15.6.19

Βρέθηκε τυλιγμένο σε κουβέρτα στη μέση του δρόμου - Θρίλερ με το πτώμα γυναίκας στο Γουδί

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση με το πτώμα που βρέθηκε στο Γουδί. Η σορός, που ήταν τυλιγμένη και δεμένη σε κουβέρτα, ανήκει σε γυναίκα, ωστόσο τα στοιχεία της παραμένουν άγνωστα. 
Το πτώμα ήταν τυλιγμένο σε κουβερλί και δεμένο με σχοινιά, και όταν ο περαστικός συνειδητοποίησε τι ήταν μέσα, ενημέρωσε την αστυνομία.
Πληροφορίες που μετέδωσε το Open, αναφέρουν ότι η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο άγνωστος ή άγνωστοι να επιχείρησαν να μεταφέρουν το πτώμα της ηλικιωμένης το οποίο και τους έπεσε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.
Το πτώμα πάντως δεν φαίνεται να έχει εμφανή σημάδια από τραύμα.
Πλέον οι ερευνητές της ΕΛΑΣ εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ αναζητούν την ταυτότητα της ηλικιωμένης. Σύμφωνα με πληροφορίες μάρτυρας φέρεται να τον άνθρωπο που πέταξε στο δρόμο τη σορό της γυναίκας και ήδη δίνει κατάθεση στην αστυνομία.

Σοκ για νεαρή στο Βόλο: Είδε ροζ βίντεο με πρωταγωνίστρια την ίδια

Θύμα δύο ανδρών έπεσε μία 24χρονη κοπέλα, που κατοικεί στον Βόλο, όταν ξαφνικά είδε ότι είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ροζ βίντεο με πρωταγωνίστρια την ίδια.
Το περιστατικό κατήγγειλε η νεαρή και μετά από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εντοπίστηκε ο δράστης που ανήρτησε το βιντεοληπτικό υλικό στο Facebook.
Πρόκειται για έναν 21χρονο, που διαμένει στον Βόλο, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Σημειώνεται ότι ο 21χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Από την Ασφάλεια αναζητείται ο τρίτος δράστης, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που φέρεται να βιντεοσκόπησε την ερωτική πράξη. 
Αυτή ήταν η δεύτερη υπόθεση διαρροής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων στα μέσα κοινωνική δικτύωσης της τελευταίες μέρες.

Η υπόθεση που προηγήθηκε
Την κακοποίησε ο πρώην σύντροφός της και δεν της συμπαραστάθηκε σε περιπέτεια που είχε με την υγεία της. Αυτό φέρεται να ισχυρίστηκε απολογούμενη στον ανακριτή Βόλου η 35χρονη, που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου για παραβίαση του νόμου περί ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η 35χρονη είχε κοινοποιήσει μηνύματα και φωτογραφικό υλικό 64χρονου Αθηναίου στους συγγενείς του, στη σύντροφό του και στο εργασιακό του περιβάλλον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση του νόμου περί προστασίας ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που στόχο είχε ακόμη και τη βλάβη τρίτων, η οποία τιμωρείται με κάθειρξη έως και δέκα ετών.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης προχθές κρατήθηκε και χθες το μεσημέρι συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε στον ανακριτή Βόλου για να απολογηθεί για τις πράξεις της.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, απολογούμενη στον ανακριτή η 35χρονη φέρεται να αναφέρθηκε στην τραυματική εμπειρία που είχε με τον 64χρονο Αθηναίο προκειμένου να δικαιολογήσει τον λόγο για τον οποίο οδηγήθηκε στην εκδίκηση.

Μετά την απολογία της στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή η 35χρονη αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση ύψους 3.000 ευρώ και τον όρο εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.



 newsit.gr

Πωλούσε χιλιάδες φιάλες με λαθραία ποτά μέσω facebook

Με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook, αλλά και με αγγελίες που αναρτούσε σε ιστοσελίδες αγοραπωλησιών, διαφήμιζε το παράνομο εμπόρευμά του ένας νεαρός Έλληνας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών άγνωστης προέλευσης και ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές!
Ο 32χρονος λαθρέμπορος πιάστηκε στο “δόκανο” που του έστησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Έδεσσας, οι οποίοι εντόπισαν τις αναρτήσεις του και του έκλεισαν ραντεβού σε περιοχή της Πέλλας με το πρόσχημα ότι ήθελαν να αγοράσουν λαθραία ποτά. Όταν ο δράστης έφτασε με το αυτοκίνητό του και έβγαλε 281 φιάλες αλκοολούχων ποτών χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης, του πέρασαν αμέσως χειροπέδες.

Στη συνέχεια, έκαναν έρευνα σε ένα κοντέινερ που είχε τοποθετήσει ο 32χρονος σε χώρο που χρησιμοποιούσε και βρήκαν στο εσωτερικό του άλλες 1.980 αδασμολόγητες φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών. Οι συνολικά 2.261 φιάλες εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ενώ κατασχέθηκαν το όχημα και το κοντέινερ,του δράστη, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και λαθρεμπορία.

Γιατρός έχασε την άδεια της επειδή πόζαρε με τα εσώρουχά της

Μια γιατρός και μανεκέν από τη Μιανμάρ έχασε την άδεια άσκησης επαγγέλματος με το αιτιολογικό ότι είχε αναρτήσει αποκαλυπτικές φωτογραφίες της, φορώντας μόνο τα εσώρουχά της, σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Η 29χρονος Νανγκ Μουέ Σαν δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου που της απαγόρευσε να ασκεί το επάγγελμά της. Η Νανγκ εργαζόταν επί πέντε χρόνια ως γενική παθολόγος μέχρι που αποφάσισε να κάνει καριέρα και ως μανεκέν, το 2017. Συχνά αναρτά φωτογραφίες της με μαγιό ή με εσώρουχα, μιμούμενη το στιλ της Κένταλ Τζένερ. Φωτογραφίες της έχουν επίσης δημοσιευτεί σε καταλόγους με ρούχα και σε ημερολόγια.
Με επιστολή του στις 3 Ιουνίου ο Ιατρικός Σύλλογος της γνωστοποίησε ότι της αφαιρεί την άδεια επειδή "το ενδυματολογικό στιλ της είναι αντίθετο με την κουλτούρα και τις παραδόσεις" της Μιανμάρ.
Αν και η νεολαία της χώρας έχει υιοθετήσει τη δυτική ενδυμασία και την ποπ κουλτούρα, η κοινωνία παραμένει συντηρητική στη χώρα.
"Αν και αυτή τη στιγμή δεν ασκώ το ιατρικό επάγγελμα, ελπίζω να ξαναγίνω γιατρός στο μέλλον", είπε η Νανγκ. "Δεν ντύνομαι έτσι όταν περιθάλπω τους ασθενείς μου", πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας "απαράδεκτη" την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου. "Δεν νομίζω ότι έπρεπε να παρέμβουν στην προσωπική ελευθερία μου, δεν είναι δικιά τους δουλειά", τόνισε.

Βιολογικές θεραπείες και ανοσοθεραπεία κερδίζουν έδαφος στην αντιμετώπιση του καρκίνου

«We care for every patient we learn from every patient» ήταν το κεντρικό σύνθημα του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) που έγινε 31 Μαίου-04 Ιουνίου στο Σικάγο. 
«Που σημαίνει ότι εμείς φροντίζουμε όλους τους ανθρώπους. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν πρόσβαση και ελπίδα στην ογκολογική φροντίδα και μαθαίνουμε από άλλους ανθρώπους, με την έννοια ότι κάθε εμπειρία φροντίδας και κάθε ασθενής που φροντίζεις είναι μία πηγή για γνώση, γιατί από την αρρώστια μαθαίνεις και παρακολουθώντας την βλέπεις πώς μπορείς να την χτυπήσεις και να κάνεις κάτι για αυτήν» εξηγεί στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου ο ογκολόγος - παθολόγος, επίκουρος καθηγητής ογκολογίας στο Northwestern University των Η.Π.Α. Ηλίας Αθανασιάδης. 
Φαίνεται ότι η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης πρόκειται να αλλάξει την επιστήμη, γιατί πια η δυνατότητα να διαχειριζόμαστε μεγάλης ποσότητας δεδομένα αλλάζει τελείως το πώς η τεχνολογία αλλάζει την πληροφορία και τον τρόπο που φροντίζουμε τους ασθενείς μας, τονίζει ο γνωστός ογκολόγος.
 Καλά αποτελέσματα της ανοσοθεραπείας για μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα
 Σύμφωνα με τον κύριο Αθανασιάδη η ανοσοθεραπεία σε κάποιους όγκους έχει πάρει ένδειξη. Το πιο σημαντικό νέο από το συνέδριο είναι ότι ωριμάζουν τα αποτελέσματα από συχνούς όγκους, όπως στο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα ωρίμασαν αποτελέσματα πενταετίας, εξαετίας, από το ξεκίνημα των μελετών.

Στις τράπεζες 100.000 ακίνητα οφειλετών έως το 2021

Στο φουλ οι µηχανές για να ξεφορτωθούν 30.000 ακίνητα
Ανεβάζουν ταχύτητες στο κοµµάτι της πώλησης των κόκκινων δανείων τους οι τράπεζες, ενώ από τα τέλη του 2017, όταν άλλαξε χέρια το πρώτο προβληµατικό χαρτοφυλάκιο, µέχρι τις αρχές του 2020, θα έχουν µεταβιβασθεί και τιτλοποιηθεί καθυστερούµενα δάνεια ύψους 30 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, µέσω των πωλητηρίων, επιδιώκουν να µειώσουν το στοκ των ακινήτων, δεδοµένου ότι από την ώρα που άρχισαν οι πλειστηριασµοί µέχρι σήµερα το 80% των ακινήτων που εκπλειστηριάζεται περνά στις τράπεζες.
Τα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα της χώρας διαθέτουν ήδη ένα στοκ περίπου 30.000 ακινήτων και εκτιµάται ότι µέχρι το τέλος του 2021 ο αριθµός αυτός θα φτάσει τις 100.000. Ήδη από τον περασµένο Μάρτιο ενηµερώνουν ανά τρίµηνο τον SSM για τη διαχείρισή τους, η οποία πάει «πακέτο» µε τη µείωση των µη εξυπηρετούµενων δανείων. Το θέµα είναι, λοιπόν, ιδιαίτερα κρίσιµο. Τα τραπεζικά στελέχη, λοιπόν, σε συνεργασία µε εξειδικευµένες εταιρείες, προχωρούν στη λεπτοµερή καταγραφή των χαρτοφυλακίων ακινήτων -επιχειρηµατικά, στεγαστικά- και χαράσσουν τη στρατηγική διαχείρισης του στοκ.
Οπως είναι γνωστό, οι τράπεζες στα τέλη Μαρτίου υπέβαλαν στον επόπτη (SSM) τους νέους στόχους µείωσης των κόκκινων δανείων. Σύµφωνα µε τη δέσµευση που έχουν αναλάβει, θα πρέπει τα µη εξυπηρετούµενα δάνεια (NPEs) να µειωθούν κατά 23,4 δισ. ευρώ φέτος -πέρυσι η µείωση ήταν κατά 13,1 δισ. ευρώ-, µε έµφαση στις πωλήσεις και τις τιτλοποιήσεις. Συγχρόνως, µέχρι το τέλος του 2021 µέσα από τις πωλήσεις-τιτλοποιήσεις θα πρέπει να απαλλάξουν τους ισολογισµούς τους από προβληµατικά δάνεια ύψους 36 δισ. ευρώ.
Σε γενικές γραµµές, το χρονικό των πωλήσεων έχει ως εξής: Την αρχή έκανε η Eurobank, η οποία τον Νοέµβριο του 2017 προχώρησε στην πώληση του πρώτου ελληνικού χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων. Ηταν το Eclipse, που περιελάµβανε καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις λογιστικής αξίας 600 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, τότε η τράπεζα είχε απευθύνει πρόσκληση τους «κόκκινους» δανειολήπτες να ρυθµίσουν τις οφειλές τους µε «κούρεµα» µέχρι και 90%, ωστόσο ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν. Το χαρτοφυλάκιο αυτό αγοράστηκε από την Intrum µε τίµηµα 3% επί της λογιστικής αξίας.
Τον Οκτώβριο του 2018 η τράπεζα πούλησε το χαρτοφυλάκιο Zenith λογιστικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ, που περιελάµβανε καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις. Σήµερα η τράπεζα έχει λάβει δεσµευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο Pillar ύψους 2 δισ. ευρώ, το οποίο έχει περίπου 45.000 µη εξυπηρετούµενα στεγαστικά δάνεια µε εξασφαλίσεις σε 36.000 ακίνητα, αλλά και µε µέσο χρόνο καθυστέρησης τους 42 µήνες. Η Eurobank έχει λάβει δεσµευτικές προσφορές από πέντε ενδιαφερόµενα σχήµατα: PIMCO, LoneStar, B2Kapital, Fortress σε συνεργασία µε την doBank και η κοινοπραξία Elliott - Bain - Cerved.
Να σηµειωθεί ότι ανάµεσα στα στεγαστικά του Pillar περιλαµβάνονται και στεγαστικά ύψους 600 εκατ. ευρώ, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Με άλλα λόγια, είναι δάνεια που θα λάβουν την κρατική επιδότηση και εύκολα θα µπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Αυτή, όµως, είναι µια παράµετρος που κάνει ελκυστικό το χαρτοφυλάκιο για τους ενδιαφερόµενους επενδυτές. Επίσης, η τράπεζα έχει λάβει µη δεσµευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο Cairo, που περιλαµβάνει 7,5 δισ. ευρώ µη εξυπηρετούµενα δάνεια.
Από την πλευρά της, η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά στη σύσταση εταιρείας διαχείρισης µη εξυπηρετούµενων δανείων µε την Intrum, η οποία θα διαχειρίζεται 27 δισ. ευρώ µη εξυπηρετούµενα ανοίγµατα, καθώς και τα νέα που θα δηµιουργούνται, όπως και «κόκκινα» ακίνητα αξίας 1 δισ. ευρώ. Πιο συγκεκριµένα, η εσωτερική πλατφόρµα διαχείρισης του Recovery Banking Unit της τράπεζας θα µεταβιβαστεί σε νέα εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (το 80% της νέας εταιρείας θα ανήκει στην Intrum και 20% στην Τράπεζα Πειραιώς). Η Πειραιώς διέθεσε πέρυσι τον Μάιο το χαρτοφυλάκιο Amoeba, µε δάνεια µεγάλων και µικροµεσαίων επιχειρήσεων (µε εξασφαλίσεις) λογιστικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ, µε το τίµηµα να ανέρχεται στο 30% της λογιστικής αξίας. Επίσης, τον Ιούλιο 2018 πούλησε το χαρτοφυλάκιο Arctos (καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες), λογιστικής αξίας 400 εκατ ευρώ, µε το τίµηµα να ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ (12,5% του GBV).
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η µεταβίβαση του Iris, µε δάνεια µικρών επιχειρήσεων και καταναλωτικά (χωρίς εξασφαλίσεις) λογιστικής αξίας 900 εκατ. ευρώ. Η πώληση αναµένεται να ολοκληρωθεί µέχρι τα τέλη του τρέχοντος µήνα. Προ ηµερών ολοκληρώθηκε και η πώληση του χαρτοφυλακίου Nemo, µε ναυτιλιακά δάνεια (µε εξασφαλίσεις) µεικτής λογιστικής αξίας 507 εκατ. ευρώ και συνολικής πιστωτικής απαίτησης 535 εκατ. ευρώ, στις 31/10/2018 (ηµεροµηνία αποκοπής του χαρτοφυλακίου). Το τίµηµα ανήλθε σε 240 εκατ. ευρώ.
Η Alpha Bank πούλησε τον Μάρτιο 2018 το χαρτοφυλάκιο Venus, µε δάνεια µικρών επιχειρήσεων, καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες (χωρίς εξασφαλίσεις), λογιστικής αξίας 900 εκατ. ευρώ, το τίµηµα ανήλθε σε 90 εκατ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο Mercury µε δάνεια µικρών επιχειρήσεων και καταναλωτικά (χωρίς εξασφαλίσεις), λογιστικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ, πουλήθηκε τον Νοέµβριο του 2018 αντί τιµήµατος 76 εκατ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο Jupiter, αξίας 1 δισ. ευρώ, που περιέχει δάνεια µικροµεσαίων επιχειρήσεων µε εξασφαλίσεις, πουλήθηκε τον Νοέµβριο 2018 αντί 337,1 εκατ ευρώ.
Τέλος, µέχρι το τέλος του χρόνου αναµένεται να ολοκληρωθεί η τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Orion µε στεγαστικά δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ. Η Εθνική Τράπεζα πούλησε τον Ιούνιο 2018 το χαρτοφυλάκιο Earth, µε δάνεια µικρών επιχειρήσεων, καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες (χωρίς εξασφαλίσεις), λογιστικής αξίας 2 δισ. ευρώ, αντί τιµήµατος 120 εκατ ευρώ. Αµεσα αναµένεται να ολοκληρωθεί η πώληση του Symbol, µε δάνεια µικρών και µικροµεσαίων επιχειρήσεων µε εξασφαλίσεις, λογιστικής αξίας 1 δισ. ευρώ.
Επίσης, η ΕΤΕ έχει λάβει µη δεσµευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο Mirror, ανεξασφάλιστων δανείων 1,2 δισ. ευρώ (οφειλές από πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια, δάνεια µικροεπαγγελµατιών και µικρών επιχειρήσεων), ενώ στο β’ εξάµηνο θα προχωρήσει η πώληση ενός χαρτοφυλακίου εξασφαλισµένων απαιτήσεων ύψους 700 εκατ. ευρώ. Τέλος, η Attica Bank τον Ιούλιο 2017 και τον Οκτώβριο του 2018 προχώρησε σε δύο τιτλοποιήσεις δανείων λογιστικής αξίας 1,3 δισ. και 700 εκατ. ευρώ.

Έχουν καταλάβει στη Νέα Δημοκρατία τι τους περιμένει από τις 8 Ιουλίου;

Στην εποχή όπου οι εναλλαγές των κομμάτων στην εξουσία στηρίζονται περισσότερο στη δυσαρέσκεια για τα πεπραγμένα των απερχόμενων κυβερνήσεων παρά στη θετική ανταπόκριση για τα προγράμματα των διαδόχων τους, οι εκλογές κρίνονται περισσότερο στη γενική αισθητική και στην αποφυγή της κακοτοπιάς. 
Αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για την προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας.

Τροφοδοτημένα από την ηχηρή αποδοκιμασία της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, τη συσπείρωση της κεντροδεξιάς ενόψει της επιστροφής στην εξουσία και το θετικό αντίκτυπο ορισμένων υποσχέσεων όπως η μείωση των φόρων και η επένδυση στην «ασφάλεια», η Ν.Δ. κυρίως θέλει να κερδίσει τις εκλογές αποφεύγοντας οτιδήποτε θα μπορούσε να έχει κόστος ή να αποτελέσει αφορμή για να ξεδιπλώσει τη δική της πολεμική η κυβέρνηση.

Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σαφές ότι θέλει μια προεκλογική εκστρατεία «σκληρού ροκ», με έμφαση στην καλλιέργεια ενός ορισμένου φόβου για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ακυρώσει τα έστω και λιγοστά φιλολαϊκά μέτρα θέσπισε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που η Ν.Δ
. κυρίως θέλει να καθησυχάσει αυτά τα κομμάτια. Όμως, κάποια στιγμή οι εκλογές θα τελειώσουν και τότε η Ν.Δ. θα έρθει αντιμέτωπη με την πρόκληση του κάνει πράξη την υπόσχεσή της ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ένα δρόμο σταθερότητας και ανάπτυξης.

«Η πιθανή ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. θα τη φέρει αντιμέτωπη με πραγματικές προκλήσεις στον τομέα της οικονομίας και καλό είναι να έχουν συγκροτημένο σχέδιο»Η μείωση της φορολογίας δεν αρκεί

Η Ν.Δ. έχει επενδύσει πολύ σε συγκεκριμένους στόχους για τη μείωση της φορολογίας, ιδίως από τη στιγμή που αυτή αποτελεί από μόνη της μια σημαντική παράμετρο της διάχυτης λαϊκής δυσαρέσκειας. Προφανώς και η μείωση της φορολογίας θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά και θα προσφέρει μια κρίσιμη επιπλέον ρευστότητα στις επιχειρήσεις, όμως θα ήταν λάθος να το πούμε ότι αυτόματα θα φέρει και επενδύσεις και ανάπτυξη.

Είναι αλήθεια ότι έχει υποστηριχθεί πολλές φορές αυτή η θέση που απηχεί περισσότερο την ιδεολογική τοποθέτηση ότι το κράτος απομυζά πόρους και δεν επιτρέπει στην επιχειρηματικότητα να ξεδιπλωθεί, παρά την πραγματικότητα της οικονομίας. Γιατί η πραγματικότητα της οικονομίας δείχνει ότι η ύπαρξη του επιπλέον διαθέσιμου εισοδήματος από τη μείωση της φορολογίας είναι μία και ίσως όχι η βασικότερη προϋπόθεση για να υπάρξουν επενδύσεις και ανάπτυξη.

Τι σημαίνει προσέλκυση επενδύσεων;

Η προσέλκυση επενδύσεων έχει αναγορευτεί σε βασικό στόχο και από τους δύο μονομάχους των εκλογών στις 7 Ιουλίου. Πράγμα λογικό αφού μόνο εάν δημιουργηθούν νέες παραγωγικές μονάδες ή επεκταθούν οι υπάρχουσες μπορούμε να μιλάμε και για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και αύξηση των θέσεων απασχόλησης. Αυτή δεν αφορά μόνο το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς. Ή, για να το πούμε διαφορετικά, το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς είναι μία από τις παραμέτρους και σε τελική ανάλυση όλοι σχεδόν οι «αναπτυξιακοί νόμοι» περιλάμβαναν τη μία ή την άλλη παραλλαγή ευνοϊκότερου φορολογικού καθεστώτος.

Πολύ πιο σημαντικές παράμετροι είναι η ύπαρξη πραγματικά αξιοποιήσιμων επιδοτήσεων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, που μπορούν να τροφοδοτήσουν την αγορά εξοπλισμού και εγκαταστάσεων, η πρόσβαση σε σχετικά φτηνό τραπεζικό δανεισμό που θα επιτρέψει και την επένδυση και την αρχική λειτουργία μιας επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης και της ύπαρξης μορφών venture capital, και η ύπαρξη των αναγκαίων υποδομών. 

Για παράδειγμα εάν μιλάμε για επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας ή το εάν υπάρχει ή όχι πλήρης υποδομή σε ό,τι αφορά τα δίκτυα είναι πιο σημαντική παράμετρος από τα κλασικά κίνητρα. Το ίδιο ισχύει και για την ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης επένδυσης στην παιδεία και την έρευνα μια που εκεί μπορούν να διαμορφωθούν τα πραγματικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Μόνο που όλα αυτά εν μέρει προσκρούουν και στις απαιτήσεις των δανειστών. 

Αυτή θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» γιατί είναι προφανές ότι χωρίς μείωση των υπερβολικών πρωτογενών πλεονασμάτων ούτε δημοσιονομικός χώρος για μειώσεις φορολογίας υπάρχει, ούτε περιθώριο για αύξηση της δημόσιας δαπάνης.

Αντιμετώπιση των πραγματικών εμποδίων στην επιχειρηματικότητα

Την ίδια στιγμή χρειάζεται μια πιο συγκεκριμένη προσέγγιση σε αυτό που συνήθως ονομάζουμε «εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις», κάτι στο οποίο επιμένει ιδιαίτερα και η Νέα Δημοκρατία. Η αυθόρμητη αντίδραση ακόμη και ανθρώπων της αγοράς είναι «φταίει η αρχαιολογία και τα δασαρχεία», υπονοώντας ότι το βασικό πρόβλημα είναι η νομοθεσία για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος.

Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα δεν είναι οι όροι προστασίας και των μνημείων και του περιβάλλοντος, αλλά ο τρόπος που η εξέταση ή και προσαρμογή μιας επένδυσης σε αυτούς μπορεί να πάρει πολύ καιρό εξαιτίας συχνά και της υποστελέχωσης των σχετικών υπηρεσιών ή της απουσίας εκείνων των υποδομών που θα επέτρεπαν και την ταχύτερη διεκπεραίωση.

Μια ενίσχυση των σχετικών υπηρεσιών και των υποδομών τους θα μπορούσε να αποτελέσει στην πραγματικότητα τρόπο να ξεμπλοκαριστούν επενδύσεις, παράλληλα φυσικά με τον περιορισμό αμιγώς γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Όμως, χρειάζεται ταυτόχρονα και μια εκ νέου ιεράρχηση των επενδυτικών προτεραιοτήτων. Από τις νέες τεχνολογίες, στις οποίες η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα ενός εξαιρετικά καταρτισμένου επιστημονικού δυναμικού, μέχρι τις σύγχρονες μορφές φιλικής προς το περιβάλλον γεωργίας, συνολικά η έμφαση σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, υπάρχει πλήθος πεδίων στο οποίο «η αρχαιολογία και το δασαρχείο» απλώς δεν υπεισέρχονται.

Η πρόκληση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης

Μία από τις παραμέτρους που στοίχησαν στον ΣΥΡΙΖΑ και εξηγούν τη μεταστροφή δεν ήταν ότι παρότι η ανεργία μειώθηκε σε απόλυτους όρους, βοηθούσης και της μετανάστευσης, οι περισσότερες θέσεις ήταν ελαστικές και επισφαλείς. Αυτό εν πολλοίς αντανακλούσε και στις εμμονές των δανειστών που επέμειναν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να αποκτήσει πρωτίστως «ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» ως προς το κόστος εργασίας, παραβλέποντας ότι πάντα οι γειτονικές βαλκανικές χώρες θα υπερτερούν ως προς αυτό.

Αυτό σημαίνει ότι η πρόκληση είναι εκείνες οι επενδύσεις σε εκείνους τους τομείς που θα δημιουργούν θέσεις πλήρους και καλά αμειβόμενης απασχόλησης. Και αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι η εργατική νομοθεσία, όπως κάποιες φορές ακόμη και μερίδες εργοδοτών υποστηρίζουν. Η εμπειρία δείχνει ότι η όποια αναγκαία ευελιξία μπορεί να συνυπάρξει με το σεβασμό των δικαιωμάτων, γιατί διαφορετικά ένα μοντέλο πλήρους απελευθέρωσης και χαμηλής αμοιβής μάλλον θα τροφοδοτήσει την τάση μετανάστευσης παρά θα ανακόψει το brain drain.

Η κοινωνική δυσαρέσκεια θα παραμονεύει από την πρώτη στιγμή

Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει λάθος εάν πιστεύει ότι θα έχει μια μακρά περίοδο χάρητος. Η κοινωνία θα θέλει να δει άμεσα αποτελέσματα και την ίδια στιγμή δεν έχει καμία διάθεση να δει να χάνει τα όποια ανακουφιστικά μέτρα μπόρεσαν να θεσπιστούν τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμη περισσότερο δεν θα ήθελε να δει πρακτικές που να παραπέμπουν είτε σε κοινωνικό και πολιτικό ρεβανσισμό είτε στην προσπάθεια να γίνουν πράξη εμμονές.

Θέλει να δει συγκεκριμένα βήματα, τολμηρά αλλά και αποτελεσματικά που να μπορούν να οδηγήσουν σε οικονομική ανάπτυξη αλλά και απομάκρυνση από τον εγκλωβισμό μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας σε έναν διαρκή αγώνα για μια επισφαλή επιβίωση. Εάν δεν τα δει, το ενδεχόμενο κοινωνικών εκρήξεων είναι πάρα πολύ πραγματικό. Αυτή θα είναι και η πραγματική δοκιμασία για την Ν.Δ.

in.gr

Το τρόφιμο που έχει περισσότερο ασβέστιο από το γάλα

Είναι το ιδανικό «τρόφιμο επιβίωσης» δεδομένου ότι δεν απαιτεί ιδιαίτερες συνθήκες αποθήκευσης, μπορεί να καταναλωθεί χωρίς προετοιμασίες, ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία
Γνωστά και ως «υγιεινή σοκολάτα» τα χαρούπια είναι μία απίστευτα θρεπτική τροφή. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία μας γιατί είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία.
Οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες οφείλονται στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες πολυφαινόλες και τανίνες. 

Τα δυνατά χαρακτηριστικά του χαρουπιού:
  • Εξαιτίας της παρουσίας τουλάχιστον έξι αντιοξειδωτικών ουσιών οι οποίες δρουν προστατευτικά για τα κύτταρα, τα χαρούπια παρουσιάζουν σημαντική αντικαρκινική δράση αποτρέποντας το σχηματισμό όγκων.
  • Είναι πλούσια σε ασβέστιο, μια και περιέχουν 350mg ανά 100γρ. Συγκριτικά, το γάλα, περιέχει μόνο 120 έως 130 mg ασβεστίου ανά 100γρ, κι αυτά όχι καλά αφομοιώσιμα στην περίπτωση παστεριωμένου αγελαδινού γάλακτος
  • Τα χαρούπια δεν περιέχουν οξαλικό οξύ, όπως η σοκολάτα, το οποίο τείνει να μειώνει την ικανότητα του σώματος να αφομοιώσει το ασβέστιο. Αν και είναι πολύ γλυκά, περιέχουν 60% λιγότερες θερμίδες από τη σοκολάτα.
  • Περιέχουν σάκχαρα σε μεγάλη αναλογία (50%), από τα οποία το 30% είναι σταφυλοσάκχαρο.
  • Περιέχουν βιταμίνες της ομάδας Β και β-κατορένιο (προστάδιο των βιταμινών Α) μέταλλα (κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο) και ιχνοστοιχεία (σίδηρο, μαγγάνιο, χαλκό, χρώμιο, νικέλιο).
  • Περιέχουν τανίνες, ινώδεις ουσίες όπως η λιγνίνη που επιδρά κατασταλτικά στη χοληστερόλη, έχει θετικά αποτελέσματα στο επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα και χρησιμοποιείται κατά του σακχαρώδη διαβήτη και της παχυσαρκίας.
  • Είναι πλούσια σε ίνες που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου και καταπραΰνουν το στομάχι.
  • Δεν περιέχουν γλουτένη, και ο γλυκαιμικός τους δείκτης είναι πολύ χαμηλός. Δεν περιέχουν καφεΐνη και είναι απόλυτα κατάλληλα για πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του χαρουπιού
  • Συμβάλλει στη θεραπεία του άσθματος και απαλύνει το βήχα και το κρυολόγημα και γι’ αυτό χρησιμοποιείται ως βάση για πάρα πολλά σιρόπια και φαρμακευτικά σκευάσματα.
  • Στην περίπτωση που κάνουμε δίαιτα, είναι ιδανικό, αφού περιέχει ελάχιστα λιπαρά.
  • Σύμφωνα με τους παλαιότερους, το χαρούπι βοηθά στην αύξηση της λίμπιντο και του αριθμού των σπερματοζωαρίων.
  • Σε αντίθεση με τη σοκολάτα, δεν επιδεινώνει συμπτώματα του στρες όπως το άγχος, η ρηχή αναπνοή και οι αρρυθμίες.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Του ασκήθηκε δίωξη για σωματεμπορία: Στον εισαγγελέα ο 32χρονος που εξέδιδε σε 73 χρονο την 30χρονη σύζυγό του

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες ο 32χρονος που κατηγορείται ότι εξέδιδε την 30χρονη σύζυγό του και ο 73χρονος που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση.
Ο 32χρονος σύζυγος κατηγορείται πως έναντι αμοιβής (περίπου 100 ευρώ τη φορά) εξέδιδε στον 73χρονο την 30χρονη σύζυγό του. Αυτό, μάλιστα, φαίνεται να συνέβαινε από τις αρχές του έτους έως και τον Απρίλιο συνεχόμενα, ενώ το ίδιο επιχειρήθηκε και τις προηγούμενες ημέρες.

Η εισαγγελέας παρέπεμψε τους δύο άντρες στον ανακριτή για να απολογηθούν, από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την Τρίτη.

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Τι ισχυρίζεται ο Νίκος Ρουσσόπουλος δικηγόρος της οικογένειας

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό της πολύκροτης υπόθεσης απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο βρίσκεται στην τελική ευθεία.
“Περιμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών την Πέμπτη 20 Ιουνίου. 

Είναι η πρώτη φορά που δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπαίνει σε τέτοιο βάθος σε μία υπόθεση. Αναμένουμε την συμπληρωματική πρόταση της Εισαγγελέως και θεωρώ πως θα ασκηθούν διώξεις σε νέα πρόσωπα που συμμετείχαν στην πρώτη ομάδα που σύστησε ο 'εγκέφαλος'. Πιστεύω πως θα οδηγηθούμε στη λύση του αινίγματος. 

Εάν το Τούνελ δεν έβρισκε το αίμα στο αυτοκίνητο του Μάριου, ο βασικός κατηγορούμενος θα είχε αποφυλακιστεί με το Νόμο Παρασκευόπουλου, θα έπινε τον καφέ του και τώρα θα γελούσε μαζί μας”, είπε νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του θύματος, Νίκος Ρουσσόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Φως στο Τούνελ

“Η έρευνα στην υπόθεση αυτή ήταν μακρά, περίπλοκη και με αρκετά προβλήματα. Μπορώ να πω πως οι νομικοί και οι δικαστικοί λειτουργοί είδαν με σοβαρότητα τα στοιχεία της δικής σας έρευνας κ.Νικολούλη και στη συνέχεια της δικής μου.

 Ασχολήθηκαν με τα ευρήματα, τα συνδύασαν και φαίνεται πως θα έχουμε τις απαντήσεις που θέλουμε”, ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή ο Καναδός ερευνητής πρώην μέλους της Καναδικής Βασιλικής Έφιππης Αστυνομίας, ο οποίος συγκέντρωσε στοιχεία και ανέδειξε την ύπαρξη μίας πρώτης ομάδας που είχε συστήσει ο “εγκέφαλος” και φέρεται να έχει εμπλοκή στην δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου.
 
 
anikolouli.gr

Νέα επίθεση με drone στις φυλακές Τρικάλων

Drone προσγειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο προαύλιο και άφησε αντικείμενα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο η φυλακή των Τρικάλων δέχθηκε δεύτερη επίθεση από drone. 
Η πρώτη, έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής, ωστόσο λόγω της άμεσης κινητοποίησης απετράπη.
Χθες βράδυ ωστόσο επανήλθαν. 
Στις φυλακές Τρικάλων στήθηκε ολονύχτια επιχείριση αστυνομικών δυνάμεων, φρουράς και σωφρονιστικών υπαλλήλων για τον εντοπισμό των δραστών που επιχείρησαν να περάσουν με drone μεταμεσονύχτιες ώρες αντικείμενα στον προαύλιο χώρο της φυλακής. Συγκεκριμένα λίγο μετά τις μεσάνυχτα ιπτάμενο drone προσέγγισε τη φυλακή χωρίς φώτα και άφησε στο προαύλιο πτέρυγας βαρυποινιτών κινητό τηλέφωνο, ρολόι μπαταρίες και άλλα αξεσουάρ. 
Έγινε αντιληπτό από φρουρούς οι οποίοι σήμαναν συναγερμό και κινητοποιήθηκαν οι υπάλληλοι της φυλακής και αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο ερευνώντας τη περιοχή. 
Το ιπτάμενο drone έφυγε προς την περιοχή της Χρυσαυγής και η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Θρίλερ με 21χρονη που έπεσε στα δίχτυα "ροζ" κυκλώματος στη Μύκονο

Μια μητέρα, κατήγγειλε ότι άγνωστοι, άρπαξαν την 21χρονη κόρη της και μέσω ροζ κυκλωμάτων την έριξαν σε νυχτερινά κέντρα της Μυκόνου όπου εκτός από αισθησιακούς χορούς την υποχρέωναν να παρέχει σεξουαλικές υπηρεσίες σε πελάτες. 
Η καταγγελία της μητέρας έγινε στο Λιμεναρχείο Ρόδου, αμέσως σήμανε συναγερμός στο λιμάνι της Ραφήνας όπου μετά από επιχείρηση οι λιμενικοί εντόπισαν την κοπέλα μαζί με τον Ελληνοπολωνό μαστροπο και έναν μεσήλικα Μυκονιάτη επιχειρηματία ο οποίος την είχε «αγοράσει» για να τη ρίξει στο νυχτερινό κέντρο που διατηρεί.
Σε παράλληλη επιχείρηση στο κοσμοπολίτικο νησί, στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Μυκόνου επισκέφθηκαν το κέντρο με τα striptease shows πέρασαν χειροπέδες σε δύο «καυτές» χορεύτριες μια Ιταλίδα και μια Ρουμάνα καθώς κατείχαν μικροποσότητες κοκαΐνης και χασίς.
Η καταγγελία της μητέρας στη Ρόδο και η σύλληψη στη Ραφήνα
Η σκοτεινή αυτή υπόθεση με πρωταγωνίστρια την 21χρονη κοπέλα που παγιδεύτηκε στα δίχτυα των ροζ κυκλωμάτων και φόντο τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που μπαίνουν στα μαύρα ταμεία των μαστροπών από την εκμετάλλευση των δύστυχων γυναικών, άρχισε να ξετυλίγεται το μεσημέρι της Τρίτης. Η μητέρα της 21χρονης από τη Ρόδο, μετέβη στο λιμεναρχείο του «νησιού των ιπποτών» και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το διαβιβαστικό σήμα «κατέθεσε μήνυση κατ΄ αγνώστων για εκμετάλλευση της κόρης της που είναι επιβάτιδα του πλοίου Fast Ferries Andros, σε κύκλωμα σωματεμπορίας». Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις στο Λιμεναρχείο Ραφήνας. «Αναφέρουμε την 11-06-2019 και περί ώρα 18:10 κατόπιν διενέργειας αστυνομικού ελέγχου κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ “Fast Ferries Andros” N.Π 11124,προς διερεύνηση καταγγγελομένων της (σ.σ αναφέρεται στο όνομα της μητέρας) στο Λ.Σ Ρόδου[...], εντοπίστηκε η αναφερόμενη (σ.σ αναφέρεται στο όνομά της κόρης)».
Ο Μυκονιάτης την επέστρεψε στον προαγωγό ως ακατάλληλη
Οι καταθέσεις των δύο συλληφθέντων, ενός 65χρονου Μυκονιάτη επιχειρηματία και του 49χρονου Ελληνοπολωνού αλλά και της κοπέλας σοκάρουν. Όπως αναφέρεται και στο διαβιβαστικό, η κοπέλα «συνοδευόταν από τον πρώτο συλληφθέντα και επρόκειτο να παραδοθεί στον δεύτερο συλληφθέντα όπως άμεσα παραδέχτηκε ο πρώτος εξ΄αυτών». Όταν οι Λιμενικοί ρώτησαν γιατί ο Μυκονιάτης επιχειρηματίας θα παρέδιδε το κορίτσι στον Ελληνοπολωνό, αυτός τους είπε ότι την επέστρεψε γιατί ήταν ακατάλληλη. Η κοπέλα στην κατάθεση της υπέδειξε τους δύο άνδρες ως τα άτομα που έκαναν τη ζωή της κόλαση. «Ύστερα από ένορκη μαρτυρική κατάθεση η (σ.σ αναφέρεται στο όνομα της κοπέλας) κατήγγειλε και ζήτησε την ποινική δίωξη τόσο των ανωτέρω συλληφθέντων όσο και ετέρων προσώπων άσχετων με αυτούς για παράσυρση της σε ασελγείς πράξεις με τη θέληση της ή μη, μέσω αποπλάνησης ή άλλων τρόπων εξαναγκασμού (άρθρο 351 Π.Κ περί σωματεμπορίας)» αναφέρει το διαβιβαστικό. Μετά τη σύλληψή των δύο και την «απελευθέρωση» της κοπέλας και την κατάσχεση ενός Mercedes Vito το οποίο χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για να μεταφέρει τις κοπέλες, στέλνεται σήμα στο Λιμεναρχείο Μυκόνου για να ξεκινήσει μια δεύτερη επιχείρηση στο νησί των ανέμων.
Έφοδος στο «ροζ» μπαρ της Μύκονου
Οι Λιμενικοί του Γραφείου Ασφαλείας Μυκόνου με τη συνδρομή της σκυλίτσας Ugly, ενός ειδικά εκπαιδευμένου λαγωνικού Κ9, αμέσως πιάνουν δουλειά. Το κλιμάκιο μεταβαίνει στο «ροζ» κατάστημα και μετά από έρευνες περνάει χειροπέδες σε δύο πανέμορφες χορεύτριες από την Ιταλία και την Ρουμανία οι οποίες όπως φαίνεται είχαν ανάγκη να «φτιαχτούν» με κοκαΐνη και κάνναβη πριν ξεκινήσουν το show. «Στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή χειριστή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών Κ9.Νο024 Ugly και με την παρουσία ανδρών Κ.Ε.Α, υπαγωγής μας, μετέβησαν περί ώρα 01:00 στο κατάστημα με την επωνυμία (σ.σ αναφέρεται στο κατάστημα) στην περιοχή (σ.σ αναφέρεται η περιοχή) ν. Μυκόνου και διενήργησαν νομότυπη αστυνομική έρευνα εντός του καταστήματος καθώς και παρακείμενα δωμάτια εργαζομένων. Από την έρευνα προέκυψαν ότι: Η υπό στοιχεία (σ.σ αναφέρεται στα στοιχεία της 32χρονης Ρουμάνας), εργαζόμενη στο κέντρο (σ.σ αναφέρεται στο κατάστημα) συνελήφθη περί ώρα 01:10 για παράβαση του ν.4139/2013 για κατοχή μιας αυτοσχέδιας νάιλον συσκευασίας περιέχουσας λευκή σκόνη πιθανόν κοκαΐνη μεικτού βάρους 0.25 γραμμαρίων την οποία είχε εντός πακέτου τσιγάρων και η υπό στοιχεία (σ.σ αναφέρεται στο όνομα της 28χρονης Ιταλίδας) εργαζόμενη στο κέντρο συνελήφθη περί ώρα 01:55 για παράβαση του ν.4139/2013 για κατοχή μιας αυτοσχέδιας συσκευασίας περιέχουσας ακατέργαστη κάνναβη καθαρού βάρους 0.86 γραμμαρίων και μιας ασφράγιστης συσκευασίας με επικολλημένη ετικέτα Legendary Kannabis – Original 100% Legal περιέχουσα πιθανόν ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους 4.9 γραμμάρια, οποία ανευρέθησαν κατά την νομότυπη έρευνα στην οικία της».

