29.6.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Π. Γερουλάνος: Στόχος μας είναι το καλύτερο δυνατό ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής

H πρόοδος που πρέπει να διεκδικήσουμε δεν αφορά την οικονομική πρόοδο του ενός αλλά την οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική πρόοδο όλων, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε δραστηριότητα των Ελλήνων, σε κάθε ηλικία που θέλει να δημιουργεί με την ασφάλεια που οφείλουμε στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, με ένα σοσιαλιστικό κόμμα που αποδέχεται την αγορά αλλά ξέρει καλά ότι χωρίς κανόνες γίνεται ο χειρότερος εχθρός του εαυτού της και της κοινωνίας, δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στην Καλαμάτα.
 «Ο χώρος μας έχει περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια. Έχω κάνει σκληρή κριτική για τις επιλογές που έγιναν στο παρελθόν, όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια, και δεν παίρνω ούτε μια λέξη πίσω. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εδώ βρίσκεται σήμερα ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, εδώ βρίσκεται η μόνη ελπίδα για σοβαρή, εποικοδομητική και εθνικά υπεύθυνη αντιπολίτευση στη Δεξιά. Εδώ βρίσκεται οποιαδήποτε ελπίδα για την αναγέννηση του προοδευτικού χώρου, του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας. Γιατί; Διότι τον χώρο μπορείς να τον αναγεννήσεις μόνο όταν μένεις πιστός στις αρχές και τις αξίες σου, όταν παλεύεις για αυτές και όταν τις μεταφράζεις σε θέσεις και προτάσεις που αφορούν την κοινωνία σήμερα και προδιαγράφουν ένα σημαντικό μέλλον για την πατρίδα σου αύριο.
Σε αυτές τις εκλογές, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα δίνει τη μάχη μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Και, άρα, όσο πιο δυνατό το Κίνημα Αλλαγής τόσο πιο δυνατή η εκπροσώπηση αρχών και αξιών του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα. Τόσο πιο στιβαρή η κεντροαριστερά στην Ελλάδα. Μιλάμε για την πραγματική κεντροαριστερά» ανέφερε ο κ. Γερουλάνος . 
«Η βασική νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται απέναντι σε κάθε μορφή δημιουργίας. Δεν έχει πειστεί ότι η δημιουργία είναι δικαίωμα όλων αλλά θεωρεί ότι είναι προνόμιο των λίγων και αυτό τον απωθεί από κάθε πραγματική δύναμη που μπορεί να πάει τον τόπο μπροστά.Τώρα, χωρίς να το πολυκαταλαβαίνει, επειδή του το επέβαλαν, μιλάει για μεγάλες επενδύσεις απ’ το εξωτερικό. Αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι ότι κανένας δεν θα εμπιστευτεί την ελληνική οικονομία αν δεν την εμπιστευτούμε πρώτα εμείς.
 Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι το μόνο που μας κρατάει καθηλωμένους είναι η υψηλή φορολογία. Για πολλοστή φορά διεκδικεί την εξουσία ως κόμμα της ανάπτυξης αλλά επαναλαμβάνει αιτήματα μόνο των μεγάλων και πολύ μεγάλων επιχειρηματιών. 
 Ακούω όμως πολλούς από τη δεξιά να λένε ότι πρέπει να συγκυβερνήσουμε. Ακόμα και αν έχουν αυτοδυναμία. Μα γιατί τους έπιασε τόση φαγούρα; Αγωνιούν να μας μοιράσουν υπουργεία; Ή τελικά όλους τους άλλους συμφέρει το ΠΑΣΟΚ να οδηγηθεί στην εξαφάνιση; Και βέβαια θα πρέπει να συνεργαστούμε στα εθνικά θέματα. Όσο πιο αρραγές το μέτωπο τόσο το καλύτερο. Και βέβαια θα πρέπει συνεργαστούμε για ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που θα στείλει ξεκάθαρα μηνύματα στην αγορά. Και βέβαια πρέπει να συνεργαστούμε για την πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, που θα δώσει ανάσα σε όλους μας, και στη Συνταγματική Αναθεώρηση. Και είμαι ο πρώτος που θα στήριζα την πραγματική αποσυγκέντρωση της εξουσίας του κράτους ώστε να δώσουμε ανάσα στην ανεξαρτησία των θεσμών στη χώρα.
Καλό είναι να το ξεχάσουν όσοι θέλουν να μας βλέπουν ως πατερίτσα. Ως ΑΝΕΛ της Νέας Δημοκρατίας» .
«Στόχος μας αυτή τη στιγμή, λοιπόν, είναι το καλύτερο δυνατό ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής. Θέτοντας ένα πραγματικό διακύβευμα για τις εκλογές που έρχονται: «Ποιος θα διαμορφώσει την Κεντροαριστερά στην Ελλάδα αύριο»; Αν πιστεύετε ότι μπορεί να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε έχετε την πολυτέλεια να σας παρασύρει η πόλωση. Αν όμως πιστεύετε στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, την ιστορία και τις αξίες του, στη διαχρονική του υπόσχεση στην ελληνική κοινωνία τότε κάθε ψήφος στη Νέα Δημοκρατία δεν κάνει κακό στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε εμάς. Και κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να λες ότι η Αριστερά της πόλωσης και των ιδεοληψιών μπορεί να χτίσει την Ελλάδα του αύριο και της δημιουργίας. 
 Άρα, εμείς πρέπει να δώσουμε την απάντηση στα πραγματικά ερωτήματα. Και θα τη δώσουμε. Πόρτα-πόρτα, γειτονιά-γειτονιά. Σε όλη την Ελλάδα. Το ταξίδι μας αυτό θα καθορίσει το επόμενο κεφάλαιο της Ελλάδας. Και θα είναι δημιουργικό, θα είναι δύσκολο, θα είναι μακρύ. Αλλά θα το διανύσουμε μαζί».

Άμφισσα - Στο νοσοκομείο 10χρονος λόγω.... μέθης !

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της 32χρονης μητέρας του, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. 

Στο νοσοκομείο Άμφισσας νοσηλεύεται ένα 10χρονο παιδί, το οποίο φέρει συμπτώματα οξείας μέθης.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «lamiareport», το αγόρι εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο το απόγευμα της Παρασκευής, έπειτα από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ.
Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της 32χρονης μητέρας του, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.
Το παιδί φέρεται να προέρχεται από καταυλισμό Ρομά, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο της πόλης.

Πέντε τρόποι να κόψεις το τσιγάρο χωρίς να παχύνεις

Θέλεις να κόψεις το τσιγάρο, αλλά φοβάσαι ότι θα πάρεις κιλά;
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση International Journal of Clinical Practice βρήκε πως το 53% των καπνιστών πήραν βάρος όσες φορές προσπάθησαν να το κόψουν, με μέσο όρο αύξησης του βάρους κατά 4 με 7 κιλά μέσα στον πρώτο χρόνο.
Οι ερευνητές βρήκαν επίσης πως εκείνοι που ενδιαφέρονταν περισσότερο για το βάρος τους ήταν λιγότερο πιθανό να αναζητήσουν θεραπείες που θα τους βοηθήσουν να διακόψουν αυτή τη βλαβερή συνήθεια.
Εντάξει, τα κιλά που ενδέχεται να πάρεις είναι ένα μεγάλο εμπόδιο, αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις δύο βασικά πράγματα: πρώτον, θα πρέπει να πάρεις 50 κιλά ή και περισσότερα για να αντισταθμίσεις τα οφέλη που έχει για την υγεία σου το κόψιμο του τσιγάρου και δεύτερον, μπορείς να το κόψεις χωρίς να επηρεαστεί το βάρος σου μακροπρόθεσμα. Για την ακρίβεια, πρόσφατη έρευνα βρήκε πως κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι που έχουν κόψει το τσιγάρο δεν έχουν μεγαλύτερη αύξηση του βάρους τους συγκριτικά με εκείνους που δεν έχουν καπνίσει ποτέ.

Nιώθεις καλύτερα; Μακάρι, επειδή το να κόψεις το κάπνισμα είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για την υγεία σου και τα οφέλη είναι άμεσα:
Μόλις 12 ώρες αφού σβήσεις το τελευταίο τσιγάρο, τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα σου πέφτουν στο φυσιολογικό.
Μέσα σε δύο εβδομάδες η κυκλοφορία και η λειτουργία των πνευμόνων σου βελτιώνονται.
Μέσα σε ένα χρόνο, ο κίνδυνος για καρδιοπάθεια έχει μειωθεί στο μισό απ’ όσο ήταν όταν κάπνιζες.
Επιπλέον, αν προσπαθήσεις υπάρχουν  τρόποι να κόψεις το τσιγάρο χωρίς να παχύνεις!

Για να επωφεληθείς λοιπόν από όσα προσφέρει η διακοπή αυτής της βλαβερής συνήθειας στην υγεία σου και να διατηρήσεις το βάρος σου, κόψε στρατηγικά το κάπνισμα, χρησιμοποιώντας αυτά τα πέντε κόλπα.

5 τρόποι να κόψεις το κάπνισμα:

Φάε περισσότερο αλλά χωρίς πολλές θερμίδες
Το κάπνισμα μουδιάζει τους γευστικούς κάλυκες και μειώνει την αίσθηση της όσφρησης. Όλα αυτά επανέρχονται μόλις το σταματάς, κι έτσι θα γεύεσαι τις τροφές με έναν εντελώς καινούργιο τρόπο, κάτι που μπορεί να σε κάνει να θέλεις να τρως περισσότερο. Όμως, μεγάλες μερίδες δεν σημαίνει οπωσδήποτε υπερκατανάλωση θερμίδων – αρκεί να επιλέξεις σωστά. Για παράδειγμα, τριάμισι φλιτζάνια σπιτικό ποπκόρν που φτιάχνεις με ελαιόλαδο, σου δίνουν περίπου 140 θερμίδες, συγκριτικά με 160 που έχουν μόλις 11 πατατάκια ή 12 τσιπς τορτίγιας. Για να χορταίνεις σε κάθε γεύμα, σέρβιρε δύο φλιτζάνια ανάμικτη πράσινη σαλάτα (30 θερμίδες) ως βάση, με λίγο ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξύδι, μαζί με μια μερίδα άπαχης πρωτεΐνης και μια μικρή κουταλιά κινόα. Μπορείς ακόμα να τρως τηγανιτά και ζυμαρικά, αλλά φρόντισε ώστε το μεγαλύτερο μέρος στο πιάτο σου να αποτελείται από λαχανικά. Για παράδειγμα, σοτάρισε από μισό φλιτζάνι κρεμμύδια, τομάτες, μανιτάρια και πιπεριές σε ελαιόλαδο μαζί με σκόρδο και μυρωδικά, ανάμιξέ τα με μισό φλιτζάνι καστανό ρύζι, ζυμαρικά ή κινόα και ολοκλήρωσε με μια μερίδα άπαχης πρωτεΐνης (όπως μισό φλιτζάνι βραστά φασόλια, γαρίδες ή κοτόπουλο βραστό σε κύβους). Θα απολαύσεις μια ικανοποιητική μερίδα φαγητού (περίπου 3 φλιτζάνια!) για πολύ λιγότερες από 500 θερμίδες.

Προτίμησε υγιεινά finger food
Ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι τσιμπολογούν περισσότερο αφού κόψουν το τσιγάρο είναι για να μιμηθούν την κίνηση χέρι-στόμα του καπνίσματος. Όταν όμως τρως πολλές θερμίδες κάθε φορά που φέρνεις το χέρι σου στο στόμα σου (με γλυκά, κριτσίνια ή τσιπς…) είναι πολύ πιθανό τελικά να πάρεις βάρος. Αντί γι’ αυτά λοιπόν προτίμησε λαχανικά πλούσια σε νερό και φτωχά σε θερμίδες, όπως μπαστουνάκια αγγουριού (16 θερμίδες ανά φλιτζάνι), ραπανάκι (19 θερμίδες ανά φλιτζάνι), τοματίνια, μπουκέτα μπρόκολο και κλωναράκια σέλερι (όλα τους 30 θερμίδες ανά φλιτζάνι). Άλλες υγιεινές επιλογές που μπορείς να φας με τα χέρια σου είναι ποπκόρν, το οποίο ήδη αναφέραμε, καθώς και φρέσκα φρούτα. Bonus: μελέτη από το Πανεπιστήμιο Duke βρήκε πως όταν τρως περισσότερα εσπεριδοειδή σου φαίνεται χειρότερη η γεύση του τσιγάρου.

Κόψε την όρεξή σου φυσικά
Το κάπνισμα μειώνει την αίσθηση της πείνας, οπότε όταν το κόβεις μπορεί να δεις την όρεξή σου για φαγητό να αυξάνεται. Ευτυχώς, ορισμένες τροφές και συνήθειες μπορεί να αντισταθμίσουν αυτή την επίδραση. Για παράδειγμα, τα «καλά» λιπαρά όπως οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, οι ελιές και το αβοκάντο ενισχύουν τον κορεσμό και καθυστερούν το άδειασμα του στομάχου, κρατώντας σε χορτάτη για περισσότερη ώρα. Εκμεταλλεύσου αυτές τις ιδιότητες συμπεριλαμβάνοντας υγιεινά λιπαρά σε κάθε γεύμα. Για παράδειγμα, πρόσθεσε λάδι καρύδας ή βούτυρο ξηρών καρπών σε ένα smoothie, ρίξε λίγο ελαιόλαδο στα ψητά λαχανικά, πρόσθεσε αβοκάντο σε σαλάτες και ομελέτες και πασπάλισε τα τηγανητά σου με ξηρούς καρπούς.

Αύξησε φυσικά το μεταβολισμό σου
Το κάπνισμα επιταχύνει ελαφρώς το μεταβολισμό, έτσι όταν το κόβεις, η μεγιστοποίηση του μεταβολικού σου ρυθμού με υγιεινούς, φυσικούς τρόπους είναι μια έξυπνη στρατηγική για να προλάβεις την αύξηση βάρους. Στις επιστημονικά αποδεδειγμένες μεθόδους για να το πετύχεις αυτό περιλαμβάνονται το να πίνεις περισσότερο νερό και πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη (σημείωση: αν δεν το αντέχεις χωρίς ζάχαρη, πρόσθεσε μερικές σταγόνες φυσικό χυμό φρούτων), ζωντάνεψε τα γεύματά σου με καυτερές πιπεριές (όπως φρέσκες jalapenos ή αποξηραμένες ή τριμμένες καγιέν ή τσίλι), αύξησε ελαφρά τις ποσότητες της πρωτεΐνης που τρως και καρύκεψε τα γεύματά σου με μπαχαρικά όπως τζίντζερ, μαύρο πιπέρι, σκόρδο και ξύσμα από βιολογικά εσπεριδοειδή. Κάθε μία από αυτές τις στρατηγικές έχει αποδειχτεί πως ενισχύει την αίσθηση κορεσμού ενώ αρωματίζοντας τα γεύματά σου με μπαχαρικά που τονώνουν το μεταβολισμό μπορείς να διατηρήσεις χαρούμενους τους γευστικούς σου κάλυκες και να αποφύγεις το υπερβολικό αλάτι και τη ζάχαρη.

Αύξησε την ενεργητικότητά σου
Πέρα απ’ το ό,τι καίει θερμίδες, η άσκηση σε βοηθάει να ξεπεράσεις την επιθυμία για τσιγάρο και ανακουφίζει τα συμπτώματα της στέρησης. Το κόλπο είναι να βρεις διασκεδαστικούς τρόπους για να κινείσαι περισσότερο. Μια πρόσφατη έρευνα βρήκε πως όταν νιώθουμε την άσκηση σαν «δουλειά» τείνουμε να την αντισταθμίσουμε αναζητώντας κάποια επιβράβευση, προσθέτοντας π.χ. τρώγοντας περισσότερα γλυκά, κάτι που μπορεί να ακυρώσει τα οφέλη της άσκησης για το βάρος μας. Για να αποφύγεις αυτή την επίδραση, διάλεξε δραστηριότητες που δεν τις νιώθεις σαν καθήκον ή τιμωρία. Γράψου σε μαθήματα χορού, σχεδίασε μια μεγάλη πεζοπορία ή μια μεγάλη ποδηλατάδα με μια φίλη, δοκίμασε κάτι που δεν έχεις ξανακάνει αλλά σου αρέσει, όπως ρόλερ ή αναρρίχηση εσωτερικού χώρου ή γράψου σε μια ομάδα βόλεϊ ή μπάσκετ. Το να είσαι δραστήρια με διασκεδαστικούς τρόπους μπορεί να σε βοηθήσει να συνδεθείς με τον ολοκαίνουργιο μη καπνιστή εαυτό σου και να αυξήσει τις πιθανότητες να αφήσεις για πάντα πίσω σου το κάπνισμα.

 shape.gr

Οι άλλες χρήσεις του αποσμητικού

1. Σταματά την εφίδρωση των ποδιών
Τη νύχτα, τρίψτε λίγο αποσμητικό στα πέλματα σας. Ακριβώς όπως και στις μασχάλες σας, μπορεί να προστατεύσει τα πόδια σας από την εφίδρωση. Ακόμα καλύτερα, μπορεί να κάνει τα πόδια σας να μυρίζουν καλύτερα.
Στην πραγματικότητα, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το τέχνασμα σχεδόν σε κάθε περιοχή του σώματός σας, κάτω από το στήθος σας, πίσω από τα γόνατα σας, ακόμη και τις παλάμες σας.

2. Προστατεύει τα πόδια σας από φουσκάλες
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα καινούργια παπούτσια μπορούν να ταλαιπωρήσουν τις φτέρνες μας και όχι μόνο. Ευτυχώς, λίγο αποσμητικό μπορεί να κάνει τη διαδικασία πιο χαλαρή, και λιγότερο επώδυνη. Απλά περάστε το πίσω μέρος και τις πλευρές του ποδιού σας με αποσμητικό. Ενεργεί ως φράχτης, προστατεύει το δέρμα σας από την τριβή.

3. Ανακουφίζει από τα τσιμπήματα των εντόμων, διώχνει τη φαγούρα γρήγορα
Τα περισσότερα αποσμητικά από αλουμίνιο, διώχνουν τον ερεθισμό από το δάγκωμα του εντόμου. Το καλύτερο από όλα είναι ότι διώχνουν και το πρήξιμο.

4. Μπορείτε να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών πολύ γρήγορα
Ψεκάστε λίγο αποσμητικό σε ένα κομμάτι βαμβάκι και απλά σκουπίστε μακριά.




 neadiatrofis.gr

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, ώρα 21.00. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί η καλοκαιρινή παράσταση των σπουδαστών της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας.

Σφήκες επιτέθηκαν σε αστυνομικό στην Κρήτη

Σε πολύ κακή κατάσταση οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών ένας αστυνομικός ο οποίος δέχθηκε επίθεση από σφήκες εν ώρα υπηρεσίας.
Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, έγινε χθες το πρωί όταν ο αστυνομικός μαζί με έναν συνάδελφό του σταμάτησαν με το περιπολικό σ’ ένα βενζινάδικο στο Τυμπάκι για ανεφοδιασμό.
Ο αστυνομικός βγήκε από το όχημα και τότε ένα σμήνος σφηκών του επιτίθεται τσιμπώντας τον σε διάφορα σημεία του σώματός του.
Μέσα σε λίγα λεπτά, ο ίδιος άρχισε να πρήζεται στο λαιμό και να δυσκολεύεται στην αναπνοή καθώς ήταν αλλεργικός. Αμέσως ο συνάδελφός του τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Μοιρών όπου του χορηγείται η απαραίτητη θεραπεία.
Όπως ανέφεραν άνθρωποι από το Κέντρο Υγείας αν καθυστερούσε λίγο ακόμα τα πράγματα θα είχαν πάρει άλλη τροπή.



cretapost

Νέα Καθηγουμένη στην Ι. Μονή Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμάτας

Νέα Καθηγουμένη εξέλεξαν σήμερα, Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, τα μέλη της αδελφότητος της Γυναικείας Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης «Καλογραιών» Καλαμάτας.
Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής και γενομένης της κανονικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό του Ιερού Κοινοβίου, εξελέγη νέα Καθηγουμένη η Μοναχή Γερασίμη Τσίρμπα, μέχρι σήμερα εκτελούσα χρέη Καθηγουμένης με απόφαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας. Διαδέχεται δε την παραιτηθείσα για λόγους υγείας πρώην Καθηγουμένη Μοναχή Βρυαίνη Μάτση.
Η νέα Γερόστισσα αποτελεί κουρά του μακαριστού Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος συνεχάρη τη νέα Καθηγουμένη για την εκλογή της και την προέτρεψε να καθοδηγεί την αδελφότητα με αγάπη και επιείκια. Συνάμα, την κάλεσε να εργάζεται για την συνοχή των Μοναζουσών επαγρυπνώντας για όσα οδηγούν στην κατά Χριστόν Σωτηρία.
Η ημερομηνία ενθρόνισης της νέας Καθηγουμένης θα γίνει γνωστή με νεοτέρα ανακοίνωση.  

Πήγε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με αποκαλυπτικό μπλουζάκι και την πέταξαν έξω

Μία 31χρονη μητέρα δύο παιδιών υποχρεώθηκε να αποβιβαστεί από πτήση επειδή, όπως καταγγέλλει η ίδια, ήταν αποκαλυπτικό το μπλουζάκι της. Η γυναίκα επέλεξε ένα τοπ χωρίς εσώρουχο με αποτέλεσμα το στήθος της να είναι σχεδόν σε κοινή θέα.
Όπως η ίδια ισχυρίζεται, όταν επιβιβάστηκε, μία αεροσυνοδός της είπε ότι η ενδυματολογική επιλογή της δεν είναι κατάλληλη για την πτήση καθώς υπήρχαν παιδιά. Έτσι, αναγκάστηκε να αποβιβαστεί και να κοιμηθεί το βράδυ στο πάτωμα του αεροδρομίου της Μάλαγας, ενώ το επόμενο πρωινό πλήρωσε επιπλέον 180 ευρώ για να επιστρέψει με άλλη πτήση σπίτι της.
Συγκεκριμένα, όπως είπε η 31χρονη στη βρετανική The Sun, "η αεροσυνοδός με προσέβαλε μπροστά σε όλυος τους επιβάτες λέγοντάς μου ότι δεν επιτρέπεται να μπω με αυτό το μπλουζάκι. Μου είπε 'όχι, καθίστε στην άκρη΄και προσπάθησε να με καλύψει με τα χέρια μου. Με συνόδευσαν μακριά από το αεροσκάφος. Ήταν πολύ σεξιστικό. Άρχισα να κλαίω" εξομολογήθηκε η Χάριετ από το Σάουγολντ του Σάφολκ. Έβαλε ένα φούτερ και προσπάθησε να επιβιβαστεί και πάλι.
Ωστόσο, εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι αναγκάστηκαν να πουν στη γυναίκα να αποβιβαστεί λόγω της διαταραγμένης συμπεριφοράς της.
"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η επιβάτις από τη Μάλαγα με προορισμό το Στάνστεντ δεν μπορούσε να ταξιδέψει λόγω της διαταραγμένης συμπεριφοράς της. Έπειτα από ανησυχία για την ενδυμασία της, μέλος του πληρώματος της ζήτησε ευγενικά να φορέσει κάτι επιπλέον για την πτήση και η επιβάτις συμφώνησε. Ωστόσο, ακολούθως άρχισε να ενεργεί επιθετικά κατά μέλος του πληρώματος. Τόσο το πλήρωμα του αεροσκάφους όσο και του εδάφους είναι εκπαιδευμένα να διαχειρίζονται όλες τις καταστάσεις και να ενεργούν άμεσα και αρμόδια. Δεν ανεχόμαστε επιθέσεις ή απειλές εναντίον των υπαλλήλων μας" επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς! Στο...3 την Κυριακή η Μεσσηνία

Παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και τις υποδείξεις των Αρχών. 

Είναι καθήκον όλων να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και να το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές.

Η Πολιτική Προστασία ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 η κατηγορία κινδύνου  για πρόκληση πυρκαγιάς στην Μεσσηνία είναι 3 (υψηλός).
Υπενθυμίζεται στους πολίτες η απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων από ώρα 00:00 έως και 24:00, στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές του Νομού Μεσσηνίας
Παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και τις υποδείξεις των Αρχών.
Είναι καθήκον όλων να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και να το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά»

Τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Ένα προς ένα, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Μίλτος Χρυσομάλλης. 
Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε και ο ίδιος το «πάγωμα» της αγοράς αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης. Συνομιλώντας με εμπόρους και καταστηματάρχες συμφώνησαν πως η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση μείωση της φορολογίας αποτελεί «μονόδρομο» για να μείνουν περισσότερα χρήματα στην «τσέπη» των καταναλωτών και να αρχίσει να κινείται η αγορά.

ΠΑΝ.ΑΛΕΥΡΑΣ - -ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

(Η εισήγηση  μου στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου  στην Καλαμάτα από τον Π.Γερουλάνο)

Φίλες και φίλοι.
Συντρόφισσες και σύντροφοι.
Είμαι βαθύτατα συγκινημένος και πολύ χαρούμενος απόψε.
Συγκινημένος από το πλήθος των φίλων, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Παράλληλα, με ιδιαίτερη χαρά, αλλά και ευθύνη αποδέχθηκα την πρόταση της Προέδρου του Κινήματος μας, κας Φώφης Γεννηματά, να συμβάλλω κι εγώ με τις δυνάμεις μου, ως υποψήφιος βουλευτής του Νομού Μεσσηνίας, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Γνωρίζετε, ότι ζω κι εργάζομαι στη Μεσσηνία. Έναν τόπο τόσο όμορφο, αλλά συνάμα και δημιουργικό. Γι’αυτό οδηγήθηκα σ’ αυτήν τη μεγάλη απόφαση, μετά από ώριμη σκέψη.
Η Μεσσηνία μπορεί και πρέπει να αλλάξει πρόσωπο και να βρει, επιτέλους, τη θέση που της αξίζει.
Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με την Αυτοδιοίκηση Β’ βαθμού, αρχικά ως Νομαρχιακός Σύμβουλος , στη συνέχεια ως Περιφερειακός Σύμβουλος και ως Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας.
Η θετική μου παρουσία, όπως έχει χαρακτηριστεί από τους συμπολίτες μας, με οδήγησε στην απόφασή μου, να βοηθήσω τη Μεσσηνία μας από ένα άλλο μετερίζι. Αυτό του βουλευτή. Θέλω να προσφέρω και η πορεία μου έχει αποδείξει, ότι μαζί σας μπορώ να το πετύχω.
Πάμε, λοιπόν,μαζί.
Ξανά μπροστά.
Μέσα από τη μακρά πορεία μου στην Αυτοδιοίκηση, ήρθα κοντά στον απλό πολίτη της Μεσσηνίας, αφουγκράστηκα τα προβλήματα του και βίωσα την ανάγκη, η Μεσσηνία να βγει στο «ξέφωτο», να βγει η Μεσσηνία μπροστά. Γνώρισα νέους και νέες, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, γύρισαν στον τόπο μας, για να προσφέρουν στην τοπική οικονομία και κοινωνία με τις γνώσεις τους. Δυστυχώς, όμως, διαψεύστηκαν και πολλοί οδηγήθηκαν στο εξωτερικό για εξεύρεση εργασίας. Συνάντησα επιχειρηματίες, που επένδυσαν στον τουρισμό, στην αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων τους και των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά δε βρήκαν στήριξη από αντίστοιχες υποδομές (υποδομές περιβάλλοντος, οδικοί άξονες, σύγχρονο αεροδρόμιο, συνδυασμένες μεταφορές) .
Είδα από κοντά πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες (όχι με ευθύνη των υπαλλήλων), τη μεγάλη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζει ο απλός Μεσσήνιος πολίτης, προκειμένου να εξυπηρετηθεί για τα αυτονόητα.
Κυρίως, όμως, είχα την ευκαιρία, να έρθω κοντά στο Μεσσήνιο αγρότη και να σκύψω με ενδιαφέρον στα οξυμένα και συσσωρευμένα προβλήματα  που αντιμετωπίζει.
Ποιος μπορεί να παραβλέψει την παταγώδη αποτυχία του περσινού προγράμματος Δακοκτονίας με τεράστιες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και του εισοδήματος των παραγωγών. Εκτιμάται, ότι πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν από τις τσέπες των παραγωγών της Μεσσηνίας.
Φίλες και φίλοι.
Η Μεσσηνία μας, με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, ιδιαίτερα στον τομέα της γεωργίας, της αγροδιατροφής και του τουρισμού , έχει προοπτικές και μέλλον. Το μέλλον, όμως, δεν το περιμένουμε, αλλά το χτίζουμε με συγκεκριμένο σχέδιο και όραμα.
Η πολυπόθητη ευημερία επιτυγχάνεται, όταν αναβαθμίζονται ανταγωνιστικά τα προϊόντα και οι παρεχόμενες υπηρεσίες, που παράγει και αντίστοιχα εξάγει η χώρα.
Η διατήρηση, όμως, της ανταγωνιστικότητας προϋποθέτει τη διαρκή προσαρμογή της τεχνολογίας, των θεσμών και των δεξιοτήτων που απαιτούνται.
Οι νέοι μας με τα υψηλά προσόντα δε θα μείνουν στον τόπο μας, για να ζήσουν με επιδόματα και ελεημοσύνες. Θα μείνουν μόνο, όταν είσαι σε θέση, να τους προσφέρεις σταθερή εργασία, αντίστοιχη των προσόντων τους και με προοπτικές εξέλιξης.
Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να προσαρμόσουμε την παραγωγική μας βάση στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις του Παγκόσμιου ανταγωνισμού και της οικονομίας, της γνώσης.
Εμείς στη Μεσσηνία, γι’ αυτό θα παλέψουμε. Επειδή έχουμε βιώσει καλύτερα από τον καθένα, τόσο τα προβλήματα ( απουσία χρηματοπιστωτικών εργαλείων, υψηλή φορολόγηση κλπ.), όσο και τις δυνατότητες των παραγωγικών δυνάμεων, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες- προκλήσεις που διαμορφώνονται, δίνοντας εξωστρέφεια στην τοπική μας οικονομία.  
Είμαστε έτοιμοι, να προτείνουμε και να υλοποιήσουμε στοχευμένες προτάσεις για την παραγωγική διαφοροποίηση και την οικονομική ανάπτυξη.
Φίλες και φίλοι.
Αρκετά με τα κούφια λόγια. Είναι ώρα για συγκεκριμένες πράξεις.
Στην κρίσιμη μάχη της 7ης Ιουλίου, δηλώνω «Παρών» και είμαι έτοιμος να αγωνισθώ!
Για την Ελλάδα που θέλουμε.
Για τη Μεσσηνία που αγαπάμε και ονειρευόμαστε , για εμάς και τα παιδιά μας.
Πάμε μαζί!
Ξανά μπροστά!
Σας ευχαριστώ.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ! Κλείστε το ρούτερ το βράδυ

Ασύρματη σύνδεση, wi-fi, δεν μπορεί πλέον κανείς να διανοηθεί τη ζωή του χωρίς αυτό! Οφείλουμε, όμως, να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την ακτινοβολία στην οποία εκτιθέμεθα σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο.

Μερικοί επιστήμονες αποκαλούν το Wi-Fi σιωπηλό δολοφόνο, και εδώ είναι το γιατί.

Πώς μας βλάπτει το Wi-Fi
Παρά τις πολλές συζητήσεις σχετικά με τους κινδύνους της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων και των επιπτώσεών της στο σώμα δεν είναι πλήρως κατανοητό για πολλούς. Μετά από όλα όσα έχουμε ακούσει χρησιμοποιούμε αυτά τα gadgets και τα ασύρματα δίκτυα συνέχεια!
Για να καταλάβετε πόσο μεγάλη επιρροή έχουν αυτές οι τεχνολογίες για το ανθρώπινο σώμα, θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο. Υπάρχουν επιστημονικές μελέτες σχετικά με τις ιδιαιτερότητες των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και τις επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Πράγματι στο κυτταρικό επίπεδο, υπάρχουν αλλαγές που μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των φυτών και βλάπτουν τη δραστικότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου. Οι άνθρωποι που εργάζονται με Wi-Fi εξοπλισμό, έχουν σαφείς οδηγίες για την ασφάλεια τους για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων τωνWi-Fi-κυμάτων στο σώμα
Πώς μπορείτε να μειώσετε τις επιπτώσεις του WiFi.
Πάντα να απενεργοποιήσετε το router το βράδυ, ή όταν δεν χρησιμοποιεί ,το Wi-Fi κανείς. Τοποθετήστε το Wi-Fi-router σας σε άλλη θέση, αν είναι δυνατόν στην κουζίνα, και όχι στο παιδικό δωμάτιο ή το υπνοδωμάτιο. Αυτή η συσκευή πρέπει να είναι σε ένα δωμάτιο όπου οι άνθρωποι δεν το επισκέπτονται συχνά.
Οι έμμεσες επιπτώσεις του ασύρματου δικτύου για την υγεία σας ,και την υγεία των παιδιών σας: να περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, να στραφούν σε έναν δραστήριο τρόπο ζωής, αντί να βλέπουν news feeds να διαβάζουν τα βιβλία σε χαρτί.
Μετά από περίπου 30 χρόνια, μπορούμε να καταλάβουμε επιτέλους τι αλλάζει στο ανθρώπινο σώμα, βρίσκεται μόνιμα στην ζώνη της δράσης των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Πονοκέφαλος, διάσπαρτη προσοχή, αϋπνία, συνεχή κόπωση – είναι η αιτία όλων αυτών των δυσάρεστων συνθηκών που θα μπορούσε να έχει η επίδραση της τεχνολογίας!

Αγριος ξυλοδαρμός από πελάτη σε σερβιτόρες επειδή έκλειναν το μπάρ στα Τρίκαλα !

Τρίκαλα: Πελάτης ξυλοκόπησε σερβιτόρες επειδή έκλεινε το μπαρ
Μάρτυρες ενός ασυνήθιστου καυγά που κατέληξε σε άγριο ξύλο έγιναν οι περαστικοί σε έναν δρόμο της πόλης των Τρικάλων, που παρακολούθησαν έκπληκτοι έναν 49χρονο άνδρα να ανταλλάσσει χτυπήματα με δυο γυναίκες και να παλεύουν πεσμένοι στο πεζοδρόμιο!
 Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ο άνδρας ήταν πελάτης ενός μπαρ στο οποίο εργάζονται ως σερβιτόρες οι δυο γυναίκες και τα έβαλε με μια από αυτές, όταν του ζήτησε να φύγει επειδή θα έκλεινε! Ο 49χρονος δεν είχε... χορτάσει αλκοόλ και τσακώθηκε άγρια με τη μπαργούμαν, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια έξω από το κατάστημα και να συμμετάσχει στο... ξύλο η φίλη της σερβιτόρας, που έσπευσε να τη βοηθήσει!
Τελικά, κατέληξαν και οι τρεις στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου, σύμφωνα με το TV10.gr, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 49χρονου για εξύβριση, πρόκληση σωματικής βλάβης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Tρικάλων.

Αποτροπιασμός στη Χαλκίδα:Δύο ζευγάρια ξυλοκόπησαν άγρια άστεγο για 25 ευρώ

Ληστεία με θύμα έναν 48χρονο άστεγο που έβρισκε καταφύγιο στις αποθήκες του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Χαλκίδας, σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (29/6).
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 48χρονος μεταφέρθηκε ξυλοκοπημένος άγρια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας γύρω στις 02:30’, μετά την επίθεση που δέχτηκε από τέσσερα άτομα.
Συγκεκριμένα, δύο ζευγάρια τον πλησίασαν και του επιτέθηκαν με σκοπό να τον ληστέψουν.
Τον έβαλαν με το ζόρι μέσα σε ένα μαύρο αμάξι και αφού τον χτύπησαν με μπουνιές στο πρόσωπο και σε όλο του το σώμα κατάφεραν να του αποσπάσουν τα 25 ευρώ που είχε επάνω του, το κινητό του τηλέφωνο, αλλά και την κάρτα με την οποία παίρνει το επίδομα βοήθειας.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του θύματος οι δράστες στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν και έφυγαν με το αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από τις περιγραφές οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν λίγες ώρες αργότερα το ένα ζευγάρι ηλικίας 39 ετών και οι δύο. Μάλιστα πάνω στη γυναίκα οι αστυνομικοί βρήκαν και τα χρήματα που είχαν αφαιρέσει από τον άστεγο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται πολύ κοντά και στη σύλληψη των άλλων δύο ατόμων.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.


 lamiareport.gr 

Πόσο καιρό μπορεί να παραμείνει η pizza μέσα στο ψυγείο;

 Pizza!!!
Το πιο νόστιμο φαγητό στο οποίο κανείς δεν λέει όχι. Είτε την τρως με τους φίλους σου το βράδυ είτε την βάζεις στο ψυγείο και την τρως κρύα την επόμενη ημέρα, η pizza δεν χάνει τη γεύση της!

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς η pizza δύσκολα μένει (πόσο μάλλον στο ψυγείο) για την επόμενη ημέρα. Αλλά αν έχει παραμείνει στο ψυγείο, έχεις ποτέ αναρωτηθεί πόσο καιρό θα πρέπει να την αποθηκεύσεις εκεί, πριν την πετάξεις;
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα ασφάλειας τροφίμων της StateFoodSafety , Janilyn Hutchings, (και πιστοποιημένο επαγγελματία στην ασφάλεια τροφίμων), η pizza μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. 
Για να διασφαλιστεί η φρεσκάδα της, ο Hutchings προτείνει να την αποθηκεύσουμε σ' ένα αεροστεγές τάπερ και όχι μέσα στο κουτί με το οποίο μας έχει έρθει από την πιτσαρία.
Εάν δεν θέλεις να την καταναλώσεις μέσα σε διάστημα 3-4 ημερών, μια εναλλακτική λύση είναι να την βάλεις στην κατάψυξη. «Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι ασφαλή, ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα παραμονής τους στον καταψύκτη, αλλά η ποιότητα των τροφίμων αρχίζει να μειώνεται μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα», λέει ο Hutchings, προσθέτοντας ότι «η παγωμένη πίτσα για να κρατήσει τα συστατικά της πρέπει να παραμείνει στην κατάψυξη το πολύ έως 2 μήνες».

Αποκλειστική νοσοκόμα στο Νοσοκομείο Νίκαιας πήδηξε από το παράθυρο για να γλιτώσει τη σύλληψη

 ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ....

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο Νοσοκομείο της Νίκαιας κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε. 

Αρνητική πρωταγωνίστρια του σκηνικού που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια ασθενών και ιατρών ήταν μια γυναίκα, η οποία εργαζόταν ως αποκλειστική νοσοκόμα, αλλά παράνομα. Τότε αντιλαμβανόμενη ότι δεν θα γλίτωνε τη σύλληψη αποφάσισε να προχωρήσει σε μια ενέργεια που σόκαρε τους πάντες.
Πήδηξε από το παράθυρο
Οπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, η νοσοκόμα πήρε φόρα και πήδηξε από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ίδια πηγή η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά καθώς φέρει πολλαπλά κατάγματα και βρίσκεται στα επείγοντα του νοσοκομείου.

Σκότωσε τη 26 χρονη πρώην σύντροφό του και αυτοκτόνησε - Τους βρήκε νεκρούς ο πατέρας του

Ο 35χρονος και η 26χρονη διατηρούσαν δεσμό και το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονταν σε διάσταση

Δύο νέοι άνθρωποι νεκροί σήμερα στη Λεμεσό. Μια 26χρονη θύμα και ο 36χρονος πρώην σύντροφος της θύτης και αυτοχειρας. Ο 35χρονος Πέτρος Παπαντωνίου πυροβόλησε δυο φορές στο κεφάλι την 26χρονη πρώην σύντροφο του Σοφία Ζήνωνος και στην συνέχεια έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα σε ερημική περιοχή που χρησιμοποιειυσι ως πεδίο βολής. Ο Παπαπέτρου πήγε εκεί με το αυτοκίνητό του έχοντας μαζί την κυνηγετική του καραμπίνα. Στο σημείο κατέφθασε μετά από λίγη ώρα η πρώην σύντροφος του Σοφία.
Αναπάντητό παραμένει το ερώτημα αν η άτυχη κοπέλα μετέβηκε στο σημείο επειδή την κάλεσε ο πρώην φίλος της, η αν είχε ειδοποιηθεί από τρίτο πρόσωπό, ότι ο δράστης και αυτοχειρίας επιδίωκε να κάνει κακό στον εαυτό του και μετέβηκε στο σημείο για να τον αποτρέψει. Τα πτώματα και των δύο εντόπισε να κείτονται σε λίμνη αίματος στο έδαφος περίπου μισή ώρα αργότερα, ο πατέρας του 35χρονου, ο οποίος γνώριζε πού θα πήγαινε ο γιος του και ανησυχησε.
Ο 35χρονος και η 26χρονη διατηρούσαν δεσμό και το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονταν σε διάσταση. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της αστυνομίας, οι δύο «βρέθηκαν στο σημείο και φαίνεται ότι υπήρξε μία διαφωνία μεταξύ τους και τότε ο 35χρονος πυροβόλησε εξ επαφής με κυνηγετικό όπλο την 26χρονη και στη συνέχεια έθεσε τέρμα στη ζωή του με το ίδιο όπλο.

Η άτυχη Σοφία ήταν μητέρα ενός εξάχρονου κοριτσιού.

Συμβουλές για να βοηθήσετε κάποιον που πάσχει από κατάθλιψη

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ταλαιπωρούνται από κατάθλιψη. 
Οι περισσότεροι δεν έχουν την επίσημη διάγνωση, έχουν όμως όλα εκείνα τα συμπτώματα που βοηθούν κάποιον γνωστό του ή συγγενή του να καταλάβει το πρόβλημα. 

Στην κατάθλιψη, συχνά, δεν ξέρουμε πώς να συμπεριφερθούμε σε κάποιον που πιστεύουμε ότι παρουσιάζει τέτοια συμπτώματα.

Ο δρ Gregory Dalack, επικεφαλής του τμήματος Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, προτείνει τα ακόλουθα που μπορεί να αποδειχτούν χρήσιμες κουβέντες σε κάποιον που έχει κατάθλιψη.

Είμαι εδώ για σένα
Τα μέλη της οικογένειας, οι φίλοι και οι σύντροφοι των ατόμων με κατάθλιψη μπορούν να βοηθήσουν με έναν τρόπο που δεν είναι επικριτικός, ακόμα κι αν είναι απλά για να τους μεταφέρουν σε ένα ραντεβού, τους θυμίζουν να παίρνουν τα φάρμακά τους, ή τους βοηθούν στην απλή, καθημερινή ρουτίνα.
Δεν είσαι μόνος
Τα άτομα με κατάθλιψη νιώθουν πολλές φορές ότι δεν έχουν βοήθεια από πουθενά. Είναι σημαντικό, οι άνθρωποι που είναι κοντά τους να τους διαβεβαιώσουν ότι δεν είναι ανάγκη να το περάσουν μόνοι τους όλο αυτό. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά και μόνο η υπενθύμιση ότι αυτό που νιώθουν είναι προσωρινό και πως θα είστε κοντά τους, είναι πολύ σημαντικό.
Δεν φταις εσύ γι' αυτό
Το να πούμε στους αγαπημένους μας ότι γνωρίζουμε ότι η κατάθλιψη που περνούν δεν είναι δικό τους σφάλμα είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία της επούλωσης.
Πολλοί άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν, αλλά το να πουν σε κάποιον με κατάθλιψη να “ξεκολλήσει” από αυτό που του συμβαίνει, υπονοεί ότι κάτι τέτοιο είναι μια απλή επιλογή του. Αλλά αυτό είναι λάθος. Η κατάθλιψη δεν είναι επιλογή, είναι ασθένεια.
Θα έρθω εγώ μαζί σου
Αυτό αφορά τις ενδεχόμενες συνεδρίες με ψυχολόγο ή ψυχίατρο που χρειάζεται να κάνει ο ασθενής.
Το μόνο πράγμα πιο δύσκολο από το να πείσετε κάποιον να αναζητήσει θεραπεία είναι να τους κάνετε να την φέρουν εις πέρας και να την ολοκληρώσουν. Λέγοντας ότι θα πάτε μαζί τους στη συνεδρία, δεν είστε απλά υποστηρικτικοί, αλλά τους λέτε εμμέσως, ότι αυτό που έχουν είναι θεραπεύσιμο.
Μην πείτε τίποτα απολύτως!
Καμιά φορά και μόνο η φυσική σας παρουσία μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη για κάποιον που έχει κατάθλιψη. Οι πράξεις σας μπορεί να “λένε” πολλά περισσότερα από τα λόγια σας. Η παρουσία σας δίπλα του, αφήνει τον ασθενή να νιώθει ότι έχει ένα στήριγμα.


 Iatropedia.gr

Έρευνα: Ένας στους δέκα είχε στη ζωή του κάποια επιθανάτια εμπειρία

Περίπου το 10% των ανθρώπων στον κόσμο -ο ένας στους δέκα- έχει να αναφέρει κάποια επιθανάτια εμπειρία (near-death), σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Οι εμπειρίες αυτές έχουν μια μεγάλη ποικιλία, όπως ένα φως στο βάθος του τούνελ, η αίσθηση ότι πετάει κανείς πάνω από το σώμα του, η διαστρέβλωση του χρόνου, η ακρόαση φωνών ανθρώπων (ή αγγέλων), διάφορα μυστικιστικά αισθήματα κ.α.      
      Αν και έως τώρα επικρατούσε η εντύπωση ότι τέτοιες εμπειρίες είναι σχετικά σπάνιες, η νέα μελέτη Δανών και Νορβηγών ερευνητών, με επικεφαλής τον νευρολόγο δρα Ντάνιελ Κοντζίλα του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που παρουσιάσθηκε στο πέμπτο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Νευρολογίας στο Όσλο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τελικά πρόκειται για κάτι πολύ πιο κοινό από ό,τι είχε υποτεθεί. Προηγούμενες μικρότερες μελέτες είχαν βρει χαμηλότερα ποσοστά επιθανάτιων εμπειριών στον πληθυσμό: 8% στην Αυστραλία και 4% στη Γερμανία.
   
      Αρκετοί άνθρωποι αναφέρουν περίεργες σωματικές και πνευματικές εμπειρίες στη διάρκεια απειλητικών για τη ζωή τους γεγονότων, όπως ένα έμφραγμα, ένα τροχαίο, μια φονική μάχη ή ένας παρ' ολίγον πνιγμός. Ορισμένοι νιώθουν ότι πέθαναν και ξαναγύρισαν στη ζωή, έχοντας στο μεταξύ πάρει μια «γεύση» του τι υπάρχει μετά το σύνορο της φυσικής ζωής.      
      Κάποιες γυναίκες είχαν εξωσωματικές εμπειρίες στη διάρκεια του τοκετού, όπως μια 37χρονη που δήλωσε: «Ένιωσα σαν να πέθανα και πήγα στον παράδεισο. Άκουσα φωνές και ήμουν βέβαιη ότι δεν θα επέστρεφα στη ζωή μου. Ήταν κάτι παράξενο, δεν μπορούσα να ελέγξω το σώμα μου».      
      Οι σκανδιναβοί ερευνητές μελέτησαν δειγματοληπτικά 1.035 ανθρώπους σε 35 χώρες, από τους οποίους οι 289 ανέφεραν κάποια επιθανάτια εμπειρία και από αυτούς οι 106 κρίθηκε ότι όντως πληρούσαν τα κριτήρια αξιοπιστίας της εμπειρίας ως επιθανάτιας.

«Κουρελιασμένη» η Ελληνική σημαία κυματίζει στο Κάστρο της Κορώνης


Οι ντόπιοι την έχουν ....συνηθίσει !

Αξιοθέατο  για τους τουρίστες η κουρελιασμένη σημαία του Κάστρου της Κορώνης που σπεύδουν να την φωτογραφίσουν !

Ντροπιαστική εικόνα παρουσιάζει το εθνικό μας σύμβολο στο Κάστρο της Κορώνης. 

Η κατάσταση της σκισμένης ελληνικής σημαίας ή μάλλον ότι έχει απομείνει από αυτή δεν τιμά κανέναν και ειδικά τους υπευθύνους που έχουν ορισθεί από την πολιτεία για την προστασία των συμβόλων του Ελληνισμού 

ΑΠΛΑ ΝΤΡΟΠΗ .....

Το καθισιό μπροστά στην τηλεόραση βλάπτει χειρότερα κι από καθισιό στο γραφείο

Σωματική άσκηση μέτριας έντασης μπορεί να μετριάσει τις συνέπειες 

Το να κάθεται κανείς για ώρες μπροστά στην τηλεόραση είναι χειρότερο και από το να κάθεται με τις ώρες στο γραφείο, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, που διαπίστωσε πως το καθισιό μπροστά στη μικρή οθόνη αυξάνει περισσότερο τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και την πιθανότητα πρόωρου θανάτου.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή συμπεριφορικής ιατρικής Κιθ Ντίαζ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Journal of American Heart Association», μελέτησαν σχεδόν 3.600 ανθρώπους για οκτώμισι χρόνια.
Διαπιστώθηκε ότι όσοι συμμετέχοντες έβλεπαν πάνω από τέσσερις ώρες τηλεόραση τη μέρα, είχαν κατά μέσο όρο 50% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακό επεισόδιο και πρόωρο θάνατο, σε σχέση με όσους παρακολουθούσαν τηλεόραση έως δύο ώρες τη μέρα. Από την άλλη, όσοι κάθονταν πολλές ώρες στο γραφείο τους, είχαν περίπου τον ίδιο καρδιαγγειακό κίνδυνο με όσους κάθονταν λίγες ώρες.
Η μελέτη βρήκε επίσης ότι η σωματική άσκηση μέτριας έως μεγάλης έντασης μπορεί να αντισταθμίσει σε σημαντικό βαθμό τις επιβλαβείς επιπτώσεις της πολύωρης παρακολούθησης τηλεόρασης. Δεν βρέθηκε ιδιαίτερα αυξημένος καρδιαγγειακός κίνδυνος για όσους έβλεπαν πάνω από τέσσερις ώρες τηλεόραση, αλλά παράλληλα ασκούνταν για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα.
Αρκετές μελέτες μέχρι σήμερα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η καθιστική ζωή -ιδίως όταν δεν διακόπτεται από διαλείμματα ορθοστασίας- αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα, εγκεφαλικό και πρόωρο θάνατο, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ. Η παρακολούθηση τηλεόρασης τα βράδια συχνά συνδυάζεται με φαγητό και αυτό επιβαρύνει την υγεία.

Καταρρέουν με πάταγο «σαν κούφιοι άνθρωποι, σαν βαλσαμωμένοι»

Μια βαρετή προεκλογική εβδομάδα έμεινε. 
Την άλλη Κυριακή η επερχόμενη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αντίθετη από τον στίχο του Έλιοτ «αυτός είναι ο τρόπος που τελειώνει ο κόσμος, όχι μ' ένα πάταγο αλλά μ' ένα λυγμό».  Ο κόσμος τη Συριζαϊκής Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει με πάταγο. 
Ο λυγμός θα είναι προσωπικός - και κατ’ ιδίαν -  των μεγαλόσχημων ή μη στελεχών, των μελών του, και ολίγων ψηφοφόρων. Οι πολλοί ψηφοφόροι αλλού θα βρουν να απαγκιάσουν, εκεί που πάλι θα τους τάξουν λαγούς με πετραχήλια.  Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλοί λίγοι (ποιοτικά όχι αριθμητικά) για να κατανοήσουν το μέγεθος της αποτυχίας τους. Δεν είναι μια ακόμη εκλογική αποτυχία ενός όποιου κόμματος που χάνει την κυβέρνηση.  Είναι η αποτυχία μιας φαντασιακής θέασης που είχε η κοινωνία:  Ένας αιώνας ηρωικής μυθοπλασίας έδωσε την ψευδαίσθηση ότι κάπου υπήρχαν κάποιες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, που η ζωής τους ήταν ολόψυχα αφιερωμένη  στα δίκια του καταφρονεμένου λαού. Δεν έχει σημασία  εάν εν τη πράξει (ειδικά με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ και τις αμύθητες εισροές χρήματος από ΕΟΚ ) δεν υπήρχε κανένας λαός που ήταν καταφρονεμένος. Σημασία έχει ο μύθος. Και ο μύθος συνεγείρει, τροφοδοτεί ελπίδα, κινητοποιεί, δημιουργεί όραμα.  Ο κόσμος είχε πλάσει μια ιδανική εικόνα για την Αριστερά και τους αριστερούς. Φυσικά υπήρχε μια ιστορία ενός αιώνα αποτυχιών, μακελεμάτων, εκατομμυρίων θυμάτων, εκτοπίσεων, φυλακίσεων κάθε διαφορετικής φωνής, εξοστρακισμών, απάνθρωπων γκουλάνγκ. Αλλά αυτά τα αποδέχονταν μόνο (ως έτοιμοι από πάντα) οι Δεξιοί. Για τους αριστερούς ήταν πάντα  η ψευδής προπαγάνδα του  «Συστήματος» (όχι ότι το Σύστημα δεν τα  υπερτόνιζε προπαγανδιστικά).   Στον μέσο πολίτη της χώρας η Αριστερά  απεικόνιζε την έλευση μιας κοινωνίας δικαιοσύνης, σοβαρότητας, αλληλεγγύης, πραότητας, ευγένειας, προγραμματισμού και αισθητικής (ναι, η αισθητική είναι η ηθική του μέλλοντος, κατά πως είπε ο Νίτσε. Αισθητική δεν είναι η ταύτιση με τη μόδα, η  «in» αμφίεση, αλλά μια συνολική κουλτούρα συμπεριφοράς, σχέσεων, διοίκησης ανθρώπινων συνόλων).  Αισθητική δεν είναι τα αδιανόητα ψεύδη του Τσίπρα (σου δίνει την αίσθηση ότι γεννήθηκε για να λέει ψέμματα), δεν είναι ο χρησαυγίτικος  τραμπουκισμός του Πολάκη και πάρα πολλών άλλων (απλώς ο Πολάκης κατέστη εμβληματικός), δεν είναι η ρητορική του μίσους των εντεταλμένων troll, η οίηση των  καλομαθημένων βουτυρόπαιδων που ήταν τρόφιμοι των κομματικών γραφείων και ανέσυραν από τους τάφους τους παλιούς στρατευμένους  (ονομάζουν «συντρόφους», αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους σε μια – έστω - φενάκη),  για να δικαιολογήσουν  τα άβγαλτα παιδιά των κομματικών  γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, την εξουσιαστική τρυφηλότητά τους και την εξουσιαστική βουλιμία τους.  Ήταν εντελώς λίγοι. Δεν κατανόησαν ότι η τύχη και η ιστορία - λόγω εκτάκτων συνθηκών μνημονίου - τους  χάρισε το μέγιστο δώρο: Να δημιουργήσουν, να εκφράσουν, να αποτυπώσουν, και να αφήσουν ως  παρακαταθήκη, το κυβερνητικό δείγμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Ευρώπη του 21ου αιώνα. Όταν ήρθαν,  η ευρωπαϊκή αριστερά είχε στρέψει οφθαλμόν ελπίδας πάνω τους. Με την ασχημονούσα θητεία τους, κατάντησαν να λένε οι Ισπανοί σοσιαλιστές στη Φώφη, «Μας έσωσε ο Τσίπρας».  Τους έσωσε γιατί ο κόσμος είδε, έμαθε, διαπίστωσε, και ανακλαστικά απομυθοποίησε και τους Ποδέμος, επαναφέροντας στην πραγματικότητα τους ονειροπόλους οπαδούς τους.   Το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία – ούτε αυτό το έχουν καταλάβει – θα καταγραφεί ως ιστορία αδυναμίας της αριστεράς να διοικήσει ένα κράτος  της Ε.Ε. στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης. Ήρθαν με τα παλιά κιτάπια (που ούτε αυτά τα είχαν κατανοήσει σωστά, παπαγαλία από κομματικές μπροσούρες είχαν κάνει), και θεώρησαν ότι αυτό φτάνει για να επικυριαρχήσουν επί ενός ολόκληρου λαού και των αντιπάλων δυνάμεων.     Το βραβείο της χειρότερης  διαπραγμάτευσης που τους είχε απονείμει η Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, είναι το ελάχιστο θάμπος στο βιογραφικός τους. Η καθήλωση του φαντασιακού οράματος για την παραμυθία (παρηγοριά) που θα έφερνε η Αριστερά είναι το μέγιστο επίτευγμα τους. Θα τους ακολουθεί και θα ακολουθεί πλέον και την ευρωπαϊκή Αριστερά!  Τους ταιριάζει - για να ξαναγυρίσουμε  όπως αρχίσαμε με Έλιοτ -  ότι αυτό που κατέγραψε στην διακυβέρνηση της χώρας η ελληνική Αριστερά, δεν ήταν η εποποιία που φανταζόταν ο λαός. Ήταν κάποια ομοιώματα «σαν κούφιους ανθρώπους σα βαλσαμωμένους».

  Γ. Σιδέρης
liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου