίας, Άριος  και Αρφαρών που διέρχεται.
      Πρωτοστατούμε  σε έργα διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης με αποκορύφωμα τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Εκτελεσθέντων Πατριωτών από τα Γερμανικά  στρατεύματα κατοχής που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του 9ου Συντάγματος, στις αρχές Φεβρουαρίου.
      Η παρούσα δημοτική αρχή έκλεισε τον κύκλο της, όσα είχε να προσφέρει τα έδωσε, τώρα απλά κάνει διαχείριση και κρατά ισορροπίες μεταξύ των μελών της.
      Οι δύσκολοι καιροί   που διανύουμε επιτάσσουν τη σύνθεση και τη συνεργασία, μακριά   από αντιλήψεις μονοκρατορίας.
Απαιτείται:
           Η ιεράρχηση των αναγκών .
           Η αξιοποίηση της ΄΄ έξυπνης΄΄ τεχνολογίας προς όφελος των πολιτών και η διαχείριση  και     του τελευταίου Ευρώ στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του δήμου.
           Ο καθορισμός συγκεκριμένης αναπτυξιακής φυσιογνωμίας της πόλης και των χωριών.
           Η ενεργοποίηση του συνόλου των επιστημονικών, επαγγελματικών δυνάμεων και η συμμετοχή των ανθρώπων του πνεύματος, του πολιτισμού  του αθλητισμού στη διαμόρφωση μιας πόλης που εμπνέει, που πρωτοστατεί, που γίνεται επιλογή νέων ανθρώπων ΤΟΠΟΥ ΝΑ ΖΕΙΣ.

         Ευπρόσωπα απευθυνόμαστε σε όλες και  όλους τους δημότες  και δηλώνουμε, εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών,  οι υποψήφιοι του Συνδυασμού  ΑΜΕΣΑ  θα συνεδριάσουν  προκειμένου να προβούν σε αναλυτικό απολογισμό και να διαμορφώσουν την πρότασή του στο πλαίσιο συνέχισης υπηρέτησης των συμφερόντων  του δήμου μας και των δημοτών μας                                                                                     
        Η εποχή απαιτεί άλλο βηματισμό που οφείλουμε να τον δώσουμε στην πόλη και στα χωριά του δήμου μας.

 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

Θεόδωρος Π.  Μπρεδήμας
Γιάννης Α. Χριστόπουλος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου