23.3.19

ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; Βίντεο ντροπής με τους αστυνομικούς να χλευάζουν την 90χρονη που έπιασαν στη λαϊκή

Ένα βίντεο ντοκουμέντο δείχνει ένα μέρος από τα όσα έγιναν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου μεταφέρθηκε χθες η 90χρονη γιαγιά. Είχε προηγηθεί η σύλληψή της, σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης, επειδή πουλούσε χωρίς άδεια, πλεκτά παντοφλάκια που έφτιαχνε η ίδια.
Στο τμήμα η 90χρονη εμφανίζεται τρομοκρατημένη. Ο αστυνομικός που έχει απέναντί της, ξεχνάει πως έχει να κάνει με μια ηλικιωμένη και χάνει την υπομονή του. Την προσβάλει και την χλευάζει, με τις εικόνες να καταγράφονται από το κινητό τηλέφωνο της κόρης της.
Οι εξηγήσεις για την ΕΔΕ
Μετά το σάλο που προκάλεσε η σύλληψη της 90χρονης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης δήλωσε ότι η ΕΔΕ που διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, δεν αφορά στη σύλληψη της ηλικιωμένης γυναίκας αλλά στο ότι υπήρξε βίντεο που την δείχνει μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα την ώρα της δακτυλοσκόπησης.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης συμπλήρωσε πως «δεν είναι λίγες οι φορές που κάθονται αυτοί που καταγγέλλουν και όταν οι συνάδελφοι κάνουν απλά παρατηρήσεις τότε βρίσκονται υπόλογοι».
Ερωτηθείς για το αν ήταν σωστό η 90χρονη να μείνει επί 12 ώρες στο αστυνομικό τμήμα μόνο με λίγο νερό ο κ. Τσαϊρίδης απάντησε ότι «ειδικά στις αστυνομικές υπηρεσίες οι αστυνομικοί τους κρατούμενους, τους προσωρινά κρατούμενους ή όσους προσαγάγονται προσπαθούν να τους έχουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Δεν βάζουμε τους ανθρώπους σε ένα κελί και αδιαφορούμε για τις συνθήκες που υπάρχουν».

 newsit.gr

Κατέληξε το 18 μηνών βρέφος από τα Τρίκαλα που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο με Η1Ν1

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης άφησε την τελευταία του πνοή το βρέφος από τα Τρίκαλα, που νοσηλευόταν από τις αρχές Μαρτίου με Η1Ν1.

Τον θάνατό του επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Παπαχριστοδούλου.

Το 18 μηνών βρέφος είχε μεταφερθεί εσπευσμένα από τα Τρίκαλα στη Θεσσαλονίκη.

Συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ η διευθύντρια των My Market που έστειλε την επιστολή

Συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ, είναι σύμφωνα με πληροφορίες η διευθύντρια που συνέταξε την επιστολή σοκ προς τους εργαζομένους των My Market με τα χαμόγελα και τα 300 ευρώ.
Μέτα το σάλο που ξεσήκωσε η επιλογή της Μυρσίνης Λοΐζου, η οποία όχι μόνο είχε κάνει φιλοτρομοκρατικές αναρτήσεις στο Facebook αλλά όπως αποκαλύφθηκε εισέπραττε επί σχεδόν 6 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της, ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον έχει να αντιμτωπίσει ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα.
Οπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα notioanatolika.gr, το στέλεχος των My Market που συνέταξε την κατάπτυστη επιστολή προς τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης αλυσίδας των σούπερ μάρκετ με την οποία τους σύστηνε να χαμογελούν επειδή πληρώνονται, είναι συνδικαλίστρια της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ!
Το θέμα τέθηκε από τον επικεφαλής του ΠΑΜΕ Αλέκο Αρβανιτίδη, στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και δεν υπήρξε ουδεμία αντίδραση από τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τη σχετική αναφορά επιβεβαίωσε με σχετική ανάρτησή του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Μπέσης!
Ο κ. Μπέσης αναφέρει μάλιστα στην ανάρτησή του ότι το στέλεχος των My Market (η οποία εν συνεχεία απολύθηκε) παρέστη στο συνέδριο της ΓΣΕΕ το οποίο τελικά δεν έγινε λόγω των επεισοδίων.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη συνδικαλίστρια, η οποία όπως αποκαλύπτεται ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράφοντας ως Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market, είχε ζητήσει από τους εργαζόμενους να χαμογελούν επειδή... «έχουν δουλειά».
Μάλιστα, απάντησε εκ των προτέρων σε όσους... θα γκρίνιαζαν επειδή παίρνουν 300 ευρώ, καθώς όπως είπε «πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο)»!
H επιστολή αυτή προκάλεσε σάλο αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και την οξύτατη αντίδραση κομμάτων.

Στην επιστολή της η εν λόγω κυρία είχε αναγράψει τα εξής:

«Καλησπέρα σας,
Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.
➤ Επειδή έχετε δουλειά

➤ Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).

➤ Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.

➤ Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.

➤ Επειδή πληρώνεστε για αυτό

➤ Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο.

➤ Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.
Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα.
Ευχαριστώ
Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market
Γενική Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων».
Η επιστολή της αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και προκάλεσε σάλο αντιδράσεων γεγονός που οδήγησε και στην απόλυσή της.
 
iefimerida.gr 

Δεν φαίνεται να επηρεάζουν τη Μεσσηνία οι αέρηδες

Το εορταστικό τριήμερο της 25 ης Μαρτίου 2019 έχει ήδη ξεκινήσει – για κάποιους  – με καλές καιρικές συνθήκες, αφού ηλιοφάνεια επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 
Οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα έως αυτή τη στιγμή.

Για το υπόλοιπο του Σαββάτου (23/3), σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος με τοπικές μόνο νεφώσεις, ανέμους που στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, και θερμοκρασία που θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 18 με 20 στις νησιωτικές περιοχές.

Την Κυριακή (24/03) αναμένονται αραιές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τα ορεινά ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή, ενώ οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ, όπως φαίνεται και στον Χάρτη.
Ανήμερα την 25 η Μαρτίου αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, μέγιστη θερμοκρασία περίπου 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 18β. στις νησιωτικές περιοχές, και ανέμους σε σταδιακή εξασθένηση που δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα φτάνουν κατά τόπους και τα 8 μποφόρ.

ΦΩΤΟ - Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Απελευθέρωση της Καλαμάτας

Με λαμπρότητα και την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, εορτάσθηκε στην Καλαμάτα η 198η Επέτειος Απελευθερώσεως της Καλαμάτας.
Στην πανηγυρική Δοξολογία που τελέσθηκε στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο μνημείο Πεσόντων της πλατείας 23ης Μαρτίου.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση κατάληψης της πόλης, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις περατώθηκαν με παρέλαση μαθητών σχολείων, οπλαρχηγών και μπουλουκιών.
Παρέστησαν ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υφυπουργός Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.















Συνελήφθη ο δράστης της υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στην Πελοπόννησο

Aπό τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τις οποίες, στην ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.
Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Στη συνέχεια κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τις εμπλεκόμενες εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, εξακριβώθηκαν μέσω των ηλεκτρονικών ιχνών τα στοιχεία του ημεδαπού και ο τόπος διαμονής του σε περιοχή της Πελοποννήσου.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, διενήργησε έρευνα στην οικία του, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2 εσωτερικοί σκληροί ηλεκτρονικού υπολογιστή, 6 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι τύπου USB, 3 κινητά τηλέφωνα με  2 κάρτες κινητής τηλεφωνίας SIM, 4 κάρτες μνήμης τύπου SD και κυνηγετικό όπλο.
Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πλήθους αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ διαπιστώθηκε ότι κατείχε το κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια, πράξεις για τις οποίες συνελήφθη.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε για διενέργεια κύριας ανάκρισης.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Παυλόπουλος σε Τουρκία: Δεν θα αποδεχθούμε οποιαδήποτε πρόκληση προσβάλλει τους Έλληνες


 Διπλό μήνυμα εκπέμπει διαχρονικώς η ιστορική επέτειος της απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό, την 23η Μαρτίου 1821" τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος μετά την κατάθεση στεφάνου κατά τις εκδηλώσεις της ιστορικής επετείου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αναλυτικά την εξής δήλωση:

"Η Ιστορική Επέτειος της απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό, την 23η Μαρτίου 1821, εκπέμπει διαχρονικώς -κατ’ εξοχήν όμως υπό την τρέχουσα, πολλαπλώς κρίσιμη, συγκυρία- το εξής διπλό μήνυμα:

Το πρώτο μήνυμα αφορά το νόημα της Ελευθερίας. Υπενθυμίζω ότι την 23η Μαρτίου 1821 η «Μεσσηνιακή Σύγκλητος» -το πρώτο συλλογικό όργανο των Επαναστατημένων Ελλήνων- απηύθυνε προς τους Λαούς της Ευρώπης έκκληση υπέρ της Ελευθερίας των Ελλήνων.

Α. Το κείμενο αυτό επισήμαινε, «urbi et orbi», ότι για εμάς, τους Έλληνες, η Ελευθερία δεν είναι ένα απλό δικαίωμα. Είναι αρχή και αξία υπαρξιακή για τον Λαό μας και το Έθνος μας, πολλώ μάλλον όταν για τον Έλληνα η Ελευθερία είναι σύμφυτη με την υπόσταση του Ανθρώπου.

Β. Από εδώ λοιπόν, την Καλαμάτα, όλοι οι δημοκρατικοί Έλληνες, υπό όρους αρραγούς ενότητας, δεσμευόμαστε να υπερασπιζόμαστε, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, την Ελευθερία μας έναντι πάντων. Δεσμευόμαστε όμως να υπερασπιζόμαστε και την Ελευθερία κάθε Ανθρώπου, ακόμη και πέρα και έξω από τα σύνορά μας. Τούτο αποκτά ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, δοθέντος ότι κάθε συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει χρέος να υπερασπίζεται σήμερα την Ελευθερία, πρωτίστως απέναντι στα μορφώματα του λαϊκισμού και του ρατσισμού, τα οποία επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, αυτό τούτο το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, άρα την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Το δεύτερο μήνυμα αφορά την γείτονα Τουρκία, με την οποία βεβαίως και επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας.

Α. Όμως ουδέποτε πρόκειται ν’ αποδεχθούμε οιαδήποτε πρόκληση -έστω και αν αυτή γίνεται προφανώς για λόγους εσωτερικής της «πολιτικής κατανάλωσης» - η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, παραχαράσσει βάναυσα την Ιστορία και παραβιάζει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Β. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καθιστούμε σαφές στην Τουρκία ότι έχουμε και την βούληση και τα μέσα να διασφαλίσουμε την Εθνική μας Κυριαρχία, συνακόλουθα δε τα Σύνορα, το Έδαφος και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Χώρας μας, που είναι και Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως επίσης, καθιστούμε σαφές προς την Τουρκία ότι ο πλήρης και ειλικρινής σεβασμός του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Κεκτημένου, καθώς και του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του -συμπεριλαμβανομένου, φυσικά, του Δικαίου της Θάλασσας- αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση για τις μεταξύ μας σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας, επιπλέον δε για οιαδήποτε θετική εξέλιξη της ευρωπαϊκής της προοπτικής".

Σκοπιανός καθηγητής : «Οι Ελληνες έχουν κλέψει όλη την αρχαία κληρονομιά»

 «Με την ιδιοποίηση του Βυζαντίου, οι Ελληνες κλέβουν και όλη την αρχαία κληρονομιά», είναι ο τίτλος σλαβικού δημοσιεύματος της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο φιλοξενεί τις απόψεις καθηγητή βυζαντινολογίας της γείτονος.

Κατά τη δημιουργία ενός κράτους, οι ιδρυτές του πάντοτε θέλουν να το συνδέουν με κάποιον ισχυρό που να τους εκφράζει και τον παρουσιάζουν ως πρόγονο, είτε σε σχέση με την επικράτεια, είτε με τις παραδόσεις, αναφέρει το δημοσίευμα.
Και συνεχίζει: Αυτό έκανε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τον 1ο αιώνα π.Χ. που αναδύθηκε ως νέα παγκόσμια δύναμη σε βάρος της εξασθενημένης τότε Μακεδονίας μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η πολιτική των Ρωμαίων

Οπως είναι γνωστό, οι στρατηγοί του διάσημου στρατιωτικού ηγέτη απέτυχαν να διατηρήσουν το μεγαλύτερο και ισχυρότερο κράτος στην αρχαιότητα – τη Μακεδονία.
Πολεμώντας μεταξύ τους, μοιράστηκαν το έδαφος της Μακεδονίας σε αρκετές χώρες που σταδιακά έχασαν τη δύναμη και αυτό ήταν ένα στοιχείο που χρησιμοποίησε η Ρώμη για να τους νικήσει εύκολα.
Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, κατευθυνόμενη πρώτα προς τη Δύση και φθάνοντας στα αγγλικά νησιά, στράφηκε μετά προς την Ανατολή και ξεκίνησε από τον δρόμο που άνοιξε ο Μέγας Αλέξανδρος.
«Οταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέκτησε τη Μακεδονία, για να την υποτάξει, τη χώρισε σε τέσσερις περιφέρειες. Απαγόρευσε στις περιφέρειες να επικοινωνούν γλωσσικά και εμπορικά μεταξύ τους καθώς και τους συζυγικούς δεσμούς.

«Απαγόρευσαν τη μακεδονική γλώσσα»

Οι Ρωμαίοι απαγόρευσαν τη μακεδονική γλώσσα (ο σκοπιανός καθηγητής προφανώς εννοεί την ελληνική γλώσσα γιατί δεν υπήρχε καμία ‘μακεδονική’), επιβάλλοντας τη λατινική.
Οι Μακεδόνες προσπάθησαν να εξεγερθούν αλλά απέτυχαν», σημειώνει ο Δρ Αλεξάνταρ Ατανασόφσκι, καθηγητής βυζαντινολογίας στο τμήμα Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κυρίλλου και Μεθοδίου των Σκοπίων.
Μετά 20 χρόνια η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατάργησε αυτές τις περιοχές και κήρυξε τη Μακεδονία επαρχία της.
Οι ρωμαίοι άρχοντες, σύμφωνα με τον Ατανασόφσκι, χειρίστηκαν επιδέξια τον μακεδονικό πληθυσμό παραπλανώντας τον ότι εκπροσωπούν την ιδέα του Αλεξάνδρου της Μακεδονίας και ότι θα εκπληρώσουν το όνειρό του για την κατάκτηση της Περσίας.

Η χειραγώγηση από τους ρωμαίους αυτοκράτορες

Μέρος της χειραγώγησης που ασκούσαν οι ρωμαίοι αυτοκράτορες ήταν οι γιορτές τις οποίες αφιέρωναν στον μακεδόνα ηγεμόνα. Οι Ρωμαίοι γιόρταζαν τα γενέθλια του Αλεξάνδρου και την ημέρα του θανάτου του διοργάνωναν αγώνες προς τιμήν του και αυτά έκαναν τους Μακεδόνες να αποδεχθούν τους Ρωμαίους ως κληρονόμους του Αλεξάνδρου της Μακεδονίας. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφομοιωθούν από τους Ρωμαίους.
Ο καθηγητής Ατανασόφσκι αναφέρεται στη συνέχεια στους αυτοκράτορες του Βυζαντίου και τονίζει ότι όλοι είχαν τον τίτλο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα αν και πολλοί δεν είχαν πάει ποτέ στη Ρώμη.
Ο ίδιος τονίζει ότι οι Βυζαντινοί είχαν αναγνωρίσει το βουλγαρικό κράτος κατά τον μεσαίωνα «και το έκαναν σκόπιμα αυτό για να μην αναστήσουν τη μνήμη της αρχαίας Μακεδονίας, αλλά να διατηρήσουν την άποψη ότι το Βυζάντιο ήταν κληρονόμος της αρχαίας Μακεδονίας».
«Η Ελλάδα δίνει πολλά χρήματα για προπαγάνδα»
Τη βυζαντινή διπλωματία, σύμφωνα με τον καθηγητή των Σκοπίων, την κληρονόμησαν οι Ελληνες.
Ο Ατανασόφσκι λέει ότι οι Ελληνες υιοθέτησαν το Βυζάντιο ως δικό τους και κατά συνέπεια όλη την αρχαία κληρονομιά, την αρχαία λογοτεχνία, την αρχαία φιλοσοφία και κατάφεραν να ανατρέψουν τη Μακεδονία.
Αν και στα ιστορικά αρχεία αναφέρεται ως Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, οι Ελληνες κάνουν την εξίσωση μεταξύ Ρωμαίων και Ελλήνων, που σύμφωνα με τον καθηγητή είναι ανακριβής.
Ο Ατανασόφσκι λέει ότι η Ελλάδα δίνει πολλά χρήματα για να διαδώσει την κατασκευασμένη ιστορία της σε όλον τον κόσμο.


 denesen.mk και echedoros-a.gr

ΠΟΥΛΑΕΙ ....ΤΡΕΛΑ ! Ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται εκλογικές πρωτιές και σπρώχνει «πειραγμένες» δημοσκοπήσεις

Την ώρα που η κυβέρνηση τα βρίσκει σκούρα στο δρόμο προς τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τρέλα για «οριακή διαφορά» στις κάλπες 

Καμιά φορά και τα καλά σχέδια αποτυγχάνουν. Ιδίως όταν δεν προσέχουν τις λεπτομέρειες και όταν αυτοί που τα υλοποιούν, δεν καταλαβαίνουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν.
Αναφέρομαι στο μεγαλεπήβολο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα και των συμβούλων του να δοκιμάσουν να δώσουν με αξιώσεις τη μάχη των εκλογών.
Όντως το σχέδιο ήταν καλοφτιαγμένο: θα τα έδιναν όλα στους Ευρωπαίους, θα πέρναγαν όλα τα μέτρα και μετά για ένα χρόνο θα πανηγύριζαν το έξω από τα μνημόνια, ενώ παράλληλα θα δοκίμαζαν «μέτρα κοινωνικού προφίλ» σε συνδυασμό με τη νέα εικόνα του «Τσίπρα ηγέτη διεθνούς ακτινοβολίας» και τη συστηματική προσπάθεια να παρουσιάσουν τον Μητσοτάκη ως παράδειγμα προς αποφυγή.
Μόνο το καλοφτιαγμένο σχέδιο δεν υπολόγιζε ορισμένες… λεπτομέρειες: Η Συμφωνία των Πρεσπών, καλώς ή κακώς, δεν βιώθηκε ως «μεγάλη διεθνής πρωτοβουλία» αλλά ως υποχώρηση. Τα «κοινωνικά μέτρα» δεν αντιστάθμιζαν τα προβλήματα από τα… αντικοινωνικά μέτρα που είχε ήδη ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης μπορεί να ήταν ό,τι ήταν αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέφευγαν τις μεγάλες γκάφες.
Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατανοούσε ότι η κοινωνία είχε γίνει πια δύσπιστη για να πείθεται από απλά κόλπα. Είχε χάσει την ελπίδα και γι’ αυτό έφταιγαν οι δικές του πολιτικές.
Αντιμέτωπο με ένα αφήγημα που δεν περπατούσε το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να επιστρέψει σε κλασικές και δοκιμασμένες συνταγές.
Από τη μια, την «κατασκευή εχθρών». Ξανά οι ίδιες «δικογραφίες», ξανά οι ίδιες προαναγγελίες διώξεων, ξανά τα πρωτοσέλιδα στο Documento και την ΕΦΣΥΝ, ξανά τα post του Πολάκη στο facebook.
Από την άλλη, τις «δημοσκοπήσεις». Όσο πιο απομακρυσμένες από την πραγματικότητα, τόσο το καλύτερο.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ακολουθούν μια δοκιμασμένη τεχνική από το χώρο της διαφήμισης και του Τύπου (από εποχές χωρίς κανόνες δεοντολογίας…): όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα, όσο πιο απογειωμένο από την πραγματικότητα, όσο πιο εμφανώς παραποιημένο, τόσο πιο πιθανό είναι ένα μέρος του κοινού να το πιστέψει.
Θυμίζει τις εποχές που τσαρλατάνοι κομπογιαννίτες περιφέρονταν και έδειχναν δήθεν θαυματουργές θεραπείες για να πουλήσουν άχρηστα μαντζούνια.
Δεν μπορώ να περιγράψω διαφορετικά το πρωτοσέλιδο του πάντα χρήσιμου ως εργαλείου προπαγάνδας Documento του Βαξεβάνη, αυτού του πρωταθλητή του κιτρινισμού και εσχάτως και των αγωγών κατά συναδέλφων.
2.3% διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ! Ναι, δεν διαβάσατε λάθος, το πρωτοσέλιδο του Documento υποστηρίζει ότι η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις 2,3% και άρα πάμε σε ντέρμπι. Πάνε καλά;
Εντάξει να καταλάβω να πεις ότι η διαφορά είναι 5% – 6% όταν οι περισσότερες έρευνες δείχνουν διψήφια διαφορά. Αυτό θα ήταν μέσα στις συμβάσεις της δημοκρατίας. Αλλά το να λες 2,3% διαφορά δεν είναι δημοσιογραφία, είναι καρναβάλι.
Και τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα όταν αυτό γίνεται συνειδητά και όχι από «υπερβάλλοντα ζήλο».
Γιατί τότε είναι σαφές πως η επιδίωξη είναι η διάλυση της δημόσιας συζήτησης.
Εάν πάμε σε μια προεκλογική αντιπαράθεση όπου θα είναι μέρα μεσημέρι και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης θα λένε «κοίτα τα άστρα και το φεγγάρι», τότε δεν θα έχουμε «πόλωση», θα έχουμε διάλυση.
Αντί για πολιτική κουβέντα έχουμε παράλληλους μονολόγους, αντί για αντιπαράθεση επιχειρημάτων παράθεση ασύμβατων «αφηγημάτων», αντί για προσπάθεια διαλόγου με τους ψηφοφόρους συνειδητή διακίνηση «μαγικών εικόνων».
Όμως, είναι γελασμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ εάν πιστεύουν ότι θα τους βγει. Το κόλπο είναι φτηνό και στηρίζεται σε ένα στρατηγικό λάθος που κάνουν συχνά οι κυβερνώντες: την πεποίθηση ότι οι ψηφοφόροι είναι χαζοί και «πρόβατα».
Ούτε «πρόβατα» είναι οι ψηφοφόροι, ούτε «χαζοί». Ξέρουν τι τους γίνεται, ξέρουν να κρίνουν, ξέρουν και να τιμωρούν.



Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Μαθήματα υποκριτικής για τα στελέχη της Αρχής Οικονομικού Ελέγχου στην Αυστραλία

"Θέλουμε οι ελεγκτές μας να είναι επαγγελματίες και να είναι σε θέση να παρουσιάζονται με επαγγελματικό τρόπο στον κόσμο"

Η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Μελ Γκίμπσον διδάχθηκαν την τέχνη της υποκριτικής στη δραματική σχολή με το μεγαλύτερο κύρος στην Αυστραλία, το Εθνικό Ινστιτούτο Δραματικής Τέχνης (NIDA).
Παραδόξως, το ίδιο συμβαίνει και με την Αρχή Ελέγχου της Οικονομίας της Αυστραλίας.
Συγκεκριμένα, η Εποπτική Ρυθμιστική Αρχή της Αυστραλίας (APRA) δαπανά περίπου 500.000 δολ. Αυστραλίας για τη συνεργασία με το Ινστιτούτο.
Σύμφωνα με τρία συμβόλαια ύψους 430.000 δολ. Αυστραλίας τα έξοδα αφορούν, μεταξύ άλλων, εκπαίδευση και σεμινάρια επιμόρφωσης και καθοδήγησης στα οποία συμμετέχει το προσωπικό της APRA.
Η Αρχή που αποφεύγει οποιαδήποτε επικοινωνία με τα ΜΜΕ και εποπτεύει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα των βασικών οργανισμών, όπως οι τράπεζες, τα υπερταμεία και τα ασφαλιστικά ιδρύματα - δεν διστάζει να ζητήσει εξωτερική βοήθεια.
Θέλουμε οι ελεγκτές μας να είναι επαγγελματίες και να είναι σε θέση να παρουσιάζονται με επαγγελματικό τρόπο στον κόσμο, ανέφερε εκπρόσωπος της αρχής στο ABC.

Ο εγκέφαλός μας κουράζεται περισσότερο για να ξεχάσει παρά για να θυμηθεί!

Μια νέα αμερικανική μελέτη ανοίγει τον δρόμο για το «σβήσιμο» των επώδυνων αναμνήσεων όπως οι τραυματικές εμπειρίες που «στοιχειώνουν» πολλά άτομα

Ο εγκέφαλός μας κουράζεται περισσότερο για να ξεχάσει παρά για να θυμηθεί κάτι! Αυτό ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Οστιν μέσω νευροαπεικόνισης, όπως ανέφεραν σε δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Journal of Neuroscience».
«Αδειάζοντας» τις κακές αναμνήσεις
Τα ευρήματα μαρτυρούν ότι προκειμένου να ξεχάσουμε μια ανεπιθύμητη εμπειρία, χρειάζεται να επικεντρώσουμε περισσότερο την προσοχή μας σε αυτή. «Πιθανότατα θέλουμε να ξεφορτωθούμε αναμνήσεις που πυροδοτούν δυσπροσάρμοστες συμπεριφορές, όπως είναι οι τραυματικές εμπειρίες, έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες εμπειρίες με καλύτερο τρόπο» σημείωσε ο Τζάροντ Λιούις-Πίκοκ, κύριος συγγραφέας της νέας μελέτης, επίκουρος καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Οστιν και πρόσθεσε: «Δεκαετίες έρευνας έχουν δείξει πως έχουμε την ικανότητα να ξεχνούμε κάτι εκουσίως, ωστόσο το πώς το καταφέρνει αυτό ο εγκέφαλός μας παραμένει ακόμη σε μεγάλο βαθμό μυστήριο. Μόλις κατανοήσουμε αυτή τη διαδικασία και βρούμε τρόπους για να την ελέγξουμε, θα είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε θεραπείες ώστε να βοηθούμε ασθενείς που θέλουν να «διώξουν» τις ανεπιθύμητες αναμνήσεις τους».
Οι αναμνήσεις μας δεν είναι στατικές. Πρόκειται για δυναμικές «κατασκευές» του εγκεφάλου που συνεχώς ανανεώνονται, τροποποιούνται και επανοργανώνονται μέσω της εμπειρίας. Ο εγκέφαλός μας θυμάται και ξεχνά πληροφορίες ασταμάτητα – και ο κύριος όγκος αυτής της διαδικασίας λαμβάνει χώρα αυτόματα κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Διαφορετικές εγκεφαλικές περιοχές στο επίκεντρο
Σε ό,τι αφορά το να ξεχνάμε από πρόθεση, προηγούμενες μελέτες έχουν επικεντρωθεί στο να εντοπίσουν «hotspot» δραστηριότητας στις δομές του εγκεφάλου που συνδέονται με τον έλεγχο, όπως είναι ο προμετωπιαίος φλοιός, αλλά και στις δομές που συνδέονται με τη μακροπρόθεσμη μνήμη, όπως ο ιππόκαμπος. Η τελευταία μελέτη όμως επικεντρώνεται σε άλλες περιοχές του εγκεφάλου και συγκεκριμένα στις περιοχές εκείνες που σχετίζονται με την αισθητηριακή και την αντιληπτική μνήμη – πρόκειται συγκεκριμένα για την κοιλιακή περιοχή του κροταφικού φλοιού – καθώς και στα μοτίβα δραστηριότητας σε αυτές τις περιοχές τα οποία συνδέονται με τις αναπαραστάσεις σύνθετων οπτικών ερεθισμάτων.
Οι ερευνητές, χρησιμοποιώντας νευροαπεικόνιση προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μοτίβα εγκεφαλικής δραστηριότητας, έδειξαν σε μια ομάδα υγιών ενηλίκων εικόνες από διαφορετικά τοπία και πρόσωπα. Εδωσαν οδηγία στους εθελοντές είτε να θυμούνται είτε να ξεχνούν την κάθε εικόνα.
«Κλειδί» τα μέτρια επίπεδα δραστηριότητας
Τα ευρήματά τους επιβεβαίωσαν ότι οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα του ελέγχου σχετικά με το τι ξεχνούν καθώς και ότι η επιτυχημένη εκούσια διαδικασία της… λησμονιάς απαιτούσε μέτρια επίπεδα εγκεφαλικής δραστηριότητας στις περιοχές της αισθητηριακής και αντιληπτικής μνήμης – σε κάθε περίπτωση πάντως υψηλότερα επίπεδα εγκεφαλικής δραστηριότητας σε σύγκριση με τη διαδικασία της… θύμησης. «Τα μέτρια επίπεδα εγκεφαλικής δραστηριότητας είναι ζωτικής σημασίας σε ό,τι αφορά αυτόν τον μηχανισμό που συνδέεται με την ικανότητα του να ξεχνάμε. Αν η εγκεφαλική δραστηριότητα είναι πολύ ισχυρή, η ανάμνηση θα ενισχυθεί. Αν είναι πολύ αδύναμη, το άτομο δεν θα μπορεί να τροποποιήσει την ανάμνηση» εξήγησε η Τρέισι Γουάνγκ, πρώτη συγγραφέας της νέας μελέτης, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Οστιν.
Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε επίσης ότι οι συμμετέχοντες έτειναν να ξεχνούν περισσότερο εικόνες τοπίων σε σύγκριση με εικόνες προσώπων. Και αυτό διότι, όπως υπογράμμισαν, οι φωτογραφίες προσώπων φέρουν πολύ πιο έντονες συναισθηματικές πληροφορίες.
Με «όπλο» τη νευροανάδραση
«Αρχίζουμε να μαθαίνουμε πώς αυτοί οι μηχανισμοί στον εγκέφαλό μας αποκρίνονται σε διαφορετικούς τύπους πληροφοριών και απαιτούνται πολύ περισσότερες μελέτες προτού κατανοήσουμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να ενεργοποιούμε την ικανότητά μας να ξεχνάμε» είπε ο καθηγητής Λιούις-Πίκοκ, ο οποίος έχει ξεκινήσει μια νέα μελέτη με χρήση νευροανάδρασης προκειμένου να καταγράψει πόση προσοχή δίνουν οι άνθρωποι σε συγκεκριμένους τύπους αναμνήσεων. Η νευροανάδραση είναι μια καινοτόμος και ελπιδοφόρα μέθοδος, η οποία υπόσχεται να βοηθήσει στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης παθολογιών που σχετίζονται με δυσλειτουργίες του εγκεφάλου. Στη μέθοδο αυτή χρησιμοποιείται κατάλληλος ηλεκτροεγκεφαλογραφικός εξοπλισμός ο οποίος καταγράφει άμεσα την ηλεκτροεγκεφαλική δραστηριότητα του ατόμου και την ίδια στιγμή του παρέχει μια απλή μέθοδο για να μάθει τι συμβαίνει στον εγκέφαλό του και πώς μπορεί να το τροποποιήσει και να το διορθώσει προς την επιθυμητή κατεύθυνση.
«Τα νέα μας ευρήματα ανοίγουν τον δρόμο για μελλοντικές μελέτες σχετικά με το πώς επεξεργαζόμαστε και τελικώς το πώς απαλλασσόμαστε από τις πολύ ισχυρές συναισθηματικές αναμνήσεις ο οποίες μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση στην υγεία και την ευζωία μας» κατέληξε ο δρ Λιούις-Πίκοκ


ΤΟ ΒΗΜΑ

«Τρέμουν» αντιδράσεις για το ξεπούλημα της Μακεδονίας - Σε αστυνομικό κλοιό οι παρελάσεις

Δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. κατά την διάρκεια τόσο της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη όσο και της στρατιωτικής στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου.
Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάποιοι να θελήσουν να προκαλέσουν ένταση και επεισόδια.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκφράζουν φόβους για δυναμικές αποδοκιμασίες από εκείνες που καταγράφησαν πρόσφατα σε βάρος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά σε Κιλκίς και Βέροια.
Ως «κόκκινες» περιοχές πέρα από Θεσσαλονίκη και Αττική, είναι αυτές της
Πάτρας, Κατερίνης, Βέροιας, Έδεσσας, Γιαννιτσών, και μερικές άλλες.
Στην Αθήνα περίπου 850 αστυνομικοί θα διατεθούν για την υλοποίηση του σχεδίου ααφαλείας που αφορά στη μαθητική παρέλαση και 1.600 για εκείνο της στρατιωτικής.
Οι αστυνομικοί θα προέρχονται από δυνάμεις τάξης, ασφαλείας, τροχαίας και ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα τοποθετηθούν σε χωρισμένους τομείς και παράλληλα ακτίνες κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης.
Στη Θεσσαλονίκη η συμμετοχή των αστυνομικών δυνάμεων στην υλοποίηση των σχεδίων ασφαλείας θα είναι μικρότερη από αυτή της 28ης Οκτωβρίου, όπως επισημαίνει υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας.
Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας είναι πως δεν θα υπάρξουν ακραίες αντιδράσεις, πέρα από απειλητικές προσεγγίσεις.

Ο τρομοκράτης της παρέλασης

Με μια δήθεν αθώα και δήθεν όλο ανησυχία δήλωση ο πρώην υπουργός και νυν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος πληροφόρησε τους Έλληνες ότι έχει πληροφορίες πως ακραία στοιχεία έχουν σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδια στη διάρκεια της παρέλασης με αφορμή το μακεδονικό. Είναι απλώς ένας προβοκάτορας, που καλλιεργεί τρομοκρατία. Σαν τον Λαδά επί χούντας. 
Γιατί, ο κουτοπόνηρος κ Σκουρλέτης δεν έχει καμιά πληροφορία ότι ακραία στοιχεία θα προβοκάρουν τα παρελάσεις με αφορμή το μακεδονικό. Αντιθέτως, ξέρει πολύ καλά ότι άφοβοι πολίτες πατριώτες θα κράξουν και θα γιουχάρουν τους κυβερνητικούς εκπρόσωπους στη διάρκεια των παρελάσεων. Και θα τους φωνάξουν «προδότες» για τη συμφωνία των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Το ξέρει γιατί το θεωρεί φυσιολογικό. Τόσο απλό. 
Κι αυτή θα είναι η αντίθεση του λαού σε μια
προδοτική πολιτική, που έχει εφαρμοστεί με άθλια μαγειρέματα στη Βουλή, από μια μειοψηφία, που έγινε πλειοψηφία με βρώμικη συναλλαγή και ενάντια στη θέληση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. Υπηρετώντας τα συμφέροντα ξένων δυνάμεων. Είναι δικαίωμα, λοιπόν, του λαού να διαμαρτύρεται ενάντια σε τέτοιες πρακτικές των κυβερνήσεων του. Αλλιώς θα ήταν ραγιάς. 
Τα ίδια δικαιώματα επικαλείτο ο κ Σκουρλέτης και οι σύντροφοί του όταν έκαναν μπάχαλο τις παρελάσεις, επειδή σ΄ αυτές παρίσταντο απλώς πολιτικοί τους αντίπαλοι! Οι οποίοι όμως είχαν ψηφίσει για τους πατεράδες της σημερινής νομενκλατούρας και συντάξεις αγωνιστή της εθνικής αντίστασης. Ακόμα και σε αγέννητους στην κατοχή! 
Ο κ Σκουρλέτης, με την άθλια γκαιμπελίστικη δήλωση προσπαθεί να ενοχοποιήσει καθέναν που έχει σκοπό να διαμαρτυρηθεί και να γιουχάρει τους κυβερνητικούς στις παρελάσεις, ότι τάχα είναι «ακραία στοιχεία» και ακροδεξιοί. Τρομοκρατώντας έτσι με λάσπη καθέναν πολίτη. 
Και δεν αποκλείεται καθόλου να αμολήσει η κυβέρνηση τα μπάχαλά της και τους πληρωμένους του παρακράτους της για να δημιουργήσουν επεισόδια που θα τα ρίξουν μετά σε πατριώτες. Γιατί, η Χρυσή Αυγή είναι μαζί με την κυβέρνηση, απέναντι στις πατριωτικές μαζικές εκδηλώσεις, επειδή δεν τις ελέγχει. Γι αυτό έχει λουφάξει κι όλας.  
Η προβοκάτσια του κ Σκουρλέτη είναι ξεκάθαρη και από το προφίλ του. Γιατί δεν τον έπιασε ξαφνικά ο πόνος για τις παρελάσεις, στις οποίες δεν πιστεύει, και για τον κόσμο που θα είναι εκεί. Γιατί ο κόσμος που πάει στις παρελάσεις πιστεύει στην πατρίδα. Δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αντίπαλος του κ Σκουρλέτη και του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο κ Σκουρλέτης, με τη δήλωσή του, κλείνει το μάτι στα ΜΑΤ και την αστυνομία να είναι έτοιμοι και ανελέητοι για να μη χαλάσει ο λαός το κόρδωμα και το ύφος κανενός υπουργού ή άλλου κυβερνητικού αξιωματούχου, κάνοντάς τους ρόμπες. 
Είναι πέρα από προφανές, ότι ο Πάνος Σκουρλέτης κάνει τη δουλειά του προβοκάτορα. Για την ακρίβεια κάνει ακριβώς ό,τι έκανε η κρατική ασφάλεια και οι κυβερνήσεις του Παπαδόπουλου και της αντικομμουνιστικής προχουντικής σκηνής. Οι οποίες προειδοποιούσαν για «επικίνδυνες κομμουνιστικές ενέργειες» κάθε φορά που μια οργάνωση της ΕΔΑ ή της Νεολαίας Λαμπράκη επρόκειτο να κάνουν μια εκδήλωση ή μια διαδήλωση. Προκειμένου να δικαιολογήσουν εκ των προτέρων το ξύλο και τις συλλήψεις που θα ακολουθούσαν. Είτε η εκδήλωση ήταν ειρηνική είτε όχι. Το ζητούμενο ήταν η φίμωση. Η εξουδετέρωση με την επιβολή της σιωπής. 
Τα ίδια ακριβώς κάνει σήμερα και ο κ Σκουρλέτης με τους συντρόφους του στην κυβέρνηση και στο κόμμα. Προσπαθεί να επιβάλει φίμωση στον ελληνικό λαό, ώστε ούτε να φωνάζει και να εκδηλώνεται υπέρ της πατρίδας του, ούτε και να διαμαρτύρεται για τον αφελληνισμό που προωθεί η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα. 
Και μ΄ αυτή την πρακτική αποδεικνύει ότι δεν διαφέρει σε τίποτε από εκείνους που εκπροσωπούσαν τις πιο σκοτεινές περιόδους μιας αντιδημοκρατίας. Είναι η άλλη όψη του ίδιου φασιστικού νομίσματος. Είναι ένας Λαδάς και ένας Γεωργαλάς σε άλλο χρώμα. Όπως και οι σύντροφοί του που μας κυβερνάνε. 
Ο ελληνικός λαός, όμως, δεν έχει βάλει την υπογραφή του ούτε στις Πρέσπες, ούτε σε οποιοδήποτε ξεπούλημα σχεδιάζει η κυβέρνηση σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο, Ιόνιο. Και δεν θα τη βάλει. Και δεν θα φοβηθεί από προληπτικές συλλήψεις, τρομοκρατία και φίμωση. Κι αυτό πρέπει να το πάρει απόφαση ο Σκουρλέτης και κάθε Σκουρλέτης. 

Του Γιώργου Παπαδόπουλου- Τετράδη
liberal.gr

ΒΙΝΤΕΟ - Τι λέει η γιαγιά που συνέλαβαν οι αστυνομικοί επειδή πουλούσε τερλίκια

Η 90χρονη ηλικιωμένη γυναίκα η οποία συνελήφθη χθες το μεσημέρι στους Αμπελόκηπους στην συμβολή των οδών Ιωάννη Κραγια και Βενιζέλου επειδή πουλούσε παράνομα τερλίκια εξιστορεί την χθεσινή της περιπέτεια.
Η 90χρονη ζει στους Αμπελόκηπους μαζί με τον σύζυγό της και όπως αναφέρει αυτή ήταν η δεύτερη φορά που κατέβηκε κάτω την ημέρα της λαϊκής αγοράς στην περιοχή για να πουλήσει τερλικια.
Όπως η ίδια εξηγεί δεν είναι τόσο οι οικονομικοί λόγοι, όσο η ψυχική ικανοποίηση που νιώθει καθώς βγαίνει από το σπίτι και έχει με κάτι να ασχολείται.
Να που όμως, εχθές συνέβη κάτι το οποίο την αναστάτωσε και ταλαιπώρησε, όπως υποστηρίζει η ίδια και η οικογένειά της.
Την ώρα που καθόταν και έπλεκε, εμφανίστηκαν αστυνομικοί οι οποίοι της είπαν να μαζέψει τα πράγματα, αρχικά η γυναίκα νόμιζε πως απλά της είπαν να απομακρυνθεί από εκεί και να πάει σπίτι. "Ήρθαν και μου είπαν μάζεψε τα πράγματα σου. Τα μάζεψα και ξεκίνησα να πάω σπίτι. Εκείνη την ώρα μου είπαν πως δεν θα πάω σπίτι μου αλλά θα πάω μαζί τους στο τμήμα.
Αφού έφτασε στο τμήμα της περιοχής, μετά από περίπου δύο ώρες την μετέφεραν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για δακτυλικά αποτυπώματα. Εκεί έκατσε μέχρι αργά το βράδυ.
Μια κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε την κόρη της ηλικιωμένης ότι συνέλαβαν την μητέρα της και ότι βρίσκεται στο τμήμα.
Όπως αναφέρει η Τζουντι, κόρη της ηλικιωμένης, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι συνέλαβαν ένα άτομο τέτοιας ηλικίας επειδή καθόταν και πουλούσε τερλικια, για να έχει κάτι να κάνει και για να βγάζει ένα μικροποσό.
"Οι αστυνομικοί μου έλεγαν πως ο νόμος είναι νόμος και ο νόμος είναι για όλους" σημειώνει η κ.Τζουντι.
Κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στην ThessNews και το Ράδιο Θεσσαλονίκη, εξηγούν πως η κυρία ακόμα και στο πεζοδρόμιο όταν περπατάει πλέκει καλτσούλες, το θέμα ήταν ψυχολογικό και δεν είχε στόχο να κλέψει το ελληνικό κράτος.

 Ράδιο Θεσσαλονίκη

ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ- ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ 65% ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΑΜΕ 2,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΣΤΟ έλεος της κρίσης βυθίζεται η κτηνοτροφία στην Ελλάδα αλλά κυρίως στην Μεσσηνία, εξαιτίας της διαχρονικής απουσίας εθνικής στρατηγικής από τις Κυβερνήσεις που έκαναν μάλιστα το ατόπημα να ψηφίσουν κατά των ονομασιών γαλακτοκομικών προιόντων.
Την εικόνα του πρωτογενή τομέα σε ότι αφορά τον κλάδο αυτό ανέπτυξε σε δηλώσεις του στην εκπομπή 'Πρωινό Δρομολόγιο' του Ρ/Σ Παλμός 90,5 ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Μεσσηνίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Κώστας Γυφτάκης μιλώντας για την εγκατάλειψη των παραγωγών. 
ΑΠΟ ΤΟ 115% ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΟ 35%
Τόνισε ότι "η κτηνοτροφία στην Ελλάδα είναι σε δυσχερή θέση να παράξει καθώς με βάση τα επίσημα στοιχεία, η παραγωγή κρέατος και γάλακτος πριν το 1981 άγγιξε το 115% σε ότι αφορά τον παραγωγικό αυτό  συντελεστή, αυτή την στιγμή βρισκόμαστε ούτε στο 35%, οπότε εισάγουμε το 65-70% σε μια ευλογημένη χώρα από το Θεό που μπορεί να παράγει τα πάντα" για να προσθέσει ότι "η ποιότητα των κτηνοτροφικών ειδών μαζί με φυτικής προέλευσης προιόντα έχουν μοναδική παραγωγή στην Ελλάδα λόγω γεύσης, ποιότητας με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα". 
Επισήμανε ότι "δυστυχώς ο Βορράς της Ευρώπης, έχει πλημμυρίσει την αγορά με βοειδή και γαλακτοκομικά, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί το αιγοπρόβειο κρέας, ενώ το γάλα ήδη βρίσκεται στην αγορά σε φθίνουσα πορεία χωρίς καν την παρέμβαση του κράτους". 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ
Σε ερώτηση για τα Π.Ο.Π. και την φέτα αποκάλυψε ότι "είμαστε 180 οικογένειες αλλά είδαμε ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές μαζί με τις αντιπολίτευσης δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας, ψήφισαν απεμπολώντας την ονομασία προέλευσης για την φέτα, ενώ σώθηκαν αλλά τυριά όπως το ροκφόρ για παράδειγμα".
Σε ότι αφορά τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Μεσσηνίας συμπλήρωσε ότι "το μεγάλο πρόβλημα είναι τα εφόδια από 13-24% με φορολογία, οπότε ο Νομός μας δεν έχει καν υπεραξία στο προιόν λόγω της άγριας φορολογίας καθώς οι κτηνοτρόφοι εξομοιώνονται με άλλες κοινωνικές ομάδες όπως των εμπόρων". 
ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ 2,2 ΔΙΕΣ ΕΥΡΩ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Υπογράμμισε ότι "ο κτηνοτρόφος είναι επιστρατευμένος 265 μέρες τον χρόνο, καθώς καμία άλλη κοινωνική ομάδα δεν εργάζεται όλο τον χρόνο" για να εξηγήσει ότι "το ΕΦΚΑ κινείται στα ύψη, με 80.000 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα να έχουν απομείνει, την ώρα που η Μεσσηνία είναι ευνοημένη κλιματικά περιοχή, δυστυχώς όμως δεν στηρίζεται από τους φορείς και την πολιτεία". Καταλήγοντας ο κ. Γυφτάκης είπε ότι "ο κόσμος οφείλει να γνωρίζει ότι στο πρωτογενή τομέα η χώρα μας κάνει εισαγωγές 2,2  δις Ευρώ το χρόνο με αποτέλεσμα να χάνεται συνάλλαγμα με ότι συνεπάγεται αυτό".
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


ΕΞΑΡΙΕΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΉ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821
ΜΙΑ εξαιρετική θεατρική παράσταση μαζί με ιστορικό της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, πλαισιωμένη από μουσική και τραγούδια παρουσίασαν με επιτυχία οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους 200 μαθητές και εκπαιδευτικούς που την παρακολούθησαν.
Η σχολική γιορτή για την επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων με τους μαθητές και μαθήτριες της Β και Γ τάξης που παρουσίασαν το χρονικό της απελευθέρωσης στην Μεσσηνία, τραγούδια του 1821, χορωδία που ερμήνευσε 2 τραγούδια για τους ήρωες του 1821 καθώς στο ένα εξ αυτών οι μαθητές έπαιξαν στο πιάνο τις μελωδίες του 21. 
Ακολούθησε ένα αρκετά χιουμοριστικό θεατρικός σκετς με μοναδικές ερμηνείες που αναπαριστούσε μια σχολική τάξη με ένα καθηγητή και τους μαθητές που πλαισίωναν τους ρόλους για μια θεατρική παράσταση, στέλνοντας το μήνυμα ότι αυτό που μας καθορίζει ως ταυτότητα είναι η ιστορία μας. Στο τέλος ακολούθησε ο Εθνικός ύμνος. Την σχολική γιορτή παρακολούθησαν ο Διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Δράκος, εκπαιδευτικοί, σύσσωμο το 15μελες μαθητικό συμβούλιο, εκπρόσωπος της περιφέρειας και μαθητές άλλων σχολείων καθώς η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

           ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ.
 
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ στην περιοχής της Κυπαρισσίας έκανε την Παρασκευή ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Μιχαλολιάκος πλαισιωμένος από στελέχη του πολιτικού κόμματος στην περιοχή.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αρχικά επισκέφθηκε τα νέα γραφεία της κομματικής οργάνωσης που στεγάζονται στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου ο ίδιος έδειξε ενδιαφέρον όταν χρειαστεί να τα εγκαινιάσει όπως είπε στα μέλη του φορέα. Συνομίλησε τόσο με τον Πρόεδρο της Τοπικής οργάνωσης Τριφυλίας Γιώργο Φωτεινό, της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας, παρουσία μελών της οργάνωσης κάνοντας αναφορά στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Παρών πάντως μεταξύ άλλων ήταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με παρατάξεις, ενώ αργότερα συναντήθηκε με λίγους φίλους του γαλάζιου κόμματος σε κεντρική καφετέρια της Κυπαρισσίας στην πλατεία όπου συνομίλησε μαζί τους. Δεν αποκλείεται πάντως να δούμε να κατηφορίζουν στην περιοχή κι άλλοι υποψήφιοι το επόμενο χρονικό διάστημα. ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ
-- 

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


ΜΥΘΟΣ η κήρυξη της επανάστασης του 1821 στην Αγία Λαύρα

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες πολλά λέγονται και πολλά γράφονται για τη γιορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας την 25η Μαρτίου.
 Είναι όμως όλα αλήθεια; 
Η μήπως «Το εικοσιένα, έχουμε ως τώρα την ιστορία του; Φοβάμαι πώς όχι! Τη μυθολογία του; Φοβάμαι πως ναι!» όπως λέει και ο ποιητής μας Κωστής Παλαμάς .
Ας δούμε τα πράγματα με κάποια σειρά.
Βρισκόμαστε στο 2019 και τα βιβλία στα σχολεία όπως διάφορες φυλλάδες και διάφοροι ομιλητές για τη συγκεκριμένη γιορτή δεν λένε την αλήθεια αλλά συνεχίζουν το ίδιο παραμύθι που ξεκίνησε εδώ και 198 χρόνια 
 Η εκκλησία με φυλλάδια υποστηρίζει τη μονή της Αγ.Λαύρας και την επανάσταση του 1821, ότι όλα τέλος πάντων ξεκίνησαν από εκεί… μάλιστα στην ίδια τη μονή υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα, νομίζω και από το δήμο της περιοχής, για να μη χάσουν τα προνόμια… 
Όπως ακούγεται και σε μια κλασσική ελληνική ταινία «είναι πολλά τα λεφτά Άρη!!!»
Ξεκίνησε ή δεν ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 στις 25 Μαρτίου στην Αγ. Λαύρα με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό να σηκώνει τη σημαία; 
Πάνω από 10 χρόνια είχαν περάσει για το νέο μικρό Ελληνικό κράτος που το κυβερνούσε ο Βασιλιάς Όθωνας και μια επίσημη γιορτή που να τιμά την επανάσταση του 21 (χάρη στην οποία έγινε το κράτος) δεν είχε καθιερωθεί.
Ο Ιωάννης Κωλέττης σαν υπουργός εξωτερικών το 1835 συνέλαβε πρώτος την ιδέα «περί κανονισμού εθνικών εορτών, αγώνων και πανηγύρεων». Ετοίμασε συγκεκριμένο νομοσχέδιο για να καθιερωθεί η 25η Μαρτίου Εθνική γιορτή αλλά ο διορισμός του στο Παρίσι σαν πρεσβευτή δεν τον άφησε να την υλοποιήσει.
Όμως το νερό έχει μπει στο αυλάκι και στις 15/27 Μαρτίου 1838 ο βασιλιάς Όθωνας μετά από πρόταση του υπουργού Εκκλησιαστικών και Δημόσιας Εκπαίδευσης Γ. Γλαράκη υπογράφει το βασιλικό διάταγμα που καθιερώνει «την ημέραν ταύτην εις το διηνεκές ως ημέραν Εθνικής Εορτής». 
 Στους ιστορικούς μελετητές είναι γνωστό το κείμενο του “διατάγματος” 980/1838 που καθιέρωνε τη μεγάλη εθνική εορτή.
Πριν από την υπογραφή του διατάγματος όμως έχουν γίνει διάφορα γεγονότα στην Ελλάδα όπως η κίνηση της Ελληνικής Εκκλησίας να ανακηρυχθεί αυτοκέφαλη, χωρίς τη συγκατάθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
 Έτσι εύκολα συμπεραίνεται ότι το διάταγμα ήταν και ένα μήνυμα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι η επανάσταση ξεκίνησε από τον Ελλαδικό χώρο. 
Με την πρόταση δε για την ημερομηνία 25 Μαρτίου που γιορταζόταν ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, υπογραμμιζόταν, από τη μια πλευρά ο κοινός αγώνας του 1821 «υπέρ πίστεως και πατρίδος» και από την άλλη η προσπάθεια για ήρεμη σύμπνοια της Πολιτείας με την Εκκλησία.
Είναι πασίγνωστο ότι η Φιλική Εταιρία είχε ορίσει την 25η Μαρτίου σαν μέρα έναρξης της επανάστασης, ίσως για να την συνδυάσουν με μια πολύ σημαντική γιορτή της Χριστιανοσύνης. 
Ο Παπαφλέσσας στη μυστική σύσκεψη της Βοστίτσας (26 – 30 Ιανουαρίου 1821) κάνει γνωστό ότι η 25η Μαρτίου θα είναι η 1η μέρα της επανάστασης. 
Παρ’ όλα αυτά όμως τα γεγονότα ακολούθησαν διαφορετική πορεία. 
Ο Αλ. Υψηλάντης «αναγκασθείς εκ των περιστάσεων να μην περιμένει την ορισθείσαν 25η Μαρτίου» διάβηκε τον Προύθο ποταμό στις 22 Φεβρουαρίου 1821 και κήρυξε πρόωρα την επανάσταση.
Στην Πελοπόννησο επίσης ξεκίνησαν νωρίτερα από την 25η και στις 20 – 21 Μαρτίου έχουμε την πολιορκία στα Καλάβρυτα. 
Στις 21 αρχίζουν οι συμπλοκές στην Πάτρα. 
Ο ίδιος ο Π. Π. Γερμανός στα απομνημονεύματα του λέει ότι από τις 19 Μαρτίου, μαζί με πρόκριτους των γύρω περιοχών, κρύβονται σε μέρη ασφαλή «πεφοβισμένοι». 
Το απόγευμα της 24ης ή 25ης Μαρτίου ο επίσκοπος Γερμανός ευλογεί τις σημαίες και τα όπλα των επαναστατών και στις 26 Μαρτίου απευθύνουν «Διακήρυξη προς τους Προξένους των Ευρωπαϊκών δυνάμεων στην Πάτρα». 
Όλη η Μάνη είναι ξεσηκωμένη όταν στις 22 Μαρτίου ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης με τους Μανιάτες του και με τον Κολοκοτρώνη πολιορκεί την Καλαμάτα και την καταλαμβάνει στις 23. 
Στην υπόλοιπη Ελλάδα η επανάσταση γίνεται σοβαρή μετά την 25η Μαρτίου.
Από τις ιστορικές πηγές ξέρουμε ότι στις 25 Μαρτίου δεν έγινε επίσημα καμιά έναρξη εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα Ελλήνων εναντίων Τούρκων. Πρέπει όμως να επισημανθεί και είναι αποδεκτό από όλους ότι στις 25 είχαμε γενίκευση του αγώνα. 
Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια και απλά ο καθορισμός της 25ης Μαρτίου, σαν επίσημης ημερομηνίας, αποτελεί μια ιστορική παραχάραξη που βόλεψε κάποιους, τη συγκεκριμένη στιγμή που το έκαναν.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το Β.Δ. του 1838 ενώ αναφέρει την 25η Μαρτίου, πουθενά δεν αναφέρει τον τόπο έναρξης του Αγώνα! 
Είναι ενδιαφέρον ότι ο Γ. Βλαχογιάννης αναφέρει πως «το 1840 δόθηκε άδεια στο μοναστήρι της Αγ. Λαύρας να πανηγυρίζει τον υψωμό της σημαίας» ενώ μέχρι τότε «λόγος δεν γινόταν πουθενά, περί πανηγυρικού υψώματος σημαίας στην Αγ. Λαύρα, κατά την 25η Μαρτίου». 
Ο Σπ. Τρικούπης υποστήριξε ότι «ψευδής είναι η εν Ελλάδι επικρατούσα ιδέα ότι εν τη μονή της Αγ. Λαύρας υψώθει κατά το πρώτον η σημαία της Ελληνικής Επανάστασης». Ενώ ο Κ. Παπαρρηγόπουλος δεν έγραψε τίποτε απολύτως για Αγ. Λαύρα και Π. Π. Γερμανό. 
Η μεγάλη όμως ειρωνεία είναι ότι ούτε ο ίδιος ο Π. Π. Γερμανός στα απομνημονεύματά του αναφέρει την Αγ. Λαύρα ούτε το ιστορικό λάβαρο ή κάποια συμμετοχή του σε ένα τέτοιο σπουδαίο ιστορικό γεγονός.
Είναι αυτονόητο μάλλον, ότι όλη η ιστορία βόλευε περισσότερο τους κληρικούς για να έχουν κυρίαρχη θέση στην κοινωνία του νέου κράτους, η οποία δυνάμωσε με την επικράτηση του μύθου βοηθούμενη και από τις τέχνες, όπως τη ζωγραφική, που φιλοτεχνεί θέματα σχετικά με το γεγονός, και σιγουρεύει τη γιορτή. 
Σύμφωνα με τη ρήση του εθνικού μας ποιητή «πρέπει να θεωρείται εθνικό ότι είναι αληθινό», και καλό θα είναι τουλάχιστον τώρα μετά από 190 χρόνια να μαθαίνουμε την αλήθεια, ειδικά οι μαθητές.
Ανεξάρτητα από την ιστορική παραχάραξη πάντως η Ελλαδίτσα μας μέσα σε 198 χρόνια κατάφερε να υποσκελίσει μεγαλύτερες και πλουσιότερες χώρες, αφού πέρασε κάμποσους εμφύλιους πολέμους, 2 παγκοσμίους, κάτι χούντες κ.τ.λ., κ.τ.λ. και σήμερα παρά τα όποια προβλήματα χρεοκοπίας, στην οποία  την οδήγησαν ανίκανες ηγεσίες και πολιτικές κυρίως των τελευταίων 50 ετών, και που αναμφισβήτητα είναι υπαρκτά και ορατά δια γυμνού οφθαλμού και το γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον όλοι μας ανεξαιρέτως, μπορεί να έχει λόγο στην   Ευρώπη, έστω κουτσαίνοντας, με το να έχει  μπει στην ΟΝΕ.
 Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα πρέπει να μάθουμε επιτέλους σαν λαός, ότι δεν μπορούμε να υποθηκεύουμε το μέλλον των επόμενων γενεών, δανειζόμενοι από αυτούς για να περνάμε εμείς καλά, αδιαφορώντας για το τι θα γίνει μετά, αλλά αγωνιζόμενοι και ζώντας αποκλειστικά με τις δικές μας δυνάμεις.
Και τώρα; Τι γίνεται τώρα; 
Έχουμε εθνική συνείδηση; 
Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο; Θυμόμαστε; 
Θυμόμαστε ή πάμε για το χαβαλέ στην παρέλαση να δούμε και κανένα μίνι που φορούν οι μαθήτριες και να περάσει η ώρα;   
Πρέπει να θυμόμαστε. 
Πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να θυμόμαστε αυτούς που κόντρα σε όλα τα δεδομένα πίστεψαν στις ακατάλυτες δυνάμεις της φυλής μας. Προστάτεψαν την τιμή και την αξιοπρέπεια του Έθνους μας.
 Έδωσαν τα πάντα για να κάνουν πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, και δίδαξαν σε όλο τον κόσμο πως «ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!». 
Γιατί κατά πως είχε πει και ο Ναπολέοντας «κεφάλι χωρίς μνήμη είναι θέση αφρούρητη!»

Β.Μ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου