Ήτανλαμπερή η τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων στην αίθουσα BallRoom 
του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία ανέδειξε τα εστιατόρια Etrusco και 
FunkyGourmet στην κορυφή της κατάταξης.
Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο 
Έκτορας Μποτρίνι με τα τρία εστιατόριά του -σε Κέρκυρα, Αθήνα και Ρόδο- 
να βραβεύονται με Χρυσό Σκούφο και το κερκυραϊκό Etrusco να αποσπά για 
τρίτη συνεχή χρονιά 2 Σκούφους ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα. 
Με
 μόνη διαφορά φέτος την ισοβαθμία του με το πολυαισθητικόFunkyGourmet 
της ΓεωργιάνναςΧειλιαδάκη και του Νίκου Ρούσου, το οποίο έλαβε εξίσου 
16,5/20 βαθμούς και 2 Χρυσούς Σκούφους.
 Αρκετά εστιατόρια βραβεύθηκαν σε
 Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Φλώρινα, Βόλο, Πάτμο, Ρόδο κλπ. 
Ούτε ένα από την Μεσσηνία !
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ - Χρυσοί Σκούφοι 2015
 
Etrusco, Κέρκυρα, 16,5/20 και δύο σκούφοι
Ο
 Έκτορας Μποτρίνι εξελίσσει την κουζίνα της Κέρκυρας, με απρόσμενη 
δημιουργικότητα, εκπλήσσοντάς μας με ευφάνταστους νεωτερισμούς. Το 
εστιατόριο διακρίνεται επίσης με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
 
Funky Gourmet, Αθήνα, 16,5/20 και δύο σκούφοι
 
Η
 Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος, εκφραστές της πρωτοποριακής 
techno-motional γαστρονομίας, ανασυνθέτουν κλασικές σπεσιαλιτέ της 
ελληνικής κουζίνας. Το εστιατόριο διακρίνεται επίσης με Βραβείο 
Ελληνικής Κουζίνας.
 
Botrini's, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
  
Ιδιαίτερος
 σολίστας, ο Έκτορας Μποτρίνι ανασυνθέτει τις μνήμες της ελληνικής 
γεύσης με πειραματισμούς και προσωπικές τροποποιήσεις. Το εστιατόριο 
διακρίνεται επίσης με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
 
Σπονδή, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
 
Το καλύτερο γαλλικό ρεστοράν της Ελλάδας, φέτος στην καλύτερή του χρονιά από τότε που σεφ του ανέλαβε ο Άγγελος Λάντος.
 
Varoulko Seaside, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Στο
 Μικρολίμανο πλέον, ο Λευτέρης Λαζάρου παρουσιάζει μια σύγχρονη, 
εξελιγμένη θαλασσινή δημιουργία η οποία διακρίνεται επίσης με Βραβείο 
Ελληνικής Κουζίνας.
 
 
Bill & Coo, Μύκονος, 15,5/20 και ένας σκούφος
Ο
 συνεχής πειραματισμός του Αθηναγόρα Κωστάκου καταλήγει σε μια κουζίνα 
με πρωτοποριακές ελληνικές δημιουργίες. Το εστιατόριο διακρίνεται επίσης
 με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
 
F+W by Olivier Campanha 15,5/20 και ένας σκούφος
 
Καλύτερο από ποτέ, το εστιατόριο του Olivier Campanha κεντάει μια μοντέρνα, σούπερ πρωτότυπη κουζίνα.
 
Matsuhisa Athens, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Fusion φιλοσοφία με γιαπωνέζικη βάση αλλά και με περουβιανές κι ευρωπαϊκές επιρροές. Φέτος καλύτερο από ποτέ.
  
 
Matsuhisa Mykonos, Μύκονος, 15,5/20 και ένας σκούφος
Ο Nobu Matsuhisa και οι σεφ του συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους στο πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας.
 
Tudor Hall, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
 
Ο
 Σωτήρης Ευαγγέλου ανανεώνει την ελληνική κουζίνα με θαυμαστή λεπτότητα 
και άρτια τεχνική. Το εστιατόριο διακρίνεται επίσης με Βραβείο Ελληνικής
 Κουζίνας.
 
Abovo, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
 
Αγαστή
 συνύπαρξη νεωτερισμών με βαθιά comfort food νοστιμιά και πολύ 
δημιουργικά γλυκά δένουν σε ένα σύνολο υψηλής γαστρονομίας διά χειρός 
Μιχάλη Νουρλόγλου.
 
Alfredo's Grand Dining, Θεσσαλονίκη, 15/20 και ένας σκούφος
Ο Απόστολος Αλτάνης οδηγεί εντυπωσιακά ένα grand restaurant με μεσογειακή γεύση κι εντυπωσιακό σέρβις.
 
 
Apocalypsis, Πάτμος, 15/20 και ένας σκούφος
Ο
 σεφ Δημήτρης Παμπόρης δίνει νέα πνοή στην ελληνική κουζίνα με πολλή 
δημιουργική ενέργεια. Το εστιατόριο διακρίνεται επίσης με Βραβείο 
Ελληνικής Κουζίνας.
 
  
Botrini's Rodi, Ρόδος, 15/20 και ένας σκούφος
Στη
 ροδίτικη γαστρονομική του έδρα, ο Έκτορας Μποτρίνι συνδυάζει μνήμες της
 μαγειρικής παράδοσης της Ρόδου με πρωτοποριακές τεχνικές.
 
Hytra, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
 
Η κομψή κουζίνα του Τάσου Μαντή διακρίνεται για πολλά ελληνικά αλλά και μεσογειακά στοιχεία.
 
Κουκούμαβλος, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
Ο
 Νίκος Πουλιάσης έχει κάνει τη sui generis κουζίνα του σημείο αναφοράς 
στην Ελλάδα, κεντώντας ανάμεσα σε παράτολμους, αλλά επιτυχημένους 
συνδυασμούς.
 
 
Ντομάτα, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος
Στην
 πιο ώριμη φάση του, ο Χρύσανθος Καραμολέγκος αποδίδει με ισορροπία, 
φαντασία και φινέτσα την ελληνικότητα. Το εστιατόριο διακρίνεται επίσης 
με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
 
Old Mill, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος
 
Μία
 από τις πιο εκλεπτυσμένες εκδοχές της σύγχρονης κρητικής κουζίνας από 
τον Αντώνη Πετρέλλη. Το εστιατόριο διακρίνεται επίσης με Βραβείο 
Ελληνικής Κουζίνας.
 
Premiere, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Ο Γάλλος Jean-Charles Metayer επιβεβαιώνει τη δυναμική του παρουσία στη γαστρονομική σκηνή της πόλης.
  
 
Σελήνη, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
Στα
 τριακοστά της γενέθλια η «Σελήνη» του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, με σεφ τον
 Θοδωρή Παπανικολάου, δημιουργεί γεύσεις αναφοράς στη νέα ελληνική 
κουζίνα για την οποία βραβεύεται επίσης.
 
Squirrel, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος
 
Ο επικεφαλής της κουζίνας Βασίλης Μουρατίδης παρουσιάζει πιάτα με τολμηρούς και απρόσμενους συνδυασμούς.
 
Water Restaurant, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος
Ο Γιάννης Παρίκος πετυχαίνει πιάτα με εξαιρετική αρμονία και μπόλικη φαντασία στο συνδυασμό των συστατικών τους.
 
 
 
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2015
 
-  
Etrusco, Κέρκυρα, 16,5/20
-  
Funky Gourmet, Αθήνα 16,5/20
-  
Botrini's, Αθήνα, 16/20
-  
Varoulko Seaside, Αθήνα, 16/20
-  Bill & Coo, Μύκονος, 15,5/20
 
-  Tudor Hall, Αθήνα, 15,5/20
 
-  Αpocalypsis, Πάτμος, 15/20
 
-  
Ντομάτα, Χαλκιδική, 15/20
-  Old Mill, Κρήτη, 15/20
 
-  
Σελήνη, Σαντορίνη, 15/20
-  Αleria, Αθήνα, 14,5/20
 
-  
Baku, Αθήνα, 14,5/20
-  
Bασίλαινας, Αθήνα, 14,5/20
-  Κοντοσώρος, Φλώρινα, 14,5/20
 
-  
Lady Finger Restaurant, Μύκονος, 14,5/20
-  
Milos Estiatorio, Αθήνα, 14,5/20
-  
Παπαϊωάννου, Αθήνα, 14,5/20
-  Τηλέμαχος Barbeque Club, Αθήνα, 14,5/20
 
-  
Αθήρι, Αθήνα, 14/20
-  
Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω, Πιερία, 14/20
-  
Clochard, Θεσσαλονίκη, 14/20
-  
Έξι Κλειδιά, Πήλιο, 14/20
-  
Θωμάς, Φλώρινα, 14/20
-  
Ferryman, Κρήτη, 14/20
-  
Ιώδιο, Αθήνα, 14/20
-  
Κρητικός, Αθήνα, 14/20
-  
Μαρίνα, Χαλκιδική, 14/20
-  Mαυρίκος, Ρόδος, 14/20
 
-  Μylos, Σαντορίνη, 14/20
 
-  
Πλατεία της Ανθούλας, Χαλκιδική, 14/20
-  Tάσος, Θεσσαλονίκη, 14/20
 
-  Τηλέμαχος Art Grill, Αθήνα, 14/20
 
-  
Xasteria, Κρήτη, 14/20
- 
  - 
Χρυσόστομος, Κρήτη, 14/2