e-daily

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας

Η βελτίωση του μικροβιώματος του εντέρου θα μπορούσε να βοηθήσει στον καλύτερο έλεγχο του άγχους σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο General Psychiatry.
Με ποιο τρόπο ωστόσο αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί; Ποιος είναι ο ρόλος των προβιοτικών από την μία πλευρά και ποιος εκείνος της ισορροπημένης διατροφής στη ενίσχυση του εντερικού μικροβιώματτος;  Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών στο πλαίσιο της ισορροπημένης διατροφής, φαίνεται να είναι η πιο αποτελεσματική παρέμβαση για την ενίσχυση του πληθυσμού των «καλών» βακτηρίων του εντερικού μικροβιώματος
Οι ερευνητές από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Shanghai Jiao Tong, μελέτησαν 21 έρευνες και εξέτασαν 1.503 ανθρώπους συνολικά.
Περίπου στα δύο τρίτα εξ αυτών οι συμμετέχοντες είχαν επιλέξει προβιοτικά ως διατροφικές παρεμβάσεις ενώ σε επτά επέλεξαν μη προβιοτικές μεθόδους όπως η  κατάλληλη προσαρμογή της ημερήσιας διατροφής τους.
Τα προβιοτικά βρίσκονται σε τροφές όπως το κεφίρ, το γιαούρτι και οι πίκλες και επίσης χορηγούνται σε συμπληρώματα.
Περισσότερες από τις μισές μελέτες έδειξαν ότι η ρύθμιση του εντερικού μικροβιώματος επέφερε θετικά αποτελέσματα στα συμπτώματα άγχους των συμμετεχόντων.
Από τις 14 μελέτες στις οποίες οι συμμετέχοντες είχαν λάβει προβιοτικά σε συμπληρώματα, στο ένα τρίτο αυτών διαπιστώθηκε πως αυτά ήταν αποτελεσματικά για τη μείωση των συμπτωμάτων άγχους.
Από την άλλη μεριά σε έξι από τις επτά μελέτες όπου οι συμμετέχοντες δεν έλαβαν προβιοτικά και πάλι παρατηρήθηκε βελτίωσης της διάθεσής τους – ένα υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας της τάξεως του 86%.
Σε ορισμένες από τις 21 μελέτες οι συμμετέχοντες συνέχισαν να λαμβάνουν και αγχολυτική φαρμακευτική αγωγή. Αλλά οι βελτιώσεις στα συμπτώματα άγχους των συμμετεχόντων παρατηρήθηκαν μόνο στις έρευνες όπου δεν λαμβάνονταν συμπληρώματα προβιοτικών.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι διατροφικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των βακτηρίων του εντέρου χωρίς προβιοτικά, είναι πιο αποτελεσματικές για την εξισορρόπηση του εντερικού μικροβιώματος.
«Υπάρχουν δύο είδη παρεμβάσεων (προβιοτικών και μη-προβιοτικών) για τη ρύθμιση του εντερικού μικροβιώματος. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι οι μη προβιοτικές παρεμβάσεις ήταν πιο αποτελεσματικές από τις προβιοτικές», αναφέρουν οι ερευνητές.
Οι συγγραφείς αναγνώρισαν ορισμένους περιορισμούς όπως οι διαφορές στο σχεδιασμό κάθε μελέτης, οι συμμετέχοντες, οι παρεμβάσεις και οι μετρήσεις.
Αλλά δήλωσαν ότι η ποιότητα των μελετών ήταν υψηλή και προτείνουν τη ρύθμιση του μικροβιώματος ως μεθόδου αντιμετώπισης των συμπτωμάτων άγχους.


ygeiamou.gr

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ !!! Φτάνει η ώρα του Ειδικού Δικαστηρίου για τους σκευωρούς της Novartis

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη και την παραδειγματική τιμωρία των
σκευωρών που έφτασαν στο έσχατο σημείο αθλιότητας να εργαλειοποιήσουν τη Δικαιοσύνη και να κατασκευάσουν κατηγορίες για τους πολιτικούς τους αντιπάλους τους οποίους ενέπλεξαν στο σκάνδαλο της NOVARTIS έχει αρχίσει με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η διενέργεια έρευνας από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα μετά από παρέμβαση της απερχόμενης εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ανοίγει τον δρόμο για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η διενέργεια της δικαστικής έρευνας που αφορά τις καταγγελίες του εποπτεύοντος την εισαγγελία Διαφθοράς κ. Αγγελή, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις της Ελένης Ράικου για τα έργα και τις ημέρες κορυφαίου υπουργού που είναι γνωστός στην πολιτική και δημοσιογραφική πιάτσα ως «Ρασπούτιν», γιατί έχει αποκτήσει ειδικότητα τόσο στο στήσιμο σκευωριών όσο και στη συγκάλυψη υποθέσεων, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Δεν χάνουν μόνο - έχουν γίνει απεχθείς

 Δεν θεωρούνται απλώς αποτυχημένοι. 
Έχουν γίνει περιφρονητέοι, αν όχι μισητοί – και φυσικά δεν το έχουν καταλάβει....

Σημειολογικά είναι σαν ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ήδη φύγει. Πολλά ρεπορτάζ και  άρθρα στα ΜΜΕ τον αντιμετωπίζουν όχι ως απερχόμενο, όπως τυπικά είναι, αλλά ως απελθόντα, και γι αυτό επιδίδονται σε μελλοντολογία - για το τι πρόκειται να συμβεί την επομένη των εκλογών στους κόλπους του. Καταλυτική ήταν χθες η ανάλυση του Γιάννη Μαυρή της Public Issue, για την πορεία εκφυλισμού και κρατικοποίησης που υπέστη το κόμμα, καταντώντας ένα αρχηγικός μηχανισμός κρατικών στελεχών, σε σημείο που η νομή της εξουσίας να αποτελεί πλέον τον μοναδικό συνεκτικό του ιστό.  Ενώ το καταστατικό προέβλεπε ότι η  ενασχόληση στο κράτος  δεν μπορεί να υπερβαίνει το 25% των μελών κάθε οργάνου του κόμματος,  το ποσοστό έφτασε το 68%. 
Από την άλλη είναι χαρακτηριστική η οργανωτική του ανεπάρκεια. 
Τα οργανωμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τις 30.000 (και αυτά σε οργανώσεις – σφραγίδες). Το ποσοστό τους  είναι 1,45% επί των εκλογέων, όταν το Ποσοστό π.χ. των Ποδέμος είναι δεκαπλάσιο, ενώ τα οργανωμένα μέλη του τότε κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ υπερέβαιναν τις 250 χιλιάδες. Σε αυτά ας προστεθεί και η παντελής απουσία κάποιου συνδετικού δεσμού με την κοινωνία, όπως αποδείχτηκε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς και η ανυπαρξία του στον συνδικαλιστικό χώρο. Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ήταν διακλαδωμένα στον συνδικαλισμό ενώ είχαν διακριτή θέση και στις τοπικές κοινωνίες. Η ΝΔ από την πλευρά της δεν είχε μεν σοβαρές οργανώσεις, είχε όμως πατροπαράδοτη κοινωνική βάση και ισχυρούς κομματάρχες. Κανένα  κόμμα εξουσίας δεν επιβιώνει επί μακρόν εάν είναι ανάερο και δεν διαθέτει ερείσματα την κοινωνία και ενεργά κοινωνικά και συνδικαλιστικά δίκτυα. Και το μόνο που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι… οι ταξιτζήδες του Θύμιου. Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις (MRB και Pulse)  δεν είναι μόνο η υπεροχή της ΝΔ και η παράσταση νίκης που προεικάζει το δύστηνο μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Συμβαίνουν αυτά στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες. Τα κόμματα εναλλάσσονται  στην εξουσία, περνούν αγρανάπαυση, ανασύνταξη και εν ευθέτω χρόνω επανέρχονται. Εκείνο που προεικάζει την μακρόχρονη καθίζηση είναι η απαρέσκεια που νιώθουν οι πολίτες  για το κυβερνών μόρφωμα. Δεν θεωρούνται απλώς αποτυχημένοι. Έχουν γίνει περιφρονητέοι, αν όχι μισητοί –και φυσικά δεν το έχουν καταλάβει.
 Στην προχθεσινή  δημοσκόπηση της  MRB για το STAR υπήρχε η ερώτηση «ποιο κόμμα θα σας ενοχλούσε εάν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά. Το 45,5% απάντησε ότι θα ενοχλείτο αν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, έναντι  29,7% γα τη ΝΔ.  Σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες!  Παρόμοια ποσοστά συγκέντρωσε και σε  Δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου της ίδιας εταιρίας, όπως και προ διμήνου σε δημοσκόπηση της Rass, στην ερώτηση ποιο κόμμα δεν θα ψηφίζατε ποτέ. Πρόκειται περί πρωτοφανούς κατορθώματος, και το κατάφεραν μέσα σε 4,5 χρόνια! Οπότε το μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι οι όποιες - υποτιθέμενες -  αμφισβητήσεις της εξουσίας του από επίδοξους δελφίνους, όπως αρέσκονται οι αναλύσεις. Σαφώς θα υπάρξουν και αυτά μακροπρόθεσμα, όπως και η προσπάθεια να τεθεί  υπό την «εποπτεία» ενός διευθυντηρίου, και να απολέσει το ανεξέλεγκτο που απόλαυσε ως τώρα.  Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι η περαιτέρω συρρίκνωση του κόμματος. Οι ανοιχτές υποθέσεις που θα διευθετηθούν (π.χ Διαπραγμάτευση, Novartis, Ελ. Βενιζέλος και το ευτελές τίμημα με το οποίο επιχειρήθηκε να παραχωρηθεί, κ.α.) θα τον απαξιώσουν στην συνείδηση της κοινωνίας  και θα τον φθείρουν περαιτέρω. Δεδομένου ότι δεν έχει κοινωνικές στηρίξεις παρά μόνο εκλογείς, θα κινδυνεύσει να μεταβληθεί σε πολιτικό άθυρμα. Η απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ  δεν εισπράττεται βέβαια  από το ΚΙΝΑΛ, οπότε το τοπίο στην Κεντροαριστερά θα παραμείνει ρευστό. Η ΝΔ τείνει όχι μόνο να γίνει κυβέρνηση αλλά ηγεμονεύουσα δύναμη για καιρό, ειδικά αν ο Μητσοτάκης συγκρατήσει την παλαιοδεξιά πτέρυγα του κόμματός του, και το αναγκάσει να συμπεριφερθεί σαν ένα σύγχρονο κόμμα της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. Φυσικά αυτό δεν είναι καλό για τη χώρα. Καμία κυβέρνηση δεν κυβερνά καλά αν δε νιώθει την καυτή ανάσα μιας ισχυρής αντιπολίτευσης. Αλλά αυτό είναι πρόβλημα της  αντιπολίτευσης, όχι της κυβέρνησης. Και η αντιπολίτευση δείχνει ότι δεν θα μπορεί.

  Γ. Σιδέρης
liberal.gr

Αττική Οδός:Αυξήσεις φωτιά στα διόδια σε δύο δόσεις από την 1η Ιουλίου


ΣΤΑ 3 ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΣΤΑ 3.30  ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ

Στα 3 ευρώ από 2,80 διαμορφώνεται από την 1η Ιουλίου η τιμή των διοδίων στην Αττική Οδό για τα αυτοκίνητα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας
Η αύξηση αυτή θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και είναι μεσοσταθμική, καθώς ανακοινώθηκε ήδη πως του χρόνου το καλοκαίρι θα επιβληθεί ακόμα μία αύξηση και τα διόδια θα φτάσουν στα 3,30 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η «Αττική Οδός Α.Ε.» ανακοινώνει τις νέες τιμές των διοδίων που θα τεθούν σε ισχύ σε δύο διαδοχικά στάδια για όλες τις κατηγορίες των οχημάτων.
Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορία οχήματος να ανακοινώνονται στους χρήστες σε εύλογο χρονικό διάστημα προ της εφαρμογής τους.
Σημειώνεται ότι η νέα ονομαστική τιμή του διοδίου, που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2019, είναι περίπου 20% χαμηλότερη από το όριο που προσδιορίζεται στη Σύμβαση Παραχώρησης, αφού το Άνω Συμβατικό Όριο Διοδίων Τελών ανέρχεται σήμερα σε €3,77, ενώ εάν ληφθούν υπόψη και τα εκπτωτικά προγράμματα, η μέση τιμή θα είναι ακόμη χαμηλότερη από το Συμβατικό Όριο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ανάδοχος, παρά την αύξηση του πληθωρισμού και παρά τη σημαντική μείωση του αριθμού των διελεύσεων, αντιλαμβανόμενος τις οικονομικές δυσκολίες που ενέσκηψαν στη χώρα, διατήρησε σταθερή την τιμή των διοδίων τα τελευταία 13 χρόνια. Επισημαίνεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2006 που το διόδιο ανερχόταν σε €2,70, η «Αττική Οδός Α.Ε.» προχώρησε μέχρι σήμερα σε μία μόνο μικρή αύξηση κατά €0,10, στα €2,80 τον Ιούλιο του 2010, στο πλαίσιο της κάλυψης των διαδοχικών αυξήσεων του ΦΠΑ, διαμορφώνοντας την καθαρή τιμή διοδίων των €2,80 με ΦΠΑ 24% σε χαμηλότερο επίπεδο της τιμής των €2,70 με ΦΠΑ 19%.
Η «Αττική Οδός Α.Ε.» καλεί τους χρήστες, που χρησιμοποιούν ακόμη μετρητά για τις συναλλαγές τους, να αξιοποιήσουν, ανάλογα και με τη συχνότητα χρήσης του αυτοκινητόδρομου, τα εκπτωτικά προγράμματα, λαμβάνοντας δωρεάν τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη. Με το βασικό πρόγραμμα (Πρόγραμμα Express), η τιμή των διοδίων διαμορφώνεται σε €2,80, όσο στοιχίζει δηλαδή σήμερα η διέλευση με καταβολή μετρητών.
Στο www.aodos.gr υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα εκπτωτικά προγράμματα, τις κατηγορίες των οχημάτων και τις νέες τιμές, ενώ ειδική εφαρμογή βοηθάει τον οδηγό να επιλέξει το πιο συμφέρον πρόγραμμα ανάλογα με τη χρήση που κάνει στον αυτοκινητόδρομο».

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Φινάλε του Ωδείου με 2 συναυλίες

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, που φέτος συμπληρώνει 34 χρόνια πορείας, γιορτάζει το τέλος της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με δύο συναυλίες: την Τρίτη 18 και την Πέμπτη 20 Ιουνίου. 
 
Την Τρίτη (9μμ) θα γίνει αρχικά απονομή των αναμνηστικών στους αριστούχους, που θα παρουσιάσουν δείγμα της δουλειάς τους και θα ακολουθήσει συναυλία με το σύνολο από κιθάρες, το Σύνολο Κρουστών Οργάνων, και τέλος θα ακουστούν τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Ωδείου.
Στην συναυλία της Πέμπτης (πάλι στις 9μμ) θα παρουσιαστούν τα σύνολα μουσικής δίνοντας «στο κοινό ένα μουσικό ταξίδι από τον Μεσαίωνα μέχρι και τον 21ο αιώνα μέσα από έργα για σύνολα Παλαιάς Μουσικής». Στη συνέχεια τα σύνολα ξύλινων πνευστών, τα σύνολα εγχόρδων, η Μικρή Μαθητική Ορχήστρα, η λιλιπούτεια χορωδία» και τέλος  η συναυλία θα κλείσει με τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο από την Νεανική Χορωδία του Ωδείου συνοδευόμενη από Ορχήστρα των καθηγητών του Ωδείου.
Θα βρεθούν επί σκηνής (συνολικά το διήμερο) 150 περίπου μαθητές. 

•    Και στις δύο συναυλίες (18 και 20 Ιουνίου) η είσοδος στο Μέγαρο Χορού θα είναι ελεύθερη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 28 Ιουνίου η "Γαλάζια Νύκτα"

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, ορίστηκε να γίνει η 4η Γαλάζια Νύχτα στην Καλαμάτα που θα σημάνει και την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου τόσο μέσα στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Διοργανωτής ο δήμος Καλαμάτας, σε συνέχεια παρόμοιων εκδηλώσεων τα προηγούμενα έτη.
Θα είναι μια βραδιά με σκοπό την ψυχαγωγία των Καλαματιανών και των επισκεπτών (μεταξύ άλλων και με ...νυχτερινό μπάνιο), την προβολή της περιοχής, την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, καθώς και την τόνωση της κίνησης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αυτής της περιοχής όπως ανέφερε ο δήμαρχος.
•    Τρία σημεία θα βρεθούν στο επίκεντρο:
Η Κεντρική προκυμαία λιμένα Καλαμάτας
Ο Χώρος απέναντι από το ναό της Ανάστασης
Το δημοτικό parking επί της οδού Ναυαρίνου.

Εκτός από το νυχτερινό μπάνιο, η βραδιά θα περιλαμβάνει πάρτι από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, μουσική από συγκροτήματα και DJ, και κλήρωση δώρων.
Θα ληφθεί μέριμνα για θέματα υγιεινής και ασφάλειας, με τη  συνεργασία όλων των φορέων και ιδιαίτερα την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμενικό Σώμα.

Με το πενάκι του Fratello


«Πάγωμα» προσλήψεων και απαγόρευση κανονικών αδειών στο Δημόσιο ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου

Αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών, ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών και χορήγηση ειδικής άδειας για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, προβλέπει για το Δημόσιο, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Ειδικότερα, με βάση τη νομοθεσία, από την προκήρυξη των εκλογών και εν προκειμένω από την 11η Ιουνίου 2019, έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν σε διορισμό ή πρόσληψη και οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή, ιδίως τοποθέτηση, μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση, μετάταξη, ένταξη, προαγωγή, επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων. Της αναστολής εξαιρούνται πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και οι πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση.
Διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει πριν από την προκήρυξη των εκλογών αναστέλλονται προσωρινά και συνεχίζονται αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής. Η τροπολογία διευκρινίζει, ότι όσες διαδικασίες έχουν εκκινήσει προ της προκήρυξης των εκλογών και για τις οποίες προβλέπεται συγκεκριμένη προθεσμία, ιδίως σε περίπτωση υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή σε διαδικασίες επιλογής ή πρόσληψης, η διαδικασία αναστέλλεται από την προκήρυξη των εκλογών και συνεχίζεται αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, για χρονικό διάστημα ίσο με αυτό της διακοπής/αναστολής. Ενδεικτικά διευκρινίζεται ότι εφόσον η προθεσμία έληγε σε πέντε ημέρες μετά την ημερομηνία της προκήρυξης των εκλογών, θα δοθεί νέα πενθήμερη προθεσμία για υποβολή αιτήσεων, η οποία θα ξεκινά αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης
Όσον αφορά στις πράξεις που είχαν εκδοθεί πριν από την προκήρυξη των εκλογών, δηλαδή στις πράξεις που είχαν υπογραφεί από το αρμόδιο όργανο, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρωτοκόλλησης αυτών, ή έχουν ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ όπου απαιτείται, η τροπολογία ξεκαθαρίζει ότι δεν απαγορεύεται να εκτελεσθούν, δηλαδή ενδεικτικά δεν απαγορεύεται η ορκωμοσία και η ανάληψη υπηρεσίας, στην περίπτωση που, προ της προκήρυξης των εκλογών, έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η ατομική πράξη διορισμού, πρόσληψης ή μετάταξης, ή έχει ήδη υπογραφεί η απόφαση της απόσπασης.
Σχετικά με την ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών, η τροπολογία παραπέμπει στο Π.Δ. 26/2012, το οποίο προβλέπει ότι απαγορεύεται η χορήγηση κάθε κανονικής άδειας απουσίας σε τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, ένστολο προσωπικό και τακτικούς υπαλλήλους των Ο.Τ.Α., καθώς και στο προσωπικό με σχέση εργασίας Ι.Δ.Α.Χ., στο διάστημα που μεσολαβεί από την ημερομηνία δημοσίευσης στο ΦΕΚ, του Προεδρικού Διατάγματος που ορίζει την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, δηλαδή εν προκειμένω από 11 Ιουνίου έως και 7 Ιουλίου.
Οι κανονικές άδειες που έχουν ήδη χορηγηθεί στο προσωπικό το εν λόγω χρονικό διάστημα, ανακαλούνται αυτοδικαίως, χωρίς να απαιτείται η έκδοση απόφασης της αρμόδιας αρχής, και τα πρόσωπα που έχουν λάβει αυτές τις άδειες είναι υποχρεωμένα να επιστρέψουν στις θέσεις τους, χωρίς οποιαδήποτε ειδοποίηση. Ωστόσο, τονίζεται ότι σε περίπτωση κατεπείγουσας ανάγκης, μπορεί να χορηγηθεί άδεια απουσίας, ύστερα από προηγούμενη έγκριση του αρμόδιου υπουργού, ή του εξουσιοδοτουμένου από αυτόν οργάνου.
Ειδική άδεια για άσκηση του εκλογικού δικαιώματος
Τέλος, για να διευκολυνθούν οι μόνιμοι και οι ιδιωτικού δικαίου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. και των ΝΠΔΔ να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, χορηγείται ειδική άδεια απουσίας, με αποδοχές που δεν συνυπολογίζεται στον χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται οι υπάλληλοι αυτοί. Ειδικότερα, για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος θα χορηγηθεί ειδική άδεια ως εξής: Α. Για τους υπαλλήλους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας: 1. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100- 200 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μιας εργάσιμης ημέρας. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια τριών εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους. Όσοι μετακινηθούν από και προς νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες. Το ίδιο αφορά και τους υπαλλήλους, για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας.
Για τους τελευταίους, όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, θα λάβουν άδεια μιας εργάσιμης ημέρας, ενώ όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω, θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου